избор на фотоапарат
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
eraziel написа:Не ми се спори вземете 2та апарата слагате ги един до друг правите снимките и всеки си избира кое на него му е повече от полза![]()
И с фуджито като снимаш на далечния край на зуума(който всъщност е половината зуум на канона) изобщо няма шум при исо 800 така ли?
Лично аз не съм го пробвал въпросното фуджи, обаче страшно много се съмнявам ...
Колега, никой не те убеждава да си взимаш фуджи! Човека просто попита кое си струва за цена около 500лв, а въпросното апаратче е отговора на въпроса му! Сравненията ги правят спецовете, а те казват в този клас - Fuji F30/F31fd, след това идва Ixus серията на Канон, Сони и т.н.!
Аз лично съм фен на Пентакс, но това не ми пречи да призная това, което са постигнали с Ф30 Фуджи, защото съм го тествал!
Както и да е. Всичко е въпрос на лични предпочитания и наистина е най-добре око да види, ръка да пипне!:-)))
Лека!
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
наистина бях шокиран от снимките , които правеше, и все още прави мойто Ф700... а е вече на 3 години
по отношение на цената обаче... аз го взех от най-южна азия след 2 часа пазарлъци с един оризов мен за 600лв наши пари
... тук струваше 1150лв 

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Re: Samsung
SpUd3r написа:Интересното е,че всеки говори за марки все едно е ползвам всички видове апарати.Глупаво е да се кланяш на марка за техника.Защото те се конкурират по модели,а не толкова по фирма.Или поне някой като обяснява марката е една кажи защо тя е марката,какво в нея ти е харесало повече от другата,а не просто така Idea
GaD написа:Тц, важно е да е КАНОН, пък другото не е важно..."безмозъчна" работа. Както казаха в началото - КАНОН и НИКОН - да ама скъпите... има си ревюта...прочети и виж..не е кой знае колко трудно !
Аз съм с Ф30 и съм предоволен!
SpUd3r,ще направя възможното този път да бъда по-изчерпателен,а за GaD с "безмозъчната работа"-никой не е казал,че като на корпуса пише "Canon", -сичко е ОК и нищо друго не се гледа-просто марката се е доказала и наложила като еталон за качество.Питай който и да е,който разбира и ще ти обясни

Canon Powershot A550:7.1 мегапиксела,4 кратен оптичен зуум,2.0 дисплей.Като цяло е добър,ко няма пълни ръчни настройки,ако това те притеснява.
Canon Powershot A530Малко по-стар като модел от А550,5 мегапиксела,4 кратен зуум и пълни ръчни настройки.Добър е,но недостатък му е това,че не е много бърз.
Canon Powershot A540Никак не лош вариант,има 2.5 инчов дисплей,за разлика от А530 и А550,които имат по 2.0.
Дотук с този клас фотоапарати.

Та намериш ли начин за доставка от Америка,те съветвам за следните апарати:
Canon Powershot A570 IS-Фаворит ми е.За паричките,които даваш,реално получаваш много повече. IS значи,че има стабилизация на изображението,а това,особено ако си по-начинаещ във фотографията,е много важно.Иначе има 4 кратен зуум,2.5 инчов дисплей,ръчни настройки и още много глезотии.Цена в БГ-599лв. Цена в Америка-216 долара (са виждаш за кво говоря,нали

Canon Powershot A710 IS-подобен на предишния,но доста по-добър.Има 6 кратен зуум,което за апарат с тези размери е доста добре,дизайна му също кефи.
Canon Powershot A6**-към това влизат 610,20,30,40...Тази серия е много добра,погледни им характеристиките.Дисплеят им е въртящ,което си е голям плюс.
Olympus SP-510Също ми е фаворит.7.1 мегапиксела,2.5 дисплей,във визиора имаш малко дисплейче и,което е най-големия плюс за моделе,имаш 10-кратен оптичен зуум.Много добър апарат.В БГ струва 550 лв,а в Америка-малко над 200 долара.
И за финал-най-доброто.
Nikon Coolpix P5000-E този ми взима акъла.10мегапиксела,но няма да е лошо да се разровиш в нета за инфо за него.
Ами това е от мен,надявам се да съм бил полезен.

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- Mixi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: GSI
- Мечтае да кара: E31
аз използвам канон А430 и съм много доволна, на достъпна цена и с перфектно качество на снимките
.
..
...
....
.....
..
...
....
.....
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
BMW735 написа:....
За нито 1 апарат не написа острота каква вади,матрицата каква е,проблеми с цветовете и т.н.
Написа само общи неща,който може да се видят във всеки един магазин на талончето.
И пак ще кажа няма добри марки,има добри модели в определения клас

За олимпуса - няма по-гадно нещо от визьор с дисплейче вътре.Ако има визьор да е оптичен иначе няма никъв смисъл от него.
За Канон-а 710ис кое е много 6 зоом,та те панасоникоще преди 2 години в LZ1 набутаха 6 зоом,а сегашния им TZ има 10 зоом

ЕДИТ - сега се сетих за олимпуса 510 дано нее зле като новия 550 със 15 зоом,който се оказа,че като зуумнеш на максимум демек на 15 фокусира по 10 секунди

Tux0 Ca !

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
SpUd3r написа:BMW735 написа:....
За нито 1 апарат не написа острота каква вади,матрицата каква е,проблеми с цветовете и т.н.
Написа само общи неща,който може да се видят във всеки един магазин на талончето.
И пак ще кажа няма добри марки,има добри модели в определения клас
За олимпуса - няма по-гадно нещо от визьор с дисплейче вътре.Ако има визьор да е оптичен иначе няма никъв смисъл от него.
За Канон-а 710ис кое е много 6 зоом,та те панасоникоще преди 2 години в LZ1 набутаха 6 зоом,а сегашния им TZ има 10 зоом
ЕДИТ - сега се сетих за олимпуса 510 дано нее зле като новия 550 със 15 зоом,който се оказа,че като зуумнеш на максимум демек на 15 фокусира по 10 секунди![]()
какво ще кажеш за олимпуса модела мю 750
5кратен зум със стабилизатор и като дизаин ме кефи
не ми трябва професионален но тоя наи ме кефи от олимпусите за момента като среден вариянт
даже тея по новите от 7ма серия имат по гадни характеристики
или кажи некои от тоя клас които си заслужава ?
но все пак съм се нагледал на олимпуса щот не е като некоя тухла а е малък

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
Сега го видях,до 400 исо на светло можеш да го ползваша,макар че пак се губят някой детайли.Над 800 вече не е много добър избор да се ползва.Няма ръчни настройки и максималната експозиция,която е дадена е едва 4 секунди,което примерно ако примерно искаш да снимаш някой нощен пейзаж,ще трябва да увеличаваш исото,което естествено ще доведе до повече шум.Иначе горе-долу за тези пари аз бих избрал Панасоник ФЗ-7 или имаше едно Фуджи ма му забравих модела,сапунерки са,но са с по 12 и 10 зуум пълни ръчни настройки.Мисля че даже и Панасоника подържаше роу
Иначе погледни и това http://photo-forum.net/forum/read.php?f ... ply_599363
Не помня с кой от форума май в тази тема говорихме как самсунг са ни шашнали.Този апарат лично мен ме изуми на 800 исо пак няма кой знае какъв шум.изобщо много добро апаратче

Иначе погледни и това http://photo-forum.net/forum/read.php?f ... ply_599363
Не помня с кой от форума май в тази тема говорихме как самсунг са ни шашнали.Този апарат лично мен ме изуми на 800 исо пак няма кой знае какъв шум.изобщо много добро апаратче

Tux0 Ca !

38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3