Ако си купим 2 нови гуми
Модератор: Общи модератори
70 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
WeiSTD написа:...
на мен ми се случи същото в сервиз в БГ, понеже трябваше да чакам 1на седмица за комплект гуми (4-ка), та имаше само две и ги сложиха отзад, спорил съм 15 минути с тях, бащата ме овика понеже те били ГУМАДЖИИ и РАЗБИРАЛИ ПОВЕЧЕ, може и да е тъй, ама "АЗ ИСКАМ ДА СПИРАМ" , напсувах ги на ум няколко пъти ама НА!

Та за това НОВИТЕ ГУМИ - отпред, независимо от колата ФВД или РВД.
You said: "Time will change!" What if it changes you?
bravo написа:Ами ако вземеш да черпиш авто-информация от някой книжки, а не само от форуми ще разбереш къде го пише това.
Остарелите представи бяха че гумите се слагат на задвижващите колела....ДА АМА НЕ !!!
Абсолютно всички коли излизат от завода настроени да ъндърстийрватДори и е30-та... дори и със шпер...
Това е защото кола която ъндърстийрва е по-лесна за контрол от кола която оувърстийрва.Защото когато ъндърстийрва напуска желаната от шофьора траектория, но движейки се направо и един неопитен или средноопитен шофьор запазва самообладание до края най-малкото защото вижда накъде отива.
Да не говорим че когато отзад са ти по-лошите гуми колата и с предно и с задно няма контролиране. Не ми говорете че дрифтвате ежедневно и че е кеф да имаш износени гуми отзад. Дрифта не е скорост, дрифта е каскада с определена цел, който дрифти губи време.В ситуация на изненада нямаш шанс. С износените гуми отзад направи един слалом и се опитай да не преплъзваш, опитай се да държиш линия в завой,карай на мокро и аквапланинг........ и пак ми кажи с кои гуми завиваш. Нали много дрифтват всички таааа, то като се дрифтвасе завива с газ и задните гуми какъв е проблема тогава![]()
Да не говорим че при странично излитане от завой се превърта през таван колата или се удря в Б конзолата което е най-слабото място изобщо.
Абсолютно непрепоръчително е да се кара с два различно износени чифта гуми и ако това се направи то се слагат по-добрите отзад ако ще да е задно или предно. Казвам го от опит и инормация.
П.П. zAcK разбирам че имаш хиляда мнения напразно но поне реагирай по кротко.....
сигурно си прав
не знаех, че извършвам толкова много нарушения на теорията

що се отнася до мокро и аквапланинг винаги си имам едно наум със задните гуми втора употреба, същото се отнася и за случайни локви по пътя при сухо време ...
ако сложа по-хубавите гуми отзад, те няма да са дълго хубави и повечето време ще трябва да карам с лоши гуми отпред и отзад

за спукана предна гума не ми се мисли

Пак казвам, че и на двете места има предимства. Аз лично ги сложих отпред, но темата ми хрумна да я пусна, защото ми е интересно как се разсъждава. Когато ги слагах, бях на косъм да ги сложа отзад. Миналата година на събора карах с нови гуми отзад и износени отпред и колата много добре се държеше на пистата. Сега съм обратното и ми изглежда доста не стабилна. Визирам Е36. Единственото което ме подтикна е това, че са водещи, а и ще цепят водата по-добре.
Абе... смятам че от зад е по-добре, но вероятно тест драйвърите могат да кажат по-компетентно.
Абе... смятам че от зад е по-добре, но вероятно тест драйвърите могат да кажат по-компетентно.

vicho написа:WeiSTD написа:...
на мен ми се случи същото в сервиз в БГ, понеже трябваше да чакам 1на седмица за комплект гуми (4-ка), та имаше само две и ги сложиха отзад, спорил съм 15 минути с тях, бащата ме овика понеже те били ГУМАДЖИИ и РАЗБИРАЛИ ПОВЕЧЕ, може и да е тъй, ама "АЗ ИСКАМ ДА СПИРАМ" , напсувах ги на ум няколко пъти ама НА!![]()
![]()
В крайна сметка ги карах отзад, не ме питайте като се качих на Витоша как съм завивал, ще ви кажа НИКАК!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
Та за това НОВИТЕ ГУМИ - отпред, независимо от колата ФВД или РВД.
vicho имам въпрос към теб.... Ти в какви условия слиза от Витоша? Сухо,мокро,сняг?
П.П ми те в тоя форум всички са тестдрайвъри и вече казаха

Най-мразя да съм прав!!!
- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
WeiSTD написа:t_andonov написа:веднъж гледах по дискавъри какво се случва при висока скорост да ти се спука задна гумаоня дето тества колите забравих му името едва успя да я узапти колата ами ако имаше мантинели? не ми се мисли просто от тогава аз винаги слагам новите гуми отзад
А ако спука предна кво става? Плюс това пукането на гума не зависи много от колко е нова или стара (ако приемем че стара не означава до жицата изтъркана с балон от страни)
Имаше един лаф че като задницата се плъзга, пасажерите ги е страх, но като се плъзга прединцата, шофьора го е страх.
Демек ги слагам отпред и това е.
ми и отпред ги пукаха но шофера доста по добре овладя колата освен това повечето гуми втора ръка си имат грайфер и доста цепнатини като се вгледаш поне доста от тях са такива да не говорим че са като пластмасови и нямат цент сцепление което предполага повече неприятни случки с това задно за това ги слагам отзад новите гуми
- t_andonov
- ентусиаст
-
hyena написа:t_andonov написа:веднъж гледах по дискавъри какво се случва при висока скорост да ти се спука задна гумаоня дето тества колите забравих му името едва успя да я узапти колата ами ако имаше мантинели? не ми се мисли просто от тогава аз винаги слагам новите гуми отзад
да де, ама гледал ли си, какво се случва, ако при висока скорост ти се спука предна гума![]()
![]()
едва ли ще гледаш, щото са малко куражлийте
ми гледах преди да спукат задните показаха кво става с предните и трябва да ти кажа че задната повече ме притесни колата стана като махало нямаше спиране говоря ти за скорост над 180

- vicho
- старши ентусиаст
-
bravo написа:
vicho имам въпрос към теб.... Ти в какви условия слиза от Витоша? Сухо,мокро,сняг?
Сняг - над 5 см , горе-долу отъпкано. Наистина - неможех да завия по никакъв начин, освен с 5 км/ч (а надолу и с толкова не ставаше). Предните гуми бяха летни

За спирачките просто забравих след като на горе-долу 20 градусов наклон надолу и скорост 30-35 км/ч натиснах, колата тръгна леко вляво и продължи със същата скорост, направо изтръпнах!

И още нещо, да те питам пък аз, не мислиш ли, че ако бях с хубави гуми отпред при 80 км/ч и 25м щяхме да спрем, вместо да се ударим в Типото с ~40?
п.с. никъде не съм ползвал ирония и лоша умисъл, за това искам точни отговори

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
за зимата всяква лятна гума си е противопоказна...нито спира нито завива нито тръгва с нея.зимната може и да няма голям грайфер и си е повече ефективна от лятната независимо тя в кво състояние е...като ходя на пампорово да се глезя на завоите винаги пърдялника на арабата тръгва да бега ..е верно е че кат нямаш читава гума отпред спирането ти е кат на мотриса ама все пак подкрепям за новите гуми ОТЗАД

bravo написа:Абе... смятам че от зад е по-добре, но вероятно тест драйвърите могат да кажат по-компетентно.
П.П ми те в тоя форум всички са тестдрайвъри и вече казаха
Ейтука ги чукна ся, прогнозата е ясна

За колегата, който карал на Витоша с летните гуми: Нека сега да помислим трезво

Take Me to the Hospital...
- vicho
- старши ентусиаст
-
lazaronni написа:...
За колегата, който карал на Витоша с летните гуми: Нека сега да помислим трезвоВитоша
зима
надолнище
5см. настилка
летни гуми
, кажи ми, че ако беше със зимните отпред и щеше да е по добре и те признавам
Иронийка долавям, май не четем всичко, а си пишем.
За да ти отговоря честно на този въпрос, другата зима живот и здраве ще пробвам и ще ти кажа, специално

п.с. ако имаш доводи, че е по-добре да са отзад напиши

п.п.с. признания от никой не искам

Конкретно за карането върху сняг на Витоша--ако се качваш е по-добре да са отзад, защото БМВ-то е със задно. Ако слизаш--трябва да са отпред. По добре е да не можеш да се качиш, отколкото да не можеш да слезеш (лично мнение
). Ако колата е с предно, изборът е ясен. Ако е quattro качването не е проблем даже и с лоши летни гуми, личен опит
.
Все пак си зависи и от шофьора, познаването на пътя и колата. Доколкото съм чувал Е30 е много зле на сняг.

Все пак си зависи и от шофьора, познаването на пътя и колата. Доколкото съм чувал Е30 е много зле на сняг.
- t_andonov
- ентусиаст
-
ми аз като бях с 15ски чисто нови отзад на връщане от бачково (бяхме с фена и жените
с моята кола) даже фена караше тогава умерено бързо и 5така беше така да се каже на ръба на възможностите си по острите завои
но задницата не поднесе нито веднъж а сега с 17ските втора ръка с хубав грайфер елате да видите завойче+газ=заледено за мен извода е следния с нови гуми отзад карам по спокойно с втора употреба винаги едно на ум 

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
приятно чувство е когато е когато задницата звеме да те изпреварва но когато е по твое желание...но пък неприятно е когато не е по твое желание и те завари неподготвен...но това не означава че отпред трябва да сме с динени кори...според мен най добрата комбинация за едно комфортно пътуване е едни хубави втора употреба отпред и едни нови отзад за стабилитет
е не че е лошо да сме с нови гуми навсякъде ама поне за мен не мога да си го помисля

70 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5