Иниацитива НЕ НА ВОЙНАТА НА ПЪТЯ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 19 Мар 2007, 14:39

Нямам предвид новини за катастрофи, и без това по пресата, телевизията и радиото е пълно с такива примери.

Имах предвид свидетелства за пълно безумие откъм правила, знаци, маркировка, светлинна сигнализация (и съответно липсите им), ограничения, където не са необходими, липсата им, където са нужни, ей такива неща

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 19 Мар 2007, 14:43

Фил написа:Нямам предвид новини за катастрофи, и без това по пресата, телевизията и радиото е пълно с такива примери.

Имах предвид свидетелства за пълно безумие откъм правила, знаци, маркировка, светлинна сигнализация (и съответно липсите им), ограничения, където не са необходими, липсата им, където са нужни, ей такива неща

Почвам да събирам материали от Пловдив
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 19 Мар 2007, 14:50

Екстра, аз вече нахвърлях няколко примерчета за софийските простотии, със сигурност има още, за които не се сещам в момента. А и не мога да знам всички такива примери в Софията, квартали много, нека се включат още колеги с примери

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38 740i 4.4l V8 Individual
Мечтае да кара: E38

Мнение от Misho 605 SVti » 19 Мар 2007, 15:04

Фил написа:... С една дума - трябват крумови закони. Нарушаваш правилата? Нямаш книжка един месец. Рецидив? Два месеца без книжка. Причинил си катастрофа? Година пешачката. Недай боже си ранил/убил човек? Вовеки ти се забранява шофирането.

Ако при всяко нарушение ни се отнемаха книжките за месец, мислиш ли, че нямаше да се научим бързо да караме според правилата?

Същото се отнася и за службите за контрол. Катаджия взел пари? Понижение в чин, тутакси, без въпроси. Пак взел? Еми довиждане, мой човек, приятен живот като цивилен и само смей да нарушиш ппздп ...

По никакъв друг начин не можем да се оправим като държава, поведение, мислене, манталитет.
Ако знаеш колко съм съгласен с теб ....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 19 Мар 2007, 15:10

Всичко идва от висшите институции...
Каквото и да направим няма как да предотвратим катастрофите... Дори всички да караме като пенсионери пак ще има инциденти. В случая обаче голяма вина имат тези, които трябва да се грижат за пътищата и съораженията... :!: :!: :!: Защо в Германия примерно движението е толкова улеснено... :?: Защото имат маркировка навсякъде, дори на места, на които е излишна. Защото при стесняване на платното по една или друга причина са сложени такива предмети, които да привлекат вниманието ти до такава степен, че да не можеш да не намалиш. Защото всяко едно ограничение и разрешение имат смисъл. Когато пише, че трябва да се кара от 7-22ч. с 30км/ч значи има защо да е така и всички карат с толкова. Когато те проверява полицай е учтив без значение германец, таджикистанец или българин си. Просто всичко става с усмивка... ;)
Я се запитайте, ако глобата за превишена скорост до 20км/ч е 500лв., а за над 20км/ч е отнемане на книжката и 1000лв. дали ще карате с превишена скорост. Няма, нали... :?: Аз също няма да го направя... :!: Но тук и да стане така, ще дойде Тошето (полицая) и ще каже "може и по другия начин" и естествено ще го изберем, защото е удобен за нас, но не се замисляме какво на кого сме могли да причиним. Ясно ми е, че в Б-ия има толкова безмислени ограничения, че просто ми се реве. За маркировки просто не ми се говори, тя се прави веднъж, когато се построи пътя/булеварда и след това не се повтаря. В кварталите единственото маркирано нещо са легналите полицаи и то не всички. Друг проблем е несъответствие между маркировка и знаци (пр. Светофара след кино Арена"Запад" посока център). Просто движението навсякъде е един пълен хаос. Пичовете със С-класите са първи, а всички останали се бутат докато не дойде маршруткаджията и не избута всички от пътя за да спре и да вземе 1.50лв. Просто идеално... :evil:

Докато ситуацията е такава, ще има много тежки катастрофи, ще умират повече хора по пътищата откъдето и да било другаде, защото не си даваме сметка в какъв абсурд живеем. И не е правилно да си лепим лепенки по колите, по-правилно е да лепнем по 2 шамара на управляващите, за да се усетят малко какво става под слънцето... :!: :!: :!:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 19 Мар 2007, 15:13

WilliamsF1Team написа:по-правилно е да лепнем по 2 шамара на управляващите, за да се усетят малко какво става под слънцето... :!: :!: :!:

Поклон, колега, за тези думи :bowdown:

Това е, което се надяваме да постигнем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Misho 605 SVti » 19 Мар 2007, 15:15

WilliamsF1Team написа:... Я се запитайте, ако глобата за превишена скорост до 20км/ч е 500лв., а за над 20км/ч е отнемане на книжката и 1000лв. дали ще карате с превишена скорост. Няма, нали... :?: Аз също няма да го направя... :!: Но тук и да стане така, ще дойде Тошето (полицая) и ще каже "може и по другия начин" и естествено ще го изберем, защото е удобен за нас, но не се замисляме какво на кого сме могли да причиним...
Американците са го решили и този проблем - камера, която снима какво става пред автомобила, проверката се извършва пред спрелия автомобил, докладва се по радиостанцията за извършено нарушение, и после иска не иска трябва да му състави акт. Толкова е елементарно, а и парите за техниката ще се набавят от събраните глоби и ще се избият за един ден активна дейност от страна на проверяващите органи. И корупция няма да има.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Misho 605 SVti » 19 Мар 2007, 15:17

Ако не се лъжа имат и вградени GPS-и, та се знае кой къде се намира, кога е потеглил, кога е спрял, какво прави през работното време и т.н. Ние сме за драконовски мерки.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 19 Мар 2007, 15:22

Бе аз бях казал "крумови", ама драконовски е по-добре :yes:

Българина, докато не му бръкнеш в джоба или му строшиш тиквата не разбира от дума.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 19 Мар 2007, 15:22

Това тук не може да стане просто...
Няма такава кочина като нашата, просто няма... :!: Кофти ми е, че говоря така за страната, в която живея и в която съм роден, но това е тъжната истина, за която ние нямаме вина. Всеки гледа той да е добре, да скатае от едно или друго място и ощетява хора, които не заслужават това. :idea:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 19 Мар 2007, 15:26

И на мен ми е кофти да живея в кочина, но нямам желание да я заместя с някоя стерилна аптека, защото там има маркировка и куките са с джипиеси. Искам мойта си кочинка, просто малко трябва да я постегнем.

Докато "я не сакам да съм добре, я сакам Вуте да е зле" - няма да се оправим. Трябва единно обществено мнение, трябва обществото най-сетне да покаже, че е общество, а не стадо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Griffin » 19 Мар 2007, 15:27

Фил написа:...
Ето малко адреси на автомобилни форуми, където може да се препрати темата и да се доразвие в нещо голямо.
...

Благодаря много, линковете ще са полезни! :D
1.8 литра е чудесен обем. Не мога да разбера, защо продължават да произвеждат 0.5 литрови халби?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 19 Мар 2007, 15:38

Фил написа:Брат, със стикери нищо не може да се постигне. Най-много един-двама да видят стикера и да си кажат "ей, верно бе" ...

Трябва да стане нещо, което да промени коренно мисленето на мнозинството бг шофьори и "шофьори" (нарочно ги разделям).

С една дума - трябват крумови закони. Нарушаваш правилата? Нямаш книжка един месец. Рецидив? Два месеца без книжка. Причинил си катастрофа? Година пешачката. Недай боже си ранил/убил човек? Вовеки ти се забранява шофирането.

Ако при всяко нарушение ни се отнемаха книжките за месец, мислиш ли, че нямаше да се научим бързо да караме според правилата?

Същото се отнася и за службите за контрол. Катаджия взел пари? Понижение в чин, тутакси, без въпроси. Пак взел? Еми довиждане, мой човек, приятен живот като цивилен и само смей да нарушиш ппздп ...

По никакъв друг начин не можем да се оправим като държава, поведение, мислене, манталитет.

:!: :!: :!:
Много подкрепям! ;)
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 19 Мар 2007, 16:23

WilliamsF1Team написа:Я се запитайте, ако глобата за превишена скорост до 20км/ч е 500лв., а за над 20км/ч е отнемане на книжката и 1000лв. дали ще карате с превишена скорост. Няма, нали... :?:

Ама ще ти е гадно да се мъкнеш със 130 по магистралите, нали?
Германия е перфектния пример, наистина. Смислените ограничения са едно на ръка, но там има и друго. Винаги знаеш, че като ти се кара бързо няма нужда да се правиш на джигит в града или по селските пътища - качваш се на някой аутобан и си в джаза. Те са хванали и меда, и пръчката... и нещата спят. А при нас - мед няма, пръчката... абе уж я има, ама не съвсем, щото те катаджиите... нали? Е като как ще стане тая работа? Ами никак. Всеки идиот прави на пътя каквото му скимне. А ние оцеляваме... някак. :roll:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата