Срамно ли е да не знаеш как се пишат думите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Срамно ли е да не знаеш как се пишат думите

ДА
201
89%
НЕ
10
4%
На кой му пука
16
7%

Общо гласове : 227
старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 13 Мар 2007, 22:06

///M Power написа:
M2PR написа:Изключително се вбесявам като прочета някъде "наЙстина" :evil: ...Също някоЙ вместо някоИ, когато се говори в множествено число и куп такива примери....Не става дума за хора, които от бързане са допуснали такава грешка, а за такива които системно я правят, и твърдят : "Абе стига, това е в нета, аз попринцип на бял лист си пиша правилно" ....
На мнение съм, с оглед на факта че все повече комуникацията м-у хората се извършва онлайн, че грешките които се допускат било то в чат или форум, след време се пренасят в писанията в-у добрия, стар бял лист ;)

заеби ти майтапа,ама е вярно това......преди пишех малко по грамотно ,сега съм станал още по неграмотен....интересното е че като напиша нещо неправилно се замислям и виждам че не е правилно,ама се тая вече съм го написал :shock:

по-грамотно :P :mhihi: 8) :uups:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 13 Мар 2007, 22:13

Абе нормално е в бързината да се допускат грешки, ама има някои думи, които не може да се сбъркат от бързина :mhihi: Затова и аз мисля, че е срамно да не се знае някои елементрани думи как се пишат 8)

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 13 Мар 2007, 22:18

Нямаше ли програма с тази цел? :mhihi:
FlexWord не беше ли?
Или греша?
Ползвам Linux от години и съм изпуснал нишката на "глезотийките" в Windows :mhihi:
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 13 Мар 2007, 23:07

viper написа:Няма го MOPKOB-а да поправя и хванахте шия... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Я да дадат права на Айс-а за всички форуми,да видите вие каква ученическа тетрадка на второкласник след диктовка ще има тук, с разни червени букви,пунктуации добавени и тем подобни :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Наистина е срамно и бързането не е оправдание,всеки може да си провери текста преди да го постне :idea:

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 340!!!
Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3

Мнение от БаЯн » 13 Мар 2007, 23:15

Еми според мене е гадно да правиш грешки ама понякога когато бързаш и не обръщаш внимание на грешките и се случват :) Да срамно е според мене а и някой си ги правят нон стоп :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 13 Мар 2007, 23:17

Penchev написа:
viper написа:...
Наистина е срамно и бързането не е оправдание,всеки може да си провери текста преди да го постне :idea:

Георги Пенчев

Дори и след това може, има си "промяна на мнението", но липсва желанието за промяна, а в някои случаи и умението ;)
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anica banica » 14 Мар 2007, 1:01

Тоя разговор е воден много пъти през годините и никога не е довел до нещо конструктивно :D

Незнанието как се пише идва от едно-единствено нещо - нечетене. Като расте безкнижно поколение - ако ще да изпише терабайти в интернет - резултатите ще са брутални.

А, и бързането не е извинение. Повечето хора пишат тук тъкмо защото имат излишно време 8)

PS. Александре, грешното членуване и то идва от нечетене... :winky:
You will find adventure
or the adventure will find you.

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 14 Мар 2007, 2:28

Определено не говори добре за човека.... ама с този чат и писането на латиница се правят изключения :):):) от бързане :):):)

T.N.T. for the brain
Аватар
Кара: Слънцето да се мръщи!!!

Мнение от PeBuLs » 14 Мар 2007, 4:02

Andronoff написа:Ноф акулуматур
Цинтралну заключвани
Пално каску
Имолибайзер
Лятни чанти :shock: (има се предвид джанти)
...

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
хайде бягай...има ли такива хора?

най-сладко е това за ИМОЛИБАЙЗЕР-а

напрао са разривах ут смех!!!!!!! :bcry: :lol: :bcry:

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Мнение от Enslaving_Lecher » 14 Мар 2007, 6:07

Понякога се бърка, но някои са сбъркани, хората стават все по-неграмотни, противно на всички очаквания и закономерности :!:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мфил
Детайли за колата: 120D

Мнение от Evanko » 14 Мар 2007, 12:03

"Кажи баба ся А, като ягне...."
Това Галактиката е голема работа, фактически!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 14 Мар 2007, 13:14

срамно си е, а от бързина не може да се СбЪрка "о" с "у", от друго е... :mhihi:
Изображение
Изображение

на ge_a диването
Аватар
Кара: E87 116i N45B16

Мнение от cherry_dream » 14 Мар 2007, 18:32

Като започнах да пиша по форуми много се дразнех на правописните грешки.Сега още ми прави впечатление,но май се примирих.... то си е до култура и грамотност :roll:
Dare To Dream

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Мар 2007, 19:15

освен културата и срама, има и друго неприятно нещо - как да потърся за акумулатор(примерно)? всяка дума се пише по 16 начина (акомолатор, акомулатор ....). уж били глупави американците, но правописна грешка в американски форум не съм виждал ;).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

drift master
Аватар

Мнение от stjoker » 14 Мар 2007, 19:55

уж били глупави американците, но правописна грешка в американски форум не съм виждал .

ми, 4и тие пови4е от 15 думи ни използват, а и глиедат да немат пови4е от 5 букви в тех .....хехе .. американците не са уместен пример за култура, било то на писане, на 4етене или на каквото и да било ..
If today was perfect, there would be no need for tomorrow!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата