Препъри и други
Модератор: Общи модератори
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст

-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Re: Препъри и други
dhtj написа:Aко бензина беше толкова опасен, щеше да има забрана за бензинови коли в подземните паркинги на моловете, не само за АГУ.![]()
Излишно се плашите, не е нова технология бензина, нито пък тубите, пък не съм чувал за много битови инциденти с него...
Правиш ли разлика между резервоар на кола и туба/варел? Уж си технически грамотен човек, би трябвало да знаеш, че резервоара не е просто туба с тръба към двигателя... Като е толкова безопасен бензина защо в много страни е забранено да съхраняваш повече от 5-10л в домашни условия? И защо индустриалните стандарти за съхраняването му са толкова подробни и рестриктивни? Не е до плашене. Осъзнавам, че в този спор почва да изглежда така, но по-скоро е обратното - проблемът е, че доста хора адски го подценяват. А това понякога излиза скъпо.
Както и да е, аз приключвам с темата. Каквото имаше да се каже се каза няколко пъти. Който разбрал разбрал, който го е страх от зомбита повече от колкото от огъня - да му мисли.

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Просто го дръжте в туби за бензин, а не в туби от девин изворна и няма да има проблеми.
При инциденти с горива в бита, първото място се държи от теч на газ от повреден маркуч към котлона. Или от самия котлон. Тва е най-масовото.
Второто място са ганчовци, които искат да отрежат бутилка с флекса и не знаят, че първо трябва да я напълнят с вода.
А за бали слама и за печки на дърва да не говорим, буквално всеки ден излиза червения камион да гаси нещо такова, само се редуват според сезона.
Тубите с бензин на практика ги няма в статистиката на пожарната.
При инциденти с горива в бита, първото място се държи от теч на газ от повреден маркуч към котлона. Или от самия котлон. Тва е най-масовото.
Второто място са ганчовци, които искат да отрежат бутилка с флекса и не знаят, че първо трябва да я напълнят с вода.
А за бали слама и за печки на дърва да не говорим, буквално всеки ден излиза червения камион да гаси нещо такова, само се редуват според сезона.
Тубите с бензин на практика ги няма в статистиката на пожарната.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Много филми гледате, в 90% от къщите има туби с бензин за косачки и друга техника, ако беше толкова опасно и страшно щеше да има много инциденти, а то няма. Както вече споменахме, проблема на бензина не е в съхранението, а в срока на годност
DigitalExile написа:Много филми гледате, в 90% от къщите има туби с бензин за косачки и друга техника, ако беше толкова опасно и страшно щеше да има много инциденти, а то няма. Както вече споменахме, проблема на бензина не е в съхранението, а в срока на годност
Тубите ми са пластмасови и са одобрени и сертифицирани за съхранение на бензин. Дори за различните видове горива са с различен цвят. Седят повече от шест години в мазето и не са мръднали. Подменям бензина редовно и отварянето на тубата го правя на двора, не в мазето.
И на последно място горенето е физико-химичен процес, а не физика
Идеята на темата май беше съвсем друга ...
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Ами, аз я повторих идеята на темата къде бива да е, ама явно или там е казано всичко или...никой не се готви за война скоро:
viewtopic.php?f=4&t=392486&p=4780844#p4780844
А тая тука е ясно каква стана, даже е и възпят Файърстартера:
https://youtu.be/wmin5WkOuPw?is=lE3_W3tuebUzUSox

viewtopic.php?f=4&t=392486&p=4780844#p4780844
А тая тука е ясно каква стана, даже е и възпят Файърстартера:
https://youtu.be/wmin5WkOuPw?is=lE3_W3tuebUzUSox

In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
ГСМ материали не дават да се съхраняват в жилищни помещения щото при един пожар не могат да влязат да гасят вътре . Ако няма ограничение един ще държи 10 литра другия обаче ще има 200 при положение че няма лимит . Газта е още по опасна от бензина , има ли ограничение за колко бутилки да държиш ? Кое е по опасно , туба 20л бензин или бутилка 30 литра пропан ? Тия горива не се самовъзпламеняват безпричинно , докато батерията на солара се възпламенява ! Доказано е ! 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
А може ли да попитам БМВ-повера за чии хой от години е превърнал гаража си в гсм склад
Няква носталгия по Жан Виденов ли? Обикновен мазохизъм да дишаш и да се омирисваш периодично ли? Някаква твоя лудост ли е? Не съм чувал в Канада скоро да е имало криза с горива... 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Те криза с ГСМа нямат през лятото , ама зимата са препъри по неволя 
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
kiko написа:А може ли да попитам БМВ-повера за чии хой от години е превърнал гаража си в гсм складНяква носталгия по Жан Виденов ли? Обикновен мазохизъм да дишаш и да се омирисваш периодично ли? Някаква твоя лудост ли е? Не съм чувал в Канада скоро да е имало криза с горива...
Къде си бре, Колега, затъжил съм се за теб
Тука останаха малко хора, дето да ги четеш и да те карат да се усмихваш, нищо че те хапят
Тук сме си по-бетер от Северна Корея. Сиреч, всичко е на ток. Аз съм го ял два пъти в Монреал. Не помня първия път, но втория път гръмотевица удари един "бойлер" на енергото, дето "висят" по стълбовете. Няма ток, не мога да си изкарам колата от гаража, не мога да ида на работа. В гаража може да се влезе и през комшиите, ама тях ги нямаше. Или поне не отваряха.
Тук, на село не е по-различно. Женицата бачка от дома и ток и трябва. Без него не става. Преди четири години мина торнадо и бяхме 95 часа без ток. Писал съм го в други теми.

Съседният "блок" (карето от другата страна на улицата) бяха без ток четири седмици. Отделно преди три години, ако не се лъжа се запали подстанция и пак седяхме на генератор.... Лятото не държа толкова, но зимата винаги съм готов с повече гориво за генератора. Със сигурност си чувал за January 1998 North American ice storm. Въпросът не е "Дали", а "Кога". Защото ако спре тока и паднат температурите сериозно, къщата и тръбите заминават. После вече се влиза в много сериозни празници с нови инсталации и т.н. и т.н.
Мога да си сложа "модерен" генератор на природен газ, но там цените са +$20К. А това ми е малко вповече към момента. Признавам си без бой
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- kiko
- старши ентусиаст
-
Ясно
А слънце нямате ли си? С едни солари и хубави батерии ще си доста по автономен..и почваш веднага да избиваш, вместо да преливаш от пусто в празно и да чакаш апокалипсиса.
А слънце нямате ли си? С едни солари и хубави батерии ще си доста по автономен..и почваш веднага да избиваш, вместо да преливаш от пусто в празно и да чакаш апокалипсиса.Re: Препъри и други
Имам две дървета, които крият покрива от юг и запад. Едното мисля да го махам, но другото е собственост на Общината. Отделно зимата под 20-50см сняг, тия солари са само товар на покрива. Както казах, зорът ми е зимата. Лятото не е толкова опасно. Генераторът има бензин за около 18-20 часа, в зависимост от натоварването. Все при хубаво време мога да мръдна нанякъде. Но зимата, ако затворят града и пътищата, просто няма мърдане.
- kiko
- старши ентусиаст
-
BMW_POWER написа: Отделно зимата под 20-50см сняг, тия солари са само товар на покрива. Както казах, зорът ми е зимата. Лятото не е толкова опасно. Генераторът има бензин за около 18-20 часа, в зависимост от натоварването. Все при хубаво време мога да мръдна нанякъде. Но зимата, ако затворят града и пътищата, просто няма мърдане.
Ако преди сте нямали ток по 5-6 дена с тея 20ч. не е ли все тая
За зимата да не се задържа сняг соларите се монтират под по-голям градус А и така и така ще си блокиран в къщи, ще чистиш, друга работа нямаш
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
BMW_POWER написа:Имам две дървета, които крият покрива от юг и запад. Едното мисля да го махам, но другото е собственост на Общината. Отделно зимата под 20-50см сняг, тия солари са само товар на покрива. Както казах, зорът ми е зимата. Лятото не е толкова опасно. Генераторът има бензин за около 18-20 часа, в зависимост от натоварването. Все при хубаво време мога да мръдна нанякъде. Но зимата, ако затворят града и пътищата, просто няма мърдане.
Без да се заяждам, само питам, що изобщо отиде в тая Канада? Понеже често в постовете ти виждам какви неудобства ти носи студа и снега, а и аз самия умирам за слънце и топлина...
Що не отиде в някой от по-южните американски щати или Австралия примерно? Дори и Испания и Италия бяха модерни за бг гастарбайтерите преди години...
dhtj написа:BMW_POWER написа:Имам две дървета, които крият покрива от юг и запад. Едното мисля да го махам, но другото е собственост на Общината. Отделно зимата под 20-50см сняг, тия солари са само товар на покрива. Както казах, зорът ми е зимата. Лятото не е толкова опасно. Генераторът има бензин за около 18-20 часа, в зависимост от натоварването. Все при хубаво време мога да мръдна нанякъде. Но зимата, ако затворят града и пътищата, просто няма мърдане.
Без да се заяждам, само питам, що изобщо отиде в тая Канада? Понеже често в постовете ти виждам какви неудобства ти носи студа и снега, а и аз самия умирам за слънце и топлина...
Що не отиде в някой от по-южните американски щати или Австралия примерно? Дори и Испания и Италия бяха модерни за бг гастарбайтерите преди години...
Ми .... по мое време това беше една от малкото страни, в ноито можеше да се емигрира легално. Никога не съм пускал за Зелена карта. От друга страна, Канада отпреди 19 години (пристигнах 2007) няма нищо общо с това, което е сега. Писал съм го хиляди пъти. Тук е по-малкото зло. Не на последно място е и това, че съм "дърт чичак". Докато си млад имаш избор и време да сменяш държави. Като одъртееш, нещата се променят.
Много дълга тема .....
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Е то препърството не е ли нещо като емиграцията , оцеляваш в екстремни условия ? Как може да си виртуозен препър пък да не ти понася динамиката на мигрантския живот ? 
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3