5-те най- добри екстри в една кола?
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: 5-те най- добри екстри в една кола?
Имам кажи-речи всичко което има на трета серия
мога да кажа кои пет НЕ ПОЛЗВАМ
- автоматични чистачки (не съм виждал адекватни такива за 21 години каране на свет различни коли, марки и модели)
- печката (колата винаги е на топло)
- шибидах (тъпо, по-тъпо, най-тъпо)
- теглич (не ми е в лайфстайла)
- подгрев на задните седалки (втф)
всичко останало ме кефи
- фарове, музика, инфотейнмънт, еле па дистроника с почти собствено каране

липсват ми:
- ВЕНТИЛИРАНИ СЕДАЛКИ
- по-добра музика (това ще го оправя скоро)
- шито табло (това също)
мога да кажа кои пет НЕ ПОЛЗВАМ
- автоматични чистачки (не съм виждал адекватни такива за 21 години каране на свет различни коли, марки и модели)
- печката (колата винаги е на топло)
- шибидах (тъпо, по-тъпо, най-тъпо)
- теглич (не ми е в лайфстайла)
- подгрев на задните седалки (втф)
всичко останало ме кефи
- фарове, музика, инфотейнмънт, еле па дистроника с почти собствено каране

липсват ми:
- ВЕНТИЛИРАНИ СЕДАЛКИ
- по-добра музика (това ще го оправя скоро)
- шито табло (това също)
You said: "Time will change!" What if it changes you?
vicho написа:- шибидах (тъпо, по-тъпо, най-тъпо)
А това го забравих(умно, по-умно, най-умно). Задължителна екстра и трябва да се отваря. Багажника с крак също задължително.
Обдухването и масажите на бенветата са пародия, не губите много.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
1. Най-важното - АВТОМАТИК.
Имал съм година със 100к км, живеех в софия, намразих ръчката, намразих съединителя...
Като бонус - колата беше някаква псевдо бензинова бегачка изчислена да прави 100 на втора, съответно първа беше ужасно дълга и без газ вървях двойно по-бързо в задръстванията отколкото "нормалните" коли... И на опашките по тунелите на хемус ми беше любимо - всички се влачат без газ в редичка, аз карам на полусъединител или включи/изключи. Искаше ми се да сляза и да продължа пеш.
И сега ако искам да си ръчкам скорости ще си карам мотора, айде колата ако може да си сменя самичка, мерси.
2. Всичко което ми прави топло или хладно.
3. Всичко приятно за слуха ми.
4. Всичко което ме пази да не я ожуля/чукна - камери, парктроници...
5. Някакъв простор и светлина над главата - шибидах, стъклен таван - не искам да се чувствам като танкист.
Имал съм година със 100к км, живеех в софия, намразих ръчката, намразих съединителя...
Като бонус - колата беше някаква псевдо бензинова бегачка изчислена да прави 100 на втора, съответно първа беше ужасно дълга и без газ вървях двойно по-бързо в задръстванията отколкото "нормалните" коли... И на опашките по тунелите на хемус ми беше любимо - всички се влачат без газ в редичка, аз карам на полусъединител или включи/изключи. Искаше ми се да сляза и да продължа пеш.

И сега ако искам да си ръчкам скорости ще си карам мотора, айде колата ако може да си сменя самичка, мерси.
2. Всичко което ми прави топло или хладно.
3. Всичко приятно за слуха ми.
4. Всичко което ме пази да не я ожуля/чукна - камери, парктроници...
5. Някакъв простор и светлина над главата - шибидах, стъклен таван - не искам да се чувствам като танкист.
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
От изброените съм гласувал за:
-Автоматични фарове къси/дълги
-Атоматични чистачки (със нагласяне на чувствителноста!!! (Мъск е идиот)
-Умен темпомат (стил Дистроник), макар, че и глупав ми върши работа. Някакъв да има...
-Вентилирани седалки (обикновено отпред)
-Кийлес го (безключово влизане и каране)
Интересното е, че най-забавната ми за каране кола е 4-цилиндрова (подчертавам, че някой държеше на 6-ак, като задължителен) и без никоя от изброените екстри (Е поне отопляеми седалки има.)
Другите две имат повечето от изброените неща, ама ни мъ кефят толкуз някак.
Другото интересно е, че като щях да купувам Е93-то, още не го бях видял, а попитах собственика - Има ли темпомат - да. Има ли автоматични фарове - да. Взимам го. Не питах за кийлес го. Ако бях питал, може би нямаше да го взема, защото няма.
-Автоматични фарове къси/дълги
-Атоматични чистачки (със нагласяне на чувствителноста!!! (Мъск е идиот)
-Умен темпомат (стил Дистроник), макар, че и глупав ми върши работа. Някакъв да има...
-Вентилирани седалки (обикновено отпред)
-Кийлес го (безключово влизане и каране)
Интересното е, че най-забавната ми за каране кола е 4-цилиндрова (подчертавам, че някой държеше на 6-ак, като задължителен) и без никоя от изброените екстри (Е поне отопляеми седалки има.)

Другите две имат повечето от изброените неща, ама ни мъ кефят толкуз някак.

Другото интересно е, че като щях да купувам Е93-то, още не го бях видял, а попитах собственика - Има ли темпомат - да. Има ли автоматични фарове - да. Взимам го. Не питах за кийлес го. Ако бях питал, може би нямаше да го взема, защото няма.

Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- NiksGS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е83 05, К25 06
1) Редовия шестак не е без значение
2) Автоматик;
3) Двойно предаване;
4) Подгреви- колкото повече - толкова повече;
5) За останалото се грижа аз - скорост, чистачки, дистанция, пешеходци, състояние на настилка, метео условия и т.н. все пак и водача трябва да взима участие, а не постепенно да му се изземват мисловните дейности и да му се придават функции на возен от МПС-то. Ама като гледам натам отиват нещата.
Според мен, до един момент смислените екстри се изчерпиха. Примери - парктроник пази боята, броните и околните обекти от допълнителни главоболия, автоматични чистачки ОК, в лоши метео условия подпомагат вниманието ти да е на пътя.
От там нататък започнаха безсмислените. Не може на екрана на водача, да върви филм, докато колата се движи, въпрос на време е да стане беля, Андроида го нямам, но телефона ми има всичко останало и нямам крещяща нужда от него. Всичко е маркетинг, трябва да се рекламира и продава, за да има свръх-печалба, която единствено задоволява ненаситните собственици на върха на пирамидата...

2) Автоматик;
3) Двойно предаване;
4) Подгреви- колкото повече - толкова повече;
5) За останалото се грижа аз - скорост, чистачки, дистанция, пешеходци, състояние на настилка, метео условия и т.н. все пак и водача трябва да взима участие, а не постепенно да му се изземват мисловните дейности и да му се придават функции на возен от МПС-то. Ама като гледам натам отиват нещата.
Според мен, до един момент смислените екстри се изчерпиха. Примери - парктроник пази боята, броните и околните обекти от допълнителни главоболия, автоматични чистачки ОК, в лоши метео условия подпомагат вниманието ти да е на пътя.
От там нататък започнаха безсмислените. Не може на екрана на водача, да върви филм, докато колата се движи, въпрос на време е да стане беля, Андроида го нямам, но телефона ми има всичко останало и нямам крещяща нужда от него. Всичко е маркетинг, трябва да се рекламира и продава, за да има свръх-печалба, която единствено задоволява ненаситните собственици на върха на пирамидата...
Ultimate Riding Machine
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Двоен стъклопакет, колкото по-тихо е в колата толкова по малко се изморявам, аз и пътниците.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Новите коли вече и най ниския клас има 90% от изброените екстри ( говоря за ДВГта). При електричките се доближава до 100%. Миналата седмица бях в Испания и взех рентакар. Дадоха ми фиеста нова 1,0 три цилиндъра турбо, уж 125кс. Нисанчето ми е 121к.с и тая фиеста ми се стори направо като мъртвец - имаше наченки някакви на живот единствено във високи обороти. Как и да е
та тая фиеста която беше най базовото ниво си имаше сравнително голям екран към който може да вържеш андроид ауто или карплей, имаше си автоматични чистачки, фарове, темпомат със спиране, беше ръчка и като си спрял под наклон държеше известно време спирачка, кейлесс, парктроник (без камера и определено ми липсваше). Също така имаше асистънти за осевите линии и асистънт за аварийно спиране - тези екстри мисля, че от 2018 са задължителни за всяка кола. Общо взето вече в новите коли си има доста неща които преди бяха екстри и се доплащаше, макар че една позната си взе скоро чисто нова тойота и задните прозорци бяха с ръчки.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
ivanski_2 написа:Двоен стъклопакет, колкото по-тихо е в колата толкова по малко се изморявам, аз и пътниците.
Като слезнах от 5-ца на 3-ка, ей това ми липсва най-много. Тишината на магистрала. Допълнително шум има от комби, панорама и дизел

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
На мен това ми е една от основните причини, поради която предпочитам да пътуваме с моята кола. Почти нямам по-близък познат, в чиято кола да пътуваме извън града и да можем всички редове седалки да си говорим спокойно. Винаги тия отпред си говорят нещо и тия отзад си говорят друго нещо.
Представям си ако имах и стъклопакет какво щеше да е вътре, и сега по магистралата със 140-150км/ч спокойно си говорим всички в колата. Но не знам дали мога да сложа такъв без да загубя тонираните стъкла..
Вярно сме се разглезили.
Представям си ако имах и стъклопакет какво щеше да е вътре, и сега по магистралата със 140-150км/ч спокойно си говорим всички в колата. Но не знам дали мога да сложа такъв без да загубя тонираните стъкла..
Вярно сме се разглезили.

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Гласувах за
- Допълнителни еърбегове (отстрани, отзад) - дано не се налага, ама предпочитам да има
- Система за предупреждение за мъртвите точки в огледалата/ излизане от лентата на движение/ разпознаване на ограничения на скороста - мъртвата точка ми се е случвало да я опусна, пък и няма нужда да се оглеждам като лалугер на всяко престрояване. И без това новите коли са като катакомби, няма видимост освен напред.
- Глупав темпомат (държи зададена скорост) - като за тъп трафик - тъп темпомат, умният изобщо не го обмислих като поръчвах
- Нагреватели на седалки (тъпо, че в 3 серия за Европа не се предлага подгрев отзад)
- Ел. нагревател в отоплението, че да тръгва бързо сутрин като е студено (аз на студ търпя, ама сутрин детето му давам да се завива с един шал отзад първите 5 минути
)
Бих добавил парктроника (достатъчни са и само сензори, от камера няма нужда) и вентилирани седалки, но последното не се предлага в 3 серия, само в 4-та.
Музика в кола не пускам, люк не ползвам, кийлес отключването също ми е ненужно (ама върви в пакет, та ми го набутаха), асистент за светлини няма къде да ползвам (дали ми се събират и 2 часа на година каране на дълги), автоматични чистачки не съм виждал да работят адекватно досега, електрическите седалки нямам нерви да ги чакам 2 минути да се мърдат - ръч с ръчката и за 1 секунда от крайно до крайно положение. То като се замисля едно Е36 с климатик и подгрев ми е предостатъчно, другото са глезотии.
- Допълнителни еърбегове (отстрани, отзад) - дано не се налага, ама предпочитам да има
- Система за предупреждение за мъртвите точки в огледалата/ излизане от лентата на движение/ разпознаване на ограничения на скороста - мъртвата точка ми се е случвало да я опусна, пък и няма нужда да се оглеждам като лалугер на всяко престрояване. И без това новите коли са като катакомби, няма видимост освен напред.
- Глупав темпомат (държи зададена скорост) - като за тъп трафик - тъп темпомат, умният изобщо не го обмислих като поръчвах
- Нагреватели на седалки (тъпо, че в 3 серия за Европа не се предлага подгрев отзад)
- Ел. нагревател в отоплението, че да тръгва бързо сутрин като е студено (аз на студ търпя, ама сутрин детето му давам да се завива с един шал отзад първите 5 минути

Бих добавил парктроника (достатъчни са и само сензори, от камера няма нужда) и вентилирани седалки, но последното не се предлага в 3 серия, само в 4-та.
Музика в кола не пускам, люк не ползвам, кийлес отключването също ми е ненужно (ама върви в пакет, та ми го набутаха), асистент за светлини няма къде да ползвам (дали ми се събират и 2 часа на година каране на дълги), автоматични чистачки не съм виждал да работят адекватно досега, електрическите седалки нямам нерви да ги чакам 2 минути да се мърдат - ръч с ръчката и за 1 секунда от крайно до крайно положение. То като се замисля едно Е36 с климатик и подгрев ми е предостатъчно, другото са глезотии.

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Взимайте електрички и ще се наслаждавате на тишина
Мислех, че Ф10 ми е доста обезшумена (535и) докато не се качих в нея след поредното ми каране на някоя от електричките ми.

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
TNT написа:ivanski_2 написа:Двоен стъклопакет, колкото по-тихо е в колата толкова по малко се изморявам, аз и пътниците.
Като слезнах от 5-ца на 3-ка, ей това ми липсва най-много. Тишината на магистрала. Допълнително шум има от комби, панорама и дизелОбезшумяването е доста ключово за комфорта в колата, особено при дълъг път.
Какъв шум от дизел освен на място?
Моята 3ка докато беше със заводската генерация не се чуваше в никакви обороти, да не говорим че със 140 е на 2000 оборота. Бензините бучат повече в движение от моя опит.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Бензинов редови 6-так и 4 цилиндров дизел. Трака-трака-трак
6 цилиндров дизел е по-добре.

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
4 цилиндъра са достатъчни само на две гуми. 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Даже са много...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!