Къде сипвате гориво ?
Модератор: Общи модератори
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Re: Къде сипвате гориво ?
DigitalExile написа:gromovich написа:Ивайло Димов написа:Само ОЕ брандираните горива на Shell,ЕКО,ОМV са внос ,всичко друго идва от рафинерията в Бургас и разликите са основно в количеството биокомпонент .Горивата трябва да отговарят на определен Евро стандарт и на определени стандарти за качество,които са по нормативна уредба .
Тая рафинерия къде мислите ,че пласира горивата си при положение ,че не може да изнася заради санкции?
Специално за дизела Archoil D 6900 или Keropur D BASF ,сипвайте с цел профилактика и удължаване експлоатационния срок на дюзите.Обикновен бензин от която и да е верига,но мисля този на Shell беше с най-малко етанол ,газта също .Избягвайте малки бензиностанции от типа "Малка къща в прерията "
И на Шел отдавна всички горива са с 10% биоетанол, дори премиум. Загледай се, че на всички колонки има надписи Е10, което значи 10%
Пише до 10%.
В скъпите горива е 2-4% етанола, на евтините е 7-10%.
Може всеки да провери анализите. - https://www.shell.bg/fuels-and-oils/fue ... shell.html
--
По темата, най-често зареждам на OMV, защото ми е близко, иначе горивото е винаги с 2 до 5 стотинки по скъпо, бензиностанцията е малка квартална, но просто ми е удобна.
Добро инфо

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ми не , не е ДО 10, а си е точно 10. Другото са курсови разлики 
95 обикновен си е толкова по директива.
Мога да проверя след малко колко е в кораба майка
)

95 обикновен си е толкова по директива.
Мога да проверя след малко колко е в кораба майка

Хм,хм...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
DigitalExile написа:
Пише до 10%.
В скъпите горива е 2-4% етанола, на евтините е 7-10%.
Може всеки да провери анализите. - https://www.shell.bg/fuels-and-oils/fue ... shell.html
--
По темата, най-често зареждам на OMV, защото ми е близко, иначе горивото е винаги с 2 до 5 стотинки по скъпо, бензиностанцията е малка квартална, но просто ми е удобна.
Тези анализи са интересни. Трябва да се обърне внимание, че има и други добавки освен етанол за повишаване на кислорода, по-малко етанол не значи по-малко биокомпонента като цяло.
Иначе близостта си е фактор, преди Ромпетрол ми беше доста далече, че не са много популярна верига и слагах предимно на Шел, но сега ми е доста удобно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
Където е най-евтино, там.
Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
А къде/кога работите, че по цял ден попълвате анкети по форумите в работно време?
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- VNikiforov90
- Потребител
-
Зареждам бензин и газ на Лукойл, много рядко на някоя друга бензиностанци и то в случай, че няма Лукойл наблизо.
Поне досега не съм имал проблеми с тях. ОМВ и Бенита ги избягвам, понеже и на двете са ме лъгали, а пък на ОМВ не им харесвам и персонала.
Поне досега не съм имал проблеми с тях. ОМВ и Бенита ги избягвам, понеже и на двете са ме лъгали, а пък на ОМВ не им харесвам и персонала.
- NiksGS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е83 05, К25 06
Над 10 години на Астрата си сменях нафтения филтър сам. Тъй като беше картонен цилиндричен елемент, всеки път го оглеждаж внимателно, както и дъното на съдържателя, което се източваше при смяната му. Не съм намирал никога песъчинки, утайки или други физически видими неща. Зареждах с години на Петрол Лукойл и Шел. Имаше някаква промяна на цвета на стария филтър спрямо новия, като ги сложиш един до друг, но това беше всичко.
Надявам се да си пазят качеството така и за напред.
Единствен път ми се случи, да се засиля да влизам в Шел и там имаше табела, "Моля да ни извините, обекта не работи, поради периодично почистване на резервоарите" на друга бензиностанция не съм виждал подобно нещо, нито денем нито нощем.
Не ги хваля, споделям видяното, може колонка да са ремонтирали или друго да е правено, но тази табела беше сложена, за да ограничи достъпа.
Надявам се да си пазят качеството така и за напред.
Единствен път ми се случи, да се засиля да влизам в Шел и там имаше табела, "Моля да ни извините, обекта не работи, поради периодично почистване на резервоарите" на друга бензиностанция не съм виждал подобно нещо, нито денем нито нощем.
Не ги хваля, споделям видяното, може колонка да са ремонтирали или друго да е правено, но тази табела беше сложена, за да ограничи достъпа.
Ultimate Riding Machine
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Къде сипвате гориво ?
Не успях да изчета всички мнения до тук , но аз най често сипвам горивото в резервоара . Пропана го сипвам в газовата бутилка ...мисля че това са напълно подходящи места за сипване на гориво

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Jordana написа:Къде сипвате гориво ?
Не успях да изчета всички мнения до тук , но аз най често сипвам горивото в резервоара . Пропана го сипвам в газовата бутилка ...мисля че това са напълно подходящи места за сипване на гориво

Бай Данчо, добре дошъл обратно! Форумът не беше същия в твое отсъствие!
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Джорджано е култов ,предполагам форумният летописец Маверик ще запише този пост в аналите на темата с бисери 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
В 90% от случаите G Drive дизел на Газпром. Най-пъргава и добре работеща ми се струва с него (30д).
В останалите 10% като нямам Газпром под ръка е V-Power дизел на Шел.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
В останалите 10% като нямам Газпром под ръка е V-Power дизел на Шел.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Предимно на ЛукОйл ,иначе знам и някои малки читави и евтини. Понякога зареждам и селскостопанска нафта без био добавки - мотора започва да пее
Трябва да имаш твой човек с трактори и комбайни .

- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Лукойл + BDC Бардал добавка за дизел
Бензин к Шел 100 октана и Лукойл
Бензин к Шел 100 октана и Лукойл