40-45 (примерно) и кой как е живял, живее и смята да живее…
Модератор: Общи модератори
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: 40-45 (примерно) и кой как е живял, живее и смята да жив
С децата и да ми е тъпо и скучно ? Никакъв шанс. Играем та се скъсваме. А иначе - има толкова много неща, които не знам. Докато има непрочетени книги и неизгледани документални филми- ми пак нема шанс да ми е скучно. За непосетени места по света и дори само в България да не говорим.
Бе един живот нема ми стигне за всичко с две думи. Къ да ти е скучно тогаз?
Бе един живот нема ми стигне за всичко с две думи. Къ да ти е скучно тогаз?
Хм,хм...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Всичко е въпрос на възприемане от "вторият етаж".
Познавам хора, дето още на около 35 години им харесваше идеята да изглеждат като пенсионери и не само на външен вид, ами и като мислене.
Тоест познавам само един такъв, някакси искаше да копира баща му, който предполагам и той искаше да се чувства като пенсионер.
Сега обратното пък е супер инфантилно, да си на над 50+++ и да се правиш на тийнейджър, да говориш на някакъв жаргон, да се правиш и обличаш като все едно си на 15 години.
Но пък в крайна сметка, както искаш си живей, дали искаш да си тийнейджър или пенсионер все тая, но задължително условие за един мъж е да не е запуснат, обективен и точен.
Познавам хора, дето още на около 35 години им харесваше идеята да изглеждат като пенсионери и не само на външен вид, ами и като мислене.
Тоест познавам само един такъв, някакси искаше да копира баща му, който предполагам и той искаше да се чувства като пенсионер.
Сега обратното пък е супер инфантилно, да си на над 50+++ и да се правиш на тийнейджър, да говориш на някакъв жаргон, да се правиш и обличаш като все едно си на 15 години.
Но пък в крайна сметка, както искаш си живей, дали искаш да си тийнейджър или пенсионер все тая, но задължително условие за един мъж е да не е запуснат, обективен и точен.
dhtj написа:децата му се кефят, аз му се радвах една седмица как лепи за седалката и вече ми е все тая.
годините вървят, всеки се развива по някакъв начин, няма как хобитата и кефа от тях да си останат същите... търси нови хобита дето изискват повече скил и таванът не е толкова нисък... или същите, ама на писта, време и т.н.
„Интересното" идва от целите, кефа идва от постигането им. Да се возиш безцелно, на каквото и да е, ше ти е интересно.. седмица - освен ако не си дете.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
grkv написа:dhtj написа:децата му се кефят, аз му се радвах една седмица как лепи за седалката и вече ми е все тая.
годините вървят, всеки се развива по някакъв начин, няма как хобитата и кефа от тях да си останат същите... търси нови хобита дето изискват повече скил и таванът не е толкова нисък... или същите, ама на писта, време и т.н.
„Интересното" идва от целите, кефа идва от постигането им. Да се возиш безцелно, на каквото и да е, ше ти е интересно.. седмица - освен ако не си дете.

Или ако не е 911

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
dhtj написа:Добре, да оставим физиката настрана, как се справяте с отегчението?
Аз съм млад още, тъкмо направих 29, но знам някои неща как са ме кефили преди 10-15-20 години, когато съм ги правил за пръв път и знам сега като съм ги правил вече 5000 пъти и вече не са ми толкова интересни...
Не знам дали го обяснявам добре, например имам чувството че на 14 години съм имал много повече тръпка да карам балкан 50 и на 16 години мз251, отколкото сега ми е кеф да карам всякакви съвременни мотори по 600 и 1000 кубика...
И с колата е същото, на първата ми алфа 156 се кефих няколко години, сега на бмвто му сложих хибрид, кулер, генерация, извади там някакви хиляди нютони, децата му се кефят, аз му се радвах една седмица как лепи за седалката и вече ми е все тая.
Карах новото м4 компетишън с генерация, пак не ми стана патката така както когато карах а4 3.0 бензин за пръв път на 18 години.
И с жените е същото, като помня как съм горял по първите любови, как сме се карали, ревали, сега за 7 дена ми връзват 3 яки мацки и ми е все тая...
Световни и европейски гледах, попълвах си програмата от вестника, пишех си резултатите, сега почна европейското, не помня дали гледах половин мач докато вечерям, не ми е интересно...
Игри играех на компютъра, събирах пари да си купувам геймърски мишки, падове, бил съм на турнири по ЦС, сега не съм играл нищо от години, тъпо ми е...
Колега, нещата които споделяш много отдавна спряха да ме вълнуват, именно защото ми омръзнаха. После дойдоха доста по смислените - да построиш нещо, да произведеш нещо, да помогнеш на възрастен родител, близък или приятел, удовлетворението стои доста повече от карането на М-ка.

E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
ivanski_2 написа:grkv написа:dhtj написа:децата му се кефят, аз му се радвах една седмица как лепи за седалката и вече ми е все тая.
![]()
Или ако не е 911
Нали? Ако ти кажа, че не е палено сигурно от година - ще ми повярваш ли?
За всяка кола на човек му минава мерака за каране/ притежание след изненадващо къс срок. И колкото си по- напред с материала- толкова по- къс е срока. Докато в един момент не започнеш да ги купуваш за идеята- щото всъщност са ти омръзнали преди да се качиш в нея за първи път.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Абе внимавайте да не обърнете резбата накрая.
Не случайно всички педали са богати и известни.
Като няма с какво да се впечатли някой минава на дроги, обръща резби и т.н.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Интересна теза във форума на милионерите

- Southside
- кандидат ентусиаст
-
Чак пък интересна, не мисля. Напълно стандартна ситуация за презадоволените хора, които търсят някаква емоция извън "шаблона". Дори да не се залита към същия пол, изборът често е "неконвенционален" и average Пешо ще стои в ступор и недоумение към какво залитат пренаситените.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
alx написа:ivanski_2 написа:grkv написа:dhtj написа:децата му се кефят, аз му се радвах една седмица как лепи за седалката и вече ми е все тая.
![]()
Или ако не е 911
Нали? Ако ти кажа, че не е палено сигурно от година - ще ми повярваш ли?
За всяка кола на човек му минава мерака за каране/ притежание след изненадващо къс срок. И колкото си по- напред с материала- толкова по- къс е срока. Докато в един момент не започнеш да ги купуваш за идеята- щото всъщност са ти омръзнали преди да се качиш в нея за първи път.
Май не си критерии

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Абе не е критерий защото всичко е субективно, но общо взето е прав.
Да, ако е беден и неизвестен си е жив педераст както се казваше в онзи виц когато син съобщавал на баща си, че е гей, а онзи го питал за материалното му състояние.
Колегата си е много прав, неслучайно в древна Гърция са измислили секса, а в Рим са включили вътре и жени.
Презадоволеността на индивида води понякога до подобни тъпотии.
alekangg написа:Абе внимавайте да не обърнете резбата накрая.
Да, ако е беден и неизвестен си е жив педераст както се казваше в онзи виц когато син съобщавал на баща си, че е гей, а онзи го питал за материалното му състояние.

Колегата си е много прав, неслучайно в древна Гърция са измислили секса, а в Рим са включили вътре и жени.

Презадоволеността на индивида води понякога до подобни тъпотии.
- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
Spunky написа:Има доста объркване, щом се сравнявате с елитни атлети. Тия хора и нивото им нямат НИЩО общо с нас, простосмъртните. Те си смазват телата от ранна възраст, което може да го правят до време и после останалата част от живота се опитват да си оправят щетите. Както и всичко друго, това е на спектър. Нужното ниво за добър и дълъг живот е много по-ниско от това на топ атлетите и много по-високо от това на масата.
Не мисля, че някой оттук се сравнява с Леброн Джеймс по физическа подготовка

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Надал му се "връща" абсолютно заслужено. Прекалено многото химия води до непрестанни контузии. Не може да си с тялото на културист и да бягаш като луд по корта. Издържа прекалено много ако питаш мен и прекалено много го скатаваха от федерацията защото е маркетингов продукт.
Леброн Джеймс е бледа сянка на това, което беше и е напълно нормално. В най-силните си години беше човека отбор. Просто в баскетболът може да се ориентираш и към малко по-колективна игра(каквато всъщност е тя, но той не го знаеше
)като намалиш темпото и компенсираш с други неща.
Роналдо е същият пример като Надал. Годините обаче не прощават, щом Меси, който НИКОГА не е разчитал на физиката си(за разлика от Роналдо)осъзна, че е далеч от същия играч и си би шута зад океана, какво остава за такива, които разчитат на нея.
Подобни спортисти като минат пика си ги спасява опита до едно време, после спонсорите и накрая вече дават задна. Малцина бяха като Джордан, който се отказа буквално на върха, два пъти и накрая се върна да се разхожда малко с Вашингтон за да го играе показно за шеф.
Леброн Джеймс е бледа сянка на това, което беше и е напълно нормално. В най-силните си години беше човека отбор. Просто в баскетболът може да се ориентираш и към малко по-колективна игра(каквато всъщност е тя, но той не го знаеше

Роналдо е същият пример като Надал. Годините обаче не прощават, щом Меси, който НИКОГА не е разчитал на физиката си(за разлика от Роналдо)осъзна, че е далеч от същия играч и си би шута зад океана, какво остава за такива, които разчитат на нея.
Подобни спортисти като минат пика си ги спасява опита до едно време, после спонсорите и накрая вече дават задна. Малцина бяха като Джордан, който се отказа буквално на върха, два пъти и накрая се върна да се разхожда малко с Вашингтон за да го играе показно за шеф.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Надал винаги е имал проблеми, още преди години и години. Просто беше прекалено тежък за тенесист наистина.
Идеалната фигура на тенесист е като на Федерер, Джокович... този новият испанец Алкараз... и назад ако щеш Сампрас, Агаси, Макенроу
п.с. не че тия горните не са, ама Джордан е тотален нечовек.
Идеалната фигура на тенесист е като на Федерер, Джокович... този новият испанец Алкараз... и назад ако щеш Сампрас, Агаси, Макенроу

п.с. не че тия горните не са, ама Джордан е тотален нечовек.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
alozavar написа:Не мисля, че някой оттук се сравнява с Леброн Джеймс по физическа подготовка![]()
Просто го дадох за пример за топ спортист на 40 годишна възраст, тъй като тук ги заклеймиха като цяло. Факт е, че са по-редки случаи, но се намират и няма лошо да им отдадем заслуженото. Естествено, че в даден момент, това им се "връща" - в момента Надал е пример за това, за съжаление.
Аз имах предвид, че на про спортистите нещата им се развиват по съвсем различен начин и износват телата много, много по-бързо от цивилните, та е нормално, с времето да им спада нивото на физическия фитнес, дори и при огромните бюджети и време дето инвестират в това.
За останалите, няма никакво извинение, ако човек е здрав, без някаква обездвижваща причина, да не стои във върхова форма до поне 70те си години, че и повече. Смисъл, годините не пречат и вече е пределно ясно, че за пълноценен живот, без болести, трябва да ядеш добре, седмично да си вдигаш пулса максимално няколко пъти, да правиш няколко по няколко продължителни разходки/тичане/плуване/колело и да вдигаш тежести. Не е много сложно и трудно, най-големия проблем е да се справиш с извиненията.