Нови бюджетни срещу премиум стари гуми
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Нови бюджетни срещу премиум стари гуми
Няма смисъл от втора ръка. Ако не караш като идиот и спазваш ограниченията, дори някви турски гуми вършат перфектна работа. Китайците нещо не им вярвам
Ся ако смяташ да караш с някви високи скорости 180-200 и такива глупости... може и хубави гуми да не ти стигнат.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Много шофьори много мнения, както е и при различните марки коли. Тук всички харесват бмв и това е общото, но ето за едни гуми има мнения в най-различните крайности.
Едните карат с втора употреба маркови или не, вторите с нови китайци на 17-18 цола, това значи, че нямат някаква посредствена кола и третите купуват по-скъпи нови гуми.
И трите лагера хвалят своето и са супер доволни и си мислят вътрешно, че са най-хитрите и се смеят на другите "балъци", точно както ако се спореше за различни марки коли.
В същото време гумаджиите предлагат това което искат да предложат и върви с най-голяма надценка.
Вчера слушах един продавач-професор, как старите вече мишелин пилот ексалто 2 не излязли добри, ама предлагаше бриджстоун Т серията, като супер!
Едните карат с втора употреба маркови или не, вторите с нови китайци на 17-18 цола, това значи, че нямат някаква посредствена кола и третите купуват по-скъпи нови гуми.
И трите лагера хвалят своето и са супер доволни и си мислят вътрешно, че са най-хитрите и се смеят на другите "балъци", точно както ако се спореше за различни марки коли.

В същото време гумаджиите предлагат това което искат да предложат и върви с най-голяма надценка.
Вчера слушах един продавач-професор, как старите вече мишелин пилот ексалто 2 не излязли добри, ама предлагаше бриджстоун Т серията, като супер!

- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i
acho.rs написа:TheDriver написа:Карам винаги с нови премиум марка(или над средното ниво) отпред, а отзад или премиум марка втора употреба или моите си предни на чието място са дошли нови.
Има нещо много важно за българският пазар на гуми което се пропуска. Както с храните и колата и при гумите това което се продава е различно от това което се продава на запад. Доста от продуктите дори на премиум марките са произведени в Турция или Тайланд примерно.
Знам, че на теория заводите имат еднакви стандарти за качество, но някакси немога да им се доверя. Как пък винаги при нас са гумите произведени в "третият свят", а на запад са все произведени в бели страни.
Тотално не съм съгласен - в производството на гуми човешката ръка няма абсолютни никаква намеса - всичко е автоматизирано. След това се сещаш, че вече почти цялото производство на премиум автмобили се мести в 3тия свят, а вярвай ми в производството на автомобили се налага безкрайно повече "човешка намеса" от това на гуми.
Това е все едно едно - майка и бащата Българи, правят дете и го раждат в китай и то става - китайчеДа мейд ин чайна е , но не е китаец
И аз съм на това мнение... няма никакво значение къде е произведена гумата... пример - слагам чисто нов Good Year Eagle F1 (225/50/17 94Y) към края на март, 2 седмици по-късно предницата тресе яко - от 4-те гуми 2 дефектни - рекламация, а са произведени в Германия... добре, че ми уважиха рекламацията, макар и да ме караха да чакам половин месец за новите гуми.. добре, че не бях изхвърлил старите Nexen-и, с които купих колата...
По темата, аз винаги купувам нови гуми, като залагам на лидерите в тестовете, които правят adac, autobild и други.
acho.rs написа:TheDriver написа:
Тотално не съм съгласен - в производството на гуми човешката ръка няма абсолютни никаква намеса - всичко е автоматизирано. След това се сещаш, че вече почти цялото производство на премиум автмобили се мести в 3тия свят, а вярвай ми в производството на автомобили се налага безкрайно повече "човешка намеса" от това на гуми.
Това е все едно едно - майка и бащата Българи, правят дете и го раждат в китай и то става - китайчеДа мейд ин чайна е , но не е китаец
Ясен ми е принципа и знам че на теория е така.
Само че и в производстовото на Кока Кола няма много човешка намеса, но има разлика в качеството на нашата произведена от гърците и тази на запад.
Въпросът е в качестовото на вложените материали, производствения процес е ясно че е същият.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Lenco написа:Според мен, разликата в спирането между премиум и бюджетна гума е около 5-10 метра, а забавянето в реакциите от 1 секунда водят до 30 метра при 100км/ч......
Времето за реакция е константа. Имаш го и с премиум гумите и с китайските.
Няма да стане по-добро или по-лошо заради гумите.
А 5-10 метра са ти разликата между здрава кола и яко потрошена или изплашен пешеходец и такъв с почупени кости.
Да дам и аз един глас за Нови гуми, лично аз никога не съм слагал втора ръка гуми или стари гуми, както казват с това компромис не бива 

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
всеки който си мисли, че с новите "китайки" ще е като с най-скъпото конти-мишлен-дънлоп и т.н. ... не няма да е
и стария мишлен и конти и т.н. не са като новичките
обаче ... новото китайче ако знаеш какво избираш, спокойно може да те "лиши" от удоволствието да платиш за "еко" гума на премиум производител, която е по-зле от него
въпроса е дали в твоя размер няма и конкурентни примерно Nokian, Barum, Sava и т.н. които ако са хубави параметри по етикет да заложиш на тях, ако няма ... вече риск с китайче с което да получиш нещо над "еко" моделите , щото обикновените китайчета не стават, само някои моделчета от тях ги бива
но ако просто искаш да се возиш, да ти е комфортно и гумата да изкара ГАРАНТИРАНО много км без да остане без грайфер, да се опече ... вземаш си някое "еко" мишленче , верно няма поведение, но е комфортно, безопасно, и си изплаща във времето
ако искаш да "караш" ... китайско семи или ултрависокоскоростно моделче или ако имаш паричките (и аз така бих направил ако ги имах и не са ми проблем) , най-скъпото семи-слик решение на пирели или мишлен и си карам ... просто китайчето не може да ги стигне , ако нямаш парички (като мен или не ти се дават) и искаш да покарваш ... 1вия вариант работи, не е като "истинското" и няма да стане ама за парите си толкоз

обаче ... новото китайче ако знаеш какво избираш, спокойно може да те "лиши" от удоволствието да платиш за "еко" гума на премиум производител, която е по-зле от него
въпроса е дали в твоя размер няма и конкурентни примерно Nokian, Barum, Sava и т.н. които ако са хубави параметри по етикет да заложиш на тях, ако няма ... вече риск с китайче с което да получиш нещо над "еко" моделите , щото обикновените китайчета не стават, само някои моделчета от тях ги бива
но ако просто искаш да се возиш, да ти е комфортно и гумата да изкара ГАРАНТИРАНО много км без да остане без грайфер, да се опече ... вземаш си някое "еко" мишленче , верно няма поведение, но е комфортно, безопасно, и си изплаща във времето
ако искаш да "караш" ... китайско семи или ултрависокоскоростно моделче или ако имаш паричките (и аз така бих направил ако ги имах и не са ми проблем) , най-скъпото семи-слик решение на пирели или мишлен и си карам ... просто китайчето не може да ги стигне , ако нямаш парички (като мен или не ти се дават) и искаш да покарваш ... 1вия вариант работи, не е като "истинското" и няма да стане ама за парите си толкоз
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Те пък тия семи сликове как стават за каране по нашия асфалт...
- host
- старши ентусиаст
-
всеки да си преценя за какво и как купува 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Аз го казвам, защото съм карал и то с не китайски.
Просто не стават. Докато не стъпих с тях на писта мислех, че или са менте или всичките тия ревюта по сайтовете са измама.
Просто не стават. Докато не стъпих с тях на писта мислех, че или са менте или всичките тия ревюта по сайтовете са измама.
- host
- старши ентусиаст
-
а то асфалта ни бил измама

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
И аз съм ЗА нови гуми, миналата година си взех 2 245/35/19 Uniroyal Rainsport 3 много съм доволен (не знам бюджетни ли са какви са) много добре се държат гумите. И след много чудене исках и за отзад да взема нови, но един колега от форума продаваше семи сликове Yokohama гумите бяха почти нови само, че дота им беше 11г гумите много ми харесаха и си викам квото стане ще ги взема и ги взех. За първи път карам със семи сликове на сухо се държат доста стабилно на мокро още не успях да ги тествам понеже съм извън България, а колата е в Бг... Гумите са https://www.banden-pneus-online.be/auto ... Apqt8P8HAQ някой от вас ако има опит моля да споделя 

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
bum_bum написа:Lenco написа:Според мен, разликата в спирането между премиум и бюджетна гума е около 5-10 метра, а забавянето в реакциите от 1 секунда водят до 30 метра при 100км/ч......
А 5-10 метра са ти разликата между здрава кола и яко потрошена или изплашен пешеходец и такъв с почупени кости.
Идеята ми беше, че по-фатален е акъла на водачите от колкото разликата в гумите.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Аз пък никога не съм си купувал нови гуми и никога не съм карал на предела на възможностите им. На Калояново и на Долната митрополия карам с некви Туранза от 2011, 215-ки стречнати, като загреят са супер, ама в София тааа гума не мож я загря. Ама по Софията не карам като на пистата, както повечето тука дето си мислят, че карат в ежедневието като Хакинен, чак и си коментират, ала бала, стартове, стопове, дъжд, мъгла, фарове, мигачи...
Поведението на една гума е строго индивидуално за всеки начин на каране, автомобил, настройки и кво ли още не. Карайте с главата, те гумите са последното на което трябва да разчитате.... Темата е от най-субективните, квито са модерни напоследък 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Lenco написа:bum_bum написа:Lenco написа:Според мен, разликата в спирането между премиум и бюджетна гума е около 5-10 метра, а забавянето в реакциите от 1 секунда водят до 30 метра при 100км/ч......
Идеята ми беше, че по-фатален е акъла на водачите от колкото разликата в гумите.

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."