Дразнят ли ви велосипедистите по улиците?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ЗА или ПРОТИВ велосипедистите по улиците на града?

Анкетата свършва на 02 Дек 2015, 18:52

За
38
54%
Против
33
46%

Общо гласове : 71
старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Дразнят ли ви велосипедистите по улиците?

Мнение от vicho » 24 Авг 2015, 12:26

efren написа:Сега е момента да фраснете катинара, в края на краищата всяка тема която не се хареса на властимащите във форума и се слага катинар без обяснение или с обяснение от типа "време е за катинар!"

кандидатирай се за админ и дай равни права на всички... това тук е "комунизъм"! :wave: :mhihi:

темата си е за катинар отвсякъде... велосипедистите ги дразнели! :lol:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 24 Авг 2015, 12:35

Няма начин да се кандидатирам за админ. А пък това, че ти смяташ темата в която обсъждаме защо умират деца и велосипедисти по улиците за подходяща за катинар показва защо хората като видят двата бъбрека в огледалото за задно виждане се дърпат надясно и си мислят "опасен шофьор"
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 24 Авг 2015, 12:40

vicho написа:
efren написа:Сега е момента да фраснете катинара, в края на краищата всяка тема която не се хареса на властимащите във форума и се слага катинар без обяснение или с обяснение от типа "време е за катинар!"

кандидатирай се за админ и дай равни права на всички... това тук е "комунизъм"! :wave: :mhihi:

темата си е за катинар отвсякъде... велосипедистите ги дразнели! :lol:

Вичо,тебе като не те дразнят или нямаш отношение,защо се напъваш да пишеш глупости?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 24 Авг 2015, 12:49

(bubsa) написа:Вичо,тебе като не те дразнят или нямаш отношение,защо се напъваш да пишеш глупости?

чудя ви се на акъла, нямате ли по-важни неща да се дразните на тях... ми за тъпотии сте се хванали :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 24 Авг 2015, 12:53

vicho написа:
(bubsa) написа:Вичо,тебе като не те дразнят или нямаш отношение,защо се напъваш да пишеш глупости?

чудя ви се на акъла, нямате ли по-важни неща да се дразните на тях... ми за тъпотии сте се хванали :dunno:

Има колкото искаш.Но и това не е маловажно,защото един такъф олигофрен може да ти обърка живота за секунди.

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 24 Авг 2015, 12:55

Защото освен глупости в тази тема аз друго не виждам!Мен пък ме дразнят дупките по улиците,говедата за които е под достойнството да дават мигач,келешите тешкарчета които ми карат с 30 и гледат лошо м/у волана и таблото и тн. и тн.Е с тавива фактори мога да кажа че ме дразни карането по улицата! дразнели,ами утре и майките с колички които от спряли коли по тротоарите се шматкат по улиците...що не им биете и на тях една дясна врата кво правят на улициата.На крива ракета и космоса и пречи,на автора-ти ако за близо 1км на трилентов път едно колело не можеш да изпревариш...ти си 100 по опасен за другите бре младеж :wave:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 24 Авг 2015, 13:12

Според мен не ви дразнят велосипедистите като цяло. Дразни ви поведението на отделни индивиди качили се по стечение на обстоятелствата на велосипед или каквото и да било там.Както казах и в предната тема - приматът си е примат, независимо дали кара колело или четириосен самосвал. Просто няма мозък, но за сметка на това има безгранична наглост. От почти две години карам активно колело из София. До преди това карах всеки ден кола. Имам впредвид, че съм се нагледал и от едната, и от другата страна. Никога не са ме дразнили велосипедистите, още по малко пък сега в ситуацията в момента. А иначе всички ги дразнят батките в лъскавите лимузини. Които са и много по-масово и дразнещо явление от велосипедистите. Ама си трайкат нали. Щото един колега тука искаше да стиска велосипедистите към бордюра, да им форсирал и свиркал, само и само да им покажел, че не били прави. Пробвай да направиш съшото и сред батките, колега, дано и тях да ги поучиш по тоя начин :yes: Само се пази, че боли, не е като да стиснеш велосипедист :bowdown: Друго, което наблюдавам. Повечето от тия "раздразнените" последно са карали колело като са били 6-ти клас на село като че ли, ама много акъл ръсят. А вземете покарайте колело малко в тая действителност дето вие я създавате. Погледнете от позицията на велосипедиста и дайте пак да си говорим. Аз лично гледам да съм коректен. Подавам сигнал при завиване. Бутам си колелото на пешеходната пътека. Верно не съм се накичил със запарваща жилека, ама нямам и намерение да го правя. За сметка на това имам стоп с 2x3вата светодиода, и се надявам да ме виждат. Фар си имам съшо.Та да се чувствам ли "дразнител" или не, не разбрах..? За мен по подобен начин ми е дразнител "чалгаджийчето" с цайсатки тип Крейк Дейвид с Корсата на газ днес дето ме засече днес на кръговото като бях с колелото. Да бях прозрачен щеше да ме види, д*йба неговата мама. Ама не, видя си ме, изгледа ме най-нагло и си ме засече. Пък нека си спазвам аз правилника и да си знам, че съм с предимство. Ако бях с джипа дали щеше да го направи..? Не мислА! Дали ме дразни..? Ооо, да и то много. Ама к’во да го правя толкова си му е акъла. Спрях някакси, получи си "мамата" и така. Та такова подобно "чалгаджийче" някой път се напИнЯ да изпреварва автобус, където няма как да стане, видиш ли, само щото се мисли за “шАфьор”. И ми пречи на мен да го прескоча като съм с петицата... Трябва ли да му обръщам огледалата по време на изпреварването и да го псувам, че е бавен (като един велосипедист е той за мен) и се "напъва като глист" ли, как го казаха в другата тема..? Та трябва ли да си пускам тема - "дразнят ли ви комплексарите с малолитражките"? Ми е естествено, че ще ви дразнят... Ама дали всички с малолитражки са същите..? Не мислА! Трябва ли такива пък да ги стискам и аз към бордюра като съм с Паджерото, щото грам не ми дреме дали ще сгъна нечия талига, а искам да ги "превъзпитам"... Пак - не мислА! Та така... Малко взаимна толерантност, колеги :yes: Поставете се на позицията на другия и бъдете по-широкоскроени :yes:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 24 Авг 2015, 13:20

Nickelback написа:Малко взаимна толерантност, колеги :yes: Поставете се на позицията на другия и бъдете по-широкоскроени :yes:

:clap:

четете и попивайте!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 24 Авг 2015, 13:53

Et
Nickelback написа:Според мен не ви дразнят велосипедистите като цяло. Дразни ви поведението на отделни индивиди качили се по стечение на обстоятелствата на велосипед или каквото и да било там.Както казах и в предната тема - приматът си е примат, независимо дали кара колело или четириосен самосвал. Просто няма мозък, но за сметка на това има безгранична наглост. От почти две години карам активно колело из София. До преди това карах всеки ден кола. Имам впредвид, че съм се нагледал и от едната, и от другата страна. Никога не са ме дразнили велосипедистите, още по малко пък сега в ситуацията в момента. А иначе всички ги дразнят батките в лъскавите лимузини. Които са и много по-масово и дразнещо явление от велосипедистите. Ама си трайкат нали. Щото един колега тука искаше да стиска велосипедистите към бордюра, да им форсирал и свиркал, само и само да им покажел, че не били прави. Пробвай да направиш съшото и сред батките, колега, дано и тях да ги поучиш по тоя начин :yes: Само се пази, че боли, не е като да стиснеш велосипедист :bowdown: Друго, което наблюдавам. Повечето от тия "раздразнените" последно са карали колело като са били 6-ти клас на село като че ли, ама много акъл ръсят. А вземете покарайте колело малко в тая действителност дето вие я създавате. Погледнете от позицията на велосипедиста и дайте пак да си говорим. Аз лично гледам да съм коректен. Подавам сигнал при завиване. Бутам си колелото на пешеходната пътека. Верно не съм се накичил със запарваща жилека, ама нямам и намерение да го правя. За сметка на това имам стоп с 2x3вата светодиода, и се надявам да ме виждат. Фар си имам съшо.Та да се чувствам ли "дразнител" или не, не разбрах..? За мен по подобен начин ми е дразнител "чалгаджийчето" с цайсатки тип Крейк Дейвид с Корсата на газ днес дето ме засече днес на кръговото като бях с колелото. Да бях прозрачен щеше да ме види, д*йба неговата мама. Ама не, видя си ме, изгледа ме най-нагло и си ме засече. Пък нека си спазвам аз правилника и да си знам, че съм с предимство. Ако бях с джипа дали щеше да го направи..? Не мислА! Дали ме дразни..? Ооо, да и то много. Ама к’во да го правя толкова си му е акъла. Спрях някакси, получи си "мамата" и така. Та такова подобно "чалгаджийче" някой път се напИнЯ да изпреварва автобус, където няма как да стане, видиш ли, само щото се мисли за “шАфьор”. И ми пречи на мен да го прескоча като съм с петицата... Трябва ли да му обръщам огледалата по време на изпреварването и да го псувам, че е бавен (като един велосипедист е той за мен) и се "напъва като глист" ли, как го казаха в другата тема..? Та трябва ли да си пускам тема - "дразнят ли ви комплексарите с малолитражките"? Ми е естествено, че ще ви дразнят... Ама дали всички с малолитражки са същите..? Не мислА! Трябва ли такива пък да ги стискам и аз към бордюра като съм с Паджерото, щото грам не ми дреме дали ще сгъна нечия талига, а искам да ги "превъзпитам"... Пак - не мислА! Та така... Малко взаимна толерантност, колеги :yes: Поставете се на позицията на другия и бъдете по-широкоскроени :yes:

Не ме познаваш значи пич.Няколко батки искаха да ме съдят защото им се миша и им отстъпвам...и на няколко плащах колите де.

Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 24 Авг 2015, 14:06

Bokrael написа:Най-вероятно ще намеря много съпротива, но ми е интересно какво мислите вие за велосипедистите по улиците? Според мен, карането на колело без да има велоалея на улицата трябва да е забранено. И без това движението е пълен хаус, само тези индивиди липсват... Като за тях няма ама никакви закони, могат да карат в насрещното, като им скимне се качват на тротоара и минават по пешеходната и тн.... Да не говорим, че като карат в най-дясното платно, не може да мине автомобил покрай тях и ако изпредварването за момента е невъзможно трябва да се кара зад велосипедиста с 10км/ч. Така карах след един в Люлин от преди тунела почти до Арената, накрая ми идваше тактично да си отворя дясната врата. Освен, че нямат никакви светилни и светлоотразители (повечето), ами карат и със слушалки за да не чуват какво става около тях. Не знам може би това е тънката граница между идиотизма и непокизма... Реших за пръв път от години да покарам колело на вилата миналата седмица и си карам на двулетнов междуселски път (където да минава автомобил на 2-3мин.) и не ми беше приятно като около мен имаше коли. Колелото ме кара да се чусвтам мн. уязвим на пътя ( а и съм си) и за това плахо плахо покарах 15мин и го прибрах. А да тръгна из София с колело при положение, че билета за метро е 1лв.... Няма как да стане..... :banghead:

Ето и лек пример за какво говоря: :mhihi:
http://www.vbox7.com/play:3cba73d938

Вземи някоя граматика да попрочетеш, мани ги тея велосипедисти.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 24 Авг 2015, 14:09

Важното е нещо да ви дразни, иначе няма да сте кисели гъзари и няма да изглеждате като мачовци. Не карали велосипедистите по правилата. А всичката тая скрап по улците дали може да мине реален годишен технически преглед? А всички селски батки с яки бегачки дали могат да направят успоредно паркиране? То пък за какво им е да знаят, детски площадки и места за инвалиди колкото искаш за паркиране.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 24 Авг 2015, 14:31

ukelichko написа:Я колегата да обясни как се вдигат 40 километра в час от дете с колело. Ами това дете е готово за профи лигата. Контадор(el pistolero) ряпа да яде. Айде караите си скраповете по улиците и дайте да се търпим взаимно.

ukelichko написа:Важното е нещо да ви дразни, иначе няма да сте кисели гъзари и няма да изглеждате като мачовци. Не карали велосипедистите по правилата. А всичката тая скрап по улците дали може да мине реален годишен технически преглед? А всички селски батки с яки бегачки дали могат да направят успоредно паркиране? То пък за какво им е да знаят, детски площадки и места за инвалиди колкото искаш за паркиране.

ukelichko написа:Ами дайте да не излиза никой по улиците, защото ви пречи да се състезавате. Кви са тия колоездачи, пешеходци и некви с некви мижави коли без никакъв тунинг. Пешеходците с черни дрехи, неебаващите полицаи и колоездачите без отразители са от една порода с рацерите с тунинговани за 50 кинта 10 годишни кенефи. Тоест каквото повикало, такова се обадило. Докато размишлявате така, средната работна заплата в страната ще бъде 700 лева.

ukelichko написа:Докато има 20 -годишни кошняци и докато ги пускат да минат на технически преглед, така ще е. Не съм убеден, че на 15 годишна кола работят на 100 % въздушните възглавници. Не си спомням на коя от колите ми в упътването даваха задължителна смяна на 8 години. Относно гумите изобщо не отварям въпрос. На три години трябва да се заменят с нови, особено зимните. На два комплекта накладки трябва задължително да се сменяват дисковете, на три години май беше, спирачната течност и така нататък. Мишленки втора употреба били по-добри от нови гуми нисък клас. Айде бе! И защо тогава са ги изхвърлили а не си карат с тях. Петнадесет годишен барутник от премиум клас бил по-надежден от нов Форд. Само ако през тези години е подържан във фирмен сервиз, без да се пропуска нищо по програмата за смяна. А и сега сме 2015-та година. Един Хюнадй I30, че и една нова Дачия дори има поне 4 еърбега, Ей Ес Пи, АБС, Тракшън, асистент при екстремно спиране, контрол на налягането в гумите(от септември 2014 е задължително за новите автомобили в ЕС) и о Небеса, Всемогъщи Боже :bowdown: :bowdown: :bowdown: възпроизвежда МП - тройки и даже ...Света дева Марио...възпроизвежда музика от Ю Ес Би -носител, даже и от смартфона чрез блутут :bowdown: :bowdown: . Така че ако можете купувайте си нови коли, по-сигурни са. Ама БМВ-то било автомобилът създаден за вас. Ами хубаво тогава. Учете, работете, развивайте се, станете преуспяващи бизнесмени, кардио хирурзи, адвокати, генерални директори и си го купете ново от магазина. Ама нямате възможност, а ви се кара БМВ. Купете си нов или две годишен Форд, Рено, Пежо, Пунто или нещо подобно, но възможно по-ново, с нови гуми. То по тая логика и на мен ми се живее в Монте Карло и ми се кара Ролс, ама по тамошните стандарти съм прошляк отвсякъде. Дайте тогава да взема да си закарам една каравана в Алпите, някъде около Кол де Тюрини, защото нямам 6 милиона за апартамент в Монако и да си купя някой изтърбушен Ролс курник 60-та година, защото ми се кара. Толкова от мен за нуждите и възможностите.

Колега, повтаряш си едно и също като латерна в теми, които нямат нищо общо помежду си. Стигнах до извода, че имаш сериозни комплекси, които не можеш да сдържаш да не излязат наяве. Мога и още постове да извадя, но мисля, че това е достатъчно.

По темата:

Като средноактивен колоездач изключително често ми се случва, карайки плътно вдясно на трилентов път при изцяло свободни всички ленти, да ме задминават така че да усещам вятъра. И другото.. онзи ден се спускам с 40+ км/ч по път с предимство и на двойна непрекъсната маркировка E60 дизел "СО" прави ляв завой на 7-8 метра пред мен... освен всеки който го дразни нещо да си пуска по една тема :dunno:
Последна промяна In_Memoriam на 24 Авг 2015, 16:39, променена общо 4 пъти
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 24 Авг 2015, 14:55

Единствените велосипедисти, които ме дразнят са ...дъртите и циганите, опа, ромите (и значи убеден съм че почти няма цига...ром де, дето си е купил колелото сам, почти съм убеден че 90% от колелата, които се "управляват" от мургави са гепенсон), значи тези групи колоездачи са най- малоумни и неуправляеми. Баси, ония ден гледам един, на над 60, а може би 70 години, качил се на колело, ама имаше едни къси панталони, ама как може мъж с толкова къси панталонки и ужас, мадурите му се виждаха, забелязах го, щото караше като идиот, а не беше пил. Като казвам пил, също бях свидетел на един в същата напреднала възраст, ама беше бая пил и правеше доста комични опити да се метне на колелото, което като живо се дърпаше и му правеше номера, онзи пък го псуваше...
Като цяло, гледам че колоездачите са примерни, с много малко изключения.
Обаче по ме дразнят мотористите и конкретно тея дето карат без регистрационни номера или набити в задника такива, че не се виждат.
Но пък най-често ставам свидетел на малоумни изпълнения от шофьори на леки автомобили и извода е един-ние нямаме култура как да се движим по пътя.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 24 Авг 2015, 15:09

ukelichko написа:Важното е нещо да ви дразни, иначе няма да сте кисели гъзари и няма да изглеждате като мачовци. Не карали велосипедистите по правилата. А всичката тая скрап по улците дали може да мине реален годишен технически преглед? А всички селски батки с яки бегачки дали могат да направят успоредно паркиране? То пък за какво им е да знаят, детски площадки и места за инвалиди колкото искаш за паркиране.

С риск да се повторя, но хората които спират на места за инвалиди, на места за майки с деца, хората които карат със 100 км/ч градско, хората които карат велосипед с чувство за безсмъртие, хората които изпращат 10-годишните си деца на улицата с велосипед, хората които смятат, че не трябва да се съобразяват с велосипедистите защото бмв-то/мерцедеса/аудито са по-тежки от велосипеда, рейсърите от Лесидрен и т.н. са едни и същи - ВСИЧКИ те смятат, че са над ППЗДП и че има начин някакси другите да не се дразнят толкова от тях...
Не виждам разликите между тях и не знам как вие ги откривате и как велосипедистите се дразнят на шофьорите и шофьорите на велосипедистите като по-правилно е да се разделят на хора постоянно нарушаващи правилника и такива опитващи се да го спазват.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 24 Авг 2015, 15:11

(bubsa) написа:Et
Nickelback написа:...

Не ме познаваш значи пич.Няколко батки искаха да ме съдят защото им се миша и им отстъпвам...и на няколко плащах колите де.

Нямах впредвид теб. Супер, че си с'брал двама трима с камиона, ама това ли е стратегията за превъзпитание.? Срещу тия - ОК, ама срещу велосипедистите..?
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата