0.10% такса при теглене на каса в банка
Модератор: Общи модератори
Re: 0.10% такса при теглене на каса в банка
Пожелавам ви като теглите по 400 и ви спира, да виждате това отдолу и няма да се притеснявате, пък и вижте на него за 400$ от банкомат са му взели 2,75$ (за 9,5к кеш аз платих около 25 кинта, но с известие 3-4 дена преди това, което за мен пак си е зле при условие, че са си мои пари ама...)

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Аз дръпнах 2000 е са и ми взеха 1 лв такса 

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Един познат е питал в Сосиете и са му казали, че нямат намерение да въвеждат такава такса. Тъй че след 15 години ДСК ще ме изгубят като клиент заради едно левче 

- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
аз ползвам алианц...ако внасям суми до 5000лв не ми взимат нищо...не попълвам разни вносни бележки и т.н. ако вкарвам сума от 5000лв на горе ми взимат по 0,2% или 10лв на 5000...при теглене също не ми взимаха пари но забравих до каква сума беше че скоро време повече от 2000лв не съм теглил наведнъж...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз с Алианц приключих преди много години след като дадох пари на тяхна служителка за вноска в пенсионна сметка и после се оказа, че това и било последен ден, тя си ги сложила в джобчето и от банката само вдигнаха рамене.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Rainbow написа:Пожелавам ви като теглите по 400 и ви спира, да виждате това отдолу и няма да се притеснявате, пък и вижте на него за 400$ от банкомат са му взели 2,75$ (за 9,5к кеш аз платих около 25 кинта, но с известие 3-4 дена преди това, което за мен пак си е зле при условие, че са си мои пари ама...)![]()
от фирмени сметки е така
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Един познат е питал в Сосиете и са му казали, че нямат намерение да въвеждат такава такса. Тъй че след 15 години ДСК ще ме изгубят като клиент заради едно левче
след това ще идеш в друга банка , там за 20 стотинки ще те изгубят и тн

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Хубу такса за теглене (въпреки, че и това е подигравка). Ама такса за внасяне, това вече е
Чай да те таксуваме, че ни създаваш бизнес. КапиталУан са му взели, щото не е теглил от техен банкомат просто... ако е бил техен щеше да е 0 таксата.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
steeN написа:Хубу такса за теглене (въпреки, че и това е подигравка). Ама такса за внасяне, това вече еЧай да те таксуваме, че ни създаваш бизнес.
Вчера внасям 1000 лв по чужда сметка в райфайзен и оная на касата:
- "Пълномощно имате ли?" и аз така

- "Трябва ли ми пълномощно, за да ВНЕСА пари по чужда сметка?"
- "Не е задължително, но ако нямате, ще има такса 0.2%."
Дадох и два лева и повече в тая банка няма да стъпя... Това вече е крайна наглост...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
drago_pavlov написа:steeN написа:Хубу такса за теглене (въпреки, че и това е подигравка). Ама такса за внасяне, това вече еЧай да те таксуваме, че ни създаваш бизнес.
- "Пълномощно имате ли?" и аз така![]()
![]()
![]()
Дадох и два лева и повече в тая банка няма да стъпя... Това вече е крайна наглост...

Да не е било фирмена сметка или някаква със специален статус ?
Банките са такива - само такси. Когато става въпрос за фирмени сметки пада яко пазарене, специално ДСК са много отстъпчиви
Но за физически лица нищо не може да направиш. Преди време имах подобна случка с Райфайзен и понеже знам, че измислят какви ли не такси реших да направя срочен влог за 3 месеца защото горе долу тогава щяха да ми трябват парите и точно на деня отидох да ги изтегля. По принцип банките нямат право да откажат теглене, когато е на падеж, аз си мислех че и такса не може да ми сложат, но уви - лихвата за 3 месеца не можа да покрие комисионната при теглене на 10 000лв., защото не съм ги предупредил предишния ден писменно с еди каква си молба. Много се ядосах, закрих всичко каквото имаше там, фирмени сметки, карти - всичко. И ... после падна пазаренето
Между другото 0,1 наистина е минимално и за теглене и за внасяне, но повечето имат суми за които не събират такси - 2-5 000лв. Най-добрият начин да махнеш по-голяма сума е превод - за 1лв си решаваш проблемите

Но за физически лица нищо не може да направиш. Преди време имах подобна случка с Райфайзен и понеже знам, че измислят какви ли не такси реших да направя срочен влог за 3 месеца защото горе долу тогава щяха да ми трябват парите и точно на деня отидох да ги изтегля. По принцип банките нямат право да откажат теглене, когато е на падеж, аз си мислех че и такса не може да ми сложат, но уви - лихвата за 3 месеца не можа да покрие комисионната при теглене на 10 000лв., защото не съм ги предупредил предишния ден писменно с еди каква си молба. Много се ядосах, закрих всичко каквото имаше там, фирмени сметки, карти - всичко. И ... после падна пазаренето
Между другото 0,1 наистина е минимално и за теглене и за внасяне, но повечето имат суми за които не събират такси - 2-5 000лв. Най-добрият начин да махнеш по-голяма сума е превод - за 1лв си решаваш проблемите
- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Да ви кажа и аз за един абсурд в Пощенска,,,,внасям на една съседка месечно по нейна сметка сума( не е голяма,,,) от наем на нейното си жилище( тя живее в Белгия и аз и правя услуга),за да може тя да си ги дръпне там на банкомат,,,,та за тази дейност симпатягите от Пощенска взимат ,,,, 5 лева! Това нормално ли е ?!!!???
Да не говоря,че за т.нар.фирмена сметка на жена ми( която е самоосигуряваща е) идиотите от ДСК всеки месец и взимат такса от ,,,,10 лева,,,,,!
Да не говоря,че за т.нар.фирмена сметка на жена ми( която е самоосигуряваща е) идиотите от ДСК всеки месец и взимат такса от ,,,,10 лева,,,,,!
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Всичките ни банки са еднакви, едни взимат по един, а другите по друг начин такси и таксички. И да имат разлика е минимална, след като се сметне на края на годината, какво са ни взели.. Лошото е, че започнаха да се оливат, то не са такси за внасяне и за всяко действие. Като отида, се започва едно подписване на 2-3-4 листа и такси по 1лв-2лв на подпис. След като сега не дават много заеми, това е начина им прибиране на пари. По дребни сметки, на всеки човек с сметка и дебитна карта, му удържат едни 30+лв поне на година, ако има кредитна и има повечко движение, може и 60-70лв да стигне, това като минимум, не броя лихви и други екстри.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Много са си добре те, с тези големи маржове между лихвата по депозити и заеми и липса на закон за личен фалит, плаващи лихви на заемите и т.н. и т.н.... реално какъв им е риска?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
acho.rs написа:drago_pavlov написа:steeN написа:Хубу такса за теглене (въпреки, че и това е подигравка). Ама такса за внасяне, това вече еЧай да те таксуваме, че ни създаваш бизнес.
- "Пълномощно имате ли?" и аз така![]()
![]()
![]()
Да не е било фирмена сметка или някаква със специален статус ?
Не е фирмена, нито специална. Обикновена сметка на частно лице с дебитна карта...
В първа инвестиционна и уникредит такава такса няма. За останалите не знам.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.