На българия, без любов

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: M-ка, кво друго?

Re: На българия, без любов

Мнение от Wolf4 » 07 Ное 2013, 13:07

K_Ilkov написа:...
@ Волф

Смести си словоизлиянията :yes: ... Ти кво правиш тука като не разхождаш контейнер,

Сместих ги на място :lol: . Какво правя тук? Да речем, че общувам с хора, които не се пънат да пишат сложни изречения, за да докажат, че го могат. Е, добре де - с мнооого малко помощ (за изреченията, не за общуването):lol: ...
Are you M enough...?!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 07 Ное 2013, 13:10

rosendaal написа:ВСЕКИ път когато влизам в страната независимо дали по суша или въздух на митниците се сблъсквам с неадекватността,мързела,безочието,корумпираността и липсата на желание за вършене на основните професионални задължения у хората които с връзки са се уредили на една длъжност за да ти правят проблем и да ти сучат пари,а не да облекчават входния режим.Те са едно отражение на целия държавен апарат.
то се видя какъв сме разграден двор и с тези ''бежанци'' и после с арестуването на оня субект от арабски произход.
Живей си в Канада и остави такива да си живуркат в БГ и да си мислят че са направили удара на живота си.
Само тези които трайно живеят в чужбина са наясно че не са там заради парите,а заради по-различната среда за живеене в която има ясни правила и подобни неща да ти се случат дори,властите има как да ти се реваншират,не само с потупване по рамото.
Малко е и притеснително как доста хора по темата са свикнали с мисленето ''какво толкова е станало''.Просто хората са толкова смачкани от двустранността на закона в България че не смеят да си търсят правата.

Тук шенген-a( rosendaal) е прав за съжаление :clap: Аз също дълго съм бил извън Бг според мен в цялата тази бъркотия най потърпевшите са хората толкова ли е трудно да има регистър на българите извън Бг и да се знае кой къде се намира едвали?!? :nono: Съжалявам за колегата да го унижават по този начин въпреки че с нищо не е виновен освен с тази вина да търси по добър живот извън родината !!! Ако някога реша да имигрирам няма да е за пари а за спокоен и уреден живот с ред и закон !!!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Ное 2013, 13:23

rosendaal написа:
K_Ilkov написа:Може и да бъркам ... знае ли човек ...

Приемам извиненията ти.
Мисля ,че имаш нужда от една по-продължителна почивка.Много отрицателна енергия излъчват постовете ти тук и в подфорума Е46 и то към непознати хора,какъвто съм аз за теб.Натоварен ми изглеждаш.Загрижен съм,все пак форума е за взаимопомощ.

:yes:
сигурно си прав твойте и на някой други хора са много положителни :mhihi:
направо ме разплака с твоята загриженост :mhihi:

Wolf4 написа:...

тебе те видяхме, че си царя на сложните изречения
и пействането на линкове :mhihi:

Успех :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 07 Ное 2013, 14:23

Бил задържан за 5 часа в някаво рпу, поради тази причина решил да изсипе всичката пумия на земята срещу родината си. Грешки стават в цял свят, (включително и във великата Канада) хора излежават тежки присъди за престъпления които не са извършили а ти заради някакво недоразумение от 5 часа си тръгнал да се отричаш от родината си. Или просто си търсил причина да се похвалиш във форума колко си добре в канада и колко е гадно в България. Доста хора са си дали живота за тази държава, и тя няма нужда от такива като теб и още един двама разписали се в темата. Само се молете случайно да не вземе нещо да се усложни положението в държавите в които живеете, че първо в България ще се върнете.(от която се отричате)
Изображение

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 07 Ное 2013, 15:17

Значи в друга тема оревахте орталъка затова че въпреки промените ченгетета продължават да спират по собствено усмотрение коли.А сега 5 часа арест не били голяма работа :mhihi: То вярна ще излезе българската поговорка че на чужд гръб и 100 тояги са малко.
И спрете да разсъждавате така хейтърски за хората зад граница,срамота е да не може да се търпим сами себе си а да претендираме за приемственост от Европа.Това че има милиони българи в чужбина не значи че те са станали тотомилионери или че се чустват по-малко българи.Напротив когато си в чужбина националната идентичност се засилва още повече.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 07 Ное 2013, 15:29

Много неприятна и унизителна случка! Аз бих откачил също и щях да проклиням и псувам всичко и всички!

НО БЪЛГАРИЯ не е малоумния полицай, подкупения катаджия или всички останали отрепки!

БЪЛГАРИЯ е над всичко, но ние не я заслужаваме.....

Поздравления за Знамето - наистина е похвално! Ще направиш голяма грешка , ако не продължиш традицията с флага издигнат и гордо веещ се!

:bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag:
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 07 Ное 2013, 17:37

rosendaal написа:И спрете да разсъждавате така хейтърски за хората зад граница,срамота е да не може да се търпим сами себе си а да претендираме за приемственост от Европа.

Всъщност емигрантите са хейтъри, не обратното.

Има сблъсък на ценностните системи тук, спорът е воден много и все безрезултатно.

Не ви знам кои сте, дето претендирате за приемственост от Европа. За мен лично средата в чужбина прави мъжете меки, безхарактерни, обидчиви като жени и връща емоционалната им интелигентност в началното училище.

Темата на колегата е типичен пример, много типичен.

Изобщо цялата ситуация е яко абсурдна - някой, за когото българщината се измерва с това къде си е забил знамето, реве като ученичка в мъжки форум, как се отказва от националността си. Прегръдки ли се очакват или братски потупвания, съчетани със самосъжалението ни, как ние сме прости, пък той щото е супер кадърен и ИСТИНСКИ българин, отдавна е зачезнал към истинска държава.

Изобщо по каква причина емигранти изобщо се имат за българи, освен по паспорт, не разбирам?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535d
Мечтае да кара: F90 M5

Мнение от enerdjy » 07 Ное 2013, 19:12

Ама и вие имате б@си разсъжденията.Като човекът е емигрирал и край той не трябва вече да е българин.Може да си има сумати причини човека за да замине, но важното, е че където и да е се чувства българин и се гордее със страната.
Нормално е за човек, да търси по-доброто, все пак има разум в кратуната :mhihi: защо да не отидем в страна, където животът ще е по-добър.Това, че вие живеете в България не ви прави патриоти.И какво...мизерствате и се надявате да се промени положението ни, а нищо не правите по въпроса.Заблудили сте се, че само щото живеете в БГ и ще се оправим...
"If one day speed kills me don't cry because i was smiling" - Paul Walker

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квото дойде

Мнение от mambata_943 » 07 Ное 2013, 19:14

Добре,на мен не ми е ясно като толкова мразите родината си,защо говорите на български изобщо и за какво не си смените гражданството? Децата ви с какви имена ще са? Чуждестранни? Като ви питат от къде сте,какво отговаряте?
Не се заяждам просто ми е интересно..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: M-ка, кво друго?

Мнение от Wolf4 » 07 Ное 2013, 19:14

_galio_ написа:...Всъщност емигрантите са хейтъри, не обратното. ...

Колега, сблъсък на ценностните системи има, но че ние напусналите родината сме хейтъри съвсем не си прав. Аз не разбирам как един човек с добро възпитание и образование би преглътнал това, което се случи в безкрайните 24 години на "прехода" към "демокрация" без да се превърне в отчаян циник и да деградира. Напоследък е модерно да наричат такива хора цинични реалисти. Виждам ги всеки път щом се върна в Родината - приятели, бивши колеги, състуденти или просто съседи.

Последните 10 години (които всъщност ме прокудиха от България) бяха кошмарни. Цар обирджия, тройна коалиция от петолъчки, фесове и "монархисти", една Тиква с цяло люпило отбрани пъпеши от бостана на ГЕРБ и накрая отново тройка, но този път с пишман патриоти за капак.

Прескачам описанието на идиотите с милиционерски манталитет и власт по всички нива на съдебната система и управленския апарат, които са несменяеми от както ги помня. Премълчавам отвратителното изпростяване на българина с модели на подражание чалгаджийка и дебелогъзя мутра. Някак си преглъщам погубването на образователната ни система по поръчка на МВФ, СБ, Фондациите на Сорос и прочие западни "благодетели" с активното сътрудничество на изброените по-горе политически бандити.

Да преглътна това, че всички тези дебили които гласуваха под строй за изброените по-горе "политически" лумпени и мерзавци и по този начин погубиха моето и на още 2 млн българи бъдеще в България няма да стане. Това няма да простя и няма да забравя.

Нека сега простаците, които го сториха си понесат последствията - пълчища средноазиатска измет, мизерия и в добавка страх за живота им.

Няма неплатен обяд и сега идва ред на сметката. А можеше да бъде съвсем различно...
Are you M enough...?!

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Ное 2013, 20:42

Добре де, като е излизал в чужбина и е имал намерение да остава там за дълго, не е ли трябвало да го упомене някъде това? В смисъл нали там се води постоянен адрес, временен и разни такива.
То е и много смешно като се върне някой тук и почне да реве, че дължал здравни осигуровки, а не бил в държавата. Еми като не си бил се получава като в оня виц с "Да си *б*л тогава и ти". Казваш, че ще те няма и проблеми няма да имаш, нито ще те търсят да плащаш осигуровки.
Иначе за абсурдностите в държавата всички сме чували, виждали и разни такива неща от първо, второ и трето лица.
И не виждам как в БГ форум ще се пускат теми СРЕЩУ България и ще се парадира с това, че щяло да се пише името на родината с малка буква.
Ако не беше тая България колега, сега щеше да носиш фес, да си кабриолет отдолу или нямаше изобщо да те има защото пра-пра дедите ти щяха да са изклани по някой диарбекир.
Неприятна случка си имал, ама не е болка за умиране. Моли се да не те арестуват по погрешка в оная държава под Канада, за някакви подозрения срещу държавата, че ще видиш тогава едни кроасани. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 07 Ное 2013, 22:04

Не знам за каква държава говорите?! Които са излезли в чужбина много добре са видели,че тук всичко е зле,а тези които са останали не искат да го видят,защото така им харесва! Държава няма от 1990 насам,няма и да има! Дано някой ден тези които са в чужбина се върнат и направят нещо тук. Но да се върнат всички заедно и тогава ще се види кой е мишка и кой е лъв!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 07 Ное 2013, 22:19

Stoqnov_1979 написа:Не знам за каква държава говорите?! Които са излезли в чужбина много добре са видели,че тук всичко е зле,а тези които са останали не искат да го видят,защото така им харесва! Държава няма от 1990 насам,няма и да има! Дано някой ден тези които са в чужбина се върнат и направят нещо тук. Но да се върнат всички заедно и тогава ще се види кой е мишка и кой е лъв!

Кой да дойде да те оправи колега? Нали Дянков дойде та се невиде , бахти как може да има хора които се надяват някой друг да ги оправи?
Сами трябва да се оправим, трябва да се направят много неща които няма как да станат без революция и гражданска война раберете го.
Това което искаме да стане тия дето ни управляват несикат да се случи в никакъв случай, и докато те са там, и всички монополи са в ръцете им, няма как да се случат нещата по различен начин.
Това е дивия капитализъм + леко изроден в източния блок = на резултата който виждаме в момента.
Истината е гадничка за съжаление.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Ное 2013, 22:23

Дано се върнат наистина, ама както ти сам каза, то държава няма и затова като са видели какво е там, кой иска да се връща? Много малка част от тях.
Братовчедка ми е в Чикаго от 10-на години с мъжа и лапетата(едното се роди там)и уж исках ада се връщат, ама като си дойдат за малко и някак размислят. :mhihi: Търсеха даже някакъв апартамент в Стара Загора и разправяха, че обикновените жилища там били на същите цени. Ама както и да е де, нека темата не се измества в посока емиграция.
Но нека и не се плюе по абсолютно всичко тук, така е най-лесно. Каму ли да се споменават тези безумия с името на България и знамето. :shock:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 07 Ное 2013, 23:09

Тегава тема..

Лошото е ,че тази почна с много смислени мнения и тръгна по пътя на София-провинция, Левски- ЦСКА, ИС вс 320и :lol: ит.н.

Хайде и аз като виден форумен капацитет :mhihi: да се "изходя" по темата.

Имигрантите ,в огромна степен са хора работещи, обикновени и избягали от най-вече грозната иконимическа действителност тук (СФ не е пример, дълбоката и въобще провинцията е :help: )
Работят месеци, години и се връщат повечето-като през това време изпращат голямата част от спестените си пари тук(или ги харчат през отпуските си -пак тук ,в България)
Кофти е да се заяждаме и обвиняваме едни други,когато сме от едната страна на барикадата- от другата са виновните-ясно кои са :banghead:
И да, както споменах-такива неща се случват навсякъде,незасулжено унижение можеш да получиш и в по-голяма доза даже,съвсем преднамерено -точно в едни от най-хубавите ,развити уредени страни
(моя позната като ученичка на екскурзия в Швейцария-на границата автобуса навън,децата- с БЯЛА на цвят кожа-на земята и кучето си се разхожда върху тях-търси мегаопасните вещества :banghead: :censored: :censored: )
Примери бол..
и аз съм се отричал от всичко тук и съм бягал позорно (3пъти таман-каква хубава бг дума :mhihi: )
Но сега само от крайна принуда бих тръгнал нанякъде,и то разбира се само временно!
Но не мразя другите в чужбина,тъпо е обач да се плюе точно по името на тая страна -точно заради малкото неща ,които имаме- история,природа и климат (това последното е уникално,колкото и да ненавиждам тази дума -е точна в случая)
Мир вам :bchug:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата