В багажника имам...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: В багажника имам...

Мнение от F3P » 26 Сеп 2013, 18:27

Като чета какво пишете излиза, че 99% от хората носещи повече от задължителните по закон неща в тая държава са се разписали в темата :mhihi: Масовата практика е да не носят дори и 1 въже, редовният номер при френските коли (дето резервната гума е под багажника) е да не може да се развие болта, не говорим изобщо за пожарогасител и аптечка дето са набори на колата...
И горните неща са ми били винаги странни- трудно ли е да се инвестира някой лев за да ти е спокойно на теб лично :?: Майната им на куките какво искат да носим...

Аз си нося винаги:
2бр. пожарогасители. Единият е под седалката.
Аптечка. Пълна с каквото съм преценил за важно- не ми пука за наредбите...
Триъгълник- цели 2бр. се събраха незнайно откъде.
Жилетка- сигурно са 3-4 броя вече. Извадя ли някоя да ползвам я мятам в багажника и си купувам друга да седи в джоба на облегалката.
Въже за теглене- едно стоманено до 3 тона (никога не е ползвано) + нормално въже лично тествано как издържа 5+ тона. Чудя се как не се откърти теглича ми от купето тогава...
Кабели за ток, ама хубави- може би са на 15+ години.
Бутилка антифриз- концентрат.
1л. масло за мотора + бутилка спирачна течност + остатъка от маслото за скоростите + течност за чистачките- концентрат.
3л. дестилирана вода.
5+ литра обикновена вода.
WD-40 голям флакон

Сериозен комплект инструмент- мога да разглобя която кола кажете ползвайки само нещата дето си нося в куфара.
Крик- оригиналният + още 1.
Ключ за джантите- само 3 броя имам. Като единият е по-дърт от половината форум.
Резервна гума- зимна, с 5-6мм. грайфер.
Резервни части- всякакви лампи, 1 шепа предпазители (буквално), 2 шепи болтчета, гайки, шайби, 3-5м. кабел.
Това дотук е за летният сезон...

За зимата добавяме:
Вериги. Странно как, но от години ходя с 3 вериги в багажника :mhihi:
Лопатка.
Стъргалка за лед комбинирана с четка.
Зимна течност за чистачки.
Чувалче (малко) с пясък.
Нещо като дебели дрехи и/или одеяло.

И забавното е, че всичко изброено се събира я по предвидените джобове в багажника, я около газовата бутилка, я при резервната гума, я под задната седалка. Нищо не се разхожда по пода на багажника и да отнема излишно място.
Но интересното е друго:
Редовно си зареждам пожарогасителите, подновявам съдържанието на аптечката, проверявам резервната гума, купувам си нови чистачки всяка зима и т.н. и всичко ми струва има-няма 100лв. на година... Или 10лв. на месец. Или 2 кутии цигари за пушачите. Или бутилка водка за пиячите. Както и да го въртим- нищо особено не ни струва да сме подготвени.

И не схващам защо все срещам неподготвени водачи :?: Закъсал, спирам и пита "Имаш ли въже/кабели за ток/антифриз/вода :?: " Аз имам и ще помогна, но защо ти нямаш :?: Защо аз на въжето имам по 1 шегел и 1 майон от всяка страна, а ти нямаш дори и въже :?: Дори и от онези смешки, разтегливите въжета, дето продават в магазините да имаш пак е нещо- защо и толкова нямаш :?: Да питам ли изобщо къде са ви куките за теглене на повечето нови автомобили- повечето дори не знаят, че съществува такова нещо...
Спирал съм да помогна на жена- тая беше оборудвана от-до с всичко нужно, само нямаше умения да се справи. Понеже ми беше чудно що е така оборудвана питах- отговорът беше в смисъл "Как ще ми подадеш ток без кабели или ще ме дръпнеш ако трябва без въже :?: Повечето нямат- каква полза тогава да спират, то само с желание не става"...

ПС: Извинете за фермана дето се получи...

ПС2: Защо разнасяте толкова неща в багажника ми е по-интересно- аз ги мъкна щото съм видял разликата от подготвен и неподготвен шофьор. Пък и не ги мъкна на гръб- нека да ги возя 3г., ама като ми затрябват 1 ден всичко да е там. Лошото е, че ми трябват доста често някои неща...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 26 Сеп 2013, 18:53

F3P написа: и всичко ми струва има-няма 100лв. на година...

Ми и на мен картата на СВА ми струва толкова на година. :mhihi:
Не Мы такие, Жизнь такая

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 26 Сеп 2013, 19:17

Като гледам с колко неща си се заредил, май чакаш много неща по колата да родят всеки момент :mhihi:

За какво ми е да си мъкна гаража, като колата се серивизира и се обслужва преди да се изкара :shock: Много малко са нещата които могат да те оставят на пътя, като редовно си поддържаш колата като хората... :wave:

За аптечката съм съгласен че трябва да се поддържа с нови медикаменти, дори една малка рана, ако е по-сериозно може да се получи кофти инфекция с много последици...
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 26 Сеп 2013, 19:25

Абре хора, за кФо ви е таз вода ?!???
В моят си има аптечката, част от оригиналните иструменти, течност за чистачки, бутилката на чесновата, резервната гума и крик !
Мммм, гледам да не носа неща дето се мотаят безцелно :evil:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

Аватар

Мнение от F3P » 26 Сеп 2013, 19:41

Boyadjiev написа:Като гледам с колко неща си се заредил, май чакаш много неща по колата да родят всеки момент :mhihi: ...

Не очаквам нищо да роди, колата винаги е в отлично състояние. Но ти ако сервизираш и обслужваш преди да я извадиш от гаража аз не помня кога е била в гараж изобщо моята- чиста уличница си е. И обслужвам където се полага- в сервиза, на 10 000км. с маслото. Или на около 2-3 месеца...

ивчо написа:Абре хора, за кФо ви е таз вода ?!???

Моли се да НЕ разбираш в планината, на 20км. от най-близкото село. Някога и аз така си мислех- за кой чеп ми са тея неща...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 26 Сеп 2013, 19:45

на мен ми по - интересно, каква кола кара колегата F3P :kuku:

нещата за безопастност - ок. и при мен ги има. рез. гума, крик, ключ за гумите - ок. винаги имам и 1л масло за доливане (че тоя разход на масло си е....) и с това приключва всичко. всичко друго ми се вижда малко пресилено за нормални пътища.

по важното е, че това ми стои в портфейла
adac.jpg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 26 Сеп 2013, 19:47

^+1

Шегувам се разбира се, ама като видях какво си носиш в багажника не се стърпях :D

Иначе може би е понеже имам време, но едната е в гаража, а другата пред него - тая отвън се гледа под лупа нон стоп понеже трябва да е изрядна и винаги да може да се потегли за където и да е веднага :driving:

Иначе мразя да имам неща в багажника, много ме дразни да се лангърка каквото и да било :conf:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 26 Сеп 2013, 21:13

F3P написа:Като чета какво пишете излиза, че 99% от хората носещи повече от задължителните по закон неща в тая държава са се разписали в темата :mhihi: Масовата практика е да не носят дори и 1 въже, редовният номер при френските коли (дето резервната гума е под багажника) е да не може да се развие болта, не говорим изобщо за пожарогасител и аптечка дето са набори на колата...
И горните неща са ми били винаги странни- трудно ли е да се инвестира някой лев за да ти е спокойно на теб лично :?: Майната им на куките какво искат да носим...

Аз си нося винаги:
2бр. пожарогасители. Единият е под седалката.
Аптечка. Пълна с каквото съм преценил за важно- не ми пука за наредбите...
Триъгълник- цели 2бр. се събраха незнайно откъде.
Жилетка- сигурно са 3-4 броя вече. Извадя ли някоя да ползвам я мятам в багажника и си купувам друга да седи в джоба на облегалката.
Въже за теглене- едно стоманено до 3 тона (никога не е ползвано) + нормално въже лично тествано как издържа 5+ тона. Чудя се как не се откърти теглича ми от купето тогава...
Кабели за ток, ама хубави- може би са на 15+ години.
Бутилка антифриз- концентрат.
1л. масло за мотора + бутилка спирачна течност + остатъка от маслото за скоростите + течност за чистачките- концентрат.
3л. дестилирана вода.
5+ литра обикновена вода.
WD-40 голям флакон

Сериозен комплект инструмент- мога да разглобя която кола кажете ползвайки само нещата дето си нося в куфара.
Крик- оригиналният + още 1.
Ключ за джантите- само 3 броя имам. Като единият е по-дърт от половината форум.
Резервна гума- зимна, с 5-6мм. грайфер.
Резервни части- всякакви лампи, 1 шепа предпазители (буквално), 2 шепи болтчета, гайки, шайби, 3-5м. кабел.
Това дотук е за летният сезон...

За зимата добавяме:
Вериги. Странно как, но от години ходя с 3 вериги в багажника :mhihi:
Лопатка.
Стъргалка за лед комбинирана с четка.
Зимна течност за чистачки.
Чувалче (малко) с пясък.
Нещо като дебели дрехи и/или одеяло.

И забавното е, че всичко изброено се събира я по предвидените джобове в багажника, я около газовата бутилка, я при резервната гума, я под задната седалка. Нищо не се разхожда по пода на багажника и да отнема излишно място.
Но интересното е друго:
Редовно си зареждам пожарогасителите, подновявам съдържанието на аптечката, проверявам резервната гума, купувам си нови чистачки всяка зима и т.н. и всичко ми струва има-няма 100лв. на година... Или 10лв. на месец. Или 2 кутии цигари за пушачите. Или бутилка водка за пиячите. Както и да го въртим- нищо особено не ни струва да сме подготвени.

И не схващам защо все срещам неподготвени водачи :?: Закъсал, спирам и пита "Имаш ли въже/кабели за ток/антифриз/вода :?: " Аз имам и ще помогна, но защо ти нямаш :?: Защо аз на въжето имам по 1 шегел и 1 майон от всяка страна, а ти нямаш дори и въже :?: Дори и от онези смешки, разтегливите въжета, дето продават в магазините да имаш пак е нещо- защо и толкова нямаш :?: Да питам ли изобщо къде са ви куките за теглене на повечето нови автомобили- повечето дори не знаят, че съществува такова нещо...
Спирал съм да помогна на жена- тая беше оборудвана от-до с всичко нужно, само нямаше умения да се справи. Понеже ми беше чудно що е така оборудвана питах- отговорът беше в смисъл "Как ще ми подадеш ток без кабели или ще ме дръпнеш ако трябва без въже :?: Повечето нямат- каква полза тогава да спират, то само с желание не става"...

ПС: Извинете за фермана дето се получи...

ПС2: Защо разнасяте толкова неща в багажника ми е по-интересно- аз ги мъкна щото съм видял разликата от подготвен и неподготвен шофьор. Пък и не ги мъкна на гръб- нека да ги возя 3г., ама като ми затрябват 1 ден всичко да е там. Лошото е, че ми трябват доста често някои неща...

Te Москвич мастърите нямат толкова неща по багажниците си :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от PaCk0o » 26 Сеп 2013, 21:29

нужните неща за да не ме глобят+ вода, дюшек плажен, футболна топка, волейболна топка, плавници, маска, плажна хавлия, анорак и анцунг.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 27 Сеп 2013, 9:29

F3P написа:ПС2: Защо разнасяте толкова неща в багажника ми е по-интересно- аз ги мъкна щото съм видял разликата от подготвен и неподготвен шофьор. Пък и не ги мъкна на гръб- нека да ги возя 3г., ама като ми затрябват 1 ден всичко да е там. Лошото е, че ми трябват доста често някои неща...

преди време имаше една тема за ремонтите на пътя.

тогава имаше колеги дето бяха сменяли двигатели на пътя :mhihi:

п.п. иначе колега не прочетох да имаш чадър в колата :ok:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 27 Сеп 2013, 10:01

- Пожарогасител, жилетка, триъгълник, аптечката е в купето(при е46 си е под пасажерската седалка)
- 4 микрофибърни кърпи(за перфектно почистване)
- Препарат за почистване на джанти
- Чадър
- Ароматизатор
- Резервна гума
- Одеалце Милка за палуване по поляните
- Четка за почистване на сняг и лед
- Силиконово перо
- Класьор за дискове
- Ароматизатор
- Стандартни инструменти - гаечни ключове, отверки, ключ за джанти

Кабели, въжета и т.н. нямам и съм неподготвен, ако се случи нещо. Разчитам на нов акумулатор, постоянна поддръжка на колата, късмет и попътен вятър.

Това е за багажника, а вътре в колата по жабки и джобове държа:
- Крушки
- Бушони
- Дъвки
- Разни десертчета
- Закон за движение по пътищата
- Книжката от БЧК, ако недай си боже ми трябва да си припомня нещо от нея.

Това е общо взето.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 27 Сеп 2013, 10:12

Като чета хората как си мъкнат половината гараж в багажника и се сещам за на дядо ми москвича... :kuku:
Колата ми е на 15 години и никога не съм правил нищо повече от смяна на гума на пътя.
Не виждам смисъл от 2 куфара с инструменти в багажника :dunno:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Сеп 2013, 10:24

drago_pavlov написа:Като чета хората как си мъкнат половината гараж в багажника и се сещам за на дядо ми москвича... :kuku:
Колата ми е на 15 години и никога не съм правил нищо повече от смяна на гума на пътя.
Не виждам смисъл от 2 куфара с инструменти в багажника :dunno:

Абсолютно си прав,просто предметите имат свойството да се натрупват като хартия на бюро,поради тази причина се постига резултата с планина от глупости.
Ето пример от днес,миналата седмица ходих на един колега на вилата за да печем чушки на ламарина,не че няма в магазина,но сам да си ги направиш и замразиш и да остане дъх на огън...отплеснах се,та в една кофа бях събрал едно количество,сега освободена кофата я взех с мен в багажника...кой знае колко ще се вози кофата във багажника докато я предам на собственика...

Аватар

Мнение от F3P » 27 Сеп 2013, 14:30

@2bar написа:... всичко друго ми се вижда малко пресилено за нормални пътища.

по важното е, че това ми стои в портфейла
adac.jpg

Само да питам- къде видя нормални пътища в тая "държава" и каква е ползата от тая жълта хартийка тук :?:
Тук ако нямаш 3-500лв. в брой, кеш, на ръка (банкомат рядко имаш наблизо като ти трябва) и се счупи каляската сериозно ще го духаш още по-сериозно... А обикновено се чупи в неделя, на 300км. от дома. И всеки иска пари в кеш.

Boyadjiev написа:....

Нито време имам, нито гараж, но гарантирано във всеки един момент тръгвам на колкото кажеш дълъг път. Ако ще да е посред зима за Северният полюс. Единственото което ще погледна е колко му остава на маслото до смяната- при оставащи под 5000км. го сменям ако пътувам извън страната.

drago_pavlov написа:...Не виждам смисъл от 2 куфара с инструменти в багажника :dunno:

Вярно не е нужно- аз си нося голям куфар с какво ли не по други причини.

ПС: Нямам чадър щото няма да се стопя от 3 капки дъжд :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 27 Сеп 2013, 14:42

F3P написа:Тук ако нямаш 3-500лв. в брой, кеш, на ръка (банкомат рядко имаш наблизо като ти трябва) и се счупи каляската сериозно ще го духаш още по-сериозно... А обикновено се чупи в неделя, на 300км. от дома. И всеки иска пари в кеш.

К'ви 500 лв. ти добре ли си??? Банкомати има на всяка крачка в града.
Ти ако живееш в София и ти се счупи колата в Бургас ще я върнеш обратно в София за ремонт с пътна помощ ли или ще си я оправиш в Бургас???
Айде стига с това духане във всяка тема... Афинитет ли имаш, какво ли :dunno:

F3P написа:Единственото което ще погледна е колко му остава на маслото до смяната- при оставащи под 5000км. го сменям ако пътувам извън страната.

Прословутото пътуване "извън страната" :mhihi:
И какво като пътуваш извън страната? Няма да ходиш до луната... :wave: Аз съм правил турове по 1000 км в България за един ден. Всеки път преди такова пътуване трябва да сменям маслото ли? :kuku:
Наистина не разбирам такива хора, за които пътуването "извън страната" е повод за основен ремонт едва ли не...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата