В багажника имам...
Модератор: Общи модератори
Re: В багажника имам...
Като чета какво пишете излиза, че 99% от хората носещи повече от задължителните по закон неща в тая държава са се разписали в темата
Масовата практика е да не носят дори и 1 въже, редовният номер при френските коли (дето резервната гума е под багажника) е да не може да се развие болта, не говорим изобщо за пожарогасител и аптечка дето са набори на колата...
И горните неща са ми били винаги странни- трудно ли е да се инвестира някой лев за да ти е спокойно на теб лично
Майната им на куките какво искат да носим...
Аз си нося винаги:
2бр. пожарогасители. Единият е под седалката.
Аптечка. Пълна с каквото съм преценил за важно- не ми пука за наредбите...
Триъгълник- цели 2бр. се събраха незнайно откъде.
Жилетка- сигурно са 3-4 броя вече. Извадя ли някоя да ползвам я мятам в багажника и си купувам друга да седи в джоба на облегалката.
Въже за теглене- едно стоманено до 3 тона (никога не е ползвано) + нормално въже лично тествано как издържа 5+ тона. Чудя се как не се откърти теглича ми от купето тогава...
Кабели за ток, ама хубави- може би са на 15+ години.
Бутилка антифриз- концентрат.
1л. масло за мотора + бутилка спирачна течност + остатъка от маслото за скоростите + течност за чистачките- концентрат.
3л. дестилирана вода.
5+ литра обикновена вода.
WD-40 голям флакон
Сериозен комплект инструмент- мога да разглобя която кола кажете ползвайки само нещата дето си нося в куфара.
Крик- оригиналният + още 1.
Ключ за джантите- само 3 броя имам. Като единият е по-дърт от половината форум.
Резервна гума- зимна, с 5-6мм. грайфер.
Резервни части- всякакви лампи, 1 шепа предпазители (буквално), 2 шепи болтчета, гайки, шайби, 3-5м. кабел.
Това дотук е за летният сезон...
За зимата добавяме:
Вериги. Странно как, но от години ходя с 3 вериги в багажника
Лопатка.
Стъргалка за лед комбинирана с четка.
Зимна течност за чистачки.
Чувалче (малко) с пясък.
Нещо като дебели дрехи и/или одеяло.
И забавното е, че всичко изброено се събира я по предвидените джобове в багажника, я около газовата бутилка, я при резервната гума, я под задната седалка. Нищо не се разхожда по пода на багажника и да отнема излишно място.
Но интересното е друго:
Редовно си зареждам пожарогасителите, подновявам съдържанието на аптечката, проверявам резервната гума, купувам си нови чистачки всяка зима и т.н. и всичко ми струва има-няма 100лв. на година... Или 10лв. на месец. Или 2 кутии цигари за пушачите. Или бутилка водка за пиячите. Както и да го въртим- нищо особено не ни струва да сме подготвени.
И не схващам защо все срещам неподготвени водачи
Закъсал, спирам и пита "Имаш ли въже/кабели за ток/антифриз/вода
" Аз имам и ще помогна, но защо ти нямаш
Защо аз на въжето имам по 1 шегел и 1 майон от всяка страна, а ти нямаш дори и въже
Дори и от онези смешки, разтегливите въжета, дето продават в магазините да имаш пак е нещо- защо и толкова нямаш
Да питам ли изобщо къде са ви куките за теглене на повечето нови автомобили- повечето дори не знаят, че съществува такова нещо...
Спирал съм да помогна на жена- тая беше оборудвана от-до с всичко нужно, само нямаше умения да се справи. Понеже ми беше чудно що е така оборудвана питах- отговорът беше в смисъл "Как ще ми подадеш ток без кабели или ще ме дръпнеш ако трябва без въже
Повечето нямат- каква полза тогава да спират, то само с желание не става"...
ПС: Извинете за фермана дето се получи...
ПС2: Защо разнасяте толкова неща в багажника ми е по-интересно- аз ги мъкна щото съм видял разликата от подготвен и неподготвен шофьор. Пък и не ги мъкна на гръб- нека да ги возя 3г., ама като ми затрябват 1 ден всичко да е там. Лошото е, че ми трябват доста често някои неща...

И горните неща са ми били винаги странни- трудно ли е да се инвестира някой лев за да ти е спокойно на теб лично

Аз си нося винаги:
Жилетка- сигурно са 3-4 броя вече. Извадя ли някоя да ползвам я мятам в багажника и си купувам друга да седи в джоба на облегалката.
Въже за теглене- едно стоманено до 3 тона (никога не е ползвано) + нормално въже лично тествано как издържа 5+ тона. Чудя се как не се откърти теглича ми от купето тогава...
1л. масло за мотора + бутилка спирачна течност + остатъка от маслото за скоростите + течност за чистачките- концентрат.
3л. дестилирана вода.
WD-40 голям флакон
Сериозен комплект инструмент- мога да разглобя която кола кажете ползвайки само нещата дето си нося в куфара.
Резервни части- всякакви лампи, 1 шепа предпазители (буквално), 2 шепи болтчета, гайки, шайби, 3-5м. кабел.
За зимата добавяме:
Вериги. Странно как, но от години ходя с 3 вериги в багажника

Лопатка.
Чувалче (малко) с пясък.
И забавното е, че всичко изброено се събира я по предвидените джобове в багажника, я около газовата бутилка, я при резервната гума, я под задната седалка. Нищо не се разхожда по пода на багажника и да отнема излишно място.
Но интересното е друго:
Редовно си зареждам пожарогасителите, подновявам съдържанието на аптечката, проверявам резервната гума, купувам си нови чистачки всяка зима и т.н. и всичко ми струва има-няма 100лв. на година... Или 10лв. на месец. Или 2 кутии цигари за пушачите. Или бутилка водка за пиячите. Както и да го въртим- нищо особено не ни струва да сме подготвени.
И не схващам защо все срещам неподготвени водачи

Спирал съм да помогна на жена- тая беше оборудвана от-до с всичко нужно, само нямаше умения да се справи. Понеже ми беше чудно що е така оборудвана питах- отговорът беше в смисъл "Как ще ми подадеш ток без кабели или ще ме дръпнеш ако трябва без въже

ПС2: Защо разнасяте толкова неща в багажника ми е по-интересно- аз ги мъкна щото съм видял разликата от подготвен и неподготвен шофьор. Пък и не ги мъкна на гръб- нека да ги возя 3г., ама като ми затрябват 1 ден всичко да е там. Лошото е, че ми трябват доста често някои неща...
F3P написа: и всичко ми струва има-няма 100лв. на година...
Ми и на мен картата на СВА ми струва толкова на година.

Не Мы такие, Жизнь такая
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Като гледам с колко неща си се заредил, май чакаш много неща по колата да родят всеки момент
За какво ми е да си мъкна гаража, като колата се серивизира и се обслужва преди да се изкара
Много малко са нещата които могат да те оставят на пътя, като редовно си поддържаш колата като хората...
За аптечката съм съгласен че трябва да се поддържа с нови медикаменти, дори една малка рана, ако е по-сериозно може да се получи кофти инфекция с много последици...

За какво ми е да си мъкна гаража, като колата се серивизира и се обслужва преди да се изкара

За аптечката съм съгласен че трябва да се поддържа с нови медикаменти, дори една малка рана, ако е по-сериозно може да се получи кофти инфекция с много последици...

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Абре хора, за кФо ви е таз вода ?!???
В моят си има аптечката, част от оригиналните иструменти, течност за чистачки, бутилката на чесновата, резервната гума и крик !
Мммм, гледам да не носа неща дето се мотаят безцелно
В моят си има аптечката, част от оригиналните иструменти, течност за чистачки, бутилката на чесновата, резервната гума и крик !
Мммм, гледам да не носа неща дето се мотаят безцелно

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

Boyadjiev написа:Като гледам с колко неща си се заредил, май чакаш много неща по колата да родят всеки момент...
Не очаквам нищо да роди, колата винаги е в отлично състояние. Но ти ако сервизираш и обслужваш преди да я извадиш от гаража аз не помня кога е била в гараж изобщо моята- чиста уличница си е. И обслужвам където се полага- в сервиза, на 10 000км. с маслото. Или на около 2-3 месеца...
ивчо написа:Абре хора, за кФо ви е таз вода ?!???
Моли се да НЕ разбираш в планината, на 20км. от най-близкото село. Някога и аз така си мислех- за кой чеп ми са тея неща...
на мен ми по - интересно, каква кола кара колегата F3P
нещата за безопастност - ок. и при мен ги има. рез. гума, крик, ключ за гумите - ок. винаги имам и 1л масло за доливане (че тоя разход на масло си е....) и с това приключва всичко. всичко друго ми се вижда малко пресилено за нормални пътища.
по важното е, че това ми стои в портфейла

нещата за безопастност - ок. и при мен ги има. рез. гума, крик, ключ за гумите - ок. винаги имам и 1л масло за доливане (че тоя разход на масло си е....) и с това приключва всичко. всичко друго ми се вижда малко пресилено за нормални пътища.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
^+1
Шегувам се разбира се, ама като видях какво си носиш в багажника не се стърпях
Иначе може би е понеже имам време, но едната е в гаража, а другата пред него - тая отвън се гледа под лупа нон стоп понеже трябва да е изрядна и винаги да може да се потегли за където и да е веднага
Иначе мразя да имам неща в багажника, много ме дразни да се лангърка каквото и да било
Шегувам се разбира се, ама като видях какво си носиш в багажника не се стърпях

Иначе може би е понеже имам време, но едната е в гаража, а другата пред него - тая отвън се гледа под лупа нон стоп понеже трябва да е изрядна и винаги да може да се потегли за където и да е веднага

Иначе мразя да имам неща в багажника, много ме дразни да се лангърка каквото и да било

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
F3P написа:Като чета какво пишете излиза, че 99% от хората носещи повече от задължителните по закон неща в тая държава са се разписали в тематаМасовата практика е да не носят дори и 1 въже, редовният номер при френските коли (дето резервната гума е под багажника) е да не може да се развие болта, не говорим изобщо за пожарогасител и аптечка дето са набори на колата...
И горните неща са ми били винаги странни- трудно ли е да се инвестира някой лев за да ти е спокойно на теб личноМайната им на куките какво искат да носим...
Аз си нося винаги:
3л. дестилирана вода.
WD-40 голям флакон
За зимата добавяме:
Вериги. Странно как, но от години ходя с 3 вериги в багажника![]()
Лопатка.
Чувалче (малко) с пясък.
Но интересното е друго:
И не схващам защо все срещам неподготвени водачиЗакъсал, спирам и пита "Имаш ли въже/кабели за ток/антифриз/вода
" Аз имам и ще помогна, но защо ти нямаш
Защо аз на въжето имам по 1 шегел и 1 майон от всяка страна, а ти нямаш дори и въже
Дори и от онези смешки, разтегливите въжета, дето продават в магазините да имаш пак е нещо- защо и толкова нямаш
Да питам ли изобщо къде са ви куките за теглене на повечето нови автомобили- повечето дори не знаят, че съществува такова нещо...
Спирал съм да помогна на жена- тая беше оборудвана от-до с всичко нужно, само нямаше умения да се справи. Понеже ми беше чудно що е така оборудвана питах- отговорът беше в смисъл "Как ще ми подадеш ток без кабели или ще ме дръпнеш ако трябва без въжеПовечето нямат- каква полза тогава да спират, то само с желание не става"...
Te Москвич мастърите нямат толкова неща по багажниците си

ATR-42/72
- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e36 m3
нужните неща за да не ме глобят+ вода, дюшек плажен, футболна топка, волейболна топка, плавници, маска, плажна хавлия, анорак и анцунг.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
F3P написа:ПС2: Защо разнасяте толкова неща в багажника ми е по-интересно- аз ги мъкна щото съм видял разликата от подготвен и неподготвен шофьор. Пък и не ги мъкна на гръб- нека да ги возя 3г., ама като ми затрябват 1 ден всичко да е там. Лошото е, че ми трябват доста често някои неща...
преди време имаше една тема за ремонтите на пътя.
тогава имаше колеги дето бяха сменяли двигатели на пътя

п.п. иначе колега не прочетох да имаш чадър в колата

- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
- Пожарогасител, жилетка, триъгълник, аптечката е в купето(при е46 си е под пасажерската седалка)
- 4 микрофибърни кърпи(за перфектно почистване)
- Препарат за почистване на джанти
- Чадър
- Ароматизатор
- Резервна гума
- Одеалце Милка за палуване по поляните
- Четка за почистване на сняг и лед
- Силиконово перо
- Класьор за дискове
- Ароматизатор
- Стандартни инструменти - гаечни ключове, отверки, ключ за джанти
Кабели, въжета и т.н. нямам и съм неподготвен, ако се случи нещо. Разчитам на нов акумулатор, постоянна поддръжка на колата, късмет и попътен вятър.
Това е за багажника, а вътре в колата по жабки и джобове държа:
- Крушки
- Бушони
- Дъвки
- Разни десертчета
- Закон за движение по пътищата
- Книжката от БЧК, ако недай си боже ми трябва да си припомня нещо от нея.
Това е общо взето.
- 4 микрофибърни кърпи(за перфектно почистване)
- Препарат за почистване на джанти
- Чадър
- Ароматизатор
- Резервна гума
- Одеалце Милка за палуване по поляните
- Четка за почистване на сняг и лед
- Силиконово перо
- Класьор за дискове
- Ароматизатор
- Стандартни инструменти - гаечни ключове, отверки, ключ за джанти
Кабели, въжета и т.н. нямам и съм неподготвен, ако се случи нещо. Разчитам на нов акумулатор, постоянна поддръжка на колата, късмет и попътен вятър.
Това е за багажника, а вътре в колата по жабки и джобове държа:
- Крушки
- Бушони
- Дъвки
- Разни десертчета
- Закон за движение по пътищата
- Книжката от БЧК, ако недай си боже ми трябва да си припомня нещо от нея.
Това е общо взето.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Като чета хората как си мъкнат половината гараж в багажника и се сещам за на дядо ми москвича...
Колата ми е на 15 години и никога не съм правил нищо повече от смяна на гума на пътя.
Не виждам смисъл от 2 куфара с инструменти в багажника

Колата ми е на 15 години и никога не съм правил нищо повече от смяна на гума на пътя.

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
drago_pavlov написа:Като чета хората как си мъкнат половината гараж в багажника и се сещам за на дядо ми москвича...![]()
Абсолютно си прав,просто предметите имат свойството да се натрупват като хартия на бюро,поради тази причина се постига резултата с планина от глупости.
Ето пример от днес,миналата седмица ходих на един колега на вилата за да печем чушки на ламарина,не че няма в магазина,но сам да си ги направиш и замразиш и да остане дъх на огън...отплеснах се,та в една кофа бях събрал едно количество,сега освободена кофата я взех с мен в багажника...кой знае колко ще се вози кофата във багажника докато я предам на собственика...
@2bar написа:... всичко друго ми се вижда малко пресилено за нормални пътища.
Само да питам- къде видя нормални пътища в тая "държава" и каква е ползата от тая жълта хартийка тук

Тук ако нямаш 3-500лв. в брой, кеш, на ръка (банкомат рядко имаш наблизо като ти трябва) и се счупи каляската сериозно ще го духаш още по-сериозно... А обикновено се чупи в неделя, на 300км. от дома. И всеки иска пари в кеш.
Boyadjiev написа:....
Нито време имам, нито гараж, но гарантирано във всеки един момент тръгвам на колкото кажеш дълъг път. Ако ще да е посред зима за Северният полюс. Единственото което ще погледна е колко му остава на маслото до смяната- при оставащи под 5000км. го сменям ако пътувам извън страната.
drago_pavlov написа:...Не виждам смисъл от 2 куфара с инструменти в багажника
Вярно не е нужно- аз си нося голям куфар с какво ли не по други причини.
ПС: Нямам чадър щото няма да се стопя от 3 капки дъжд

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
F3P написа:Тук ако нямаш 3-500лв. в брой, кеш, на ръка (банкомат рядко имаш наблизо като ти трябва) и се счупи каляската сериозно ще го духаш още по-сериозно... А обикновено се чупи в неделя, на 300км. от дома. И всеки иска пари в кеш.
К'ви 500 лв. ти добре ли си??? Банкомати има на всяка крачка в града.
Ти ако живееш в София и ти се счупи колата в Бургас ще я върнеш обратно в София за ремонт с пътна помощ ли или ще си я оправиш в Бургас???
Айде стига с това духане във всяка тема... Афинитет ли имаш, какво ли

F3P написа:Единственото което ще погледна е колко му остава на маслото до смяната- при оставащи под 5000км. го сменям ако пътувам извън страната.
Прословутото пътуване "извън страната"

И какво като пътуваш извън страната? Няма да ходиш до луната...

Наистина не разбирам такива хора, за които пътуването "извън страната" е повод за основен ремонт едва ли не...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.