3D Принтер
Модератор: Общи модератори
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Re: 3D Принтер

- 6inlinepower
- кандидат ентусиаст
-
И най-вече 3д М брони 

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Супер интересна за мен поне темичка .
Виждам че пишат колеги които имат достъп до такова устройство , някой би ли споделил опит по следните въпроси
1 каква е реалната цена на среден клас устройство което да може да копира детайли от пластмаса примерно размери 500х1000мм
2 каква е ориентировъчната цена на консумативите
3 има ли разлика в технологиите и коя е по добрата
4 каква е здравината /якостта на такъв детайл принтиран от оригинал пластмаса ,тоест съпоставима ли е здравината с детайл от полиамидна пластмаса примерно със същата дебелина
5 какви са тенденциите в развитието на 3д принтинга
Малко образователен характер имат въпросите ми но ще съм благодарен ако някой има търпение да отговори
Виждам че пишат колеги които имат достъп до такова устройство , някой би ли споделил опит по следните въпроси
1 каква е реалната цена на среден клас устройство което да може да копира детайли от пластмаса примерно размери 500х1000мм
4 каква е здравината /якостта на такъв детайл принтиран от оригинал пластмаса ,тоест съпоставима ли е здравината с детайл от полиамидна пластмаса примерно със същата дебелина
Малко образователен характер имат въпросите ми но ще съм благодарен ако някой има търпение да отговори
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Jordana написа:Супер интересна за мен поне темичка .
тук може намериш някой отговори
Sharo написа:http://solidfill.com/
Ето ви малко за четене.
аз ги ползвам за разни прототипи и съм доволен.
Ако искате нещо наистина качествено за употреба номера е да принтирате калуп за малко броики на нищожна цена и да си отлеете детайла вече.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- bmw325ci
- младши ентусиаст
-
- Кара: M50B25,M50B30,S50B30
- Мечтае да кара: M1 Procar
- Детайли за колата: 325i, E36 BTCC Replica, E36 M3
Във ВИАС май си имат такъв принтер, не знам само дали го дават за комерсиална употреба
Но ако не е за някаква инжинерна фирма със специални нужди, май за сега наистина не е нито най-качествената, нито най-евтината технология
П.С. Иначе правя и подготвям 3Д модели за принт всякъви, за справка линка в подписа

П.С. Иначе правя и подготвям 3Д модели за принт всякъви, за справка линка в подписа

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Jordana написа:Супер интересна за мен поне темичка .
1. Размерите които си задал са доста над средно-статистическите за 3д принтер, и за цената трудно мога да те ориентирам, най-добре гугъл.
2. В зависимост от технологията са консумативите, тези най-простите които екструдират с един като пластмасови ролки със жици са най-евтини. Пазарната цена в БГ е около 1-1.50 на куб см напечатан материал, на мен един приятел ми ги прави за 50 ст напечатан материал, което значи че материала е някъде там или малко по надолу.
3 Дълга тема, най-добре -гуугъл ит.
4. Пак в зависимост от технологията , и в зависимост от самото печатане - дали е на 100% пълнеж с какъв материал и т.н.
Аз лично не съм особено впечатлен от здравината, въпреки че на места ги рекламират като много здрави компонентите. Почти винаги се пукат между слоевете, като ги напъна особено по малките части.
5 Тенденциите са много сериозни и переспективни по мое мнение - вече има и се продават 3д принтери които печатат с метални сплави от рода на титанови сплави, медицински стомани, хром-кобалт, инконел и т.н. Технологията се развива бързо и не след много дълго ще стане основа в индустрията.
Но засега от въпроса са ти остават с впечатление ,че те интересува дали това нещо става за производство, по мое мнение НЕ освен ако не се изръсиш МНОГО пари за машина подобна на тая която споменах в точка 5. и то пак ще е лимитирано производство. Тия десктоп моделите и близките до тях са за прототипи на неща не за производството им.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
В нашата фирма използваме 3D принтери за да си изпечатаме прототипи на устройствата, които произвеждаме, за да се тестват размери, допуски, сглобки и т.н.. Правим и макети за изложения, реклами и т.н.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Но засега от въпроса са ти остават с впечатление ,че те интересува дали това нещо става за производство, по мое мнение НЕ освен ако не се изръсиш МНОГО пари за машина подобна на тая която споменах в точка 5. и то пак ще е лимитирано производство. Тия десктоп моделите и близките до тях са за прототипи на неща не за производството им.
Попрочетох и аз малко но технологията която е приложима е само с пластмаса .
Метализирането с изпичане е твърде сложно за мойта цел .Да , за репликиране на работоспособни детайли в малки бройки ме интересува но при тия цени по добре да си ги поръчвам оригинал .
Тая технология е страхотна и има отлична перспектива .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
За разлепването на слоевете, явно нещо не правите като хората, или просто са прекалено дебели самите слоеве. Досега нищо не ми се е разлепяло (ако е принтирано като хората) и нещата са наистина здрави, особено АБС пластмасата.
Мога да ви снимам клипче с череп от PLA, с дебелина 1мм и кух оитвътре, как го праскам в плочките и няма трошене
Мога да ви снимам клипче с череп от PLA, с дебелина 1мм и кух оитвътре, как го праскам в плочките и няма трошене

Последна промяна SpUd3r на 09 Сеп 2014, 23:50, променена общо 1 път
Tux0 Ca !

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-

Без страх, без спирачка!
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
Ето малко снимчици ако ви е интересно

лампа с прозрачен PLA но принтиран доста дебел и не е толкова прозрачен. ще направя снимка да ви покажа и по-прозрачна лампа.

череп на динозавър. ето тук може да се види на най-долните слоеве, как са непълни. това се получава при неправилни настройки ма скорост и топлина на екструдъра и машината не може да смогне с материала. Това се случва, когато много се бърза или случайно се заплете ролката.

напълно бачкащ V8 с движещи се бутала, биели и колянов вал, принтиран на кофти качество

чарколяци за една машинка, която си правим. на първата снимка е на най-кофти качество - 300 микрона, втората мисля е на 100, а на 20 става лудница, но е толкова бавно, че нямам нерви да го чакам.

лампа с прозрачен PLA но принтиран доста дебел и не е толкова прозрачен. ще направя снимка да ви покажа и по-прозрачна лампа.

череп на динозавър. ето тук може да се види на най-долните слоеве, как са непълни. това се получава при неправилни настройки ма скорост и топлина на екструдъра и машината не може да смогне с материала. Това се случва, когато много се бърза или случайно се заплете ролката.

напълно бачкащ V8 с движещи се бутала, биели и колянов вал, принтиран на кофти качество

чарколяци за една машинка, която си правим. на първата снимка е на най-кофти качество - 300 микрона, втората мисля е на 100, а на 20 става лудница, но е толкова бавно, че нямам нерви да го чакам.

Tux0 Ca !

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
Иначе всичко се развива много бързо.
Американската армия пуска технология за 3D принтиране на кожа за клинични тестове

В завода на БМВ ползват 3D принтери от 89-та година за различни прототипи, като сега са направили инструмент за палеца, че служителите им получавали проблеми

пълноцветно 3D принтиране

няма и коя да ви откаже с този златен годежен пръстен,. който може сами да си проектирате чрез апликация в сайта на тия пичове

чанта от Найк за някои от звездите на световното, само кожата е шита, дурогот са няколко материала, принтирани наведнъж

друг пичага си направи принтер, с който да създава изкуствени рифове на място

Американската армия пуска технология за 3D принтиране на кожа за клинични тестове

В завода на БМВ ползват 3D принтери от 89-та година за различни прототипи, като сега са направили инструмент за палеца, че служителите им получавали проблеми

пълноцветно 3D принтиране

няма и коя да ви откаже с този златен годежен пръстен,. който може сами да си проектирате чрез апликация в сайта на тия пичове

чанта от Найк за някои от звездите на световното, само кожата е шита, дурогот са няколко материала, принтирани наведнъж

друг пичага си направи принтер, с който да създава изкуствени рифове на място

Tux0 Ca !

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Американската компания Local Motors е започнала отпечатването на електромобил с помощта на 3D принтер.
Колата ще направи дебюта си на Международното изложение за производствени технологии, съобщи "Уолстрийт джърнъл", цитиран от БТА.
Така компанията ще отговори на критиките, че създаването на триизмерни модели с този метод е прекалено дълго и скъпо за масово ползване. Производственият процес е започнал в неделя и ще завърши в четвъртък. През този период от Local Motors ще създадат двуместен автомобил, работещ с акумулатори.
Електромобилът е бил наречен Strati. При производството му се използва черна пластмаса, укрепена от въглеродно влакно.
Моторът, седалките, гумите и прозорците са създадени по традиционния начин. Strati е само с 47 части. Електромобилът ще развива скорост от 64 километра в час, а акумулаторът е разчетен за пробег от 193-241 км.
Компанията предвижда продажбите на Strati да започнат след няколко месеца. Стойността на електромобила ще е от 18 000 до 30 000 долара.
Колата ще направи дебюта си на Международното изложение за производствени технологии, съобщи "Уолстрийт джърнъл", цитиран от БТА.
Така компанията ще отговори на критиките, че създаването на триизмерни модели с този метод е прекалено дълго и скъпо за масово ползване. Производственият процес е започнал в неделя и ще завърши в четвъртък. През този период от Local Motors ще създадат двуместен автомобил, работещ с акумулатори.
Електромобилът е бил наречен Strati. При производството му се използва черна пластмаса, укрепена от въглеродно влакно.
Моторът, седалките, гумите и прозорците са създадени по традиционния начин. Strati е само с 47 части. Електромобилът ще развива скорост от 64 километра в час, а акумулаторът е разчетен за пробег от 193-241 км.
Компанията предвижда продажбите на Strati да започнат след няколко месеца. Стойността на електромобила ще е от 18 000 до 30 000 долара.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
31 българи арестувани за точене на карти... от конфикусваните вещи са и няколко 3D принера
http://3dprintirane.com/arestuvaha-bulg ... -na-karti/

http://3dprintirane.com/arestuvaha-bulg ... -na-karti/
Tux0 Ca !

46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4