Покупка на Smart

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Покупка на Smart

Мнение от Sea Eagle » 30 Апр 2013, 0:48

До автора темата:

Колега тази вечер излизам (пеша) от една верига магазини, на светофара на кръстовището едно момче в един Smart стои и не може да потегли... Гледам чужда регистрация (не българска) беше току на пешеходната пътека, помогнах му да го избутаме до паркинга на магазина... Върти стартера като в несвяст (ток има) но не искаше да запали... даже охраната на магазина излезна постоя при нас, вече затваряха...

Докато го бутахме... гаси беше ме страх да го натисна, то т'ва някаква мека пластмаса ли е какво беше (материала на отвън) където го пипнеш... имах чувството че ако се подпра на фара - ще се счупи докато бутам...
Той грам не разбира,автомат беше... видях, че се мъчеше да превключва на Manual Shifting, после на N да запали... Предложих му да видим маслото - беше под минимума.. Охраната от магазина вика: " Те тия имат сигурно толкова електроника че... нищо чудно щом маслото е до долу да не иска да запали.." И така, не знам какво е станало после, трябваше да вървя. Собственика на ''въшката'' взе да звъни да чака помощ... Едната врата явно висеше леко от пантите, - не се затваряше правилно а с... лек удар.. Някакви нереално големи джанти имаше тази машинка... не знам не ми се връзва големи скъпи гуми за такова, превозно средство...
3000лв каза момчето че я е взел по рано през деня...

За първи път я виждам толкова отблизо тая...капсула на колела, не знам нищо за тях, нито ме интересуват. Просто да ти споделя, какво ми се случи, виждам че се колебаеш да вземеш такъв и то за важен човек.... Виж по-горе те посъветваха други също малки коли... ти си знаеш. Успех.

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 30 Апр 2013, 1:40

Мерси колега за инфото, полезно ми е както й мненията на всички останали които писаха, мисля ги нещата и ще бъда много внимателен какво избирам независимо дали е смарт или някаква друга кола. Много ми е интересно къде са му били очите на този като я е купувал?! :D
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330xd LCI

Мнение от hamann25 » 30 Апр 2013, 4:26

Смарта е от пластмаса капаци, калници и врати джанти има няколко вариянта 15,17 и тук в германия съм виждал и 18-ки абе брутална история не е истина как изглежда с тях но и смарта си беше брабус.
Ако колата не е на N няма да запали в началото докато разбера се бях здухал викам си абе кола на 20000км. и не иска да запали. Абе хубави машинки са ама са си лукс.

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 30 Апр 2013, 10:46

Веселин|Василев написа: Много ми е интересно къде са му били очите на този като я е купувал?! :D

Нали знаеш, че няма гаранция каквато и кола да купиш, че 100 м. след автокъщата няма да умре :) поне в БГ де

ОН: Един познат караше такава служебна ( :mhihi: ) и единствения му коментар беше "Фотьойл с двигател" :) След два ремонта на стойност едно читаво Поло, шефа му го продаде с най-дебел кеф :mrgreen: А момчетата от сервиза, които извършиха ремонтите, понеже са ми приятели споделиха, че няма по-доволни от тях от продажбата :mhihi: Иначе за града е готино, направих едно кръгче, странно е чувството, но си предпочитам истинска кола, била тя и нисък клас VW или Опел. Замисли се, че жена ти после трудно ще привикне към шофирането на кола с нормални габарити (разбирай 'нормална') пък особено 7-цата ти :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 30 Апр 2013, 17:45

Ами не знам, аз видях че момчето иняма грам представа от коли, а ''продавачите'' са някакви хора на които той има доверие..

Факторите не са един два... Онези продали му колата са обиграни (факт). Момчето няма никакви познания, не е предпазлив, и... има пари. От тук нататък прецакването вече не е "възможност" а жива закономерност в БГ...
Това, че няма гаранция каквато и кола да купиш, че 100 м. след автокъщата няма да умре - си е точно така в България.

В чужбина например закупуването от частен собственик, е различно.. Хората са много по... някак благородни и точни в отношенията, особенно когато става дума за пари/документи.. Пак зависи от човека повечето пъти - автомобила е в кондиция, документите истински са изрядни.. Нека не се кривим, Финансовите им възможности там са други и възпитанието - също.. така е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330xd LCI

Мнение от hamann25 » 01 Май 2013, 2:07

В германия се следи много строго историята на автомобила и в повечето случай много от колите втора употреба имат гаранция.Аз моя смарт го купих с 1г. Гаранция в магазина питах от любопитство дали искупуват коли и те ми отговориха така; ако колата е купувана от германия и е карана в германия можело да я погледнат но ако е карана другаде категорично НЕ.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 01 Май 2013, 13:59

hamann25 написа:В германия се следи много строго историята на автомобила и в повечето случай много от колите втора употреба имат гаранция.Аз моя смарт го купих с 1г. Гаранция в магазина питах от любопитство дали искупуват коли и те ми отговориха така; ако колата е купувана от германия и е карана в германия можело да я погледнат но ако е карана другаде категорично НЕ.

горе долу си прав...
В Германия всички търговци са задължени да дадът гаранция за продадения от тях автомобил! (без тея за износ нали) Сиреч всички коли от търговец там са с гаранция.
За колите дето биха купили, принципно е така. Но масово търговци купуват от Италия и продават в Германия.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата