"ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ" УДРЯ 1000 ЛЕВА
Модератор: Общи модератори
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Re: "ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ" УДРЯ 1000 ЛЕВА
абе БМВ карате а ви е скъпо
и стига с тая умряла Фиеста ,че една нова Фиеста е по скъпа от около 90% от живите БМВта във форума
( подозирам ,и че е по бърза от около 50% ) 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Еми аз в момента нямам лична кола, защото съм си преценил, че ще мизерствам, ако си купя в момента... Ще оправя граждански, данъци, винетки, ако е на газ и горивото, и до там. Като се развали нещо или дойде време за смяна на масло и във филм. Мисленето съм си го насочил към това как да изкарам повече пари и как да се науча да правя нещо, от което да се изкарват повече пари, а не ми е "анти българско". А не като приятелите ми с 20 годишни кошници на газ с напукани гуми и спрян телефон, че нямат 30лв. Като стигна 800-900лв. доход на месец, тогава ще му мисля за кола. За момента е по-малко и просто с кола не се виждам. Не смятам, че е нормално да се лишавам от сметка за телефон, карта за фитнес, дрехи и т.н. за едната кола. Има рейсове, влакове, таксита, хубави маратонки имам същоBeamerdriver написа::mhihi: 3абавлява ме коментара ти приятелю йода , говорете вие c Bentley-tata ,щото на някой като му е промит мозъка той си знае неговото (в момента карам E39 Стара ама си ми харесва) нещата се измениха в съвсем различни посоки.Така одобрявате тази анти българска идея, че човек би си помислил че някой има полза. Hаистина смятам да не пиша повече.

П.П. Ти също ме забавляваш

- ///M fanatik
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: ///М
Според някои мнения на съфорумници повече от половината население на страната трябва ходи пеша или да използва градски транспорт.Аз от своя страна виждам и нещо друго. Според мен колегата F3P разсъждава така:" Аз нямам БМВ и не мога да си позволя (защото обичам да ходя на Карибите) и за това дано да направят ГО 2000 лева,за да не може и другите да карат БМВ."А и някак си не ми харесва да казваш на хората как да живеят,независимо дали ревът,че нямат пари.Всеки сам преценява дали да кара кола или не. 

Are you /// M enough ?
- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
Да ви кажа как стоят нещата в Германия от няколко месеца притежавам порше кайен живея в Германия от 3 години цената на ГО+ПЪЛНО АВТО КАСКО в БГ. За джипа ми е 2000 лв. Годишно. Реших да я регистрирам в Германия на немски табели с човек които ми е гарант пред застрахователите. И се споразумяхме да ми направят застраховка на 100% и кото чух цената се отказах 3950 евро годишно.
Реално погледнато не е много при полажение че се падад по окоро 330 евро месечно а те се искарват за 3-4 дни работа ама нали съм си българин.
Реално погледнато не е много при полажение че се падад по окоро 330 евро месечно а те се искарват за 3-4 дни работа ама нали съм си българин.
- NoMoreRules
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
- Детайли за колата: шест цилиндров звяр
Всичко е манипулаций.
ето и опровержение на статията
http://www.broko.bg/news/bez-panika-za- ... tgovornost
ето и опровержение на статията
http://www.broko.bg/news/bez-panika-za- ... tgovornost
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
ГО е над 6-7 пъти по-ниска от годишния пътен данък към общината. Така че е доста разумна цената.
Особено при мощните и нови возила - 300 коня 2010г. - разликата отива на над 10 пъти по-скъп данък, от задължителната застраховка за същата кола.
Това се отнася за зверския пътен данък във Варна.
В Лев Инс ГО на возило 2008г. 4200 сс 350 коня рег. на 33 годишен е 270 лева - а пътния данък към общината на 350 коня 2008г. във Варна е 1400 лв.
Да не пишем че ГО се разсрочва и на 4 вноски и сумата за плащане става абсолютно смешна по 70лв. за возило на стойност 90 000 лв.
Особено при мощните и нови возила - 300 коня 2010г. - разликата отива на над 10 пъти по-скъп данък, от задължителната застраховка за същата кола.
Това се отнася за зверския пътен данък във Варна.
В Лев Инс ГО на возило 2008г. 4200 сс 350 коня рег. на 33 годишен е 270 лева - а пътния данък към общината на 350 коня 2008г. във Варна е 1400 лв.
Да не пишем че ГО се разсрочва и на 4 вноски и сумата за плащане става абсолютно смешна по 70лв. за возило на стойност 90 000 лв.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
той пътния данък е крайно несправедлив .. колкото по нова кола караш повече плащаш .. за 4 годишна кола Евро 4 мотор около 150те коня е 500 лв данъка .. а за 25 годишен варбург е 10-20 лв ..
- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
Къв е тоя данък бе ?
Имам роднини в Варна положението там никък не е разаво няма работа тоя кмет как неса го линчували
Имам роднини в Варна положението там никък не е разаво няма работа тоя кмет как неса го линчували
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Кмета подаде оставка преди месец. В момента има временен кмет на Варна - директора на военноморска болница. До изборите за кмет на Варна края на юни или началото на юли.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
На някой да му е идвало на ум, че ако гражданската наистина стане 1000лв. то едно 50% от шофьорите ще спрат да карат... Отделно ще има един малък процент такива, които ще карат без гражданска (съответно това ще доведе до каране и без преглед)... Не знам в чии интерес е цената за гражданската да се вдигне толкова. Всички вие, дето сте ЗА това да се случи, сигурно месечните ви доходи са по 10к лв., и карате коли по 100к лв... или просто пишете в тая тема за разнообразие. Айде да гледаме малко реално на нещата. Да - който няма пари да има кола и да й плаща разходите да не го прави. Но не виждам резон в идеята, че щом имаш кола (макар и тя да е 20 годишна, и да си я ползвам за вършене на работа примерно) да те млатят с нечовешки и несъобразени данъци и такси, че хептен да се откажеш... Все едно вие нямате бащи и дядовци, дето имат малки колички (щото толкова могат да си позволят) и ги ползват за джиткане насам-натам, плащат си редовно гражданска и данък, и карат разумно...
- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
Тука всички карат Е30-ки като на Явор и взимат 5000 месечна заплата
Стана същата работа като темата за средната класа в България...

Dirty M5 driveR написа:На някой да му е идвало на ум, че ако гражданската наистина стане 1000лв....
А на теб и на всички ревящи да ви е идвало на ум да четете ВНИМАТЕЛНО статиите

Искат да въведат бонус-малус система. Което ще рече:
Под 25г. (по-добре да е под 5г. шоф. стаж)- плащаш повече щото си млад и мислиш с грешната глава. Пък и умения нямаш още.
Мощен автомобил- плащаш повече.
Искаш зелена карта- плащаш още.
Имаш ПТП-та- плащаш още.
И когато се окаже, че си на 22г., караш М3, имаш ПТП-та и искаш да ходиш у чужбина кефа ще ти струва 1000лв. Това обаче НЕ означава, че ако си на 22г., караш кола до 100 коня, нямаш ПТП-та и ще караш само у БГ ще платиш същите 1000лв.
За тая система съм с всички крайници, но да се прилага от всички компании, за всички шофьори. За съжаление няма да стане- някой спомена картелно споразумение и като нищо ще се окаже прав.
Dirty M5 driveR написа:... Да - който няма пари да има кола и да й плаща разходите да не го прави...
Това го обясни на поне 60%, че дори и 75% от форума- щото хората можещи да си позволят БМВ са малцинство тук. Преобладават хората купили някоя кочина пред разпад с последните си пари (че и по-лошо- взели са кредит), сглобили са я с тел и канап да не се разпадне, карат с гуми 37-ма употреба, купуват накладки втора употреба, не плащат данъци и застраховки и т.н. Просто казано- бедни хорица.
И оправданието им е "Заплатите са ниски, отде пари да плащам всичко по тая кола

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Добре, да кажем че си прав за някои неща, но моля те - отнасяй се по по-подобаващ начин и с по-голямо уважение към останалите, че да ти кажа честно си един от най-зле държащите се в тоя форум... и не е приятно да се води дискусия с теб, камо ли да се четат писанията ти. Аз не смятам да водя спорове и само ще кажа, че по мое мнение младите и неразумни водачи по пътищата не са точно мнозинство. Аз понеже съм гумаджия само ще кажа, че ми е ставало зле като съм виждал с какви гуми масово се карат такситата... И какви гледни точки на хора над 35-40 годишна възраст съм виждал. Всичко е толкова относително, че не може да се заклеймят младежите като твърдо най-опасни на пътя.
- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
F3P кажи ми моля те, ти като си бил на 18-25 каква кола си карал ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
абсолютно нормално е ако имаш 3 дена опит на пътя и караш кола с мощност повече от комбайн да платиш 1000лв. Всеки тряя си знае способностите. Според мен даже трябва да приемат закон, според който, до 5 г. след книжката да нямаш право да караш кола с повече от 100-120 коня.