Кой скутер?
Модератор: Общи модератори
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Re: Кой скутер?
Като решиш да сядаш ми звънни ще ти дам моя да го покараш и сам ще прецениш дали макси скутер ти е голям - Пиаджо Х9 250цц

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Защо не погледнеш и Aprilia Leonardo? Има габаритите на 50-ките, които си изброил, но с двигатели започващи от 125-150-250-300. И наистина недей да даваш пари за нов скутер. Имам няколко приятели с 50цц с пиаджо двигател( този с инжекциона) и не са особено доволни от към електрониката. Ако ще е 50цц търси нещо с минарели, Аерокс е с такъв и мога да те уверя, че това е железен двигател. Имах едно МБК с такъв двигател и при мен си превъртя километража 99999км без да е отварян и беше в топ състояние.

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Дайте некои скутер ама да не е прахосмукачка, нещо около 150цц ама и да има вид, че верно са грозни сикутерите, ако е над 5000, направо взимам WR и се прикючва 

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Ето това ако е във вариант 150-250цц е с минарели двигател, както казах по-горе много корав и добър двигател. 400цц версията му е със сузуки и не е много добър.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ако взимам по-голяма Априля ще е СР Макс.
Въпроса е, че се търси икономичност и маневреност. Ако ще ми харчи 4 и нагоре не ми трябва, щото ТДС-а дава 6 и малко и просто няма смисъл за 6-7лв на 100км да не се возя на кола.
Въпроса е, че се търси икономичност и маневреност. Ако ще ми харчи 4 и нагоре не ми трябва, щото ТДС-а дава 6 и малко и просто няма смисъл за 6-7лв на 100км да не се возя на кола.
50цц дават разход приблизително колкото 150цц 4т. Моят Медисън 150цц 12к.с. даваше градски разход 3.5/100 максимум, а извън градски 2.5-3.5/100 зависи колко го натискаш.

- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Карал съм няколко марки и модели скутери, както и мотори, но никога 50-ки. Когато си купувах първият скутер, исках да е с големи колела (за по-добра возия и по-добро пътно поведение като цяло) и да развива над 70км.ч (за да мога да се движа с автомобилите и по бързо от автобусите и камионите, че и това да си по бавен си крие своите рискове. И без това си незабележим на пътя). Оказа се, че тръгне ли човек в тази посока, става като с наркотиците, няма отказване и само увеличаваш дозата (в случая - кубиците)
Представителството на Априлия в София е пълен т*шак и не може да се разчита на него. Да разчиташ на тях за части... забрави! Като цяло, Априлиите са проблемни за намиране на части и не те съветвам. Дербито е Испанско с техника на Пиаджо. Пиаджо правят здрави скутери, имат добро представителство, а също и сервиз. Дори и да не разчиташ на представителството, части и консумативи за тях се намират много по лесно, освен и че са по-здрави като че ли.
Спред мен, от практична гледна точка, това е по подходящо за теб (не познавам продавача, не знам и в какво състояние е този скутер, но като модел е отличен за целите които си споменал):
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2hlkor
Според мен му искат много пари, но не това е важното в случая. Нов струва около 4000лв.
пп: сега видях, че го продават в магазина на Дукати, на бул. България:)

Представителството на Априлия в София е пълен т*шак и не може да се разчита на него. Да разчиташ на тях за части... забрави! Като цяло, Априлиите са проблемни за намиране на части и не те съветвам. Дербито е Испанско с техника на Пиаджо. Пиаджо правят здрави скутери, имат добро представителство, а също и сервиз. Дори и да не разчиташ на представителството, части и консумативи за тях се намират много по лесно, освен и че са по-здрави като че ли.
Спред мен, от практична гледна точка, това е по подходящо за теб (не познавам продавача, не знам и в какво състояние е този скутер, но като модел е отличен за целите които си споменал):
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2hlkor
Според мен му искат много пари, но не това е важното в случая. Нов струва около 4000лв.
пп: сега видях, че го продават в магазина на Дукати, на бул. България:)
Последна промяна DjFace на 24 Мар 2013, 21:33, променена общо 1 път
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Ако ще е този, направо вземай чантата с кутията пица вътре и тръгвай.
Майтапа настрана, верно си вземи нещо малко по-голямо.
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

Майтапа настрана, верно си вземи нещо малко по-голямо.
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
N.Mihaylovski написа:Дайте некои скутер ама да не е прахосмукачка, нещо около 150цц ама и да има вид, че верно са грозни сикутерите, ако е над 5000, направо взимам WR и се прикючва
Ако ще взимаш макси скутер, Ямаха Т Макс е СКУТЕРЪТ. 500 кубика е, два цилиндъра, инжекцион, с окачване на мотор и невероятно добро поведение на пътя, па и е бърз (върви със 180 без проблем). Отличен е и за дрифт:) Имал съм всички модификации без тази от 2012г.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Не не, скутер да си бръмча из София, Т Макс съм какръл готино е, но не е за София, ако ще давам толкова пари зимам Крос, и той не е за градско, ама па и кеф ще си правя в гората
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
Мисля, че темата бая се отклони от първоначалното
Пиша понеже видях, че по-горе е обсъждано за Aprilia Leonardo. Та... 125 и 150 са ротакс двигател и имат проблеми с разпределителния вал и не се препоръчва да се взема такива кубици. 250 кубика е с двигател на Ямаха който го слагат на Маджестик, но от завода си идва с проблем - хапва си масло, ако е под 100мл на 1000км е добре двигателя
300 кубика май е най-добрия вариант. Минуса на леотата е, че вече поостаряха вече. На тяхно място дойде SportCity, който е с пиаджо двигател, тесен е и е идеален за в града, но не знам колко струва нов
Х9, Маджестик и тези от този род не ги препоръчвам за градско - за мен са си кораби 

- charli_compact
- Потребител
-
- Кара: Е36 M3
- Мечтае да кара: Е30 М
Според мене погледни 2-ра ръка Аерокс както беше написал колета вечния минерали ,делорто карб.. Много красив мотор части за него изобилие .. евтини ако го караш с оригиналните части за под 100 лева сменяш бутало и сегменти
Взимаш Мотул за скутери 21 лева е маслото и си ти 

Да добавя,че при изброените 50-ки водното охлаждане е без принудително охлаждане(вентилатор) и в големите жеги има риск от прегряване на двигателя при престой и работа.

- Southside
- кандидат ентусиаст
-
Извинявам се, че се намесвам, ама кажете някакво впечатление за т. нар. супермото категория със скутеровите двигатели? Нещо като дерби сенда или априля рх
Позицията на седене като на нормален мотор предполага по- добра управляемост, теглото би трябвало да е по- ниско и най- вече не изглеждаш като човек със запек върху тоалетна чиния.