Данък върху депозитите....
Модератор: Общи модератори
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Данък върху депозитите....
ilia1984 написа:Не знам коя бг банка дава 7 % лихва по депозит в евро може ли да ми я посочишДа вярно е че че лихвите са 4-5 % на запад но в евро не лева правете разликата!!!
Сладур

1: Не ми пука кой колко плаща за влоговете в евро като говорим за БГ банки. Официалната валута тука е ЛЕВ, гледам лихвите за левове. А 7% лихва за депозит в левове е постижима.
2: Дай конкретни банки с годишна лихва от 5% в ЕС. Като разбира се не говорим за депозити с растяща лихва дето след 2-3г. стига 5%- искам оферта за базов 1-годишен депозит с такава лихва. И не говорим за някакви огромни суми- да го кажем за депозит от 5000€.
3: Аз разлика правя, ама ти явно не. Понеже няма да ме разбереш като обяснявам- гледай цифрите долу и пак ми обясни каква е разликата дали ще взема 5% за евро, или 5% за лева:
1000€ + 5% лихва = 1050€ Което при курс 1,95лв. за 1€ реално е 2047,50лв.
1950лв. (1000€ по курса на БНБ) + 5% = 2047,50лв.
Странно колко са еднакви резултите, а

Пак казвам- дай конкретни банки в ЕС които имат лихва 5% и нагоре. По-скоро от 6,5% нагоре щото тука се оказа лесно да намериш лихва от 6+% за депозити в лева- тоест да има някакъв смисъл от гимнастиката.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
F3P написа:Пак казвам- дай конкретни банки в ЕС които имат лихва 5% и нагоре. По-скоро от 6,5% нагоре щото тука се оказа лесно да намериш лихва от 6+% за депозити в лева- тоест да има някакъв смисъл от гимнастиката.
Пак ти казвам бъркаш левчета с евро да речем че падне борда кво ще правиш с твоите левчета дали ще се обменят по 1.95 или 5.95 ?

F3P написа: Дай конкретни банки с годишна лихва от 5% в ЕС. .
http://www.bankofcyprus.com/

Явно работиш в някоя родна банка(лихварница) не прави хората на балами

Дали ще падне борда и за моите левчета не бери грижа
И ако не издребняваш за 0,1%- има вариант да се докопаш до 6,9% лихва в евро. И казах да дадеш конкретните оферти- не ме пращай да ровя по чуждите сайтове, да приемем, че английският ми е слаб и не мога да се оправя.
И за мое щастие НЕ работя в банка, но се налага някъде да държа излишните пари и ми е лесно да погледна офертите им.

И за мое щастие НЕ работя в банка, но се налага някъде да държа излишните пари и ми е лесно да погледна офертите им.
- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
ilia1984 написа:F3P написа:Пак казвам- дай конкретни банки в ЕС които имат лихва 5% и нагоре. По-скоро от 6,5% нагоре щото тука се оказа лесно да намериш лихва от 6+% за депозити в лева- тоест да има някакъв смисъл от гимнастиката.
Пак ти казвам бъркаш левчета с евро да речем че падне борда кво ще правиш с твоите левчета дали ще се обменят по 1.95 или 5.95 ?дай ми пример за лихва в евро която да е 7%
F3P написа: Дай конкретни банки с годишна лихва от 5% в ЕС. .
http://www.bankofcyprus.com/![]()
Явно работиш в някоя родна банка(лихварница) не прави хората на балами
и как пада ей тоя валутен борд да речем, нещо като круша ли е кво ли е. Щото вече 15 години разбирачи го чакат да падне, а левчето си е точно колкото еврото/марката и на всичкото отгоре че и по-доходно.
А ако ти покажа българска банка със 7% лихва за евро ... ще си платиш ли за инфото.
Я по-полека на теми за които се информирате с гуглето
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
twin spark написа:и как пада ей тоя валутен борд да речем, нещо като круша ли е кво ли е. Щото вече 15 години разбирачи го чакат да падне, а левчето си е точно колкото еврото/марката и на всичкото отгоре че и по-доходно.
А ако ти покажа българска банка със 7% лихва за евро ... ще си платиш ли за инфото.
Я по-полека на теми за които се информирате с гуглето
Валутният борд е по близо до падене от всякога и е въпрос на време да падне а резултата от него е ясен както казват западните журналисти "Стабилни в мизерията" и на теб казвам дай пример с българска банка с лихва 7% по депозит в евро

F3P написа: И казах да дадеш конкретните оферти- не ме пращай да ровя по чуждите сайтове, .
Искаше примери дадох ти ги ако пък покажа лихвите по кредитите ще има припаднали от ужас

Тък като много обичате левчета пробвайте да ги обмените за евро някаде из европа

- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i
..
Последна промяна NIKMAN на 22 Ное 2012, 21:21, променена общо 1 път

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Както е казал Бенджамин Франклин- "На този свят неизбежни и сигурни са само смърта и данъците"
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
NIKMAN написа:Измествате темата, дайте идеи как да се спасим от данъка върху лихвите по депозитите.
Нищо не изместваме- автора се чудеше дали си струва да изнася капитали зад граница и това обсъждахме. Резултата е прост- не си заслужава. За спасението от данъка- няма такова.
Тоест има- слагаш парите в разплащателна сметка. Ама там лихвата е "убийствена" и вероятно ще имаш да даваш пари на банката на края на годината

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
защо сравняваме най-бедната държава в еврозоната с една от най-богатите в Европа
една средна работна заплата е между 3500 и 6000 франка
,и то говорим за хора от средно ниво ,а в БГ колко е заплатата средната 400,500,1000лв
,няма да живне икономиката с изваждането на тия пари(а и се съмнявам някой да си извади парите заради данъка по лихвите),един сравнително прост начин да се съберат пари в държавата а къде ще идат
тряаа да хвърляме боб
пс: не е кой знае какво ,но за мен правителството си вкара автогол с този данък (лично мое мнение)

една средна работна заплата е между 3500 и 6000 франка

пс: не е кой знае какво ,но за мен правителството си вкара автогол с този данък (лично мое мнение)

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
един сравнително прост начин да се съберат пари в държавата а къде ще идат тряаа да хвърляме боб
Да се закърпи предизборното увеличение на пенсиите/заплатите

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Zagy написа:Купувайте злато и сребро
Диаманти колега ..диаманти

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Jordana написа:Zagy написа:Купувайте злато и сребро
Диаманти колега ..диамантиДоста са трайни и не заемат място.
http://m.theatlantic.com/magazine/archi ... nd/304575/
Това е само върха на айсберга... прочети я.
Si non confectus, non reficiat.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
NIKMAN написа:Измествате темата, дайте идеи как да се спасим от данъка върху лихвите по депозитите.
Би трябвало да имаш личен банкер...Договаряш се за минимална лихва по депозита, после се договаряте за останалия процента да е от търговия с твоята валута...депозити в лева и евро отпадат.
"Лошото" е , че ако банката/банкера, "забрави" за договорката...взимаш само % по депозита и ти нищо неможеш да кажеш, но те имат интерес от теб, така че няма да те ебават...
Сондьора написа:... но те имат интерес от теб, така че няма да те ебават...
Ако е вложил 500 бона- имат интерес, ако е някой влог от 5-10 бона познай колко им дреме. Ама ако беше с 500 бона депозит щеше лесно да намери кой да му каже какви да ги върши, а нямаше да пита из разни форуми

46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4