Акумулатор какъв ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Акумулатор какъв ?

Мнение от Jordana » 04 Ное 2012, 19:27

Боша масово в БГ е турски.Не че нещо против но доста хора се оплакват специално от Бош за внезапна "смърт" на акумулатора след 2-3 години ползване което е притеснително за такъв скъп акумулатор.Засега поне от ексайда няма подобни оплаквания .Доколкото разбрах е марка на новите собственици на монбат - незнам доколко е вярно .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 04 Ное 2012, 21:21

Лъчо подкрепи родната икономика, Монтана е хубав град с усмихнати жени.
На е30ската имах Монбат за цели 5 години, причината да го имам само 5 е че НИКОГА не му бах доливал дестилирана вода и си умря геройски във Варна едно топло лято.
Пак си взех такъв същия. Перфектен за цената си.

Наследство в новия параход имам Варта, нямам мнение за тая марка, освен че на детето зайчето барабани яко с тия батерии :mhihi:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 06 Ное 2012, 13:07

deyan-enchev написа:Лъчо подкрепи родната икономика, Монтана е хубав град с усмихнати жени.
На е30ската имах Монбат за цели 5 години, причината да го имам само 5 е че НИКОГА не му бах доливал дестилирана вода и си умря геройски във Варна едно топло лято.
Пак си взех такъв същия. Перфектен за цената си.

НЕ !
Причината е че си го имал 5 години, е че преди акумулаторите на монбат се правеха с достатъчно олово и плочи. Сега ще изкара 5 год уесен.
Вече тези акумулаторчета се правят само да си изкарат гаранцията. Но вече и за това не стават, на моята кола го връщах 2 пъти в гаранция ... Сега съм с БАНЕР и макар, че имах оттечка и падна 4 пъти вече 4-та година си пея с него.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 06 Ное 2012, 14:45

Може и да имаш вътрешна информация от завода в Монтана, в детайли не съм запознат с производствтото им въпреки че от мои приятели работещи там не съм чул такова нещо.
Би ли посочил от кога по-точно спрат да ги правят "добре".

Настоящия ми Монбат е на 30 месеца точно. Без отклонения работи и не се е налагало да доливам до този момент.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 06 Ное 2012, 15:05

Не мога да кажа точно период. Просто прогресивно ...

Иначе това не е някаква тайна, всички в завода го знаят това. Просто Монтана е град в който всеки си пази залъка ...
Поради тази причина не мога да навлазя и в подробности.

Поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 06 Ное 2012, 15:12

Виждам дискутирате Монбат. Да разкажа моят опит с такава батерия. 1,6 бензин 306 Пежо. Отивам в магазина и почват с хвалбите...ОК навит съм цената добра и тн. разбираме се да взема 74 Аh, слагат, замерват 14,4 V заверяват гаранция 2 г. и газ...След 5-6 месеца вдигам капака да наливам течност на чистачките и виждам акумулатора пукнат и две от клетките са изтекли и направили леглото му мазало, ръжда и тн. всичко разядено. Отивам веднага сменят го веднага и за пръв път виждат такова нещо...С новият след 4 месеца Януари месец без признаци падна от раз! Тоя път отидох и го смених с доплащане за една Варта и 3 та година вече няма проблем. Обичам българското, но тия ме изгубиха като бъдещ клиент!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 06 Ное 2012, 15:24

Stanchev написа:най-евтиния с гаранция!

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 08 Ное 2012, 9:21

Монбат никога .. 1-2 месеца след като му изтече гаранцията си почива внезапно .. на дизайнера му трябва да му вдигнат заплатата !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 332i
Детайли за колата: E36 red coupe 3,2 stroker

Мнение от penev » 08 Ное 2012, 9:41

Exide
Догодина ще е първолак. Купих го 2007 и при това карам предимно градско.
Моля не ми пишете съобщения! Вече не влизам в този форум.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 08 Ное 2012, 10:56

Давам глас за Gigawatt, и веднага се обосновавам що :mhihi:
Недовършената ми олимпЯда страда от бобините си ... Както си караш и гаснеш насред кръстовищата, и си дотам ...
Вече 3 бобини бахтиса таз гад, и винаги на евати местата - последно на ъгъла на Дойран и Каблешков ...
И за да освободя платното се придвижвам "на стартер" :censored: !
Съответно при всичките случай в които става това, акумулатора почти умира !
Вече живее трета година с няколко байпаса, две-три клизми, и една сърдечна ...
Върти та знае ли се ! Всяка есен го оставям на зарядното, и му цъкам 2А ток ... За 24 часа и малко повече, всичко е ОК !
Стартер е ремонтиран, а реле-регулатор поради цената от няма и 20 лева за Бош (малко отстъпки за служители) го сменям на година и малко ... Алтернатора си дава 13.8-14V без значение дали е натоварен с фарове и вентилация (пада на 13.6 с всички възможни консуматори в колата), или е при режим ПХ !
Това колеги е по-важното от марката ! Системата да зарежда както трябва !
И почти задължително-профилактично есента на зарядно !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 08 Ное 2012, 11:00

Аз си купих TENAX, цената му е една от най-ниските, 2г гаранция има, но немога да дам мнение тъй като го ползвам от два месеца, само времето ще покаже. За цената си мисля че е удачен вариант.

Потребител
Аватар
Кара: BMW e39 520i
Мечтае да кара: Bmw e38 728i,730d

Мнение от Colder » 08 Ное 2012, 22:30

Всякакъв!Само да не е български от сорта на монбат или искра.4 години съм с Faam silver италиански акумулатор.Пали от раз!Бош остана само името му.Пълен е пазара с туркишаци Бош
Най-лесното нещо на света е да откажеш цигарите.Аз самият съм го правил хиляди пъти!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krilce » 08 Ное 2012, 22:44

лично аз бих препоръчал Bosch (с3 или s5 silver сух ако не се бъркам с модела) на моя личен опит. За 6 години акумулатора не съм го зареждал. есента и зимата колата е стояла повече от месец и никога не е имала проблем с паленето. Грешката ми беше че го продадох с колата
ima 2 vida hora: P*tki s p*tki i p*tki s p*tki
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 08 Ное 2012, 22:48

Magneti Marelli,не вярвах че ще го кажа за нещо италиянско но съм доволен от него. :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: bmw е46

Мнение от vladuicho » 16 Ное 2012, 17:45

колега може да вземеш ето такъв http://akumulatori-online.com/index.php ... uct_id=187 продукт на Varta e 8)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата