Карате ли/ще карате ли велосипедите си с жилетки?
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: Карате ли/ще карате ли велосипедите си с жилетки?
Ще е кофти, ако вкарат закон да не може да караме пияни колела, това ще е зле
Иначе, за спирането от полицай, само ако не го вида и ем хване за ръка крак и да падна ( а тои нема да смее) както каза БУМ нищо нема да ни направат, да ме хване само ако са с мотор друг начин нямат, е ако уменията ти да караш колело са като на еднокрак ще те хванат, ама иначе никав шанс,,ааааа и конна полиция и те могат гадовете

Иначе, за спирането от полицай, само ако не го вида и ем хване за ръка крак и да падна ( а тои нема да смее) както каза БУМ нищо нема да ни направат, да ме хване само ако са с мотор друг начин нямат, е ако уменията ти да караш колело са като на еднокрак ще те хванат, ама иначе никав шанс,,ааааа и конна полиция и те могат гадовете

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
N.Mihaylovski написа:Ще е кофти, ако вкарат закон да не може да караме пияни колела, това ще е зле![]()
![]()
![]()
Иначе, за спирането от полицай, само ако не го вида и ем хване за ръка крак и да падна ( а тои нема да смее) както каза БУМ нищо нема да ни направат, да ме хване само ако са с мотор друг начин нямат, е ако уменията ти да караш колело са като на еднокрак ще те хванат, ама иначе никав шанс,,ааааа и конна полиция и те могат гадовете![]()
Е конна полиция я видиш веднъж в годината, я не. Моторизираните са бързи, но не и маневрени. Но въпреки всичко не бих бягал, а ще постоя на лафче да видим какво ще измислят

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
In_Memoriam написа:N.Mihaylovski написа:Ще е кофти, ако вкарат закон да не може да караме пияни колела, това ще е зле![]()
![]()
![]()
Иначе, за спирането от полицай, само ако не го вида и ем хване за ръка крак и да падна ( а тои нема да смее) както каза БУМ нищо нема да ни направат, да ме хване само ако са с мотор друг начин нямат, е ако уменията ти да караш колело са като на еднокрак ще те хванат, ама иначе никав шанс,,ааааа и конна полиция и те могат гадовете![]()
Е конна полиция я видиш веднъж в годината, я не. Моторизираните са бързи, но не и маневрени. Но въпреки всичко не бих бягал, а ще постоя на лафче да видим какво ще измислят
Не е така, в Борисовата градина , в Южен парк има конна полиция и патрулира
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
аз лично почти винаги съм с раница. Вътре си имам една жилетка. Ако някъде някой ми направи забележка, ще си я облека... за 100м.
Най-кофтито знаете ли кое е в цялото нещо - никой не го спомена - не че ще ни запарва или нещо друго, ами други ден като някой те отнесе и те остави инвалид или под земята, ще го пуснат с условна, понеже не си носел жилетка.
То е все едно да блъснеш кола, която няма ГТП - и ти да си виновен, те оправдават /образно казано/.

Най-кофтито знаете ли кое е в цялото нещо - никой не го спомена - не че ще ни запарва или нещо друго, ами други ден като някой те отнесе и те остави инвалид или под земята, ще го пуснат с условна, понеже не си носел жилетка.
То е все едно да блъснеш кола, която няма ГТП - и ти да си виновен, те оправдават /образно казано/.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
нбяма проблем и жилетка ще си сложа или най добре една от тея коледните шапчици кадето святкат на главата на батерийки..или не още по добре ще се увия в едни коледни лампички и ще ги вържа на динамото,та докато карам заспалите дебили зад волана да ме виждат отдалече 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Те в 90% пак ще те отнесат и с жилетка да си.
Ако караш вечер и нямаш силен стоп отзад, значи сам си риташ здравната книжка.
Интересно е кога ще започнат да искат жилетки и за пешеходците
Ако караш вечер и нямаш силен стоп отзад, значи сам си риташ здравната книжка.
Интересно е кога ще започнат да искат жилетки и за пешеходците

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
Няма как да си сложа жилетка. За вечерта имам само яка светлинка, за да им вади очите. Иначе през деня си перкам гол до кръста, да събирам тен 

Tux0 Ca !

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Към колегите, които ги спарва жилетката: Вземате 1 бр. перфоратор. Дупчите цялата жилетка. Карате с надупчена жилетка и всичко е точно.
Иначе идеята е добра, но става само ако караш бавно бавно, не бързаш за никъде, по равно и вечер. Ако е по обяд на 30С ще е ужас. Аз вече само вечер карам.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Жилетката ще е задължителна според мен- само ако колоездача кара по автомобилен път.Тогава,той е длъжен да се съобразява със ЗДвП.Включително ако кара пиян колело на шосе и има шоф.книжка-имат право да му я вземат,все едно кара кола.
Ако си карате колелото в парк,гора или планина-няма да са задължителни жилетките,тъй като там е забранено за МПС
Ако си карате колелото в парк,гора или планина-няма да са задължителни жилетките,тъй като там е забранено за МПС

- rhase
- младши ентусиаст
-
Това за карането пиян и ако имаш книжка да ти я вземат е може би най-глупавото което могат да измислят. Ами тези дето нямат книжка а карат пияни...за тях какво ще има - "Айде лека и да внимаваш" ли?.
Аз макар и рядко (щото байка го откраднаха и карам приятелските) ако карам то 99% е с раница на гръб. Мисля че най-добре ще е да се облече раничката с една жилетка и да си връткам
А за светлините съм с двете ръце за
Аз макар и рядко (щото байка го откраднаха и карам приятелските) ако карам то 99% е с раница на гръб. Мисля че най-добре ще е да се облече раничката с една жилетка и да си връткам

А за светлините съм с двете ръце за

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Имам един познат, дето в Германия го барнаха пиян с колелото и му взеха книжката за кола 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Скоро по бТв май беше даваха същия случай в англия, пиян с колело останал без книжка. За тези дето се тормозят дали може или не може да ги спре полицай - със или без колело или със или без кола, не спреш ли е неизпълнение на полицейско разпореждане - на който му се рови да види какви са наказанията в закона.
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Не искам да ви агитирам, но вчера ме спряха, защото карах в насрещното (да не говорим, че нямам нито жилетка, нито светлинки), направиха ми устна забележка и ме записаха в едно тефтерче
Едва ли ще започна да карам с жилетка в тия жеги, но ако започнат да ме глобяват, ще ме откажат да си карам колелото 

Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
bum_bum написа:Имам един познат, дето в Германия го барнаха пиян с колелото и му взеха книжката за кола
Дам, мен един път ме спряха немските полицаи и ми правиха алко тест. И да, питаха ме дали имам книжка.. Естествено, казах НЕ. Тук даже е препоръчително и да си имаш гражданска за колелото, за недай боже... Трябва да имаш светло отпред, и работещ стоп отзад. Ако нямаш, глобата е от 50 евро нагоре. Жилетката е препоръчителна, както и каската.
54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4