България<=> Чужбина

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: България<=> Чужбина

Мнение от Bogat-Beden » 16 Яну 2012, 22:22

BadAngel написа:
ms написа:че при тях не се водиш е лесно- цъка на компютъра и е готово... въпроса беше издаване на справката за колко лош си бил в БГ от чужбина ;)
к'во идва то- тука с 5-7-10 присъди, отиваш навън и "Не се води на отчет" :mhihi:

ако идеш в ЮАР, може би

но в европа.. комуникират си по между си и знаят кой какъв е

плюс това.да-една голяма държава сме :) EU

"уж" :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 16 Яну 2012, 22:28

BadAngel написа:ако идеш в ЮАР, може би

А дано, ама надали :banghead: като знам как добре се справят с връзката между ведомствата нашите не ми се мисли- от Немция ще питат аз дали съм осъждам, нашите ще им отговорят след 3 месеца... най-рано :mhihi:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 16 Яну 2012, 22:31

ms написа:
BadAngel написа:ако идеш в ЮАР, може би

А дано, ама надали :banghead: като знам как добре се справят с връзката между ведомствата нашите не ми се мисли- от Немция ще питат аз дали съм осъждам, нашите ще им отговорят след 3 месеца... най-рано :mhihi:

за германия не знам как е , но във франция

в момента в който получиш удостоверение за временно пребиваване се изпраща писмо до министерство на правосъдието, бюро съдимост.. и те знаят вече
No bling at the Ring

Аватар

Мнение от ms » 16 Яну 2012, 22:35

е това беше отговора :yes: проверяват още при вадене на документите, после е лесно... що пращат писмо, а не по някой по-лесен начин е друг въпрос- 100% отговора се бави с дни, че и седмици :banghead:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше за стария E36 Team Sofia
Мечтае да кара: M3 E36

Мнение от Чанев » 16 Яну 2012, 22:41

Доколкото четох е много важно да се извади този селф емплой???За да мога да остана там за постоянно?Синя кинжка също трябва да имам понеже с жълтата не е много оферта?Какви са шансовете да намеря сега бригада за Англия,и впоследствие да си остана там?Реално погледнато утре ще звъня на Конкордия и ИБЦ но все пак спроед вас?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 16 Яну 2012, 23:10

Колега, с бригада също няма да стане, договорът който ще подпишеш е макс за 6 месеца, като нямаш право да работиш втора работа и в същото време има клауза, която те задължава да се върнеш след този срок.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

Аватар

Мнение от ms » 16 Яну 2012, 23:15

Nasko_ написа:Колега, с бригада също няма да стане, договорът който ще подпишеш е макс за 6 месеца, като нямаш право да работиш втора работа и в същото време има клауза, която те задължава да се върнеш след този срок.

е нали ще му изкарат банкова сметка и НИН- после не може ли да си ги ползва :?: в смисъл отива на бригада, връща се и после вече отива и се спасява сам...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Чанев » 16 Яну 2012, 23:34

Именно и на мен това ми е мисълта?аз един път имам ли Нин не мисля че после ще е проблем? и за какво време след като се върна в българия не може пак да замина?

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 16 Яну 2012, 23:37

Чанев, аз не те разбрах нещо, нали колегата 520та, ти написа че за 200 кинта праиш курс и можеш да бачкаш :roll: .....отиди в абърдин, търси за ръстабаут по платформите, после или ше ме псуваш или ше те масажират по доминикана :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Чанев » 16 Яну 2012, 23:40

Колегата 520та съм му писал лично но още не ми е отговорил за да ми обясни точно какстой въпроса с този курс... :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 16 Яну 2012, 23:55

Значи, Трябва да си работил 12 месеца без прекъсване, за да получиш право на пребиваване със статут на работещ по законите на ЕС. Картата която би получил при заминаването си на бригада е за определена работа, като не можеш да работиш друга работа с нея. Което автоматично значи, че ако искаш да се върнеш след това пак в Англия, ще трябва да си вадиш нова карта. :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Чанев » 16 Яну 2012, 23:58

Така това ми е ясно,че ако отида във ферма,и впоследствие реша да оставам там не може,или ако още по време на престоя си реша да си сменя работата,това автоматично ме вкарва в някаква черна листа на агенцийте и после и да искам да замина няма да ме вземат...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 17 Яну 2012, 0:04

Да, затова казвам, че няма смисъл, ще ти извадят, така наречената лилава карта, на която е отбелязано името на работодателя, като не можеш да работиш друго.
Има една врътка, че тези 12 месеца важат и за другите страни с по-облекчен режим. В смисъл, ако издържиш да работиш 12 месеца без прекъсване в Испания например, то автоматично можеш да започнеш работа след това в Англия, тъй като вече ще отговаряш на условията на синята карта, дори и без да си работил и ден в Англия. Но става дълга и широка :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Чанев » 17 Яну 2012, 0:05

А не може ли 12 месеца бригада в Англия?понеже разбрах че някой агенций го предлагат като опция?> :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 17 Яну 2012, 0:08

Чанев написа:А не може ли 12 месеца бригада в Англия?понеже разбрах че някой агенций го предлагат като опция?> :paranoid:

Колега, за бригадата ти издават "лилава карта" , и три години да стоиш на бригада, пак не можеш да работиш друго с нея :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата