Volex C10 1,5 VVT - още един автомобил от Ловеч
Модератор: Общи модератори
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: Volex C10 1,5 VVT - още един автомобил от Ловеч
ти пък го упъти- кажи му старата бенз. Пирамидата, да не е само едно Еко във Варна 
ПС: от С30 само да пуснат комби и с ГИ да е под 25 бона и верно това ще са новите таксита в половин БГ..

ПС: от С30 само да пуснат комби и с ГИ да е под 25 бона и верно това ще са новите таксита в половин БГ..
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
Много добре ми отговори, колегата. Гледам и данъчното е близо, ако си харесам нещо. 

От тогава русото не е на мода.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Волекс -двигател: алуминиев бензинов,4-цилиндров, с два горни разпределителни вала, променливи фази на газоразпределение и електронно управление на запалването, Евро 5 емисии.
Ускорение 0-100 км/ч 11сек , нормиран разход 7,3/100 - сигурно е по някой стар и реален стандарт ... множко е но след като се предлага фабрична газова с течна фаза - излиза най-икономичния на пазара .
Други цифри :
Дължина: 3810 мм Диаметър на обратен завой: 9.9 м
Широчина: 1705 мм Обем на багажника: 330-1100 л
Височина: 1540 мм Обем на резервоара: 40 л
Междуосие 2460 мм
Подвижните задни седалки превръщат тази кола в пълноценен 4 местен автомобил. Алтернативното Сандеро предлага доста по-слаба динамика :
1,2 16В 75кс се ускорява до 100 км/ч за 13,6 а 1,6МПИ 85кс ускорява до 100км/ч за 12,9 сек .
Обратен завой - 10,5м
.
Иначе казано , Дачия Сандеро е много по-муден автомобил а ако добавим екстрите става и доста по-скъп .
На хартия Волекс изглежда добра - дано не се издъни като надежност
Ускорение 0-100 км/ч 11сек , нормиран разход 7,3/100 - сигурно е по някой стар и реален стандарт ... множко е но след като се предлага фабрична газова с течна фаза - излиза най-икономичния на пазара .
Други цифри :
Дължина: 3810 мм Диаметър на обратен завой: 9.9 м

Широчина: 1705 мм Обем на багажника: 330-1100 л
Височина: 1540 мм Обем на резервоара: 40 л
Междуосие 2460 мм
Подвижните задни седалки превръщат тази кола в пълноценен 4 местен автомобил. Алтернативното Сандеро предлага доста по-слаба динамика :
1,2 16В 75кс се ускорява до 100 км/ч за 13,6 а 1,6МПИ 85кс ускорява до 100км/ч за 12,9 сек .
Обратен завой - 10,5м

Иначе казано , Дачия Сандеро е много по-муден автомобил а ако добавим екстрите става и доста по-скъп .
На хартия Волекс изглежда добра - дано не се издъни като надежност

- w3s7
- Потребител
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
Механджията написа:..
колега ,а кога се очаква реално сглобени в бг машини да бъдат предлагани ?
- ms
-
-
доколкото знам някъде от лятото ще се продават нашите...
Ачо, Дачия-та бие само по едно- физически е по-голяма...по всичко друго и на книга, и на пръв поглед е назад... Ако китайчетата излязат здрави ще е идеално...
ПС: я колегата търговец да каже колко струва сервизното обслужване (масла, филтри и т.н. неща), че каката ми сервира добри цифри, ама не запомних
Ачо, Дачия-та бие само по едно- физически е по-голяма...по всичко друго и на книга, и на пръв поглед е назад... Ако китайчетата излязат здрави ще е идеално...
ПС: я колегата търговец да каже колко струва сервизното обслужване (масла, филтри и т.н. неща), че каката ми сервира добри цифри, ама не запомних

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Е аз за това не писах размери - от вътре едва ли Дачията е по-просторна .
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
на жипката 2ката дизел, ще се прави ли в БГ ?
п.п. за сервизното обслужване ще има ли оборотен автомобил
п.п. за сервизното обслужване ще има ли оборотен автомобил

- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
към колегата по-горе - то вече има произведени
http://www.automedia.bg/news/article_15047.html
започва се вече, но мен ме притеснява това, че каквито и да са, българите все ще подходят с негатизивъм, защото най-гнилата черта на народа ни е, че все нещо не е таман и все недоволни от всичко.... пак казвам, вижте румънците какво правят от 6-7 години насам....
идват и питат безумни неща от сорта - 'навигация има ли', 'вратите с вакуум ли са', що е пластмаса вътре и т.н. - ами джип за 33х. лв с ДДС и данъчен кредит, на рама, с двойно и бавни, с камера заден ход, блутут, двд тъчскрийн мултимедия, климатроник и прочее - ами какво повече? който кожено табло, да си купи употребяван 6-годишен МЛ, дето струва като два ховъра и едната му възглавница на окачването е колкото вноските на ховъра за половин година
ето крашове:
стария стийд http://www.youtube.com/watch?v=b-asB7sfoxM
ховъра http://www.youtube.com/watch?v=IhtubaEe ... creen&NR=1
за сравнение - последните модели паджеро и 4рънър на тойота
http://www.youtube.com/watch?v=hZfHu1wg ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=1yz_Yuga ... re=related
сервизното обслужване ще се прави по схема, интервала е 15 000км, само първото е на 5 000км ... примерно за около 550лв на ховъра му се сменят масла на мотор, кутия и хидравлика, филтри - маслен, горивен, въздушен, купе, свещи, спир. течност, антифриз и т.н. и т.н. - като това е 'голямото', т.е едно на 15 000 по-малко, после това, после пак другото и така... но засега са ориентировъчни цени, скоро ще има точни.
няма да има нужда от оборотна кола, щото тва не е сузуки, да се чака за един радиатор месец и половина, или какви ли не безумни неща, които съм виждал, откак се занимавам с коли.... предимството е, че завода е на 300км, а не е през 3 континента
пак казвам - в продължение на един час слизах от сандеро във волекс и обратно - за една педя повече багажник НИКОГА няма да погледна дървената дачия, която е и доста по-скъпа с по-слаб мотор и по-малка гаранция
http://www.automedia.bg/news/article_15047.html
започва се вече, но мен ме притеснява това, че каквито и да са, българите все ще подходят с негатизивъм, защото най-гнилата черта на народа ни е, че все нещо не е таман и все недоволни от всичко.... пак казвам, вижте румънците какво правят от 6-7 години насам....
идват и питат безумни неща от сорта - 'навигация има ли', 'вратите с вакуум ли са', що е пластмаса вътре и т.н. - ами джип за 33х. лв с ДДС и данъчен кредит, на рама, с двойно и бавни, с камера заден ход, блутут, двд тъчскрийн мултимедия, климатроник и прочее - ами какво повече? който кожено табло, да си купи употребяван 6-годишен МЛ, дето струва като два ховъра и едната му възглавница на окачването е колкото вноските на ховъра за половин година

ето крашове:
стария стийд http://www.youtube.com/watch?v=b-asB7sfoxM
ховъра http://www.youtube.com/watch?v=IhtubaEe ... creen&NR=1
за сравнение - последните модели паджеро и 4рънър на тойота
http://www.youtube.com/watch?v=hZfHu1wg ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=1yz_Yuga ... re=related
сервизното обслужване ще се прави по схема, интервала е 15 000км, само първото е на 5 000км ... примерно за около 550лв на ховъра му се сменят масла на мотор, кутия и хидравлика, филтри - маслен, горивен, въздушен, купе, свещи, спир. течност, антифриз и т.н. и т.н. - като това е 'голямото', т.е едно на 15 000 по-малко, после това, после пак другото и така... но засега са ориентировъчни цени, скоро ще има точни.
няма да има нужда от оборотна кола, щото тва не е сузуки, да се чака за един радиатор месец и половина, или какви ли не безумни неща, които съм виждал, откак се занимавам с коли.... предимството е, че завода е на 300км, а не е през 3 континента
пак казвам - в продължение на един час слизах от сандеро във волекс и обратно - за една педя повече багажник НИКОГА няма да погледна дървената дачия, която е и доста по-скъпа с по-слаб мотор и по-малка гаранция
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

ms написа:Ачо, Дачия-та бие само по едно- физически е по-голяма...по всичко друго и на книга, и на пръв поглед е назад... Ако китайчетата излязат здрави ще е идеално...
така на пръв поглед.. дачията има дизел примерно
дачията е кола на 4 години модел, тепърва идва нов модел, който ще се бори с китайците

дачията е с доказани качества, има много служебнарки на по над половин милион километра,
което според мен е добър атестат за надеждност..
и като цена е по-добра, за 16 бона може да се вземе дачия за чудо и приказ, но в същото време, ако става дума за бюджетно решение по-ниските нива на оборудване са още по-евтини..
а и все пак зад дачаните седи не кой да е, а рено

механджията, това за завода дано не го вярваш наистина
никой производител няма да си извади от склада планувани части за производство на нови автомобили,
за да ги продаде като резервни части, това е в разрез с плановото производство и увеличава производствените разходи
е.. ако гриша ганчев се обади и каже, че трябва радиатора, това е друга бира.. и го има само в бг
No bling at the Ring
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
не само, че го вярвам, но и нещо повече - има гарантиран срок на доставка - 24 часа - тоест ако нещо днес не е тук, то утре го има - това мисля, че не е малък адвантидж.. те плановите производства не пречат да има отделен склад с наличности в същата база...
за 16 бинки викаш сандеро за чудо и приказ? аз тествах един блеклайн за близо 20 хиляди с 1,6 бензин и да ти кажа, беше си тих ужас - като имаш възожност, покарай един волекс и после влез във сандерото и сравнявай - ама без да си кривиш душата.... отвратително пътно поведение, смяна на предавки и адски муден мотор...
половината екстри на волекса даже не можеш да ги поръчаш при сандерото... най-ниското оборудване на сандерото с дизел мотор е по-скъпо от волекс с топ-екстри и LPI.... и като прочета на сандерото, че са писали сред опциите ринговете на таблото и плафона в багажника....
много ясно, че са масово службарки сандеротата.... щото е нямало волекс досега.....
за 16 бинки викаш сандеро за чудо и приказ? аз тествах един блеклайн за близо 20 хиляди с 1,6 бензин и да ти кажа, беше си тих ужас - като имаш възожност, покарай един волекс и после влез във сандерото и сравнявай - ама без да си кривиш душата.... отвратително пътно поведение, смяна на предавки и адски муден мотор...
половината екстри на волекса даже не можеш да ги поръчаш при сандерото... най-ниското оборудване на сандерото с дизел мотор е по-скъпо от волекс с топ-екстри и LPI.... и като прочета на сандерото, че са писали сред опциите ринговете на таблото и плафона в багажника....
много ясно, че са масово службарки сандеротата.... щото е нямало волекс досега.....
Последна промяна Механджията на 12 Дек 2011, 23:46, променена общо 1 път
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- ms
-
-
BadAngel написа:така на пръв поглед.. дачията има дизел примерно
дачията е кола на 4 години модел, тепърва идва нов модел, който ще се бори с китайците
дачията е с доказани качества, има много служебнарки на по над половин милион километра,
и като цена е по-добра, за 16 бона може да се вземе дачия за чудо и приказ, но в същото време, ако става дума за бюджетно решение по-ниските нива на оборудване са още по-евтини..
боли ме *** за дизела- колко струва дизела за начало

Китаеца е 16300 + 2300 за ГИ са 18600- ебал съм ти печката, за 3 бона разлика ще си взема китаец на газ + 3г. гаранция отгоре

Единственото което е 100% вярно, е че Дачия-та се оказа здрав и евтин за поддръжка автомобил- всеки ден виждам един Логан от първите на около 400к км. с метан и още е добре...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
ака на пръв поглед.. дачията има дизел примерно
в обратен ред :
- тва по-скоро е минус ...
-за 16 бона НИКОГА не може да зглобиш дачия с подобни екстри
- Сандеро не е ли на 1-2 години ?
дачията има дизел примерно
- китаец пък има фабрична газова с течна фаза , което излиза същото като разход в пари , но няма гадно тракане и динамиката е по-високо ниво . Дизелово Сандеро с екстирте на Волекс е
най-малко 5000 лв по-скъпо
- спор няма . Логана освен горзен , ръбат и с гадни материали се оказа и доста надежден автомобил .
- ms
-
-
Ачо, Рено може да са всякакви, може да имат гадна емблема, може да са още много не до там хубави неща (или откровено лоши), но е в пъти по-добре голям производител да стои зад марки като Дачия или бай Китаец... Може да използват стари двигатели, скорости и к'во ли не още, но поне са проверени и се знаят дали са читави или не... дачията е сбирщайн от части на няколко модела Рено- и к'во, работят добре...
ПС: егати- в БМВ форума обсъждаме усилено китайци и мамалиги
ПС: егати- в БМВ форума обсъждаме усилено китайци и мамалиги

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
ms написа:Ачо, Рено може да са всякакви, може да имат гадна емблема, може да са още много не до там хубави неща (или откровено лоши), но е в пъти по-добре голям производител да стои зад марки като Дачия или бай Китаец... Може да използват стари двигатели, скорости и к'во ли не още, но поне са проверени и се знаят дали са читави или не... дачията е сбирщайн от части на няколко модела Рено- и к'во, работят добре...
И аз си мислех така преди да покарам някои модели на Пежо - категорично съм на мнение , че от евтин французин по-голям котор няма

- ms
-
-
acho.rs написа:И аз си мислех така преди да покарам някои модели на Пежо - категорично съм на мнение , че от евтин французин по-голям котор няма
има бе- евтин французин сглобен от румънец