Имате ли заделени пари за черни дни (1 000 лева)
Модератор: Общи модератори
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Re: Имате ли заделени пари за черни дни (1 000 лева)
© написа:а бе на някои хора им е кеф да живеят на кредит, та спестяват обаче със знак -
имам доста такива познати
Ми то целия свят живее на кредит,проблема е га няма от де да извадиш да си платиш кредита.В БГ кредита не е удачен вариант по обясними причини

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
adovet написа:ukelichko написа:Гласувах с нямам, но на практика имам много активи, които обърнати в себестойност са многократно над 1000 лева. Отделно имам няколко карти от които не е проблем да извадя кеш сумата. Но на практика в мен в момента кеш имам двеста, триста лева. Това беден ли ме прави. И какво значи заделени пари за черни дни. Една шепа злато във вид на бижута счита ли се за заделени пари. И беден ли съм в този случай.
Определено си беденСтава въпрос да имаш кеш - всеки има злато, апартаменти и други активи. Обаче недай си боже ако ти се случи нещо си трябва кеш - тогава активите не вървят
Добре, утре ще си извадя една бимбирица от сметката, да не съм беден, че сега е късно и ме мързи. А и ако ме срещне някоя група роми докато ги тегля от банкомата по това време, ще ме правят манекен на анкерпласт и отделно съм си изгорел и с хилядарката.
magareto_yori написа:© написа:а бе на някои хора им е кеф да живеят на кредит, та спестяват обаче със знак -
имам доста такива познати
Ми то целия свят живее на кредит,проблема е га няма от де да извадиш да си платиш кредита.В БГ кредита не е удачен вариант по обясними причини
те живеят, обаче в БГ тази максима е криворазбрана ми се струва

я виж фирмите за "бързи кредити" просперират

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
По скромно мое мнение доста от приятелите ми в провинцията нямат и 1000лв спестени.
Как, защо, тоз е луд да пише такова мнение - малко прости сметки:
1. Средна заплата в по-малките градове 350-400лв
2. Сметки за ток, вода, телефон, храна - ма на крайния минимум 250лв.
3. Оставащи 150лв за "извънредни разходи" - лекарства, дрехи, обувки !!!
Това е ежедневието на хората с които съм израснал от дете и които останаха по родните места. Мизерно ежедневие, забивани са всеки ден от все по-маловажни проблеми и живеят зверски тесногръдо.
Колкото и да е "шеговита" темата тя засяга един сериозен проблем на обществото.
Не само приятелите ми от малкия град са с ограничени финансови ресурси - много от по-възрастните хорица в трудоспособна възраст, на които краденето и правенето на мръсно другиму не им се отдава са на същото дередже. Кой затънал в заеми, кой издържа семейство - всеки ходи към края по един или друг път.
Реално за себе си съм убеден, че голям % от населението на красивата ни страна тъне в мизерия, и в дребнави проблеми и разсъждения - породени от предната мизерия и от турските сериали по БТВ да речем.
Смятам 1000лв като обидно ниска сума - за черни дни, щото 1 линейка от Токуда да си викнеш е 150лв, ако си сам човек айде иди дойди имат кредит схема за лечение в клиниката ма все пак ... предполагам не много от вас са one man show, ми си имате по някой кифла с мармалад за облизване вечер.
Според мен минимума за черни дни е еквивалента на 6 нетни месечни заплати.
Как, защо, тоз е луд да пише такова мнение - малко прости сметки:
1. Средна заплата в по-малките градове 350-400лв
2. Сметки за ток, вода, телефон, храна - ма на крайния минимум 250лв.
3. Оставащи 150лв за "извънредни разходи" - лекарства, дрехи, обувки !!!
Това е ежедневието на хората с които съм израснал от дете и които останаха по родните места. Мизерно ежедневие, забивани са всеки ден от все по-маловажни проблеми и живеят зверски тесногръдо.
Колкото и да е "шеговита" темата тя засяга един сериозен проблем на обществото.
Не само приятелите ми от малкия град са с ограничени финансови ресурси - много от по-възрастните хорица в трудоспособна възраст, на които краденето и правенето на мръсно другиму не им се отдава са на същото дередже. Кой затънал в заеми, кой издържа семейство - всеки ходи към края по един или друг път.
Реално за себе си съм убеден, че голям % от населението на красивата ни страна тъне в мизерия, и в дребнави проблеми и разсъждения - породени от предната мизерия и от турските сериали по БТВ да речем.
Смятам 1000лв като обидно ниска сума - за черни дни, щото 1 линейка от Токуда да си викнеш е 150лв, ако си сам човек айде иди дойди имат кредит схема за лечение в клиниката ма все пак ... предполагам не много от вас са one man show, ми си имате по някой кифла с мармалад за облизване вечер.
Според мен минимума за черни дни е еквивалента на 6 нетни месечни заплати.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- paxtara
- кандидат ентусиаст
-
Тази световно БЪЛГАРСКА криза няма да си замине никога от българия с тези позорно ниски заплати,то дори и 50лв няма как да спестиш ако вземаш 500лв заплата щото всеки месец все по нещо му излиза на човек да си купи, я за колата я за него си(жената децата и тн)
кризата може да е световна ама в момента нея усещам като съм извън БГ ,а много ми се иска да съм си в бг
кризата може да е световна ама в момента нея усещам като съм извън БГ ,а много ми се иска да съм си в бг

BMW
- nedkoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 730d G11 2018
Доста над 1000€
в момента е кризисно малко

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
spacepl написа:Провокиран от "новините" на бтв (това ако е телевизия) . Та тази вечер съобщиха, че според социологическо проучване на незнам коя си агенция 1/3 от българите нямали "дори" 1000 лева заделени за черни дни и неприятности и разчитали на бърз кредит в случай на непредвиден разход. Според мен българите които нямат "дори" 1000 лева заделени са повече от 95-97%.
Абе донякъде са прави. Около мен е пълно с хора, теглещи заеми за щяло и нещяло, като в повечето случаи са абсолютно ненужни, даже излишни неща - PS3-ка, Galaxy S II, 70-200/4 eй такива глупости. Но от друга страна 95% да нямат 1k заделени....според моите наблюдения едно 50% от населението има 1k и повече заделени.

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
То покрай тоз форум как да имаш 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Хм, в новините вчера, и в новините тази сутрин, по фреш или нещо такова казаха 1/3 нямат дори 1000 лева. В няколко новинарски сайта в нета обаче чета, 1/3 имат 1000 и повече лева спестени ...... Да ти #$%#$ и журналистиката, и тя ни е като останалото.
Иначе ако може да се приеме, че човек имащ 1000 лева спестявания е богат (условно естествено
) от анкетата си проличава какво е и положението в страната ни, двете крайности, много бедни и много богати, средна класа - нъцки, а точно средната класа прави играта.
Иначе ако може да се приеме, че човек имащ 1000 лева спестявания е богат (условно естествено

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
и аз имах заделени 1000+ и се увеличаваха всеки месец, след това си купих тдс и вече съм в графа нямам заделени пари 

6>4
Българинът (средностатистическият, над 30 години) ако каже, че няма 2 лева - начи има скътани поне 2000 лева
Това съм го установявал МНОГОКРАТНО и се подписвам с двете ръце под него! Виждал съм хора, които ядат хляб и кисело мляко, щото приходите им са малко - обаче имат няколко хилядарки "за черни дни". Абе изобщо изразът "Бели пари за черни дни" е български патент
За който не вярва да потърси в Гугъл как телефонни измамници измъкват най-редовно по 20-30 хил. лева от 80-годишни старци на село, които живеят бедно.
Между другото спестовността и подсигуряването за бъдещето са едни от добрите български черти. Лошото е, че тия пари се държат "под дюшека" вместо "да се развъртят", но... пак по-добре от другата крайност.
А другата крайност, която за съжаление наблюдавам при голяма част от младежите около 20 години, е да пукат безразсъдно, без капчица мисъл за утрешния ден. И напр. да теглят кредити за хиляди левове за луксозни стоки (60 декара телевизор примерно) - без да имат нито лев "под дюшека" и без да помислят какво ще стане ако ги съкратят утре...

Между другото спестовността и подсигуряването за бъдещето са едни от добрите български черти. Лошото е, че тия пари се държат "под дюшека" вместо "да се развъртят", но... пак по-добре от другата крайност.
А другата крайност, която за съжаление наблюдавам при голяма част от младежите около 20 години, е да пукат безразсъдно, без капчица мисъл за утрешния ден. И напр. да теглят кредити за хиляди левове за луксозни стоки (60 декара телевизор примерно) - без да имат нито лев "под дюшека" и без да помислят какво ще стане ако ги съкратят утре...
Аз гледам в сметката в банката да не пада под 2 000. Не е като да са кеш заделени но си правя така сметките,че винаги да имам ако се наложи... Отделно имам кредитна карта която също може да помогне ама там съм на принципа да връщам в гратисния период.
Незнам аз немога да спя спокойно без да имам 2000 лв за черни дни...
Незнам хората със заеми как живеят спокойно...
Незнам аз немога да спя спокойно без да имам 2000 лв за черни дни...
Незнам хората със заеми как живеят спокойно...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Половината нямат и 100лв, това, ако го бях чул по телевизията или прочел някъде, нямаше да го повярвам.. Просто положението е потресаващо. Би било много интересно, ако се пусне анкета "Колко пари струва телефона ви"
Там процентите ще са също много интересни, мисля че поне половината ще са в графата 300-400лв и нагоре.
Там процентите ще са също много интересни, мисля че поне половината ще са в графата 300-400лв и нагоре.
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
AcOrP написа:Незнам хората със заеми как живеят спокойно...
И аз. Моите спестявания варират според това какви неща съм си накупил през месеца. Гледам да не се оставям на тотална нула, защото не ми е комфортно.