и най-бързата сток кола на ринга е....?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: и най-бързата сток кола на ринга е....?

Мнение от alx » 15 Сеп 2011, 18:54

acho.rs написа:Ферари ако не им броиш ХХ сериите няма с какво да отговорят , поне в близките 2 години ...

аз имам познат със фхх- той си го е купил и платил, но ферари го държи в гаражите си и му го "носи" на пистите където го кара веднъж на няколко месеца.

колата не е улично легална и ферари специално са казали, че всеки опит да се направи улична версия ще приключи с това че ферари си прибират автомобила (има такава някаква безумна клауза в договора за продажба).

за гумперт-а - ти виждал ли си такава кола? аз не съм. но вайпъри като този дето е поставил рекорда виждам редовно.

и още нещо- знаеш ли правилото на 80/20 ? едно от тълкуванията му е че е лесно да направиш с 80% средстава нещо дето да е в първите 20%... но е много по-трудно да направиш нещо с 20% средства дето да е по-добро от 80% от останалите.... та политически да се направи гумперт всеки знае общо взето. да направиш "вайпър" в корпоративния свят е доста по-трудно.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 15 Сеп 2011, 19:05

Това пари да ми дават, няма да карам с такава висока скорост по тая писта :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 15 Сеп 2011, 19:35

за гумперт-а - ти виждал ли си такава кола? аз не съм. но вайпъри като този дето е поставил рекорда виждам редовно.

-
не съм виждал - но съм виждал ГТ-Ри . Скоро и Макларъните ще се появят .
и още нещо- знаеш ли правилото на 80/20 ? едно от тълкуванията му е че е лесно да направиш с 80% средстава нещо дето да е в първите 20%... но е много по-трудно да направиш нещо с 20% средства дето да е по-добро от 80% от останалите....

- Същите тези ГТ-Ри и Макларъни със софт , който може да се брои за БЕЗПЛАТЕН ще дадът по-добри времена ... вероятно и без него ще дадът по-добри времена(,ще чакаме включване от ринга и ще пуснем тема) ... и абсолютно сигурно никой от тоя форум (айде да кажем без тебе) няма да е по-бърз със АЦР от колкото с другите два .
но вайпъри като този дето е поставил рекорда

- само , че НЯМА РЕКОРД ...
да направиш "вайпър" в корпоративния свят е доста по-трудно

Това вече е така на 100% - толкова бърза кола за толкова малко пари ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Сеп 2011, 20:56

acho.rs написа:не съм виждал - но съм виждал ГТ-Ри . Скоро и Макларъните ще се появят

като стане- ще го бистриме.

Същите тези ГТ-Ри и Макларъни със софт....

.... а пък вайпър ацр-х без софт ама само със хедъри дето струват колкото сток хедърите демек са безплатни и със гуми дето са по-евтини от сток гумите демек и те са безплатни е дал време дето... остави- говориме за сток масови коли. почнеш ли да говориш за тунинговани автомобили.. уйде коньо у реката :)

аз мога съвсем отговорно да ти кажа, че ако реша ще събера още 5 момъка и ще направиме "серийна кола" която ще бие всичко наред и ще дава времена дето ще са от друга планета... а между другото дефиницията на серийна кола са > 99 бройки / година така че тоя гумперт дето за 3 години са продали 40 броя - не го бутай в "а" групата.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело с климатик
Мечтае да кара: мотопед с климатроник

Мнение от vencenco » 15 Сеп 2011, 21:56

а аз знам че е кионигсег-а е наи барзата за сега
на света

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 15 Сеп 2011, 22:07

vencenco написа:а аз знам че е кионигсег-а е наи барзата за сега
на света

тия са от най-серийните :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 15 Сеп 2011, 22:14

а между другото дефиницията на серийна кола са > 99 бройки / година така че тоя гумперт дето за 3 години са продали 40 броя - не го бутай в "а" групата.

Дефиницията е 25 бройки ОБЩО ;)
Дано някой ден се съберете ентусиасти да си направите кола , но що ли си мисля , че колата съвсем няма да излезе евтина - патенти , гаранции , реклама ... както и да е - друг тема .
Както каза - като излязат времената на МП4 и ГТ-Р ще ги бистрим тогава .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 15 Сеп 2011, 22:49

acho.rs написа:
а между другото дефиницията на серийна кола са > 99 бройки / година така че тоя гумперт дето за 3 години са продали 40 броя - не го бутай в "а" групата.

Дефиницията е 25 бройки ОБЩО ;)
Дано някой ден се съберете ентусиасти да си направите кола , но що ли си мисля , че колата съвсем няма да излезе евтина - патенти , гаранции , реклама ... както и да е - друг тема .
Както каза - като излязат времената на МП4 и ГТ-Р ще ги бистрим тогава .

http://www.youtube.com/watch?v=c1LczigKoWw - ей го ГТ-Р 7:24 не е официялно обаче :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 15 Сеп 2011, 22:51

Говорех за новия - 100кг по-малко и 50кс повече ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 15 Сеп 2011, 22:57

acho.rs написа:Говорех за новия - 100кг по-малко и 50кс повече ...

Този не е ли 530 к.с. или има и по-нов :dunno:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Сеп 2011, 23:00

тц.

100, 200,500, 1000 според изискванията на различните групи и организации.

не зная да има лоби/група/организация която да изисква "масово произведена" кола да е под 100 бройки.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 16 Сеп 2011, 8:28

а аз доста често съм се замислял един болид от Формула 1 за какво време може да затвори ринга, е така просто като ориентир спрямо другите суперкарс.

П.С. Аз с М43 318 направих Ринга за ~15min. като в това време имам излитане в зоната за сигурност на 2рия завой :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 16 Сеп 2011, 8:49

хайдфелд беше карал болид на заубер преди няколко години, но не за време. и бях чел за някакво забавяне във всяка обиколка, а и май не беше само норда ами и гпто, както и да е.. та имаше някакви, които му сумирали уж времето без забавянето и без часта за гпто и беше 5-6мин, нещо такова

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Сеп 2011, 11:43

много ме кефи как си личи философията на 3те големи ;)

американците ако трябва ще направят кола дето върви на въглища, но няма да сложат някакви фантазии дето не са сигурни, че ще вършат повече работа. за тях е важно да има резултати, ако ще и крайния резултат да е каруца.

европейците трябва да имат последната технология и винаги трябва да се покажат по някакъв начин (примерно порше съм сигурен, че правят дори и карбонови капаци за тоалетни чинии). те може и да губят, но е важно да е със стил.

японците ходят да гледат от европейците и американците, повтарят го 1 милион пъти докато стане идеално с минимални ресурси. не могат да си позволят да губят щото си правят харакири след това.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 16 Сеп 2011, 12:45

steeN написа:много ме кефи как си личи философията на 3те големи ;)

американците ако трябва ще направят кола дето върви на въглища, но няма да сложат някакви фантазии дето не са сигурни, че ще вършат повече работа. за тях е важно да има резултати, ако ще и крайния резултат да е каруца.

европейците трябва да имат последната технология и винаги трябва да се покажат по някакъв начин (примерно порше съм сигурен, че правят дори и карбонови капаци за тоалетни чинии). те може и да губят, но е важно да е със стил.

японците ходят да гледат от европейците и американците, повтарят го 1 милион пъти докато стане идеално с минимални ресурси. не могат да си позволят да губят щото си правят харакири след това.

по-добре не би могло да се каже :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата