Малка анкетка ;)
Модератор: Общи модератори
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Малка анкетка ;)
Apassionata написа:Никога няма да се съглася, че сме прост народ... изостанал, мърша и кво беше там...
Напротив, мисля, че българина като цяло е с доста висока интелигентост, изобретателен, приспособим, информиран, та даже и красив![]()
И изобщо, това да виждаш само негативите в държавата, нон-стоп да плюеш народа си, в това число и себе си, абе имайте малко уважение бе хора, поне себе си уважавайте...да отричаш всичко хубаво, постигнато в последните години в България... НЕ ГО РАЗБИРАМ! И започва много да ме дразни
Освен това според мен средностатистическият българин съчетава доста от тези качества:
- Много трудолюбив, но когато има стимул
- Умен и пресметлив, понякога селски хитрец
- Красив и привлекателен, но често без самочувствие въпреки това
- Залагащ на подплънките и скъпите играчки, смятайки, че няма кой да оцени истинската му вътрешна/външна красота
- Романтик по душа, но често предпочитащ да се държи грубо
- Злопаметен, но само докато му мине яда
- Завистлив за материалното, но недооценяващ всичките си нематериални богатства
- Подозрителен, но безкрайно гостоприемен
- Оплакващ се за всичко, но тайно в себе си вечен оптимист
- Често чакащ някой да направи нещо за/вместо него, но след това опитващ се да се представи на ниво навсякъде
- Копнеещ да бъде номер 1 макар и в нещо малко и незначително
- Добродушен, но не и глупав
- Често употребяващ израза "Абе, българска му работа!" и тръбящ наляво-надясно колко скапана е държавата ни

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Като индивиди сме умни, но като сбор от тия индивиди сме пълни простаци...
Si non confectus, non reficiat.
Zagy написа:Като индивиди сме умни, но като сбор от тия индивиди сме пълни простаци...
Тва като го каза се сетих, че отдавна не сме се напивали и после да правим простотии

Иначе да - у нас индивидуализмът е по-развит от колективизмът - и веднага се сещам, че медалите ни на спортни първенства са 10:1 индивидуални към колективни спортове

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Това за медалите е така , защото подготовката на индивидиуален спортист е 25 по-евтина от тази на , да речем футболен отбор с резервите 

Вии сте ебахти трагедията,що не си слагате въжето и да ритате стола че да се отървате
Я вземете прочетете някоя книга че поне да се светнете малко какви сме и що сме като народ,стига сте си мили мозъците с новини и жълта преса

Я вземете прочетете някоя книга че поне да се светнете малко какви сме и що сме като народ,стига сте си мили мозъците с новини и жълта преса

THINK POSITIV
- Radinka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Мнозинство са като
от вече описаните от Врачанина индивиди,които за съжаление определят бита на всички останали..
Малцинство от наистина изключителни индивиди-блестящи примери имаме във всяка област( за съжаление и в не много похвалните)
Най страшното е не глупостта ,или некъпането
,а пълната липса на морална хигиена сред мнозинството (стадото)

от вече описаните от Врачанина индивиди,които за съжаление определят бита на всички останали..
Малцинство от наистина изключителни индивиди-блестящи примери имаме във всяка област( за съжаление и в не много похвалните)
Най страшното е не глупостта ,или некъпането

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
Интересно,ако приемем ,че ние тук сме едно малко общество и всеки който е гласувал примерно "Прост народ - слаба държава",или нещо под този контекст ,не се включва в това число на "простите",впрочем той и лудия не знае че е луд.Аз откровено мисля ,че болшинството от българите са умни и кадърни хора,можещи много и успяващи в целия свят ,но живеещи в извънредно трудни условия и времена в собствената си родина.На всеки е известно ,че сме в така наречения "Европейски съюз" ,но според мен членуваме само по документи,тъй като нито вземаме средната работна заплата на един европеец,нито здравните ни осигуровки,нито социалните ни осигуровки и т.н са по европейски стандарти ,а за капак на всичко и управляващите са супермени с едно уточнение - такива са ,но само на предизборната програма.Като цяло в България сме заобиколени от едни безчовечни и безскрупулни висшестоящи хора ,които чакат обикновения и честен човечец да се наведе за да го изплющят,а те си правят далаверите за милиони и осигуряват бъдещето на пра-пра-пра внуците си.Тази безпроблемно работеща пагубна за народа система работи от десетилетия и ще са нужни още няколко такива за да докара народа до просеща тояга.И като заключение ще подчертая ,че българина е способен на много,предприемчив е ,кадърен е ,но не дава 100 % от силите си за да живее по-добре ,а се примирява с това което разполага.

- Bogat-Beden
-
-
BMWgiunter написа:...
Всичко хубаво,съгласен съм със това за управляващите -но един риторичен въпрос-те внос ли са или са си пак наша кръв и не са ли малко или много представителна извадка на принципа че всеки народ заслужава управниците си?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
Bogat-Beden написа:BMWgiunter написа:...
Всичко хубаво,съгласен съм със това за управляващите -но един риторичен въпрос-те внос ли са или са си пак наша кръв и не са ли малко или много представителна извадка на принципа че всеки народ заслужава управниците си?
Приятелю, и за това си имам свой собствен отговор,не мога да конкретизирам точна дата и имена ,но си спомням ,че в Япония бяха хванали свой висшестоящ човек,който бе уличен в подкуп и в последствие беше осъден на смърт.Мисълта ми е ,че в България законите и конституцията не важи за управляващите и мога да ти дам пример : Ако ти знаеш ,че можеш да караш без колан,с превишена скорост навсякъде,пиян и т.н ,и си сигурен че няма да има никакви последствия за теб ще се изкушиш ли ? .Има и обратния вариант - ако вземеш подкуп ,крадеш ,убиваш - доживотен затвор или убийство ,аз лично няма да си позволя нито едно от изброените ,и предпочитам каквото си изкарам това да бъде.Мога да дам и още безброй примери ,но считам че ще ме разбереш какво исках да ти кажа.

- Bogat-Beden
-
-
BMWgiunter написа:Bogat-Beden написа:BMWgiunter написа:...
Приятелю, и за това си имам свой собствен отговор,не мога да конкретизирам точна дата и имена ,но си спомням ,че в Япония бяха хванали свой висшестоящ човек,който бе уличен в подкуп и в последствие беше осъден на смърт.Мисълта ми е ,че в България законите и конституцията не важи за управляващите и мога да ти дам пример : Ако ти знаеш ,че можеш да караш без колан,с превишена скорост навсякъде,пиян и т.н ,и си сигурен че няма да има никакви последствия за теб ще се изкушиш ли ? .Има и обратния вариант - ако вземеш подкуп ,крадеш ,убиваш - доживотен затвор или убийство ,аз лично няма да си позволя нито едно от изброените ,и предпочитам каквото си изкарам това да бъде.Мога да дам и още безброй примери ,но считам че ще ме разбереш какво исках да ти кажа.
ако ти кажа HE ще ми повярваш ли?
Надявам се не определяш целия свят според своите разбирания ..

ташак е BG. само вижте българите в чужбина какво представлява истинския българин. пълна цигания. те затова повечето ни мислят, че сме от 3тия свят.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
zBoost написа:... те затова повечето ни мислят, че сме от 3тия свят.
в грешка си- мислят си, че сме от 4-ят свят... и май са прави...
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
zBoost написа:ташак е BG. само вижте българите в чужбина какво представлява истинския българин. пълна цигания. те затова повечето ни мислят, че сме от 3тия свят.
Значи българите в чужбина са ташак, българите в БГ не са

53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4