Въпрос за актове?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Въпрос за актове?

Мнение от bum_bum » 25 Юни 2013, 0:34

Щом и книжката и талона са в теб само катаджия с тия новите таблети, дето са им раздали може да ти я отнеме ако те спре. Останалите няма от къде да разберат, че ти е фактически отнета вече. Това постановление няма давност. В един момент като изтече и отидеш за нова ще ти я приберат и после чакаш 6 месеца на трупчета, психо, нови курсове за всяка категория, която искаш да имаш, листовки, изпити и тогава чак нова книжка.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 25 Юни 2013, 0:41

bum_bum написа:Щом и книжката и талона са в теб само катаджия с тия новите таблети, дето са им раздали може да ти я отнеме ако те спре. Останалите няма от къде да разберат, че ти е фактически отнета вече. Това постановление няма давност. В един момент като изтече и отидеш за нова ще ти я приберат и после чакаш 6 месеца на трупчета, психо, нови курсове за всяка категория, която искаш да имаш, листовки, изпити и тогава чак нова книжка.

Оооо има има, като те спрат и ти направят справка по радиостанцията веднага излиза всичко. Още преди година ме спираха и не им дадох синия талон щото бях отишъл да купя хляб без колан вечерта :mhihi:
И тоя вика имаш ли актове? Аз му отговарям - нямам. И направиха справка, наистина нямах, не съм излъгал и ме пуснаха :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 25 Юни 2013, 0:57

Актове излизат, не съм 100% сигурен ако имаш издадена заповед за отнемане ама ако няма заповед и 1000 акта да имаш няма как да ти я вземат. Това става въз основата на заповед, а те няма как да я издадат там на момента. Или трябва да е издадена или да ти я донесат и да я вземат. Ама ако е издадена заповедта без да я подпишеш пак не мисля, че могат да я вземат тъй че да останеш на пътя без книжка на основание издадена заповед за отнемане не мисля, че е много вероятно.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 25 Юни 2013, 9:25

Ето аз примерно, след катастрофата ми взеха синият талон, и карам с акта още. Чакам да излезе НП в Плевен и да си платя глобата, ама ме излиза! :banghead:

Днес ще ходя да си презавера акта..

Пс: днес било дошло, чакам да ми кажат каква ще е глобата.
Пс2: 100 лева ми е глобата, платих я и талона си взех.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745Li

Мнение от Atanas328 » 07 Юли 2013, 18:09

с
Последна промяна Atanas328 на 02 Сеп 2013, 23:45, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 11 Юли 2013, 15:07

А каква е тази работа с "пращането на глобите към данъците"? И това ли е мит съчинен от лелките и как се отразява то на давността?
Аз вчера взех справка от КАТ Сливен където се водя и излязоха 6-7 акта от 2010-2011 и един фиш от май тази година без реално никой да ме е спирал. Сигурно ще е от някоя камера - те автоматични фишове ли издават? И естествено лелката беше категорична че бягане няма и ме посъветва да си платя всичко. Това за давността не било вярно защото преди да изтече ги прехвърляли към НАП/данъците..

Sent from my C6603 using Tapatalk 2
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Юли 2013, 15:10

Ако ги прехвърлят към НАП е брада. Тия имат механизми да те натискат, но и там има давност. Но аз имах някакви такива невръчени от камери от преди 2 години и не бяха предадени към НАП. Реално аз не знам, че имам акт и никой не ме е търсил да плащам. :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 11 Юли 2013, 15:22

Давноста на глобата по снимки е 12 месеца. До 365 дни след заснемането трябва да ти е връчена.
Иначе за всички видове актове от КАТ давноста е абсолютната 36 месеца. Много често обаче закъснява по 5-6 месеца излизането на постановлението по акта ти и трябва да се чака по 3г. и половина - за да изтече давноста. Което не знам кой ще има нерви да изчака 3.5г.?

От НАП актове е пет години давноста. За данъците 10 години.

Чуваше се миналата година за увеличение от 3 на 5 г. на давноста че много народ чакал 3г. и не плащал.
Ама не знам каква ще е кирията на КАТ ако стане 5 години давноста на актовете?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 11 Юли 2013, 17:25

Демирев написа:Давноста на глобата по снимки е 12 месеца. До 365 дни след заснемането трябва да ти е връчена.
Иначе за всички видове актове от КАТ давноста е абсолютната 36 месеца. Много често обаче закъснява по 5-6 месеца излизането на постановлението по акта ти и трябва да се чака по 3г. и половина - за да изтече давноста. Което не знам кой ще има нерви да изчака 3.5г.?

От НАП актове е пет години давноста. За данъците 10 години.

Чуваше се миналата година за увеличение от 3 на 5 г. на давноста че много народ чакал 3г. и не плащал.
Ама не знам каква ще е кирията на КАТ ако стане 5 години давноста на актовете?

Колеги ще се опитам да го напиша за последен път - давността на актовете е 2 години от връчване на наказателно постановление или 3 години абсолютна давност. Така че на 3-тата година от нарушението, без значение дали е връчено или не НП, дали си подписал акта или не, дали левски е шампион или не нямат никакво значение и просто наказанието се отменя по давност.

ПП Наистина не разбирам защо след като още в началото на темата има закона продължавате да си правите свободни съчинения върху него :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 11 Юли 2013, 18:19

ОК, това е ясно от постнатия закон, но дали тази давност не отпада ако прехвърлят "дълга" към НАП?
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Atanas328 » 15 Юли 2013, 17:24

с
Последна промяна Atanas328 на 02 Сеп 2013, 23:45, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 15 Юли 2013, 18:21

Колега, в кой закон пише 5 години? Четете ги малко. Давноста е 2 години. Ако се предприеме действие по събиране на задължението се прекъсва давноста и започва да тече отново. НО общата давност НЕ може да е по-голяма от 1/2 от първоначалната. Т.е. МАКСИМУМ 3 ГОДИНИ.

ТОВА Е ЗАКОНА. КРАЙ, ТОЧКА! НЯМА 5 ГОДИНИ, НЯМА 10 ГОДИНИ. АКО ДО 3 ГОДИНИ НЕ ТИ ВЗЕМАТ КАКВОТО ИМАТ ДА ВЗИМАТ НЕ ДЪЛЖИШ НИЩО. И ТОВА ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ СА ПРЕДПРИЕТИ ДЕЙСТВИЯ ЗА СЪБИРАНЕ. АКО НЕ СА СРОКА Е 2 ГОДИНИ.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Atanas328 » 17 Юли 2013, 16:01

с
Последна промяна Atanas328 на 02 Сеп 2013, 23:46, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 17 Юли 2013, 17:05

На мен ми се струва че някой вътрешно го е яд че е платил малко преди да изтече давността и се опитва да ни убеди тука колко не ги разбираме нещата :mhihi:

ПП Колега ако искаш може да се обзаложим на 2-3 каси бира и заедно да отидем в КАТ да си направя лична справка колко неплатени глоби имам, от кога са и колко от тях са невземаеми поради изтекла давност :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Atanas328 » 18 Юли 2013, 15:24

с
Последна промяна Atanas328 на 02 Сеп 2013, 23:44, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата