Как се научихте да паркирате?
Модератор: Общи модератори
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Re: Как се научихте да паркирате?
Имайки предвид че първите ми шофьорски начинания с МПС бяха в 3ти клас и Шкода Мадара, ми остана навика да си паркирам на огледала.
Разбира се камиона няма средно огледало и поради неползването на автомобилното отнесох 2 дървета в началните ми опити да карам автомобил. За сметка на това пък с камиона смачках жигулата на баща ми и 2 знака пред блока в стз като бях дете
Разбира се камиона няма средно огледало и поради неползването на автомобилното отнесох 2 дървета в началните ми опити да карам автомобил. За сметка на това пък с камиона смачках жигулата на баща ми и 2 знака пред блока в стз като бях дете

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
На тая игра можеш да схванеш техниката и да експериментираш. Долу има бутон ПЛЕЙ
http://www.gamemew.com/Skill_Games/Park_It_3980.html
две бивши гаджета прихванахадоста бързо иначе прекарах по 2 месеца в обяснение без успех и накрая като пoiграха малко разбраха какво трябва да се случва на пътя !
http://www.gamemew.com/Skill_Games/Park_It_3980.html
две бивши гаджета прихванахадоста бързо иначе прекарах по 2 месеца в обяснение без успех и накрая като пoiграха малко разбраха какво трябва да се случва на пътя !
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
тук само професионалисти сме се събрали

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Аз си открих техниката на паркиране експериментално-като почна да ми се получава няколко пъти подред,значи това е начина.Сега нямам проблеми с паркирането,въпреки че има моменти да се позаблея на някъде и да се бодна в бордюра...и се чувствам като руса патка в тико като почна да въртя като луд тоя геврек без хидравлика 

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
bam-bam написа:Научих се като карах курсовете.
и аз съм тъй
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Винаги паркирането назад е по-лесно! Няма разлика дали става дума за успоредно или перпендикулярно паркиране! Колкото и глупаво да звучи(За някой) когато се обръщате назад за да имате уж по-добра видимост вие се ограничавате да не виждате предметите в задната лява част на автомобила. Шанса за грешка е огромен! При паркиране на станични огледала само с въртене на главата(а не да се бесите на волана) може да следите посоката на самия автомобил. Страничните огледала не трябва да ви гледат във вратите а да са фокусирани върху околната среда с много малка част от колата за да знаете къде точно е края на бронята.
Успоредното паркиране е малко по-трудно. Когато паркирате инструкторите учат че когато стъклото на задната врата стигне края на предната кола трябва да въртите до край! След като видите че вече задницата ви е насочена към фара на задния автомобил въртите пълен в другата посока и колата ви е в идеално успорено положение! Всичко си е до практика! Като живееш на улица където за съжаление няма места за паркиране а там където има е само успоредно човек се усавършенства!
Ако все пак си намеря гараж след време ще мога да ви обясня как се паркира в гараж!
ПС Това е абсолютно личен опит и така съм свикнал!
Успоредното паркиране е малко по-трудно. Когато паркирате инструкторите учат че когато стъклото на задната врата стигне края на предната кола трябва да въртите до край! След като видите че вече задницата ви е насочена към фара на задния автомобил въртите пълен в другата посока и колата ви е в идеално успорено положение! Всичко си е до практика! Като живееш на улица където за съжаление няма места за паркиране а там където има е само успоредно човек се усавършенства!

ПС Това е абсолютно личен опит и така съм свикнал!

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
На 124-ка, много завива, нищо че е голяма. После на Е36 беше елементарно.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Jim Beam написа:На 124-ка, много завива, нищо че е голяма. После на Е36 беше елементарно.
Майтап да няма, карам един Сеат Ибиза сега и на моменти 124-ка- по-лесно паркирам мерника независимо, че е с поне 1м. по-дълго, това нещо е уникално маневрено

TPAKTOP написа: бля, бля, бля.... Всичко си е до практика! ... бля, бля, бля
Е това е- практика му е майката... Е, и малко мозък се иска де, но наистина малко...
Ryapoff написа:Темата не е за майсторско, щото паркирането е ежедневие.
С колата минавам на сантиметри отляво и отдясно, но не мога да паркирам назад(последното беше с ожулване на калника). Как да паркирам по-добре, "на огледала"? Как се научихте вие?
П.П.: Днеска се упражнявах с бутилка масло и гума. И двете настъпах по веднъж.
аз се научих по слух...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
TPAKTOP написа:Когато паркирате инструкторите учат че когато стъклото на задната врата стигне края на предната кола ...
хм... това аз както го изтълкувах - жална майка...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
alx написа:аз се научих по слух...ма едно време броните бяха брони а не пластмасови имитации на брони...
И там беше лошо- ходи изправяй бронята на Москвич 412, щото си подпрял едно стълбче

Поне спечелих битката със стълба, туй Москвича се оказа здрава машина

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Ма'а де'ба на тоя дето махна полигона от курсовете![]()
![]()
Определено има полза от него... То паркиране, тунел, змейка, естакада- все неща дето ти помагат да маневрираш с колата.
Без полигон , нощно шофиране и престрояване , НИЩО НЕ ЗНАЕШ за шофирането . Ако разчиташ само на урмелите курсове си трагедия . На първото тръгване "връз баир" си пукнал фаровете на тоя зад теб . При престрояване , не знаеш , този зад теб на какво разстояние , за мъртва точка изобщо не подозираш и най-вече - не може да си оставиш колата , защото не може да я паркираш

Пак ще кажа мнението за пропорциите . Когато автомобилите в БГ са били точно 3 модела , и те 90% идентични , сигурно е било лесно със - до фаровете , до задния ръб на тоя зад тебе , но когато колите са поне 300 модела , като сега , това може да доведе само до пукнати стопове и фарове . Да не говорим , ако решиш да движиш седалката в дълбочина/височина , нещо което също не е било предвидено преди 20-30 години .
... а с парктроник паркирането е елементарно и за дете ...
TPAKTOP написа:
Когато паркирате инструкторите учат че когато стъклото на задната врата стигне края на предната кола ...
хм... това аз както го изтълкувах - жална майка...
Тогава имаш повече от 1.5 метра , поне при моята беше така .
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
научиха ме на ГАЗ 53 без хидравлика,успоредно,и перпендикулярно след 18месеца управление не като сега за една седмица
Скоро се научих и с прикачено ремарке

Скоро се научих и с прикачено ремарке

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей