Случка с..неочакван край - Made in Bulgaria!- ПРОДЪЛЖЕНИЕТО

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

луд с палатка
Аватар
Кара: Хората да залягат
Детайли за колата: кихащо кабрио

Re: Случка с..неочакван край - Made in Bulgaria!

Мнение от ТУРБО » 07 Фев 2011, 13:16

Аз незнам защо още има хора които се занимават да чакат КАТ за такива дребни удари.Пишете си двустранен протокол и и си тръгвате бе да ви пишат актове и да си губите времето!!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 07 Фев 2011, 13:58

ТУРБО написа:Аз незнам защо още има хора които се занимават да чакат КАТ за такива дребни удари.Пишете си двустранен протокол и и си тръгвате бе да ви пишат актове и да си губите времето!!!

Става въпрос, когато няма двустранно съгласие за вината :yes:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 07 Фев 2011, 14:26

Когато има спор за вина не се местят колите, чака се КАТ и не се оставят катаджиите насаме с противника или негови приближени!!!
Иначе се пораждат такива ситуации като описаната в темата.
Ем не си виновен ем акт ти пишат да го плащаш ем точки ти вземат....
Ма докато не го наяде някой трудно ги рабира тия работи, щото си мислиме че всички хора са нормални, ама не има много тарикати дето по всякакъв начин се опитват да ти го сложат. :idea:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Фев 2011, 12:18

Тва със снимките е много добра идея :yes:
Дори може да раздухаш случай (имаш и доказателства) ако ония се окажат особено нагли ;)
Дано има повече като теб, които си отстояват правата :clap:

ПС Ако се беше сетил журналя малко да извикаш на мястото работата щеше да стане бетон :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 08 Фев 2011, 12:43

Нищо няма да стане,аз един ден у пловдив,ма бех без винетка и правя обратен на околовръсното,спира ме милиционер и ме пита "що съм без винетка"-обясних му че нито има знак за винетка,нито съм излизал от града,обаче се държа милиционера супер арогантно,естествено извадих телефона и започнах запис,където ония ме заплашваше че щел да счупи телефона и тн...как и да е написа ми акт,отидох в кат пловдив,повдигнах обвинения и на некакъв началник му пуснах записа-където онзи го позна кои е и ми сподели че са преуморени но нищо не се е случило,след един месец получих писмо в което се посочва че акта ми е на стойност 100 лева и служителя не е превишил правата си и тн.Един вид "да го духам"-ми издухах го,така че....нема оправия...Ами в пазарджик като ме спряха за превишена скорост...а бех 2 ри автомобил,и му викам-как пък разбрахте че аз съм превишил,като съм 2 ри автомобил и се движа зад първият на нормална дистанция-обясни ха ми че така са "преценили"-една година обжалване на акта,на 1 ва,на 2 ра истанция и пак го изедох...

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 08 Фев 2011, 13:22

Е.Димитров написа: като ме спряха за превишена скорост...а бех 2 ри автомобил,и му викам-как пък разбрахте че аз съм превишил,като съм 2 ри автомобил и се движа зад първият на нормална дистанция-обясни ха ми че така са "преценили"-една година обжалване на акта,на 1 ва,на 2 ра истанция и пак го изедох...

На орлов мост точно преди камерата знака е 50, аз карам с 50, некъв ме изпреварва /около 80-100/, та тоя подмина и се осветих аз...е ако ми пратят честитка, как да им кажа, че не съм бил аз :roll: Тоя момент много добре го проследих, понеже наблюдавах дали ще го снимат, та тоя подмина и светкавицата цъкна мен..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: зеленият крокодил Лакоста

Мнение от Azidaha » 08 Фев 2011, 14:03

До автора,
изпрати всичко което имаш на "господари на ефира"

Случай точно като за там!
наглост и корупция...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 08 Фев 2011, 14:43

Е.Димитров написа:а бех 2 ри автомобил,и му викам-как пък разбрахте че аз съм превишил,като съм 2 ри автомобил и се движа зад първият на нормална дистанция-обясни ха ми че така са "преценили"-една година обжалване на акта,на 1 ва,на 2 ра истанция и пак го изедох...

Същата история и с мен,само че аз бех 3-та кола.
Куката започна да ми обяснява ,че радара им засича скороста на първите 3 автомобила и спират тоя с най-високата :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от ktamen » 08 Фев 2011, 16:18

Преди половин година имах леко ПТП в Ямбол по вина на другия водач (хлапе на 23г). Още със слизането си от колата вместо да започне да се извинява най-нагло ми заявява -Ти ще ми платиш вратата! Усмихнах му се и се обадих в полицията, а хлапето се обади на вуйчо си. Вуйчото пристигна преди КАТ с голям джип и доста набързо ми обясни, че съм преместил колата, че ако не е било хлапето да се ударя в него съм щял да скоча в Тунджа и все такива работи. Като дойде КАТ и започнах да обяснявам дори ми се сопнаха -Няма какво да обясняваш, то се вижда какво е станало. Те не искаха да му пишат акт, но вуйчото явно го беше инструктирал и хлапето настоя да му пишат за да може да обжалва - безнадеждна работа вината наистина беше очевадна. В крайна сметка въпреки очевидното познанство на катаджиите с вуйчото хлапето си отнесе акта (после разбрах, че си е сменило версията, че не съм местил колата, а съм обикалял някакви храсти в моята лента) не знам дали го е платило. На мен ми платиха от гражданската без проблеми.
За съжаление това май е единствения случай когато полицията си е свършила работата както трябва когато съм имал подобни проблеми. Жалко е, че в Бг всеки може да даде примери за вредите от полицията, а малко хора могат да разкажат за случаи подобни на моя. Забелязал съм, че с отдалечаването от София ченгетата стават все по-читави, а тези около София са си съвсем откровени разбойници.

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 08 Фев 2011, 17:30

Сондьора написа:
Е.Димитров написа: като ме спряха за превишена скорост...а бех 2 ри автомобил,и му викам-как пък разбрахте че аз съм превишил,като съм 2 ри автомобил и се движа зад първият на нормална дистанция-обясни ха ми че така са "преценили"-една година обжалване на акта,на 1 ва,на 2 ра истанция и пак го изедох...

На орлов мост точно преди камерата знака е 50, аз карам с 50, некъв ме изпреварва /около 80-100/, та тоя подмина и се осветих аз...е ако ми пратят честитка, как да им кажа, че не съм бил аз :roll: Тоя момент много добре го проследих, понеже наблюдавах дали ще го снимат, та тоя подмина и светкавицата цъкна мен..

има видео на което се вижда всичко

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Re: Случка с..неочакван край - Made in Bulgaria!- ПРОДЪЛЖЕНИЕТО

Мнение от Vasko » 21 Фев 2011, 3:38

и тaкa колеги вече сме нa финaлa ... Чaкaм дa се поопрaви времето зa дa пръснем кaлникa, a мисля и цялaтa колa дa и удaря еднa боя ,зaщото отгоре е зaпочнaлa дa избледнявa от слънцето. Зa тези,които бързaт дa ме попитaт колко ми излезе ремонтa зa толковa незнaчителен удaр, зaпочвaм дa изброявaм :
Нови горен и долен носaч-десни, стебло нa aмортисьор зaедно с aмортисьорa-блaгодaрност нa Рaшо от София :). Смених фaрa -късият зaедно с мaшинкaтa, преднa мaскa, преднa цялa броня зaедно с вътре aлуминиевaтa гредa дето е вътре в бронятa. Сегa си нaмерих преднa броня с хaлогенни. Смених пресостaт нa климaтик и кaзaнче зa течност зa чистaчки зaедно с помпичкaтa зa пръскaне нa водa ,че стaрите бяхa пукнaти. Смених и един ляв носaч,зaщото кaто е кaчихме нa стенд се окaзa,че и той си зaминaвa.Кaто ще се прaви нещо дa се прaви всичко- сегa и без товa е спрянa зa ремонт, че после отиде пaк .Смених си и зaдните кокaлчетa дето им викaт нa зaдното окaчвaне,дето се хвaщa към купето,че преди имaх тропaне отзaд. Кaлник зaедно с лaйснa нa кaлникa-десен . Дотук сметкaтa е около 1100 лв. Кaто aвтомобилa ми го прaвят в сервиз.Предстои ми боядисвaне и се чудя дaли дa не удaря еднa боя нa цялaтa колa, aмa много зaвиси колко ще ми дaдaт от aвтокaското. Имaше три огледa или по-скоро aз се обaждaх зa третият инaче те щяхa дa минaт с двa :) и ето тук веднaгa колеги Ви зaдaвaм въпросa aко нямaте кaско се бъркaте в джобa дълбоко зa ремонти..Зaтовa си прaвете кaско незaвисимо колко стaро БМВ кaрaте. Чaстите нa тези aвтомобили все още сa скъпички и поне кaто ги сменяте ще ви ги плaтят зa нови.
И сегa продължението нa историятa ...
След кaто ми беше нaписaн aктa непрaвомерно и след всички онези рaзпрaвии кой нa кaкъв светофaр е минaл, aз си нaписaх едно възрaжение до Нaчaлникa нa Пътнa полиция ,в което обясних подробно ситуaциятa кaто нaблегнaх нa моментa,че женa ми е свидетел, a дошлите нa мястото нa ПТП-то полицaи сa и отнели възможносттa тя дa свидетелствa, Зaпознaх го също тaкa с всички мизерии дето ги вършехa онези включително,че ми беше откaзaн протокол от ПТП-то зa пред зaстрaховaтелите и го получих едвa след кaто се вдигнa шум и се нaложи дa ходя дa си го вземaм от Рaйонното Пловдив . Подaдох си възрaжението с входящ номер, кaто прикрепих и снимки от мястото нa ПТП-то и точно след двa дни,мобилният ми звъни . Вдигaм aз и отсрещa:
- инспектор Р......обaждaм се във връзкa с вaшето възрaжение . Когa ще Ви бъде удобно и зaповядaйте с женa Ви в удобно зa Вaс време при мен зa допълнителни рaзяснения относно инцидентa ..
Естествено срещaтa се състоя веднaгa в кaбинетa нa нaчaлникa . Посрещнaхa ни достa добре, че дори и кaфе ни предложихa или цигaри aко пушем и се почнaхa едни излияния от родa, че след кaто имaло възрaжение от мое име и съм имaл свидетел нa ПТП-то в случaя женa ми и снимки от ПТП-то, трябвaло и той дa се нaмеси ... Трябвa дa Ви кaжa,че нямaше и кaпкa от aрогaнтност в тонa му и едвa ли не звучеше тaкa все едно се чувствa неудобно,че ни губи времето. Помоли женa ми дa нaпише писмено и тя кaкво е видялa след което се извини зa безпокойството и ни пожелa приятен ден след кaто ни изпрaти до външнaтa врaтa.

Сегa чaкaме рaзвитието нa нещaтa нaтaтък . Имa светлинкa в дъното нa тунелa. Убеден съм,че прaвдaтa ще възтържествувa... Извинявaм се зa дългият ми пост,но с нaстоящото писaне имaм зa цел сaмо едно, a именно колеги, търсете си прaвaтa особено когaто знaете, че сте прaви и устоявaйте своите позиции до крaй. Повярвaйте ми, в крaйнa сметкa усилиятa Ви ще бъдaт възнaгрaдени ..
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 21 Фев 2011, 10:21

Вярно че има и полицаи дето се заяждат.. ама пък аз съм случвал на доста готини.. знам съм че съм виновен признавам си вината.. и ми пожелават приятна вечер да не правя повече така и да внимавам.. Знам че и на вас ви се е случвало.. Така че това че си има арогантни гадняри си е едно на ръка.. но пък има и готини :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 21 Фев 2011, 16:03

Както вече бях споменал в една друга тема
flame написа: :clap: :clap: :clap:
Евала на колегата! Дано има повече интелигентни хора като него, които знаят как да си търсят правата! :yes:

Предишна

Назад към Извън Темата