Бензина и Октановото му число в действителност
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е500
- Мечтае да кара: SLR
Re: Бензина и Октановото му число в действителност
Темата стана ,яка тупалка
За какво от сички бензиностанции? Аз където и да съм сипвал 95 в България ,колата си върви почти еднакво,95 в Германия съм сипвал и колата вървеше много повече от 100 октановия на ОМВ

За какво от сички бензиностанции? Аз където и да съм сипвал 95 в България ,колата си върви почти еднакво,95 в Германия съм сипвал и колата вървеше много повече от 100 октановия на ОМВ
- w3s7
- Потребител
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
N.Mihaylovski написа:аз съм ЗА ще съберем парите ,няма да е трудно.
+1 .. особено като се включат и колеги от цяла България и ако клуба удари едно рамо

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
alpina-ma6inata написа:Имайте предвид, че сипването на горивото трябва да бъде в туби (дето се продават в бензиностанциите, които са си за бензин), също така да се вземе и да се пази фактура за тези туби, после сипването да стане в присъствието на нотариус, за да се отбележе, че това гориво в тубата е от еди коя си бензиностанция. И после като се дават в лабораторията естествено да не пише на тубата Шел, ОМВ и т.н., мисля, че ви е ясно защо.![]()
Трябва и тези разходи да се предвидят. Казвам ги тия неща, въпреки, че сигурно ги знаете, защото ако после тръгнеме да си търсиме правата от 9 кладенеца вода ще изкарат, че е нямало нотариус, че е забранено сипването в еди какъв си съд (иди после обяснявай, че си го зел от еди коя си бензиностанция) и т.н.
Иначе в предишната тема аз казах - навит съм и ме пишете.
Абсолютно си прав

На мен друго ми е интересно- какво ще се прави с резултатите

Не си мислете, че като се докаже със 100% сигурност, че ОМВ, ШЕЛ, Петрол, Лукойл и т.н. ни лъжат ще има някакви последици за фирмите... Нали знаете какво е франчайз, най-много някоя бензиностанция да удари кепенците- много важно... Дори и 50 бензиностанции да затворят- много важно, боклуци ви сипват на всяка... А и в крайна сметка тестовете ще бъдат за конкретна бензиностанция, в конкретен град, с управител дето ще бъде виновен и уволнен после- не могат да се отнесат за цялата верига.
Та пак да питам- какво очаквате да се случи (в положителна насока) след такива тестове

ПС: Напълно подкрепям идеята за пробите- поне ще знаем точно с какви боклуци си караме колите. Но според мен всичко това трябва да се свърши от клуба като организация- някак си ми звучи по-сериозно "След тестове на горива направени от БМВ клуб БГ...", отколкото същото, но "....от група млади хора..."
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Еми мисля че идеята беше да се вземат от няколко населени места, за да се разбере какво е състоянието в конкретните области. Примерно масово се кара на АН-95. Взима се по една туба от Софиа, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Плевен, Стара Загора. Естесвено, че ще се похарчат повече пари, ама като се прави да се прави като хората! 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
и преди имаше такава тема, и спря точно при събирането на стинките..
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Няма смисъл да се вземат от всички градове - веригите бензиностанции взимат горивото от Лукойл и вече ако слагат някакви добавки във всяка цистерна е отделен въпрос. Става въпрос, че тази процедура е стандартизирана. Освен това, ако не се лъжа има тръба от Бургас до Пловдив и София - директно отива в депата за съхранение и разнасяне горивото, а до останалите градове се извозва с цистерни.
А относно последиците - ако всички така разсъждаваме и нямаме инициатива, ще си умрем овце и ще плащаме скъп бензин без да е такъв до живот. Една колонка да затвори - пак е от полза, поне ще се стреснат, нали знаеш - може и господари на ефира да се извикат, да се разнесат по ТВ и т.н. Лошите слухове много бързо обикалят България...
Аз ще се консултирам с юрист през седмицата и ще напиша какво можем да направим след това като контра от наша страна.
А относно последиците - ако всички така разсъждаваме и нямаме инициатива, ще си умрем овце и ще плащаме скъп бензин без да е такъв до живот. Една колонка да затвори - пак е от полза, поне ще се стреснат, нали знаеш - може и господари на ефира да се извикат, да се разнесат по ТВ и т.н. Лошите слухове много бързо обикалят България...
Аз ще се консултирам с юрист през седмицата и ще напиша какво можем да направим след това като контра от наша страна.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- Kroki
- Дон Кроки
-
Това не пречи да опитаме отново 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Сондьора написа:и преди имаше такава тема, и спря точно при събирането на стинките..
и тая предполагам ще спре по същото време...

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Трябва да се вземе от големи масово ползвани вериги. Така дори и на едно место да не е наред го отнася цялата верига.
С резултатите ако драстично не отговарят на написаното октаново число и ЕУ изисквания, ще трябва да събираме пари за дело в ЕУ. Да ги осъдят на солидна глоба и обезщетение задето хората си развалят колите със скапания бензин и после ще е научат.
С резултатите ако драстично не отговарят на написаното октаново число и ЕУ изисквания, ще трябва да събираме пари за дело в ЕУ. Да ги осъдят на солидна глоба и обезщетение задето хората си развалят колите със скапания бензин и после ще е научат.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Явно трябва първо да се допитаме до нотариус,да видим какъв е начина,как става,после се прави някаква сметка колко пари ще трябват и така,сега ще е хубаво да се немеси някои компетентет
За лаборатории утре ще питам имам разни идей

За лаборатории утре ще питам имам разни идей

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е500
- Мечтае да кара: SLR
Дано се получат нещата !
Нали имаше някаква държавна институция, която вземаше пробите - железни "бутилки" по един литър, пълнят се две и едната остава на бензиностанцията, а другата се носи за анализ ... ако се окаже че има проблеми 50 000лв + затваряне на бензиностанцията. По-добре се свържете с нея и там имаше някакъв ред за заплащане и вземане на проби от определена бензиностанция.
Или другият вариант е да има нещо като сайт или просто да се обяви във форумите от коя верига какви резултати са показани. Със сигурност ще се стреснат ... или поне някои от тях, които не са монополисти
Или другият вариант е да има нещо като сайт или просто да се обяви във форумите от коя верига какви резултати са показани. Със сигурност ще се стреснат ... или поне някои от тях, които не са монополисти

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
jordanov написа:Като ще го правите, го правете като хората ... включете и дизеловото гориво. И 20 лева съм навит да дам. Все от някъде трябва да се започне. Евала!
За нафтата е по-важно да няма лайна и нея . Също голям проблем е дали замръзва . За това е много лесно - купуваж нафта , сипваш в буркан и бам - във фризеа - после гледаш и не вярваш на очите си ...
И за да не цитирам всички поотделно - за мен е по-важно да знам , кой бензин , какъв е всъщност . Че няма да се осъди никой е ясно , както казаха - и нотариус да има , всичко е на франчайз , ще изгори управителя на една бензиностанция и тва .
Аз ви казах вече за хлопела , дет му чукаше аванса - знайте , че по при Петрол разликата от А95 и Есктра Форс 96 е голяма , като по скоро ми се струва , че не 96 е силен а А95Н е боза ...
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Друг е въпросът, че ако не може да съберем парите, може да се обединим с някой друг форум. Мисля, че освен да се гледаме лошо по светофарите и да се плюем по форумите и вбокс, може да направим нещо заедно с Ауди, Фиат, Опел и т.н. автофоруми. Така ще се съберат парите доста по-лесно според мен.
Това за продаването на резултатите не ми харесва лично като идея. Все пак не само ние караме с тоя бензин. Информацията добита (евентуално) трябва да бъде публично достъпна. Но нека първо да съберем парите, пък тогава да закриваме бензиностанции и т.н.
Това за продаването на резултатите не ми харесва лично като идея. Все пак не само ние караме с тоя бензин. Информацията добита (евентуално) трябва да бъде публично достъпна. Но нека първо да съберем парите, пък тогава да закриваме бензиностанции и т.н.

- Kroki
- Дон Кроки
-
Е сега можеше да влезе в сила, онова предложение за общ автомобилен форум. И там да се оговорат тези неща
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4