Бензин vs Газ или къде ми е сметката
Модератор: Общи модератори
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Re: Бензин vs Газ или къде ми е сметката
JIKI_RACER написа:Alexi написа:дизелче му е цаката .. много върви малко гори и всичко си е фабрично без да разваляш колата с такива доработки отделно че тука никой не монтира газ както трябва и маса народ изгоряха след леки удари ...
Мноо върви и по 2.40 литъра гори ...митовете с 5/100 в софия и 3.8 /100 извън сме ги чували .
Мойта гори 11 при 160 и 10 при 140 145 средн о. по 1.10 12лева на 100км. та дизел при 140 да гори 5 нафта не сме видели..а се пооглеждам да ти кажа.
Мирси ши кажа аз на такваз либоф!
е то и тебе не ти гори 10 в София

Не си слагай газ. Ако караш на къси разстояния ще си караш пак на бензин. Ако каращ на дълго то това 5000к км значи караш толкова рядко, че едва ли те интересува особено дали ще дадеш 30 или 50 лева.
Иначе и аз карам моя "звяр" със цели 150
коня на газ ама километрите са ми с още една нула от зад.
Иначе и аз карам моя "звяр" със цели 150

- GAUSS
- Потребител
-
- Кара: BMW Е36
- Детайли за колата: 156 HP ,AUTOMATIC
Благодаря на всички още веднъж за положителните и отрицателните мнения относно газовия инжекцион помогнахте ми много в преценката за което съм ви много благодарен.Понеже винаги съм си мечтал да имам и карам BMW а все още нямам голям опит с
марката защото съвсем наскоро си го купих и наистина оправда очакванията ми.
От софия съм и искам да стана член на клуба защото като виждам колко ентусиазирани са хората тук съм много доволен.Живея в Люлин ако има някой от този район ще съм му благодарен ако ми обясни как става записването и къде се провеждат сбирките и аз да идвам
марката защото съвсем наскоро си го купих и наистина оправда очакванията ми.
От софия съм и искам да стана член на клуба защото като виждам колко ентусиазирани са хората тук съм много доволен.Живея в Люлин ако има някой от този район ще съм му благодарен ако ми обясни как става записването и къде се провеждат сбирките и аз да идвам

Tomorrow never comes until it's too late
- gog_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: пасатор с турбо..
- Мечтае да кара: самолет
колеги и аз си карам колицата на газ,разликата е в джоба!!!
не става само с БМВ....трябва и акъл...
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
като гледам сам си си отговорил на въпроса, но ако не си разбрал отговора е НЕ!!!!

- Gentsa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 320i
- Мечтае да кара: Hummer, Mustang
Я господа "инжинери" или "автомобилни конструктори" и обяснете на човека, какво точно "скапва" в двигателя газовия инж. Единственото доказано вредно влияние е по-бързото заминаване на гърнетата.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Alexi написа:JIKI_RACER написа:Alexi написа:дизелче му е цаката .. много върви малко гори и всичко си е фабрично без да разваляш колата с такива доработки отделно че тука никой не монтира газ както трябва и маса народ изгоряха след леки удари ...
Мноо върви и по 2.40 литъра гори ...митовете с 5/100 в софия и 3.8 /100 извън сме ги чували .
Мойта гори 11 при 160 и 10 при 140 145 средн о. по 1.10 12лева на 100км. та дизел при 140 да гори 5 нафта не сме видели..а се пооглеждам да ти кажа.
Мирси ши кажа аз на такваз либоф!
е то и тебе не ти гори 10 в Софияпо скоро като ти гледам извънградското си на около 15-17 в София
Ами ако карам на нафта , щото и нафта съм имал, по начина ми на каране под 9 нафта не е падала, да не кажа10 .Градското ми е от 14-18 ,зависи ква е мишката в главата.
Ханс е карал 15 години преди мен, той само я е пазил , всичко е сменял , никога не му е свършвал бензина на бухала кисел , и т.н...те ако са мноо хуабви не ма да са тука.
Колега , слагай си газта и не му мисли , тука не е мястото за отговор тия въпроси.
Немаме 2 лева за бензин ма плюем газта и караме само вечер и събота неделя по обед.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
JIKI_RACER написа:...Колега , слагай си газта и не му мисли , тука не е мястото за отговор тия въпроси.....
Не си прав тоя път- при 5000 км. годишно икономията му е 500 кинта... Под 1000лв. за 6 цилиндъра свестен инжекцион е абсурд да намери- 2,5г. има да го избива... След 2г. я е цяла тая кола, я не- няма смисъл просто да се набиват толкова пари...
Много е просто... 15000 км. (и повече) годишно => има смисъл от газ, и то ако колата ще я караш поне 2-3г. Но при под 10000 км. на година не виждам смисъл- докато избиеш сипаните кинти и си решил да я смениш, че ти е писнала... Ако караш само на къси разстояния в града (10-на км.) до работа/кафето/киното и обратно сметката става още по-грозна...
ПС: Много обичам да ме развеселявате с изрази като "БМВ се кара САМО на бензин" (и подобни) или когато някой каже за М50В20 че е "Звяр", "самолет" и т.н. глупости- това са си прости бензинови мотори, работят и с газ, и с метан, нищо изключително не са в крайна сметка...
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
ms написа:JIKI_RACER написа:...Колега , слагай си газта и не му мисли , тука не е мястото за отговор тия въпроси.....
Не си прав тоя път
Много съм прав даже , то за тва се праят по 5000км на година , шото едно море му идва 300 400лева на бензинн, не 150 200 .
Като сложи газа и покара нека сподели след година колко е направил: доста повече ще са от 5000 , дотогава ще следя темата с интерес!
Цените паднаха доста , а и заплатите не се дигат..така че мислете в тая насока.

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
нямаш сметка както виждаш...хем не си струва за толкова малко километри, хем си скапваш колата...
Също, сметките са ти непълни - не слагаш пари за подръжка на газовата...
Не забравяй и факта, че пропан-бутана те трови...много
Карай си на бенз и се кефи
Също, сметките са ти непълни - не слагаш пари за подръжка на газовата...
Не забравяй и факта, че пропан-бутана те трови...много
Карай си на бенз и се кефи

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
Eee глупости сега 300-400лв за бензин на морето 
Със портфейлотрошачката съм на 150лв. максимум София-Лозенец и обратно... и да повъртя там още 50лв = 200.
А до Гърция е още по-близо.
Иначе верно е по-евтино на газ и му няма нищо на мотора... (освен ако не е с керамични легла на клапаните, ама там е друга темата вече)
А това че като сложих газ се отпускаш и точиш кредитната карта, щото все нещо изниква и "нали ти е евтинко..." е друга тема.
Най-хубавото е, че откакто продадох БМВ-то, спрях да обикалям по цял ден, пак давам същите пари за гориво, вярно карам по-малко, никой не го отрича...
(и аз не съм фен на бензина, Жика, БМВ-то си ми беше наГАЗено).
Просто ако е за кратки градски разстояния, няма смисъл... ма кво ли се обясняваме, да си слага човека ракетната технология (само да не е от най-евтината) и да си гледа кефа... квото им робуваме на тея ламарини... близките ни хора го отнасят.

Със портфейлотрошачката съм на 150лв. максимум София-Лозенец и обратно... и да повъртя там още 50лв = 200.
Иначе верно е по-евтино на газ и му няма нищо на мотора... (освен ако не е с керамични легла на клапаните, ама там е друга темата вече)
А това че като сложих газ се отпускаш и точиш кредитната карта, щото все нещо изниква и "нали ти е евтинко..." е друга тема.
Най-хубавото е, че откакто продадох БМВ-то, спрях да обикалям по цял ден, пак давам същите пари за гориво, вярно карам по-малко, никой не го отрича...
(и аз не съм фен на бензина, Жика, БМВ-то си ми беше наГАЗено).
Просто ако е за кратки градски разстояния, няма смисъл... ма кво ли се обясняваме, да си слага човека ракетната технология (само да не е от най-евтината) и да си гледа кефа... квото им робуваме на тея ламарини... близките ни хора го отнасят.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
за 5000к на година, по-добре да си сложиш по-голям двигател, вместо газ 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Е.Димитров написа:На въпроса "Бензин vs Газ или къде ми е сметката"-отговора е елементарен-всеки път като зареждаш ще плащаш 50% по-малко,всичко друго е суета,щял да се прецака мотора и подобни щуротии,видял съм един милион автомобила на газ и даже съм имал-нищо му няма на двигатела,по-малко ли се прецаква мотора като се кара само в "лютеницата" и повече на страни,голема гъзария е да караш на бензин и с 30 лева да минеш софия,освен това колегата пише за автомобил на над 10-15 години,последното нещо което ще му навреди е газовата уредба...

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
liloff написа:Eee глупости сега 300-400лв за бензин на морето
Така де , ама не баш.
Отивам си на село (щот съм селянин мръсен и сера тука само) , след отивам да си видя старците по двете села , пообикалям из мойто си село 2 дена , ходя и до Турция щото чичо Али Раза ми е приятел и като опъна една сметка ми идват 1100 1200км за 4 дни . това всеки месец или поне на 45 дена .Обърнато в бензин средно 9/100 по 2.2 по 11 - работя за гориво, за това ли ?
идеята е че който може да дава по 200 лева на месец за гориво на газ и бензин пак толко си дава - само кара повече,, там е разликата.
Газовия инжекцион се избива (не е точната дума ама така ни харесва) за една смяна на масло(демек се едно си карал на бензин тия 10000 с газта) .
На колегата с подръжката на газта :
Колега страшна е подръжката на газта , на 60000 км сменям редуктор и на 10000км филтър .Филтър 10 лева , редуктор 130 150 . дюзите са смешни пари .
Слагам си и ня всяко масло нови свещи Бриск за газ и си пея (по 2,90 свеща - бмв с бриск за газ на газ ? ужас , мене ме дълбоко срам , беден инженер,кво да правя ).
Големите разходи за колата идват с много километри, кат изпаткаш 30к км е нормално да поизтриеш гумите и съединитела и сичко наред , ама тва не е заради газовата а заради трътката дет се вози.
Моя колега си ходи с Фиатката 2.0 20в с 25 лв на метан до Бургас , вика рейс ли ? за кво ми е

Коце , я си представи мерца да е газов , малииии

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
blackrider написа:Totogada написа:Колега ето в сайта на фобос хората са сметнали каква ти е далаверата от ГАЗ-та
http://www.fobos-bg.com/
Тази тема е много разисквана..погледни в стари теми по този въпрос
Аз съм с газов инжекцион от Фобос и съм много доволен. Минавам към 2000-2500км /месец!
Разликата във вървежа не е много голяма ,както и аз си мислех! Старта е малко по-тромав,но колата пак си набира доста сериозно, вдигал съм 240км/ч на газ и проблем нямаше. Абе колата си върви добре,само че когато се наредиш на колонката да зареждаш....е там е ГОЛЕМАТА разлика!!! Плащаш по-малко
Разход на газ в София целодневно в задрастванията 11.5-12л /100км
Аз като цяло съм много доволен от инвестицията.
Малко уточнение
- 240 км/ч са надолу по баира , защото е най-реално да се мери колко бяга колата
- 11,5-12 градско в задръстванията към 02:00 - 04:00 след полунощ по булеварда - в тия условия и на мен толкова ми гори ламята , че даже и по-малко