Каква да е минималната възраст за издаване на книжка (СУМПС)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Каква да е минималната възраст?

14
3
2%
15
2
1%
16
25
14%
17
7
4%
18
93
52%
19
3
2%
20
8
4%
21
26
15%
22
1
1%
23
1
1%
24
1
1%
25
1
1%
25+
7
4%

Общо гласове : 178
вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Re: Каква да е минималната възраст за издаване на книжка (СУМПС)

Мнение от RSxRacer » 18 Яну 2010, 23:52

тука стана "Шоуто на блондинките" :mhihi:
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 19 Яну 2010, 0:07

(bubsa) написа:Мисля че 18 си е добре.

:yes:
Има много коли и ....BMW
Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 19 Яну 2010, 0:44

Няма нищо по-хубаво от това човек да е леко почерпан и да е поверил волана на колата си в ръцете на една блондинка.С едната ръка обичам да проверявам левия еърбег,с другата десния.
А някой ако може да постне анкета ´´Колко трябва да е минималната заплата в БГ´´,щот тия неща са сериозни и правителството взема под внимание такива миниреферендуми по разните автофоруми.
П.С. Белла ви го ´´тури´´ на всичките по един доста галантен начин.Единствения начин да се реагира на нейните думи е с широка усмивка и тихи аплодисменти.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Individual
Мечтае да кара: BMW М5 Е34 Individual
Детайли за колата: една сбъдната мечта

Мнение от ИлХиТо » 19 Яну 2010, 0:51

Глас за 22 8). Лично мнение на база личните ми наблюдения. Аз лично съм изкарал книжка дори малко по-късно, и сега разбирам че е било за добро!
КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 19 Яну 2010, 0:53

Bella написа:
acho.rs написа: На листовките повече въпроси за механиката на колата - ако жените знаеха , какво всъщност е съединител,какво означава 1ва,2ра,5та и че лампите по таблото НЕ трябва да светят , щеше да им е много по-лесно да карат .

А ако правилата на форума позволяваха щях цветно да ти обясня къде да ме :winky: колега 8)

Не е нужно да си се родил с ... за да разбираш от коли ,но е нужно да си се родил с акъл за да осмисляш къде какво говориш 8) Има жени които ще те накарат да се скъсаш книжката ,така че не подскачай толкова и не слагай всички под един знаменател .Ако ше спиш по - спокойно и предавките си знам , гумите мога да си сменя и накладките дори , че даже знам и лампите по таблото за к'во са .Нито едно от последните не ми помага нито да паркирам ,нито да карам така че не виждам к'во се пънеш .Аз ако съм искала да ставам автомонтьор това щях да уча .А че на мъжете ви е интересно и ви е хоби :yes:

п.с като те знам ,че на всяко нещо имаш отговор и с тебе човек не може да спори чак се чудя що ти пиша ама карай

Извинявай , че за всяко нещо имам отговор - нормално е да можеш да расъждаваш ...
А за тва за жените шофьори - не се пали толкова , нямам конкретно никой впредвит . Много ясно , че има жени които могат да ме накарат да си скъсам книжката , но и ти знаеш , че повечето жени не им се отдава шофирането , просто защото не обичат техниката :dunno: Говорех по-скоро относително , извинявам се официално на женската част от форум :bowdown:

А ако правилата на форума позволяваха щях цветно да ти обясня къде да ме

хахаха , интерсено предложение :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 19 Яну 2010, 8:53

Ник'ви книжки до 30 години,нема да има рейсъри,няма да има жертви а и движението по улиците ще е по-спокойно...много мразим тинейджъри,и като бех тинейджър-па мазих тинейджъри ебаси

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 19 Яну 2010, 11:25

18г и изпита да е на жълтите павета в петък между 17 и 18ч :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 90" Е30 316i
Мечтае да кара: Е30 3??

Мнение от p0wEr » 19 Яну 2010, 11:33

Четох някъде че повечето катастрофи се причиняват от шофиори без книжки и мисля че ако се взимат на 16 години книжките поне малко ще намалее броя на умиращите в катастрофи по пътищата.
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили... :mhihi:
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...

Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...

Малката Базука
Аватар
Кара: e46 e30

Мнение от bozukov_a » 19 Яну 2010, 12:17

nazo1976 написа:18г и изпита да е на жълтите павета в петък между 17 и 18ч :mhihi:

Ми супер,тъкмо за 1час ще ти себерат 4,5км (каране :mhihi: ) на 1ва.

Според мен е по-важно след завършване на у-ще да се започват курсовете,много малко са учениците които умеят да здържат адреналина дошъл от вечерното домашно парти което се заформя,как го виждате чакащ бандта прие у-ще с кола под ръка.Това са отделни случаи,но по закона на Мърфи точно в неподходято време на неподходящото място стават белите а повечето са от избухване на адреналин.
18,19 години за мен е нормално,нека бедем реалисти
Изображение

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 19 Яну 2010, 12:55

защо ни сравнявате с американците... пътищата им нямат нищо общо с нашите... организацията на движението е на светлинни години... а и там карат предимно автоматици... курсовете им не съм ги карал но съм сигурен че там се допускат наистина само годни за управление на мпс...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото изпадне...
Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
Детайли за колата: тотална щета...

Мнение от stozashto » 19 Яну 2010, 14:20

alx написа:21.
и първите 2 години да са пробни с по-строги наказания за катастрофи по тяхна вина, шофиране в нетрезво състояние и тн.

:yes:
На 16 години най-безопасно е да карат безмоторен самолет! Не се шегувам!

За наземните превозни средства и аз се изкушавам от числото 21, а през първите 1-2 години редовно каране - с опитен шофьор до себе си, по възможност, за да ги допонаучи не само да пазят останалите участници в движението, а и да се пазят от тях! :roll:
Без тази екстра се оцелява с жокерите "Бързай бавно!" и "Ползвай предимството си, само когато ти го дадат!" ;)

Оффтопик:
LUCIFER'S написа:П.С. И казармата трябва да се върне !!! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:yes: :yes: :yes:
Щот' не върви на 26 години, с ключовете за колата в ръка, да пита: "Мамо, имам ли чисти чорапи? А ризата изгладена ли ми е?" :roll:
"... _ _ _ ..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 19 Яну 2010, 15:07

18, нека си стои така.....
На някои акъла не им идва и на 30-40, така че няма смисъл да се дига възрастовата граница, нито да се сваля....
А с американците нямаме нищо общо, пътищата им ли имаме, разстоянията ли, организацията на движението, автомобилите им ли, законите, ли, контрола ли, манталитета ли, кое е общото?!
F**k them all!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 19 Яну 2010, 15:32

18 за мъже,25 за жени и 30 за блондинки :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 19 Яну 2010, 15:42

plradev написа:18 за мъже,25 за жени и 30 за блондинки :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ей я къде е Комисията по дискриминация :twisted: :mhihi:

acho.rs написа: извинявам се официално на женската част от форум :bowdown:

Ти сега заради "предложението " ли взе да сменяш позицията :mhihi:

Spoony написа:
jordanpar написа:П.С. Белла ви го ´´тури´´ на всичките по един доста галантен начин.Единствения начин да се реагира на нейните думи е с широка усмивка и тихи аплодисменти.

Е айде сега. Всички знаем, че натоканите блондинки само едно нещо могат да правят добре... и то не е шофирането :mhihi:

ама поне наистина онова го правят добре

Ммм да един мармот завива шоколада в станиол.Колега гроздето да не е кисело или си връщаш за гумите 8)

А и едно предложение към мъжката част на форум -вместо да обяснявате колко са неможещи що не хванете половинките и дъщерите си да ги научите на нещо :driving: :winky:
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 19 Яну 2010, 16:41

Ти сега заради "предложението " ли взе да сменяш позицията

:smoke:
А и едно предложение към мъжката част на форум -вместо да обяснявате колко са неможещи що не хванете половинките и дъщерите си да ги научите на нещо :driving: :winky:

На доста пикли съм давал да карат и съм се опитвал да ги науча нещо ... но винаги когато започна да обяснявам за лампите на таблото , срещам бясна съпротива изразена в увеличаване на музиката :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата