Напукан/не скъсан/ кожен салон- съвети?!
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Напукан/не скъсан/ кожен салон- съвети?!
А какво ли ще стане ако се различава малко боята? Дали ще е на петна или просто че се боядиса цялото и ще си остане така?
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Предполагам,че ще трябва да се боядиса цялата ако се различава малко цвета
и аз точно немога да определя кой е правилният нюанс на бежавото за моя салон...но ще рискувам 

- i D r i v e
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 N42B20
- Мечтае да кара: 2002 turbo
Ами аз се отчаях от тапицери и бояджии на кожа и от резултатите им и вече си поръчах оргинални BASF бои, грундове, лакове и прочие - използват се изцяло в кожарската индустрия.
Като видя какъв е резултата ще споделя...
Като видя какъв е резултата ще споделя...

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Аз пък си поръчах кита от линка на колегата от предната страница - http://www.318ti.org/forum/showthread.php?t=25597 - до 1 седмица след нова година го очаквам най-късно да дойде и ще споделя от 1-ва ръка дали си струва
!

- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
извинявам се за намесата, защото немога да кажа нищо полезно относно темата
прочетох менията, но всичко се отнася за естествена кожа, а може ли някой да сподели, как може да се оправи претрито по изкуствена кожа...
салона на колата ми е от изкуствена кожа и има претрито на шофиорската седалка, малко е но мен ме дразни и искам да го махна някак ви ... има ли някаква възможност...
извинявам се на колегата, че пиша в темата му
Весели празници на всички
прочетох менията, но всичко се отнася за естествена кожа, а може ли някой да сподели, как може да се оправи претрито по изкуствена кожа...
салона на колата ми е от изкуствена кожа и има претрито на шофиорската седалка, малко е но мен ме дразни и искам да го махна някак ви ... има ли някаква възможност...
извинявам се на колегата, че пиша в темата му
Весели празници на всички

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
laviatan написа:В едно от горните мнения има линк към тема,където много хвялат колегите един продукт-
stambo_81dg
МнениеПубликувано на: 04 Юни 2008, 15:11 Заглавие:
Отговори с цитат Докладвай
старши ентусиаст
Аватар
мога да кажа само едноза препарата за кожа на SCT
В ТУБИчКА Е и ефекта от него е невероятен
ето снимки единият подлакътник е минат с препарата а другия неи двата бяха еднакво напукани
пукнатините се затвориха след третирането
Та колегите пишат в следващите постове,че продукта се разпространява в OMV ,и аз от 1 час обикалям OMV и няма и няма
колега, искам да се извиня-объркал съм се , не съм го вземал от ОМВ останал съм с погрешно впечатление
точно този препарат беше ми го дал един приятел които го е купил от един магазин които разпространява
продуктите на тази фирма, ефекта наистина беше поразителен за мен

когато мазах салона едната седалка беше за претапициране,препарата свърши и не успях да намажа подлакътника тъи като тои не беше претапициран.
наскоро пак търсих там този препарат но нямаше същия,имаше един за кожа пак на тази фирма но нямаше такъв ефект

Стамбо,дай снимка на тая химия.Все някъде ще се намери.

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
GVT написа:Стамбо,дай снимка на тая химия.Все някъде ще се намери.
http://www.maslaigresi.com/index.php?productID=181
като тубичката от линка наи горе ,но не си спомням дали беше точно този продукт.
мисля че надписите бяха по различни освен ако не са променяали нещо.
все пак беше преди година и половина.
- i D r i v e
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 N42B20
- Мечтае да кара: 2002 turbo
мога спокойно да заявя, че захабените, напукани и гнусни (но не скъсани!) кожени тапицерии се възстановяват много, много приемливо стига да имате нужните материали - филер, грунд бои и лакове!
разбира се за някакви разпрани, мазни, водолазни
седалки няма друг лек освен претапициране с изкуствена или естествена кожа!
както се казва The choice is yours...
разбира се за някакви разпрани, мазни, водолазни

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
i D r i v e написа:мога спокойно да заявя, че захабените, напукани и гнусни (но не скъсани!) кожени тапицерии се възстановяват много, много приемливо стига да имате нужните материали - филер, грунд бои и лакове!
разбира се за някакви разпрани, мазни, водолазниседалки няма друг лек освен претапициране с изкуствена или естествена кожа!
Виж баце,дай направо да ти платя сумата за една платена обява със заглавие "Оправям,възстановявам,запълвам,замазвам,боядисвам всичко де що е кожена седалка"
Що ли ми се струва че лееееко комерсиализираш мненията си.....,сега си изровил тема отпреди 100 години само и само ПАК да вметнеш тънко че си в час с тая работа.....

Или казваш "Ей пичове,купувате си това,това и това и си решавате въпроса с тия кожени салони"....или аз лично смисъл от мнението ти не виждам

Ако се правиш на голем играч,не си мисли че в тоя форум нема големи тренъори

- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
Преди време и аз си правих седялките ,самата процедура е доста лесна и не изисква никакви специални умения . За пукнатините ползвах "филър" за кожа с него се работи на същия принцип като с кита за ламарини . За начало изчисти добре кожата и задължително я обезмасли преди да мажеш с каквото и да е . Филъра се нанася на тъкни слоеве и след като изсъхне , което става за около 15-20мин се шкури с финна шкурка (аз ползвах 1500 водна) След като си запълнил пукнатините следва ред на боята , пак отново изчисти и обезмасли седялките . Боядисването си е малко играчка и изисква търпение , при теб предполагам ще е доста по лесно тъй като си с черна кожа . При мен цвета беше доста заносен и се наложи да нанеса към 7-8 много тънки слоя докато седялката заприлича на нещо . Аз лично нанасях боята с гъбичка и се получи доста добре но ако искаш да е перфектно направи го с пистолет .
Ето точните материалите който ползвах аз . И двамата правят доставки до БГ и не е много скъпо .
За цял салон препоръчвам да се вземет 2 кутийки филър и към 150мл боя . При мен отидоха към 300мл но съм с сиво/бял салон и както казах цвета беше много захабен и се наложи доста мазане....
Кит за кожа - http://www.ebay.co.uk/itm/Leather-Repai ... 3cb577a0fd
Боя - http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-Car-leath ... 4aa5b025e6
Ето го моя резултат .... Съжелявам че нямам снимка как изглеждаже преди но както казах беше в достя окаяно състояние
УСПЕХ !!

ПП2:
Сега видях че темата е на 100 години но все пак на някой може да му е полезно
Ето точните материалите който ползвах аз . И двамата правят доставки до БГ и не е много скъпо .
За цял салон препоръчвам да се вземет 2 кутийки филър и към 150мл боя . При мен отидоха към 300мл но съм с сиво/бял салон и както казах цвета беше много захабен и се наложи доста мазане....
Кит за кожа - http://www.ebay.co.uk/itm/Leather-Repai ... 3cb577a0fd
Боя - http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-Car-leath ... 4aa5b025e6
Ето го моя резултат .... Съжелявам че нямам снимка как изглеждаже преди но както казах беше в достя окаяно състояние
УСПЕХ !!

ПП2:

За изтъркана боя на черен кожен салон какъв е най-добрия вариант?Нещо ОЕМ има ли?
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3