Задно предаване - през зимата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Задно предаване - през зимата?

Мнение от zAcK » 08 Окт 2009, 13:30

Toneloker написа:Някой да е карал с летни гуми кола с задно на сняг. :dunno:

Аз. Януари в Сопот на -7 градуса вали сняг и имаше много лед изкачих някво
лудо нагорнище да закарам един приятел. Ама бяхме 3 човека и багаж :twisted:

Писал съм някъде из форумите за тоя случай. С Е34 М20 двигател. Уникална работа.
Още се чудя как от Ивайловград до Стара Загора, от там Сопот и след това София
вечерта, вали сняг и стигнах :twisted: От София до Сопот бяхме 2 човека и брачеда
го помолих да седне отзад че гумите бяха летни и не много нови :paranoid:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Без таван !
Мечтае да кара: E9

Мнение от best_buy » 08 Окт 2009, 13:34

voksayl написа:кола със задно задвижване не можела да се кара зимата. Хлъзгало се, занасяло, въртяло се, било много зле не знам си какво

Абе ти ако питаш колегите с Е30-ките , те не само зимата се хлъзгат , занасят и въртят :mhihi:

Иначе по темата , миналата зима тука у лондона бая сняг падна и карах мойта в снега както беше с летни гуми на 18" гжанта и да ти кажа нямаше големи драми , добре си вървеше.
Изображение

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 08 Окт 2009, 13:43

Не слушай кви глупости ти говорят за задното.
Ще ти трябва някакво време да свикнеш, и малко да промениш стила си на шофиране, но слагаш едни хубави зимни гуми, и си ти...

А човек ако не може да кара, както казаха по-нагоре колегите, дали ще е с предно, задно, 4х4 или 8х8 му е все тая ;)
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
Мечтае да кара: отново BMW

Мнение от SpLiT » 08 Окт 2009, 14:23

sv написа:
Next написа:
sv написа:
Maverick_VS написа:! Сега 320-ката има ASC и ще видим върши ли работа тази зима!

Аз съм СУПЕР ДОВОЛЕН от ASCто, настъпвам си я добре и ако почне да мига връщам газта

Че то АСЦ-то само си връща газта

Не само връща газта ами и включва ABSа на това колело което боксува за да прехвърли натоварването на другото

Кофтито на АСЦ-то е, че понякога ти е по-трудно да караш с него в снега... казвам го от личен опит. Съгласен съм с колегите, които казват че всичко е въпрос кой седи зад волана. Мен също ме беше страх преди да взема първото БМВ, ама после толкова ми хареса, че сега се чудя с кой акъл карам Ауди в момента... е*ати и СФК... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 08 Окт 2009, 14:39

Hack0 написа:...... и тогава татко ми разкри тайната...в багажника имаше едно 50-60 литрово буре пълно с вино :lol: :bchug:

То затова новите БМВ-та ги продават с бонус подарък -бордюр за багажник... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

А иначе "проблемното задно" през зимния сезон си е чист мит измислен от боязливи шофьори и нищо повече ;)
Изображение

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 08 Окт 2009, 14:48

plradev написа:

А иначе "проблемното задно" през зимния сезон си е чист мит измислен от боязливи шофьори и нищо повече ;)

или по-точно от рейсърите с ниски гоуфове които не ставата даже и за снегорини през зимата :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36, 320i

Мнение от NKolev » 08 Окт 2009, 14:59

Сигурно половината форум чака с нетърпение зимата по причина задното предаване :). Ти си взел да се притесняваш.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 08 Окт 2009, 15:03

NKolev написа:Сигурно половината форум чака с нетърпение зимата по причина задното предаване :). Ти си взел да се притесняваш.

Е как няма гумите издържат повече че в тая криза :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: кой щи отделя за гуми :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 08 Окт 2009, 15:47

PIONEER написа:Всяка година тая тема се пуска наново...
Според мен проблема не се състои в предно или задно ами в това кой как кара.И в двата случая си има тънкости,които ако се знаят няма абсолютно никакви проблеми нито с едното нито с другото предаване.

Не разбирам за какви тънкости става въпрос. 1000 пъти по-добре се държи кола със задно, визирам БМВ през зимата на сняг, отколкото недозавиващите и коварни коли с предно. Карал съм всякакви коли с предно от корейски, германски, японски, до чешки и винаги зимата на сняг сядам със страх зад волана и при възможност отстъпвам на друг да ме вози. Не си спомням колко катастрови за малко не станаха от проклетото недозавиване и хлъзгане на предницата преди и задницата, след завоите. Въртял съм се с такива амтомобили на съвсем равен път лятото, с лек завой, само с превключване на ниска предавка с междинна газ. Тези майстори, които са ти наговорили куп митове за колите със задно предаване и хабер си нямат как се управляват и какво удоволствие от шофирането, особено зимата предоставят, най много да са карали стара лада, или москвич. Иди някога на Витоша зимата, непосредствено след снеговалеж и преди да се разчистили да видиш какви дрифтове правим по завоите. Един такъв прекрасен ден за малко да се блъснем 4 коли - 3 е36-ци, включително моята и една е36-ца роудстър Z 3-ка. Всички карахме на дрифт, аз на спускане, те на изкачване и на завоя само благодарение на задното предаване се разминахме на косъм. Недостатъци на автомобилите със задно предаване: По трудно излизат от снега, особено на заден ход. Понякога е невъзможно да излезеш от снега дори с леко навиване на волана, така предните колела допълнително спират колата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо3 » 08 Окт 2009, 16:13

NKolev написа:Сигурно половината форум чака с нетърпение зимата по причина задното предаване :). Ти си взел да се притесняваш.

Де да беше само половината, още от сега сънувам сняг, а аз с хубавите зимни гуми и баварката на Витоша в дълбокия сняг и с вратите напред. :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 08 Окт 2009, 16:15

Със задно предаване зимно време карай само на задна скорост :mhihi:така ще имаш предно :mrgreen:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо3 » 08 Окт 2009, 16:17

saleen написа:Със задно предаване зимно време карай само на задна скорост :mhihi:

Мани, ти се шегуваш, а питаш ли ме как маневрирам на заден ход в снега? В повечето случаи си търся двама пасажери, които разполагам на задната седалка, в някои пак двама, ама с ръце на предния капак. :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 08 Окт 2009, 16:18

Предното през зимата е много по-трудно за каране, според мен. Особено новите модели на БМВ с тия контроли, ако си слаб шофьор няма да си личи :mhihi: . Колкото до наблюдение за предно на сняг - вие старо Ауди комби виждали ли сте :shock: . А за колите преди, ми то и снега беше друг :mhihi: .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 08 Окт 2009, 16:22

аз съм готов да се обзаложа, че ще се кача там, където кола с предно няма да успее, условието е да сме с едни и същи гуми! :smoke:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Съветски зърнокомбайн
Мечтае да кара: ///М3 E36
Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....

Мнение от BMWPetio » 08 Окт 2009, 16:38

Toneloker написа:Някой да е карал с летни гуми кола с задно на сняг. :dunno:

Аз изминалата зима карах със летни гуми и отпред и отзад и не съм имал никакъв проблем при положение че на ден си минавах над 100км.Най-обичах да намеря някое по-широко местенце вечерта да е натрупало около педя и да няма коли. Няма такъв адреналин връткам си се все едно под капака имам ///М-ков мотор а не М40. За тази година съм си подготвил 4 новички зимни гуми и пак разумната с педала на газта , че тия БМВ-та все с вратите напред :) :) :)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата