Задно предаване - през зимата?
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Задно предаване - през зимата?
Toneloker написа:Някой да е карал с летни гуми кола с задно на сняг.
Аз. Януари в Сопот на -7 градуса вали сняг и имаше много лед изкачих някво
лудо нагорнище да закарам един приятел. Ама бяхме 3 човека и багаж

Писал съм някъде из форумите за тоя случай. С Е34 М20 двигател. Уникална работа.
Още се чудя как от Ивайловград до Стара Загора, от там Сопот и след това София
вечерта, вали сняг и стигнах

го помолих да седне отзад че гумите бяха летни и не много нови

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- best_buy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Без таван !
- Мечтае да кара: E9
voksayl написа:кола със задно задвижване не можела да се кара зимата. Хлъзгало се, занасяло, въртяло се, било много зле не знам си какво
Абе ти ако питаш колегите с Е30-ките , те не само зимата се хлъзгат , занасят и въртят

Иначе по темата , миналата зима тука у лондона бая сняг падна и карах мойта в снега както беше с летни гуми на 18" гжанта и да ти кажа нямаше големи драми , добре си вървеше.

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Не слушай кви глупости ти говорят за задното.
Ще ти трябва някакво време да свикнеш, и малко да промениш стила си на шофиране, но слагаш едни хубави зимни гуми, и си ти...
А човек ако не може да кара, както казаха по-нагоре колегите, дали ще е с предно, задно, 4х4 или 8х8 му е все тая
Ще ти трябва някакво време да свикнеш, и малко да промениш стила си на шофиране, но слагаш едни хубави зимни гуми, и си ти...
А човек ако не може да кара, както казаха по-нагоре колегите, дали ще е с предно, задно, 4х4 или 8х8 му е все тая

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
sv написа:Next написа:sv написа:Maverick_VS написа:! Сега 320-ката има ASC и ще видим върши ли работа тази зима!
Аз съм СУПЕР ДОВОЛЕН от ASCто, настъпвам си я добре и ако почне да мига връщам газта
Че то АСЦ-то само си връща газта
Не само връща газта ами и включва ABSа на това колело което боксува за да прехвърли натоварването на другото
Кофтито на АСЦ-то е, че понякога ти е по-трудно да караш с него в снега... казвам го от личен опит. Съгласен съм с колегите, които казват че всичко е въпрос кой седи зад волана. Мен също ме беше страх преди да взема първото БМВ, ама после толкова ми хареса, че сега се чудя с кой акъл карам Ауди в момента... е*ати и СФК...

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Hack0 написа:...... и тогава татко ми разкри тайната...в багажника имаше едно 50-60 литрово буре пълно с вино![]()
То затова новите БМВ-та ги продават с бонус подарък -бордюр за багажник...

А иначе "проблемното задно" през зимния сезон си е чист мит измислен от боязливи шофьори и нищо повече

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
plradev написа:
А иначе "проблемното задно" през зимния сезон си е чист мит измислен от боязливи шофьори и нищо повече
или по-точно от рейсърите с ниски гоуфове които не ставата даже и за снегорини през зимата

- NKolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36, 320i
Сигурно половината форум чака с нетърпение зимата по причина задното предаване
. Ти си взел да се притесняваш.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
NKolev написа:Сигурно половината форум чака с нетърпение зимата по причина задното предаване. Ти си взел да се притесняваш.
Е как няма гумите издържат повече че в тая криза

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
PIONEER написа:Всяка година тая тема се пуска наново...
Според мен проблема не се състои в предно или задно ами в това кой как кара.И в двата случая си има тънкости,които ако се знаят няма абсолютно никакви проблеми нито с едното нито с другото предаване.
Не разбирам за какви тънкости става въпрос. 1000 пъти по-добре се държи кола със задно, визирам БМВ през зимата на сняг, отколкото недозавиващите и коварни коли с предно. Карал съм всякакви коли с предно от корейски, германски, японски, до чешки и винаги зимата на сняг сядам със страх зад волана и при възможност отстъпвам на друг да ме вози. Не си спомням колко катастрови за малко не станаха от проклетото недозавиване и хлъзгане на предницата преди и задницата, след завоите. Въртял съм се с такива амтомобили на съвсем равен път лятото, с лек завой, само с превключване на ниска предавка с междинна газ. Тези майстори, които са ти наговорили куп митове за колите със задно предаване и хабер си нямат как се управляват и какво удоволствие от шофирането, особено зимата предоставят, най много да са карали стара лада, или москвич. Иди някога на Витоша зимата, непосредствено след снеговалеж и преди да се разчистили да видиш какви дрифтове правим по завоите. Един такъв прекрасен ден за малко да се блъснем 4 коли - 3 е36-ци, включително моята и една е36-ца роудстър Z 3-ка. Всички карахме на дрифт, аз на спускане, те на изкачване и на завоя само благодарение на задното предаване се разминахме на косъм. Недостатъци на автомобилите със задно предаване: По трудно излизат от снега, особено на заден ход. Понякога е невъзможно да излезеш от снега дори с леко навиване на волана, така предните колела допълнително спират колата.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
NKolev написа:Сигурно половината форум чака с нетърпение зимата по причина задното предаване. Ти си взел да се притесняваш.
Де да беше само половината, още от сега сънувам сняг, а аз с хубавите зимни гуми и баварката на Витоша в дълбокия сняг и с вратите напред.

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Със задно предаване зимно време карай само на задна скорост
така ще имаш предно 

Никой не мое ма връне на селу!
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
saleen написа:Със задно предаване зимно време карай само на задна скорост
Мани, ти се шегуваш, а питаш ли ме как маневрирам на заден ход в снега? В повечето случаи си търся двама пасажери, които разполагам на задната седалка, в някои пак двама, ама с ръце на предния капак.

Предното през зимата е много по-трудно за каране, според мен. Особено новите модели на БМВ с тия контроли, ако си слаб шофьор няма да си личи
. Колкото до наблюдение за предно на сняг - вие старо Ауди комби виждали ли сте
. А за колите преди, ми то и снега беше друг
.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
аз съм готов да се обзаложа, че ще се кача там, където кола с предно няма да успее, условието е да сме с едни и същи гуми! 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- BMWPetio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Съветски зърнокомбайн
- Мечтае да кара: ///М3 E36
- Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....
Toneloker написа:Някой да е карал с летни гуми кола с задно на сняг.
Аз изминалата зима карах със летни гуми и отпред и отзад и не съм имал никакъв проблем при положение че на ден си минавах над 100км.Най-обичах да намеря някое по-широко местенце вечерта да е натрупало около педя и да няма коли. Няма такъв адреналин връткам си се все едно под капака имам ///М-ков мотор а не М40. За тази година съм си подготвил 4 новички зимни гуми и пак разумната с педала на газта , че тия БМВ-та все с вратите напред