Диана Найденова-български журналист...
Модератор: Общи модератори
56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
големи "капацитети" тука ве!
къде беше темата, а къде отиде!?
и да,мен също ме кефи стила на Дианчето...
къде беше темата, а къде отиде!?
и да,мен също ме кефи стила на Дианчето...

///peter написа:............................
Самият начин на задаване на въпросите и е глупав. Специално гледах предаването и със Сидеров. Целеше на всяка цена да го унижи по някакъв начин, типично по злобно женски начин. Изкарваше разни цитати, от преди години и задаваше въпроси, без да изчака какво ще каже госта. Тотално Не професионално, един вид политическата Вулева. Само един политически лаик може да разчита, че казаното от лицето Х преди време, трябва да бъде същото и сега, все изестно е че политиката е една игра и тя се променя в зависимост от обстановката ДНЕС, ако тя не разбира това, не и е мястото в подобно предаване.
А за Цветков, не знам може да сме гледали различни предавания, но Миленчо, за мен винаги е бил селяче, нещо като Коритарката.
Агент Алберт, да може да се каже добър...
държа да подчертая първо, че не съм много запознат с кариерата на въпросната дама, но от тая дискусия в темата ми стана любопитно та си направих труда да изгледам интервюто с Волен Сидеров...
та от видяното /и чуто/ съм склонен да не се съглася с позицията на колегата
определено въпросите на журналистката не са глупави, неудобни-да, но не глупави. не мога да се съглася, че идеята е да се унижи интервюирания...работата на журналиста според мен е именно в това да зададе въпросите,които вълнуват обществеността, а те винаги са неудобни...за каква женска злоба става дума...та това е по-скоро журналистически хъс;) как може да твърдиш, че няма значение каква е била позицията на даден политик преди време и това, че сега не е същата

логично е да вади цитати от преди време, този тип е политик и трябва да се замисля какво плещи в публичното пространство и за това, че думите му след време могат да рефлектират с/у него...
наистина политиката е игра, но да твърдиш, че е логично и нормално да променяш възгледите си означава, че си се примирил с участието си в тая игра и с това да си вечно от прецаканата страна

и да, прекъсва наистина интервюирания, но прави това в моменти когато лицето почва да разтяга локуми, пуска обичайните клишета и де факто не отговаря конкретно на зададения въпрос

трябва да има такива журналисти, трябва да има такива предавания...не че това ще промени нещо и ще накара хора като Волен да "изтрезнеят" и да слязат на земята, но поне може да ги накара да се замислят...може да накара да се замислят и хората, дето явно предпочитат просто да гледат отстрани как кервана си върви...
това е истинската журналистика за мен- с неудобните въпроси, с настъпването по мазола

Аре, моля ви са..! Държавата ли е тръгнала да променя като е толкова можеща да направи партия, навсякъде да говори с такъв хъс и тогава ще застана зад този човек, който е годен за водене на гражданско общество, иначе пълна позьорщина от нейна страна, направо отвратителна! Не може виждаш ли щот някой говори локуми да го прекъсваш, съскаш и кво ли не, това е дебат. Те ще й го върнат и с право - радвам се! Николай Бареков за мен е добър екземпляр за точният водещ/журналист.
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
нещо си се заблудил...acer написа:...като е толкова можеща да направи партия..... Николай Бареков за мен е добър екземпляр за точният водещ/журналист.
знаещите и можещите, никога не парадират!
а,ако трябва да посоча точен журналист...
нека бъде, Миролюба Бенатова!
acer написа:.........Не може виждаш ли щот някой говори локуми да го прекъсваш, съскаш и кво ли не, това е дебат. .......
ами пич, не осъзнаваш ли че си противоречиш? или разбирането ти за дебат няма нищо общо с моето?
начи според теб дебат е да излезе некой калъф, да си каже рецитацията, да подмине отговора на въпросите ти и ти да не го прекъсваш, щото видиш ли не е възпитано

тоя е поканен в тва студио точно за да му се задават директни въпроси, на които да отговори....не да си вади лозунгите- тва не е предизборен митинг!
явно и разбирането ти за качествена журналистика се разминава с моето, щото ако съдя от поста ти според теб журналиста не трябва да хапе опонента си, а просто в началото да представи кой е госта му, да му даде думата, да го изслуша мълчаливо и накрая да му ръкопляска на думите и може би да му целуне ръка????
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
И аз подкрепям Иво и аз мисля ,че тя е много добър журналист.
Изгледах интервюто внимателно , в което се видя колко далеч от нещата в държавата е госта на предаването , видя се неговата злоба а на нея шапка й свалих за това ,че не го оставяше без да отговори
Ако някои от колегите тук ,които казаха ,че тя е далеч от журналистиката и е чисто и просто злобен човек/жена то тогава някоя "мека Мара" ли според вас господа трябва да е човека насреща ? мисля си че това не са детски лексикони и нещо много по-сериозно ... Благодаря
Георги Пенчев
Изгледах интервюто внимателно , в което се видя колко далеч от нещата в държавата е госта на предаването , видя се неговата злоба а на нея шапка й свалих за това ,че не го оставяше без да отговори

Георги Пенчев
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
acer написа:Да си задава неудобните въпроси нямам нищо напротив, ама има и по-културни начини, така изглежда нахална и невъзпитана, ама кво ли спора и аз, тя сама сe излага
И аз тва казах, ма казаха тука че съм за Волен та затва реших да не се обаждам. Дай на хората некой дето се джафка и гледай сеир, тя е най-добрата, ма и затва сме на тоя хал де...
///peter написа:acer написа:Да си задава неудобните въпроси нямам нищо напротив, ама има и по-културни начини, така изглежда нахална и невъзпитана, ама кво ли спора и аз, тя сама сe излага
И аз тва казах, ма казаха тука че съм за Волен та затва реших да не се обаждам. Дай на хората некой дето се джафка и гледай сеир, тя е най-добрата, ма и затва сме на тоя хал де...
батка на тоя хал сме, щото са твърде малко такива като нея, а са твърде много другите дето си траят и гледат управляващите в очите като вярно куче господаря си

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
zazomazo написа:///peter написа:acer написа:Да си задава неудобните въпроси нямам нищо напротив, ама има и по-културни начини, така изглежда нахална и невъзпитана, ама кво ли спора и аз, тя сама сe излага
батка на тоя хал сме, щото са твърде малко такива като нея, а са твърде много другите дето си траят и гледат управляващите в очите като вярно куче господаря сивсе ми е едно на коя партия симпатизираш да ти кажа, ама повярвай ми, който и да е на власт докато всички си траят нищо няма да се промени... погледни в световен мащаб има ли държава в която нещо се е променило тихомълком? не че въпросната журналистка ще промени ситуацията в тая държава, но поне е едно добро начало
"Батенце", с подобни махленски изяви нищо съществено не се случва освен нещо от сорта на "Малиииии, тая го закла тоя"

В България, са много малко тези журналя, Коритарката мога да кажа, че ми харесва до някъде, а другият който едва ли много от Вас помнят предаванията му по Канал 1 е Дачков, макар да бе политически обвързан, той знаеше как да унижи събеседника си, но културно.
Са се надявам да стана ясно, какво имам в предвид за въпросната дама, има още доста Леб да яде, преди да стигне някакво ниво на добра журналистика, а не поредната повярвала си водеща, тип Вучков.
Предаването "Челюсти" го слушам по радиото винаги когато имам възможност. Найденова ме кефи. Ще ви кажа защо.
Защото винаги много добре си подготвя домашното, което за един истински журналист е много важно. Винаги е в час със събитията, както у нас така и по света. Слушал съм много полемики с Владо Каролев (който не мога да понасям), който много обича да дава примери с тази или онази икономика, с тази или онази политическа формация и да ги сравнява с българските им аналози. За да можеш да опонираш на такъв човек, който работи с цифри и факти, ти също трябва да си в час с тези неща, а тя е. За разлика от Милен Цветков Диана Найденова е ЖУРНАЛИСТ и водещ. Милен е само водещ. Едно тъпо барманче, костовист, който не признава друго мнение освен своето. Селяче, както го нарече един колега. То даже и изказа му е такъв, селски. Той никога не е бил журналист. Никога. Лора Крумова също е журналист, но претърпя много странна метаморфоза откогато започна да работи с Милен т.е. започна да му се мазни като гладно кученце и да придобива този селски изказ и излъчване. Жалко за нея.
Диана много ми напомня за един много голям, български журналист и това е Кеворк Кеворкян. Наистина още е много далеч от него, но си личи че има потенциал. А, интервюто с Волен беше егати цирка. От всичките му заучени фрази най-много ми харесва тази "политическа поръчка". Нещо много на сериозно се взима този човек. За мен той е едно политическо НИЩО.
Защото винаги много добре си подготвя домашното, което за един истински журналист е много важно. Винаги е в час със събитията, както у нас така и по света. Слушал съм много полемики с Владо Каролев (който не мога да понасям), който много обича да дава примери с тази или онази икономика, с тази или онази политическа формация и да ги сравнява с българските им аналози. За да можеш да опонираш на такъв човек, който работи с цифри и факти, ти също трябва да си в час с тези неща, а тя е. За разлика от Милен Цветков Диана Найденова е ЖУРНАЛИСТ и водещ. Милен е само водещ. Едно тъпо барманче, костовист, който не признава друго мнение освен своето. Селяче, както го нарече един колега. То даже и изказа му е такъв, селски. Той никога не е бил журналист. Никога. Лора Крумова също е журналист, но претърпя много странна метаморфоза откогато започна да работи с Милен т.е. започна да му се мазни като гладно кученце и да придобива този селски изказ и излъчване. Жалко за нея.
Диана много ми напомня за един много голям, български журналист и това е Кеворк Кеворкян. Наистина още е много далеч от него, но си личи че има потенциал. А, интервюто с Волен беше егати цирка. От всичките му заучени фрази най-много ми харесва тази "политическа поръчка". Нещо много на сериозно се взима този човек. За мен той е едно политическо НИЩО.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
За Диана Найденова не бях чувал преди да се появи тази тема тук...Изгледах внимателно интервюто с Болен и определено ми допадна начина по който го постави на мястото му !!! Много са ми странни хората,които говорят абе "..абе хубаво ,че го засра тоя,ма не треаше така..?!"
А как ??? Да го гледа с навлажнен поглед в очите,да го изчака да си избълва тъпотиите познати до болка и "културно" да му каже "Не сте прав г-н Сидеров" ..Аз лично не видях да се държи арогантно ,а настоятелно !! Иска си конкретен отговор на конкретен въпрос подлатен с факти..Тва ако не е професионализъм ,не знам кво тряббва да е ..Другия вариант за "рофесионализъм" е да стане подлога и политиците да я потупат по рамото казвайки и ,че е от нея ще стане журналист
..
Евала на мацката,вижда се че в нея има потенциал и да продължава все така..Има нужда от повече хора като нея

Евала на мацката,вижда се че в нея има потенциал и да продължава все така..Има нужда от повече хора като нея

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
и на мен ми е много надъхана и самоволна,не ми харесва подходът й,ама при това,че все олигофрени има на ефир-милен,бареков,четириочката цветанка ризова
и още много,тази диана изпъква..
михнева е къде преди нея
дачков е кадър на кулезич,а тя сега се подписва под лора кварц и доста остро напада ефирните личности в статиите си

михнева е къде преди нея
а другият който едва ли много от Вас помнят предаванията му по Канал 1 е Дачков
дачков е кадър на кулезич,а тя сега се подписва под лора кварц и доста остро напада ефирните личности в статиите си
Последна промяна павката на 27 Юли 2009, 8:57, променена общо 1 път
///peter написа:да се изтъпанчиш пред национален ефир, да прекъсваш, да демонстрираш явен неприазън към събеседниците си е непрофесионално.
///peter написа:нямам нищо против това да ги кара да се потят, но да стане интелигентно, леко и без да се налага да спира събеседника си задъхано и цялата червена опитвайки са да зададе зледващият си "размазващ" въпрос, без да е чула отговора на последния![]()
///peter написа:как да унижи събеседника си, но културно.

Има много културни начини да направиш някой за 2 стотинки ако си го заслужава.
Може да захапеш някой и да не пускаш докато не отговори на въпроса, но да НЕ го прекъсваш докато пелтечи и се пече на бавен огън.
Злобно интервюираният, дори да не го заслужава, често се превръща в жертвата, на която мнозина съчувстват.
И най-накрая има съществена разлика между хъс и злоба.
И представете си, че вас ви интервюира някой нетолерантен журналист. Вие имате брилянтна идея и може да я обясните по един много прост и цветен начин на народа. Интервюиращия обаче ви прекъсва, прави гримаси и с поведението си цели да ви изнерви и дискредитира. И вие се изнервяте. И резултатът е ясен.
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Без да имам претенции мнението ми да е меродавно, след като изгледах интервюто със Сидеров, позицията ми е почти същата като на ///peter. Единственото, с което съм съгласен с другите колеги е, че докрай държеше да й отговаря на въпросите. Но останалото - в нея имаше сарказъм, откровено подигравателно звучеше на моменти, разговора приличаше в голямата си част на разговор между баба Мара и дедо Цоло от кварталното кафене, които спорят за политика. Нищо професионално не видях в тази женица. За мен ще бъде еталон на "неудобна журналистка", когато направи същите предавания със Станишев - пита го кой е баща му Димитър Станишев, как така уж загърбихме мрачния 45годишен период на комунизъм, а днес ни управляват синове на чавдарци, убивали цвета на нацията след 44г, как така първия му трудов договор е като министър прецедател, да покани Първанов и да го пита дали е постоянен политик - как до вчера твърди, че НАТО е голямо зло, а на другия ден става първи евро-атлантик, да покани Доган и го пита за договорите без търг и потоците пари, отпускани от бившите "турски" министерства на Чакъров и Етем, покани дедото-лешояд и направи едно журналистическо разследване около имотите и горите му, и установи че като изключим 2 двореца, всичко истанало е наше - на България, а не на некакъв псевдо цар, и т.н. Тогава ще мине за такава, каквато я изкарва Скица, ама да гради имидж със предавания като това с откровено неподготвения и неставащ за политик Сидеров - по-скоро ме кара да виждам тенденция.
А отделен въпрос е, какво е "професионална журналистика" - границата е много тънка - между очернящи въпроси - на всеки могат да бъдат зададени, и между угодни въпроси - истината е по-средата, като лично мое мнение е, че такива журналсти няма - в световен мащаб - всички имат шефове, обвързани с определена власт и пари, които няма как да критикуват чрез своята медия. Това е като да съм журналист от вестник "Дума", и някой да ми публикаво интервюто с еди кой си, във възхвала на демокрацията - ами няма да стане, ще трябва да му задавам такива въпроси, че да се опитам да "очерня" неговата гледна точка и система... Малките изключения свършват като Политковская за съжаление...
А отделен въпрос е, какво е "професионална журналистика" - границата е много тънка - между очернящи въпроси - на всеки могат да бъдат зададени, и между угодни въпроси - истината е по-средата, като лично мое мнение е, че такива журналсти няма - в световен мащаб - всички имат шефове, обвързани с определена власт и пари, които няма как да критикуват чрез своята медия. Това е като да съм журналист от вестник "Дума", и някой да ми публикаво интервюто с еди кой си, във възхвала на демокрацията - ами няма да стане, ще трябва да му задавам такива въпроси, че да се опитам да "очерня" неговата гледна точка и система... Малките изключения свършват като Политковская за съжаление...
56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4