Диана Найденова-български журналист...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 26 Юли 2009, 10:08

големи "капацитети" тука ве!
къде беше темата, а къде отиде!?
и да,мен също ме кефи стила на Дианчето... :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 26 Юли 2009, 10:42

///peter написа:............................

Самият начин на задаване на въпросите и е глупав. Специално гледах предаването и със Сидеров. Целеше на всяка цена да го унижи по някакъв начин, типично по злобно женски начин. Изкарваше разни цитати, от преди години и задаваше въпроси, без да изчака какво ще каже госта. Тотално Не професионално, един вид политическата Вулева. Само един политически лаик може да разчита, че казаното от лицето Х преди време, трябва да бъде същото и сега, все изестно е че политиката е една игра и тя се променя в зависимост от обстановката ДНЕС, ако тя не разбира това, не и е мястото в подобно предаване.
А за Цветков, не знам може да сме гледали различни предавания, но Миленчо, за мен винаги е бил селяче, нещо като Коритарката.
Агент Алберт, да може да се каже добър...

държа да подчертая първо, че не съм много запознат с кариерата на въпросната дама, но от тая дискусия в темата ми стана любопитно та си направих труда да изгледам интервюто с Волен Сидеров...
та от видяното /и чуто/ съм склонен да не се съглася с позицията на колегата
определено въпросите на журналистката не са глупави, неудобни-да, но не глупави. не мога да се съглася, че идеята е да се унижи интервюирания...работата на журналиста според мен е именно в това да зададе въпросите,които вълнуват обществеността, а те винаги са неудобни...за каква женска злоба става дума...та това е по-скоро журналистически хъс;) как може да твърдиш, че няма значение каква е била позицията на даден политик преди време и това, че сега не е същата :shock: та този тип като представител на дадена партия отстоява позицията на тая партия...и от твойте думи излиза, че би било логично и тая партия да си промени платформата в движение???
логично е да вади цитати от преди време, този тип е политик и трябва да се замисля какво плещи в публичното пространство и за това, че думите му след време могат да рефлектират с/у него...
наистина политиката е игра, но да твърдиш, че е логично и нормално да променяш възгледите си означава, че си се примирил с участието си в тая игра и с това да си вечно от прецаканата страна :roll:
и да, прекъсва наистина интервюирания, но прави това в моменти когато лицето почва да разтяга локуми, пуска обичайните клишета и де факто не отговаря конкретно на зададения въпрос ;)
трябва да има такива журналисти, трябва да има такива предавания...не че това ще промени нещо и ще накара хора като Волен да "изтрезнеят" и да слязат на земята, но поне може да ги накара да се замислят...може да накара да се замислят и хората, дето явно предпочитат просто да гледат отстрани как кервана си върви...
това е истинската журналистика за мен- с неудобните въпроси, с настъпването по мазола :!:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 26 Юли 2009, 12:45

Аре, моля ви са..! Държавата ли е тръгнала да променя като е толкова можеща да направи партия, навсякъде да говори с такъв хъс и тогава ще застана зад този човек, който е годен за водене на гражданско общество, иначе пълна позьорщина от нейна страна, направо отвратителна! Не може виждаш ли щот някой говори локуми да го прекъсваш, съскаш и кво ли не, това е дебат. Те ще й го върнат и с право - радвам се! Николай Бареков за мен е добър екземпляр за точният водещ/журналист.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 26 Юли 2009, 12:58

acer написа:...като е толкова можеща да направи партия..... Николай Бареков за мен е добър екземпляр за точният водещ/журналист.
нещо си се заблудил...
знаещите и можещите, никога не парадират!

а,ако трябва да посоча точен журналист...
нека бъде, Миролюба Бенатова!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 26 Юли 2009, 13:43

acer написа:.........Не може виждаш ли щот някой говори локуми да го прекъсваш, съскаш и кво ли не, това е дебат. .......

ами пич, не осъзнаваш ли че си противоречиш? или разбирането ти за дебат няма нищо общо с моето?
начи според теб дебат е да излезе некой калъф, да си каже рецитацията, да подмине отговора на въпросите ти и ти да не го прекъсваш, щото видиш ли не е възпитано :shock:
тоя е поканен в тва студио точно за да му се задават директни въпроси, на които да отговори....не да си вади лозунгите- тва не е предизборен митинг!
явно и разбирането ти за качествена журналистика се разминава с моето, щото ако съдя от поста ти според теб журналиста не трябва да хапе опонента си, а просто в началото да представи кой е госта му, да му даде думата, да го изслуша мълчаливо и накрая да му ръкопляска на думите и може би да му целуне ръка????

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 26 Юли 2009, 14:02

И аз подкрепям Иво и аз мисля ,че тя е много добър журналист.
Изгледах интервюто внимателно , в което се видя колко далеч от нещата в държавата е госта на предаването , видя се неговата злоба а на нея шапка й свалих за това ,че не го оставяше без да отговори :!: Ако някои от колегите тук ,които казаха ,че тя е далеч от журналистиката и е чисто и просто злобен човек/жена то тогава някоя "мека Мара" ли според вас господа трябва да е човека насреща ? мисля си че това не са детски лексикони и нещо много по-сериозно ... Благодаря

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 26 Юли 2009, 14:52

Да си задава неудобните въпроси нямам нищо напротив, ама има и по-културни начини, така изглежда нахална и невъзпитана, ама кво ли спора и аз, тя сама сe излага

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 26 Юли 2009, 15:14

acer написа:Да си задава неудобните въпроси нямам нищо напротив, ама има и по-културни начини, така изглежда нахална и невъзпитана, ама кво ли спора и аз, тя сама сe излага

И аз тва казах, ма казаха тука че съм за Волен та затва реших да не се обаждам. Дай на хората некой дето се джафка и гледай сеир, тя е най-добрата, ма и затва сме на тоя хал де...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 26 Юли 2009, 15:34

///peter написа:
acer написа:Да си задава неудобните въпроси нямам нищо напротив, ама има и по-културни начини, така изглежда нахална и невъзпитана, ама кво ли спора и аз, тя сама сe излага

И аз тва казах, ма казаха тука че съм за Волен та затва реших да не се обаждам. Дай на хората некой дето се джафка и гледай сеир, тя е най-добрата, ма и затва сме на тоя хал де...

батка на тоя хал сме, щото са твърде малко такива като нея, а са твърде много другите дето си траят и гледат управляващите в очите като вярно куче господаря си ;) все ми е едно на коя партия симпатизираш да ти кажа, ама повярвай ми, който и да е на власт докато всички си траят нищо няма да се промени... погледни в световен мащаб има ли държава в която нещо се е променило тихомълком? не че въпросната журналистка ще промени ситуацията в тая държава, но поне е едно добро начало ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 26 Юли 2009, 15:48

zazomazo написа:
///peter написа:

батка на тоя хал сме, щото са твърде малко такива като нея, а са твърде много другите дето си траят и гледат управляващите в очите като вярно куче господаря си ;) все ми е едно на коя партия симпатизираш да ти кажа, ама повярвай ми, който и да е на власт докато всички си траят нищо няма да се промени... погледни в световен мащаб има ли държава в която нещо се е променило тихомълком? не че въпросната журналистка ще промени ситуацията в тая държава, но поне е едно добро начало ;)

"Батенце", с подобни махленски изяви нищо съществено не се случва освен нещо от сорта на "Малиииии, тая го закла тоя" ;) Ще ти го кажа иначе, защото виждам че от немощ започнахте да ме причислявате към атака, и че съм се кефел на Волен. ОК, добре е решила да е хаплива, но някак си самото и отношение не е подобаващо на сериозен водещ на предаване, става за някое предаване по радиото което даже и не бях чувал за него... Но да се изтъпанчиш пред национален ефир, да прекъсваш, да демонстрираш явен неприазън към събеседниците си е непрофесионално. И сега да помогна на хората и главно автора на темата, защото на него му бе най-трудно да ме разбере, нямам нищо против това да ги кара да се потят, но да стане интелигентно, леко и без да се налага да спира събеседника си задъхано и цялата червена опитвайки са да зададе зледващият си "размазващ" въпрос, без да е чула отговора на последния ;)
В България, са много малко тези журналя, Коритарката мога да кажа, че ми харесва до някъде, а другият който едва ли много от Вас помнят предаванията му по Канал 1 е Дачков, макар да бе политически обвързан, той знаеше как да унижи събеседника си, но културно.
Са се надявам да стана ясно, какво имам в предвид за въпросната дама, има още доста Леб да яде, преди да стигне някакво ниво на добра журналистика, а не поредната повярвала си водеща, тип Вучков.

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 26 Юли 2009, 15:53

Предаването "Челюсти" го слушам по радиото винаги когато имам възможност. Найденова ме кефи. Ще ви кажа защо.
Защото винаги много добре си подготвя домашното, което за един истински журналист е много важно. Винаги е в час със събитията, както у нас така и по света. Слушал съм много полемики с Владо Каролев (който не мога да понасям), който много обича да дава примери с тази или онази икономика, с тази или онази политическа формация и да ги сравнява с българските им аналози. За да можеш да опонираш на такъв човек, който работи с цифри и факти, ти също трябва да си в час с тези неща, а тя е. За разлика от Милен Цветков Диана Найденова е ЖУРНАЛИСТ и водещ. Милен е само водещ. Едно тъпо барманче, костовист, който не признава друго мнение освен своето. Селяче, както го нарече един колега. То даже и изказа му е такъв, селски. Той никога не е бил журналист. Никога. Лора Крумова също е журналист, но претърпя много странна метаморфоза откогато започна да работи с Милен т.е. започна да му се мазни като гладно кученце и да придобива този селски изказ и излъчване. Жалко за нея.
Диана много ми напомня за един много голям, български журналист и това е Кеворк Кеворкян. Наистина още е много далеч от него, но си личи че има потенциал. А, интервюто с Волен беше егати цирка. От всичките му заучени фрази най-много ми харесва тази "политическа поръчка". Нещо много на сериозно се взима този човек. За мен той е едно политическо НИЩО.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 26 Юли 2009, 17:58

За Диана Найденова не бях чувал преди да се появи тази тема тук...Изгледах внимателно интервюто с Болен и определено ми допадна начина по който го постави на мястото му !!! Много са ми странни хората,които говорят абе "..абе хубаво ,че го засра тоя,ма не треаше така..?!" :shock: А как ??? Да го гледа с навлажнен поглед в очите,да го изчака да си избълва тъпотиите познати до болка и "културно" да му каже "Не сте прав г-н Сидеров" ..Аз лично не видях да се държи арогантно ,а настоятелно !! Иска си конкретен отговор на конкретен въпрос подлатен с факти..Тва ако не е професионализъм ,не знам кво тряббва да е ..Другия вариант за "рофесионализъм" е да стане подлога и политиците да я потупат по рамото казвайки и ,че е от нея ще стане журналист ;) ..
Евала на мацката,вижда се че в нея има потенциал и да продължава все така..Има нужда от повече хора като нея :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 27 Юли 2009, 0:06

и на мен ми е много надъхана и самоволна,не ми харесва подходът й,ама при това,че все олигофрени има на ефир-милен,бареков,четириочката цветанка ризова :bowdown: и още много,тази диана изпъква..
михнева е къде преди нея
а другият който едва ли много от Вас помнят предаванията му по Канал 1 е Дачков

дачков е кадър на кулезич,а тя сега се подписва под лора кварц и доста остро напада ефирните личности в статиите си
Последна промяна павката на 27 Юли 2009, 8:57, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 27 Юли 2009, 0:47

///peter написа:да се изтъпанчиш пред национален ефир, да прекъсваш, да демонстрираш явен неприазън към събеседниците си е непрофесионално.

///peter написа:нямам нищо против това да ги кара да се потят, но да стане интелигентно, леко и без да се налага да спира събеседника си задъхано и цялата червена опитвайки са да зададе зледващият си "размазващ" въпрос, без да е чула отговора на последния ;)

///peter написа:как да унижи събеседника си, но културно.

:yes: Ей за тва говорим ;)
Има много културни начини да направиш някой за 2 стотинки ако си го заслужава.
Може да захапеш някой и да не пускаш докато не отговори на въпроса, но да НЕ го прекъсваш докато пелтечи и се пече на бавен огън.
Злобно интервюираният, дори да не го заслужава, често се превръща в жертвата, на която мнозина съчувстват.
И най-накрая има съществена разлика между хъс и злоба.

И представете си, че вас ви интервюира някой нетолерантен журналист. Вие имате брилянтна идея и може да я обясните по един много прост и цветен начин на народа. Интервюиращия обаче ви прекъсва, прави гримаси и с поведението си цели да ви изнерви и дискредитира. И вие се изнервяте. И резултатът е ясен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Biankonero » 27 Юли 2009, 8:40

Без да имам претенции мнението ми да е меродавно, след като изгледах интервюто със Сидеров, позицията ми е почти същата като на ///peter. Единственото, с което съм съгласен с другите колеги е, че докрай държеше да й отговаря на въпросите. Но останалото - в нея имаше сарказъм, откровено подигравателно звучеше на моменти, разговора приличаше в голямата си част на разговор между баба Мара и дедо Цоло от кварталното кафене, които спорят за политика. Нищо професионално не видях в тази женица. За мен ще бъде еталон на "неудобна журналистка", когато направи същите предавания със Станишев - пита го кой е баща му Димитър Станишев, как така уж загърбихме мрачния 45годишен период на комунизъм, а днес ни управляват синове на чавдарци, убивали цвета на нацията след 44г, как така първия му трудов договор е като министър прецедател, да покани Първанов и да го пита дали е постоянен политик - как до вчера твърди, че НАТО е голямо зло, а на другия ден става първи евро-атлантик, да покани Доган и го пита за договорите без търг и потоците пари, отпускани от бившите "турски" министерства на Чакъров и Етем, покани дедото-лешояд и направи едно журналистическо разследване около имотите и горите му, и установи че като изключим 2 двореца, всичко истанало е наше - на България, а не на некакъв псевдо цар, и т.н. Тогава ще мине за такава, каквато я изкарва Скица, ама да гради имидж със предавания като това с откровено неподготвения и неставащ за политик Сидеров - по-скоро ме кара да виждам тенденция.
А отделен въпрос е, какво е "професионална журналистика" - границата е много тънка - между очернящи въпроси - на всеки могат да бъдат зададени, и между угодни въпроси - истината е по-средата, като лично мое мнение е, че такива журналсти няма - в световен мащаб - всички имат шефове, обвързани с определена власт и пари, които няма как да критикуват чрез своята медия. Това е като да съм журналист от вестник "Дума", и някой да ми публикаво интервюто с еди кой си, във възхвала на демокрацията - ами няма да стане, ще трябва да му задавам такива въпроси, че да се опитам да "очерня" неговата гледна точка и система... Малките изключения свършват като Политковская за съжаление...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата