ДДС
Модератор: Общи модератори
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
ferdy написа:vanci88 написа: колега точно фирмите занимаващи се с услуги имат най-често ДДС за възстановяване
А това пък изобщо не е така. Фирмите за услуги пък точно са най-големите плащачи, защото нямат разходи, а предимно приходи и внасят на поразия ДДС.
и това не е напълно вярно .... има фирми за услуги,които правят много големи разходи..

vanci88 написа:ferdy написа:vanci88 написа: колега точно фирмите занимаващи се с услуги имат най-често ДДС за възстановяване
А това пък изобщо не е така. Фирмите за услуги пък точно са най-големите плащачи, защото нямат разходи, а предимно приходи и внасят на поразия ДДС.
и това не е напълно вярно .... има фирми за услуги,които правят много големи разходи..Но като цяло съм съгласен
Те могат да си ги правят, друг е въпросът колко от тях им се признават. Необоснованите разходи не се признават, гарантирам ти. Може да не ги хванат веднага, но колкото по-късно, толкова повече боли глава. Виждала съм нещата и от двете страни, точно в този случай: работила съм в НАП и сега работя в консултантска фирма.
- vanci88
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
ferdy написа:vanci88 написа:ferdy написа:vanci88 написа: колега точно фирмите занимаващи се с услуги имат най-често ДДС за възстановяване
и това не е напълно вярно .... има фирми за услуги,които правят много големи разходи..Но като цяло съм съгласен
Те могат да си ги правят, друг е въпросът колко от тях им се признават. Необоснованите разходи не се признават, гарантирам ти. Може да не ги хванат веднага, но колкото по-късно, толкова повече боли глава. Виждала съм нещата и от двете страни, точно в този случай: работила съм в НАП и сега работя в консултантска фирма.
идеята ми беше, че за извършването на някой услуги са необходи ми не малко разходи- да се казва, че фирмите за услуги нямат разходи е смешно

А това, че при често наличие на ДДС за възстановяване ще дойдат колеги от бившата ти работа за проверка се съгласих

Е то тука случея въобще не е такъв.. те ддс-арите си личат по сумите за въстановяване
и като видиш че собственика има-няма 2-ри клас завършен.. пък е мега - ултра голЕм бизнесмен.. и иска едни 50 К за възстановяване.. работата е ясна
Лошото е ,че повечето нормални хора, опитващи се да правят некъв редовен бизнес, и обществото, го отнасяме.

Лошото е ,че повечето нормални хора, опитващи се да правят некъв редовен бизнес, и обществото, го отнасяме.
Ох, човече, услугата е интелектуален или физически труд, ако ми кажеш какъв разход мога да си пиша докато мисля... ще те черпя едно голямо. За амортизация на мозъка си не мога да си пиша разход.
Или пък някой ако ме наеме да му боядисвам оградата, откъде ще ми дойде разхода? От механичното движение на китката ми ли?
Няма какво да си чешаме клавиатурите, това е безспорен факт, помисли и ще видиш. И хайде да не разводняваме темата вече. Лека вечер.
Или пък някой ако ме наеме да му боядисвам оградата, откъде ще ми дойде разхода? От механичното движение на китката ми ли?
Няма какво да си чешаме клавиатурите, това е безспорен факт, помисли и ще видиш. И хайде да не разводняваме темата вече. Лека вечер.
- vanci88
- ентусиаст
-
ferdy написа:Ох, човече, услугата е интелектуален или физически труд, ако ми кажеш какъв разход мога да си пиша докато мисля... ще те черпя едно голямо. За амортизация на мозъка си не мога да си пиша разход.
Ти като си фирма за боядисване офис нямаш ли? наем плащаш ли?облекло? инструменти?гориво на служебния автомобил?
Счетоводните фирми не са ли също фирми за услуги? И те ли нямат разходи

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Открих перфектният начин ако не ти се спи да прочетеш малко счетоводство,това е като да гледаш документален филм и диктора да има приятен глас-веднага съм гипсирал...същото е и когато жената нещо ми говори...
vanci88 написа:ferdy написа:Ох, човече, услугата е интелектуален или физически труд, ако ми кажеш какъв разход мога да си пиша докато мисля... ще те черпя едно голямо. За амортизация на мозъка си не мога да си пиша разход.
Ти като си фирма за боядисване офис нямаш ли? наем плащаш ли?облекло? инструменти?гориво на служебния автомобил?
Счетоводните фирми не са ли също фирми за услуги? И те ли нямат разходи![]()
![]()
ти не беше ли счетоводител???
Не, не съм счетоводител, нямам и намерение да ставам, просто имам богата обща култура. За последно се опитвам да ти обясня и дано да разбереш, защото повече не мога да си говоря сама.
Тези разходи, които цитираш ги имат всички, повтарям ВСИЧКИ работещи фирми.
Тези, които произвеждат нещо, влагат материали в производството, които плащат, които са им значителен разход.
Търговските фирми купуват стоки, след което ги продават, т.е. отново имат значителни разходи.
ФИРМИТЕ, КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ С ИЗВЪРШВАНЕ НА УСЛУГИ НЯМАТ КАКВО ДА ДЕКЛАРИРАТ КАТО РАЗХОД, ТЪЙ КАТО НЯМА НЕЩО, КОЕТО ДА МОГАТ ДА ВЛОЖАТ В СТОЙНОСТТА НА ИЗВЪРШЕНАТА УСЛУГА. Изключвам курсовете и разни други подробности, тъй като разходите за тях са незначителни в общата картинка. ТЕ ПРОДАВАТ ТРУД.
Ако си схванал - схванал. Повече нямам намерение да се занимавам с теб.
Колкото до това кога се проверяват фирми: това става обикновено, когато има сума за прихващане или възстановяване, много рядко се проверява фирма на внасяне. Често това става по сигнал от някоя институция или частно лице.
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
acer написа:Някой може ли да ми каже, вярен ли е мита, който чух, че държавата ми плаща 20% ддс от наема на наетото помощение, ако съм рег по ЗДДС??
Здрасти, такова нещо за първи път чувам

аз имам следния въпрос:
Купувам от фирма "Паркет" материали за 1000 лв. + 200 лв. ДДС всичко с фактури.
После продавам една част от тази стока например 500 лв + 100 лв. ДДС
и се получава една разлика от 100 лв. какво се прави тази рализка? Другия ми въпрос е съществува ли наистина такова понятие теглене на ДДС като реални пари или с ДДС може да се плаща само ДДС? Доста лаишки въпроси, но моята квалификация е друга.
П.С. Питам, защото като се съберем една компания винаги - тоя тегли това ДДС, ония тегли еди кое си ДДС и то излезна, че това ДДС-то си е няма такава далавера ... та искам малкко да се светна
Купувам от фирма "Паркет" материали за 1000 лв. + 200 лв. ДДС всичко с фактури.
После продавам една част от тази стока например 500 лв + 100 лв. ДДС
и се получава една разлика от 100 лв. какво се прави тази рализка? Другия ми въпрос е съществува ли наистина такова понятие теглене на ДДС като реални пари или с ДДС може да се плаща само ДДС? Доста лаишки въпроси, но моята квалификация е друга.
П.С. Питам, защото като се съберем една компания винаги - тоя тегли това ДДС, ония тегли еди кое си ДДС и то излезна, че това ДДС-то си е няма такава далавера ... та искам малкко да се светна

46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4