Горди ли сте, че сте Българи?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Горди ли сте че сте Българи?

Да
167
60%
Не
52
19%
Не напълно
60
22%

Общо гласове : 279

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 09 Юли 2009, 16:55

flame написа:
Bogat-Beden написа:
flame написа:
На 20 януари 1961г. презинентът на САЩ Кенеди прознася една от най-известните си речи:
And so, my fellow Americans: ask not what your country can do for you - ask what you can do for your country.
Колега,прекаляваш май с кафетата,да сравниш БГ с хАмерика :kuku:

Че прекалявам напоследък с кафетата е вярно, ама ти откъде разбра? :mhihi: Ми така е, да се работи до полунощ не е лесно... :|

А иначе не съм сравнявал САЩ с БГ ;) Просто дадох САЩ за пример - как в една развита държава хората се спасяват сами грубо казано и по този начин допринасят за развитието на държавата. Докато некои тарикати искат държавата да им даде къща, кола и две торби с пари - пък тогава ще помислят евентуално кво могат те да направят за държават :dummy:
Мдаам,теоритично си прав.Но хората,които са с такова мислене в Бг рядко(не казвам никога),но много рядко и като изключение прогресират..Отлично знаем всички,че тук няма стимул и въобще смисъл да мислиш какво да дадеш на "държавата",и всички знаем защо..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 09 Юли 2009, 17:16

Не се гордея, че съм българин, защото много голяма част от българите са боклуци - мързеливи, крадливи, неспособни, студени, страхливи, безчувствени, НЕКОРЕКТНИ (не си държат на думата), похотливи, пияници и много други епитети, които ни описват като нация. Свестните хора са само нищожна част от масата и не достигат, за да се гордея. Това е моето мнение, не искам да ви обидя. Съжалявам, но като излезна на улицата и ми се повръща от хората и тяхната простотия, не мога да се гордея с това. Имали сме славна история - може би - всяка държава описва историята си за славна. Но аз живея тук и сега и не виждам с какво мога да бъда горд тук и сега. Срам ме е...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 09 Юли 2009, 17:34

От'де тая гордост бре? Това е като да си горд, че си тъп... :wtf:
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 09 Юли 2009, 17:37

BFM написа:От'де тая гордост бре? Това е като да си горд, че си тъп... :wtf:
:ahah: :ahah: :ahah:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 09 Юли 2009, 17:41

Мордехай написа:много голяма част от българите са боклуци - мързеливи, крадливи, неспособни, студени, страхливи, безчувствени, НЕКОРЕКТНИ (не си държат на думата), похотливи, пияници

Прав си. Но навсякъде, във всички световни "стада" има мърша.

Мордехай написа:и много други епитети, които ни описват като нация.

Тук обаче ми се струва, че бая се оля. Според мен е абсурдно България да се опише като напр. "нация от боклуци" - и най-големите ни врагове и неприятели не ни описват така. Напротив - в чужбина чужденците имат много положително мнение на българите. Или поне тия от тях които имат амбиция, умни са и не ги мързи и просперират навсякъде.

Мордехай написа:Свестните хора са само нищожна част от масата и не достигат, за да се гордея.

Е тук пък е най-голямото оливане! Нищожна част? Начи под 1% от хората в БГ са свестни, а другите над 99% са измет, така ли?! :kuku: Може би работиш и живееш около такива индивиди и ти е черно пред очите от тях - но моля ти се не преувеличавай.

И защо всъщност ти трябват други хора, за да се гордееш? Бъди примерен човек за подражание, гордей се със самия себе си и постиженията си - и все някой ще иска да стане като теб. ;) Нали знаеш, че едните хора търсят какво могат да направят по въпроса, а другите търсят кого да изкарат виновен без да са направили нищо? ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 09 Юли 2009, 18:04

Колега, не съм казал че сме най-калпавата нация, но не смятам да се сравняваме с индонезийци или канибали. Второ, не мисля че имаме "врагове" (много шовинистично звучи). Трето, често работя с хора от "бели" държави и знам колко ни "уважават". Работя в транспорта и имам транспортна фирма, което ми дава право да давам мнение за повечето хора в бизнеса - не мисля, че тези "индивиди" са по различни от другите. Четвърто, не мисля че съм от хората, които обвиняват другите - аз просто констатирам реалността около мен и си мисля, че съм обективен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 09 Юли 2009, 18:13

flame написа:По мои наблюдения някои хора не се гордеят, че са българи щото държавата им е крива.
Щото не им дава държавата по 5 хил. лева заплата да си клатят краката.
Щото не ще държавата да им осигури напълно безплатно здравеопазване в 5* болници.
Щото има мразят корупцията, която вирее в държавата, но смятат, че е човещинка за тях да се направи изключение.

Такива неудачници има навсякъде по света - и в САЩ има прошляци, които спят под мостовете и не се гордеят, че са американци. Докато другите "над мостовете" си живеят живота. И си плащат данъците без да чакат държавата да им оправи живота първо.

На 20 януари 1961г. презинентът на САЩ Кенеди прознася една от най-известните си речи:
And so, my fellow Americans: ask not what your country can do for you - ask what you can do for your country.

Дребни монети, мека ....... и общи приказки всеки може да извади. Реалността е много по- различна-държавата цял живот те дои и накрая не получаваш НИЩО. Много ясно, че при това положение ще има тарикати, които ще гледат да минат метър. Рибата се вмирисва винаги откъм главата, а при нас тая "глава" вони та се не трае вече :help: :confused:
Никой не мое ма връне на селу!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Юли 2009, 18:42

статистически не съм особено горд.

но се гордея със всеки един българин по отделно. защото по отделно сме велики хора. но като цяло сме... несамодостатъчни...

два индивидуални примера:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0% ... 0%B5%D0%B2

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0% ... 0%BA%D0%B8
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 09 Юли 2009, 18:43

Мордехай написа:работя с хора от "бели" държави и знам колко ни "уважават"

Бе аз също работя с "белите" държави и имам точно противоположните ЛИЧНИ И НЕПОСРЕДСТВЕНИ впечатления.
Щото може би аз и други колеги си тежим на мястото и гледаме на "белите" хора точно както гледаме на нас си. :idea:
Чужденците от "белите" държави гледат по-иначе на некои БГ тарикати, които изобщо не се стараят и гледат на тях като на дойна крава. :dummy:

Мордехай написа:не мисля че съм от хората, които обвиняват другите - аз просто констатирам реалността около мен и си мисля, че съм обективен.

Не казвам такова нещо ;) И вярно, обективен си, но доста преувеличаваш.

saleen написа:Дребни монети, мека ....... и общи приказки всеки може да извади. Реалността е много по- различна-държавата цял живот те дои и накрая не получаваш НИЩО.

Боже, боже... Президентът Кенеди ли е извадил дребни монети или мека .......? Или една от най-известните речи в историята може да бъде наречена общи приказки? :kuku:

Айде да взема да преведа за всеки случай:
И така, скъпи мои сънародници: не питайте какво вашата държава може да направи за вас - питайте какво вие можете да направите за страната си.

Те така американските селинджъри 61-ва година като са чули тая реч сигурно са си казали "ХХХ и Кенеди, ХХХ и боклук! Тая скапана държава нищо не ни е дала, а тоа ни вика ние сами да сме питали кво можем да направим за държавата!". Останалите американци просто са вникнали в думите на Кенеди и са построили Америка такава, каквато е тя днес. А наследниците на тия дето са псували американската държава и са чакали да им падне нещо отгоре, сега спят под мостовете и продължават да псуват държавата. :(

Изборът е ваш.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 09 Юли 2009, 19:01

flame написа:....
и сега ми направи едно сравнение на Бай Тошо и Кенеди :mhihi: :mhihi: :help:
http://www.clip4e.com/play_todor_jivkov ... bisera.htm
http://www.youtube.com/watch?v=xE0iPY7XGBo

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М6 G-POWER
Детайли за колата: BMW 330D M PAKET

Мнение от narcosan » 09 Юли 2009, 19:08

+1 :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 09 Юли 2009, 19:26

аз да! който не е, сигурно е горд да бъде наричан ром или нещо подобно...

:bgflag:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 90" Е30 316i
Мечтае да кара: Е30 3??

Мнение от p0wEr » 09 Юли 2009, 20:27

eekset написа:аз да! който не е, сигурно е горд да бъде наричан ром или нещо подобно...

:bgflag:
:yes: :bgflag: :bgflag: :bgflag:

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 09 Юли 2009, 21:21

Не просто не съм горд а ме е срам на моменти...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 09 Юли 2009, 22:14

скоро темата ще се заключи,защото ще станат разправии
едните виждат реалността и я изпитват на гърба си ежедневно,другите не свалят розовите очила дори кога газят калта пред дома си!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата