Да пазим мотористите !?!?!?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 22 Юни 2009, 19:09

Абе не мога да разбера какво е това мислене тип "пазя само себе си, другите да се оправят" ??!! То само коли да бяха по пътищата, пак щяха да стават катастрофи заради такова отношение. Определено не одобрявам наглото каране на мотористи, но аз лично се оглеждам и внимавам-както каза колегата по-горе-стискаш по-здраво волана и го чакаш да мине. Също така според мен е по-опасно един мотор да кара по-бавно в трафика, защото се налага всички да го задминават, което го прави адски уязвим-от всички страни е обграден от коли и не се знае кой го вижда и кой не. Не съм моторист, но ако бях, изобщо нямаше да чакам нито една кола, само изпреварване и това е. Естествено, нямам предвид да се вреже с 250 в трафика. Но определено, до сега като съм ги пазил, никога не съм имал проблеми с мотори, разминавали сме се съвсем спокойно

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: и се радва на живота...
Мечтае да кара: по немските аутобани....

Мнение от D_reamcatche_R » 22 Юни 2009, 19:10

Колеги прочетох доста смислени мнения, за което се радвам. Факт е, че не всички мотористи са самоубиици. Тревожен е другия факт, че масата от тях са такива. Пуснах темата под състояние на афект от случката, която съм описал, а не от някаква омраза или нещо подобно. Не говорих за тези, които имат акъл в главата, а за двама тъпанари, които за малко не вкараха човека в канавката. Знам какво е страст, и любов към машината и въздействието от високите скорости, но гледам да пазя своя и живота на другите. Всички знаем, че при високите скорости една секунда ти коства живота. Съсипваш живота и на близките си, а да не говорим, че е голяма вероятността да съсипеш и чужди животи. Нека всички да се радваме на чудесата не техниката, да наливаме адреналин в кръвта, но да не си играем грубо с човешкия живот!!!
Презрението трябва да се изразходва икономично, защото има много нуждаещи се.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 22 Юни 2009, 19:15

абе чакайте бе хора, осмислете какво пишете/говорите!
пазете мотористите?!
да не са неподвижни шахти че да ги пазим ние :?:
има си закон за движение по пътищата (това не знам за кой път го пиша в темите за мотори)
никой не е длъжен да пази някого :!:
като си караш с 50 в лентата си в града, както и с 90 извън града не виждам какво ревете само да ви пазим.
ми пазете се вие като карате с над 100 от светофар до светофар.
и се молете някой да не ви излезне отпред с камаз....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 22 Юни 2009, 20:46

Като гледам колко комплекси избиват някои хора, направо лошо ми става. И как всички ревнали да се спазват законите, а като седнат зад волана, настъпват педала и плюят по куките..
Разберете най-сетне, че има хора и хора, и това не зависи от това какво превозно средство карат.
Миналата седмица например в неделя по пътя София-Враца по дефилето един с черно (или тъмно) Е34 при изпреварване в завой щеше да отнесе колата пред мен, а вероятно и мен самият. Добре, че човека караше по-бавно и някак се разминаха, но ако бях аз отпред примерно или някой, каращ с малко по-висока скорост, резултата щеше да е челен удар. Я да видим дали някой от тук пишещите няма да се познае? И какво сега - заради един келеш аз трябва да пусна тема, че всички, каращи БМВ са идиоти, и трябва да им се вземат книжките? Естествено, веднага ще подкрепя мнението си с „железните аргументи“, че „вчера видях 10 черни БМВ-та, 5 от тях ме засякоха, 7 дрифтеха и 11 минаха на червено“... Както и „покажете ми едно БМВ, дето да кара по правилника за движение, и ще му стисна ръката“ и т.н. :roll:
Абе хора - осъзнайте се! Откъде тая злоба?! Заради тъпи теми като тази в различни форуми, се насажда яка злоба между хората, излязоха клишета като „пернишкият голф 2-ка“, „рацерите с Е36“ и какво ли не, и хората се вживяват до такава степен, че качиш ли се на голф 2/Е36/мотор или каквото и да е „нарицателно возило“, ставаш враг номер едно на пътя и всеки почва да те засича, да те гледа лошо, да ти се форсира по светофарите и т.н.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Мнение от horhef » 22 Юни 2009, 20:46

Само ми е интересно как тук изведнъж всички почнаха да спазват ЗДП. Като е за някой друг - да спазва законите, иначе всичките карате с 50 в града и 90 извънградско. Това и лицемерието не е лесна работа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 22 Юни 2009, 21:05

Станчев, нали не очакваш да ти повярваме, че караш с 50 в града и с 90 извън града!?! :mhihi:

Факт е, че много мотористи карат неразмумно бързо в града, а по лошото е и, че НЕ МОГАТ да карат! Пълно е с Кафе-Рейсъри! Видиш ли пистов мотор (най често), управляван от напомпан младеж по тениска, бермуди и джапанки, без ръкавици и каска (но задължително с тъмни очила)... работата е ясна.

Иначе, забелязвам, че голяма част от вас МРАЗЯТ мотористите! Вече ще внимавам повече, когато изпреварвам БМВ-та!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от D_reamcatche_R » 22 Юни 2009, 21:16

horhef написа:Само ми е интересно как тук изведнъж всички почнаха да спазват ЗДП. Като е за някой друг - да спазва законите, иначе всичките карате с 50 в града и 90 извънградско. Това и лицемерието не е лесна работа

Леле вече съжалявам, че пуснах темата... Тука въобще не става въпрос за това !!! Става въпрос за безрасъдно рисковото шофиране! Че не карам с мах 50 в града и 90 извън града ясно! Но когато нямам видимост не изпреварвам в насрещното!!! Явно някои хора четът и пишат без да мислят особено!!! А тази първосигналност говори как действате и зад волана. А от такива хора мнения мерси...
Проблемът е, че огромната част от моторджиите карат безумно рисково, като си мислят може би, че като не са широки 2 метра и всичко ще им се размине. Има и такива 4риколесни но бройката им като процент бледнее пред процента на мотористите. Това е според мен проблема.
Последна промяна D_reamcatche_R на 22 Юни 2009, 21:30, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 22 Юни 2009, 21:17

Момчета, да караш с 20 км/ч и със 100 км/ч над ограничението... не е съвсем същото. Освен това, пропускате същественото. Няма да си кривя душата, и аз обичам да карам бързо. Обаче някои мотористи са просто откачени, не се съобразяват абсолютно с нищо и се държат, сякаш всички са им длъжни. С такова отношение няма да стане, разберете го. Нямам нищо против мотористите, когато се държат достатъчно културно. Обаче се замислете, дали донякъде проблемът не е и във вас самите.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от D_reamcatche_R » 22 Юни 2009, 21:25

DjFace написа:...Иначе, забелязвам, че голяма част от вас МРАЗЯТ мотористите! Вече ще внимавам повече, когато изпреварвам БМВ-та!

Както един колега правилно отбеляза по рано... Ако си мислите, че на някой, независимо дали е БМВ-джия или какъвто и да е ще му е кеф да прегази човек, при това нарочно.... Абе къде ви е акъла?!? Изказвате мнения, че едва ли не ви "МРАЗИМ" /че и сякаш си вярвате/ а въобще не се замисляте, че просто ни е писнало да настръхваме всеки път когато чуем звука на моторите ви и да очакваме да ни отвеете откъдето ви дойде и както ви дойде... /явно наистина нищо не влиза през каските ви/...
А дори и да ви "мразим", което е далееееееч далеееееч от истината... Ще си рискувам живота и бъдещето, ще си потроша аз моята кола за да засека някой моторджия нарочно?!? Айде стига бре! Нещо сте прекалили с 5-торазрядните американски хоръри тип "Mad Max"...
Последна промяна D_reamcatche_R на 22 Юни 2009, 21:33, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 22 Юни 2009, 21:28

АЗ лично бих подкрепил призив от мотористите" Зачитайте ни правата и ние сме пълноправни участница в движението".Дразня се , когато някой скутер кара с 30 пред мен, но нито свиркам , нито святкам, нито го притискам, защото си е в правото.Разни самоубийци, които изпреварват с 200 в насрещното и се завират отвсякъде или ми се правят на каскадьори, ама грам няма да си мръдна пръста да ги пазя.Нито ми е жал за тях, нито ми е съвестно, ако утрепа такъв.Както каза колегата жал ми е за колата и ме страх те да не ме утрепят.Много мразя джипа като концепция, но почвам сериозно да се замислям дали да не си купя, защото май само това е подходящо за България.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 22 Юни 2009, 21:38

ivan1590 написа:АЗ лично бих подкрепил призив от мотористите" Зачитайте ни правата и ние сме пълноправни участница в движението".Дразня се , когато някой скутер кара с 30 пред мен, но нито свиркам , нито святкам, нито го притискам, защото си е в правото.Разни самоубийци, които изпреварват с 200 в насрещното и се завират отвсякъде или ми се правят на каскадьори, ама грам няма да си мръдна пръста да ги пазя.Нито ми е жал за тях, нито ми е съвестно, ако утрепа такъв.Както каза колегата жал ми е за колата и ме страх те да не ме утрепят.Много мразя джипа като концепция, но почвам сериозно да се замислям дали да не си купя, защото май само това е подходящо за България.

Ето това е нормално мнение по въпроса, а не обобщаване (всички мотористи, 90% от тях, мотористиТЕ и т.н.). Именно обобщаването ме дразни най-много в цялата тема. Иначе авторът е прав, че НЯКОИ карат безразсъдно, рискуват живота си и не само своя, но не и ВСИЧКИ, не и 90%...
Колкото до „избушените“ ауспуси - колко от вас карат с катализаторите си, а не са ги избушили? Не включвам тук гаранционните коли. Моторът е нормално да е по-шумен от кола. Аз лично не съм чувал тих мотор. Дори и чопърите, които едва ли се интересуват толкова от мощност, са едни от най-шумните мотори.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 22 Юни 2009, 21:47

Понеже гледам че доста мотористи са разбрали грешно тази тема, що добавя следното:

Уважаеми мотористи, стремя се да ви пазя винаги и винаги давам път защото знам, че колата е по безопасното МПС на пътя, НО моля ви не ме вкарвайте в затвора затова че сте ме блъснали челно СЪВСЕМ УМИШЛЕНО и в следствие на това сте се осакатили или убили, понеже голяма част от вас не карат по осевата линия, а в насрещносто платно и със скорост далеч над всякакви ограничения! Благодаря ви.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 22 Юни 2009, 22:29

D_reamcatche_R написа:
DjFace написа:...Иначе, забелязвам, че голяма част от вас МРАЗЯТ мотористите! Вече ще внимавам повече, когато изпреварвам БМВ-та!

Както един колега правилно отбеляза по рано... Ако си мислите, че на някой, независимо дали е БМВ-джия или какъвто и да е ще му е кеф да прегази човек, при това нарочно.... Абе къде ви е акъла?!? Изказвате мнения, че едва ли не ви "МРАЗИМ" /че и сякаш си вярвате/ а въобще не се замисляте, че просто ни е писнало да настръхваме всеки път когато чуем звука на моторите ви и да очакваме да ни отвеете откъдето ви дойде и както ви дойде... /явно наистина нищо не влиза през каските ви/...
А дори и да ви "мразим", което е далееееееч далеееееч от истината... Ще си рискувам живота и бъдещето, ще си потроша аз моята кола за да засека някой моторджия нарочно?!? Айде стига бре! Нещо сте прекалили с 5-торазрядните американски хоръри тип "Mad Max"...

След като ТИ не си от тези които мразят мотористите, явно поста ми не се е отнасял към теб, не виждам защо се палиш!?!
Относно 5-то разрядните филми и "Mad Max" си се объркал малко! Виж колко награди и номинации има въпросния филм!
Не ми се влиза в спор с теб, но наистина има хора (със всякакви автомобили) които ни засичат и то, съвсем нарочно! Естествено, няма как да го знаеш, защото не караш мотор. А, да не ти казвам, колко пъти съм изтръпвал в десен завой и отсреща ми изкочи Михаил, наполовина влезнал в моята лента!!!
Аз НЕ толерирам безразсъдното шофиране (независимо дали с кола, или мотор) и НЕ защитавам идиотите, които карат сякаш са сами на пътя! Дразня се от дехуманизирането на мотористите! Пример за това е, как нямало да му бъде жал, че го е ударил, защото видиш ли, оня бил карал по-бързо от разрешеното! Сякаш авторите на тези изказвания, НИКОГА не превишават скоростта и не отнемат предимство и... абе, нещо като Светци са!
Хайде, със здраве и да не се случва да участваме в такива филми!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 22 Юни 2009, 22:55

брей много мотористчета се навъдихте, то хубаво на никой не пречите, ама прочетете ЗДП.
и аз карам над ограниченията, ама не се сърдя на тия с соц возилата например, че не ми правят път и не ме пазят като видят "бъбреците" в огледалата, нали?
не съм ревнал да се оглеждат постоянно за бмв-та :D
пълни глупости са това ОПАЗЕТЕ МОТОРИСТИТЕ :D
според мен повече смисъл има да си опазите приятелките например :D
спасете китовете
спасете голите охлюви
не газете тревата

пълни гпупости

стига сте ревали само, направете нещо... то е близко до акъла :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: си бмв
Мечтае да кара: на празен резервоар

Мнение от speedfreak__ » 22 Юни 2009, 23:01

Хах малее да пазим мотористите :mhihi: да ви кажа имам един приятел все мотористи блъска , нещо не ги харесва май,
преди 3 седмици някъде се видяхме, и ми се похвали че е взел ново ауди и аз тръгнах към тях,той кара пред мене, виждам до сфетофара трима мотористи и си казах на ум малее тоз пак ша бласне моториста :twisted: така светофара светна жалто и газ го драпнах отзад остана и зад него моториста се падна ту минава на ляво ту минава на дясно и вади яко шум с мотора имаше автобус на спирката минах го, и автобуса излиза и за приятеля идеалния момент да натиска спирачките и така напраи, оня си счупи мотора и с линейка го драпнаха не го знам в кво състояние е ама носеше каска полицията не му напраи никъф проблем на приятеля , и той зе застраховката на моториста ,
Аз лично нямам нищо против тях, ама няколко пъти съм засичал че на пешеходна пътека карат мотористите, е такива ме дразнят :!: Разполагам и със видео към 9 секунди след катастрофата ако някой желае :roll: не можах да снимам повече щтото куките ме гледаха на криво :uups: http://vbox7.com/play:8855d73c
Поздрави
Последна промяна speedfreak__ на 22 Юни 2009, 23:10, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата