ЗА или ПРОТИВ употребата на мари*уана?
Модератор: Общи модератори
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
flame написа:Projektzwo написа:тези които излагат някакво становище/мнения, нека поне да е покрепено с нужните факти, иначе е ясно, че всеки е чул по нещо.
Фактите, които ти знаеш, да не би да си ги научил от Dr. Dre![]()
Допитвал съм се до редица лекари, прочел съм това което ме интересува и не на последно място - опита от първа ръка (мое мнение).
flame написа:Projektzwo написа:Неуспоримо е че по-възрастните и необразовани по темата хора смятат и приравняват канабиса към всички останали наркотици (твърди), което е меко казано смешно.
Ама още по-смешно е тревата да се приравнява към бозата и детското шампанско![]()
Аз или някой друг да я е сравнил, по-скоро обратното ми се струва?
flame написа:Projektzwo написа:относно "затъпяването" от марихуаната - значи има някакъв резон в думите ви, само че увреждането е само и единствено при прекомерна употреба и то само за сметка на КРАТКОТРАЙНАТА памет.
Напълно съм съгласен с горното! Обаче това е само физиологичният ефект (който оказва влияние върху работата на човешките органи). Психологическият ефект (където става дума за целите в живота и неговото качество) обаче е убийствен - затъпяване и социална смърт. Чудесен пример са негрите от гетото - или не започват с тревата и излизат от гетото или започват с марихуана и след това минават на най-долния хероин. И разбира се от гетото излизат само в ковчег - скоро след социалната, настъпва и физиологическата смърт.
Това е строго индивидуално, да не говорим, че има различни сортове, защото съм убеден, че повечето от вас под трева/джойнт/марихуана/канабис и т.н. разбират само и единствено "алкохолен делириум" и затъпяване, само че ти (примерно) на 5 ракии ще се гърчиш в токсикологията а аз на 5гр. ще уча по биология.

Не се опитвам да убеждавам никой в нищо, разбира се за това е и дискусията, но все пак смятам, че всеки сам за себе си може да прецени КОЕ, КАК му действа...
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
който иска да си пуши който иска да си пие ..... все тая е нищо няма да се промени , нито ще убеди другия ...... а иначе краткотрайната памет си е много важна и полезна
пс: както и черния дроб

пс: както и черния дроб

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- BMWMafeto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 5ххI 24V
- Мечтае да кара: Винаги и само BMW
- Детайли за колата: NightRider-NR....AttrRacer-AR
ами аз честно казано никога не съм пробвал, иска ми се само да пробвам, но и не мисля да ставам роб на това нещо

"Нашият дрифт е ненаказуем"... 
BMW Club Bulgaria...The Real World!!!

BMW Club Bulgaria...The Real World!!!

Projektzwo написа:на 5 ракии ще се гърчиш в токсикологията а аз на 5гр. ще уча по биология.
Абе който и да се гърчи в токсикологията на следващия ден го изписват

Докато след 5гр. тревица ученето при повечето хора се изразява в идиотско хилене на разни шарени картинки (иначе сложени в учебниците, за да се научи човек на нещо). И тия ученици след това масово се издигат до отговорници хигиена в МакДоналдс

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Spit-Fire написа:Канабис : legal
India
Iran
Netherlands
Pakistan
(Portugal)
(Argentina)
(Australia)
(Belgium)
(Chile)
(Colombia)
(Croatia)
(Czech Republic)
(Germany)
(Republic of Macedonia)
(Mexico)
(Russia)
(Spain)
Uruguay
(Venezuela)
В скоби са страните които не са легализирали марихуаната напълно, но е позволено притежанието на канабис до няколко грама.
Колега това бих искал да го видя специално за германия , ако те хванат...
После обяснявай че нямаш сестра

- Projektzwo
-
-
flame написа:Projektzwo написа:на 5 ракии ще се гърчиш в токсикологията а аз на 5гр. ще уча по биология.
Абе който и да се гърчи в токсикологията на следващия ден го изписватПък и надали има човек на тая земя, било той президент или свещеник, който да не се е напивал зверски
Ама след това е станал човек, нали?
![]()
Докато след 5гр. тревица ученето при повечето хора се изразява в идиотско хилене на разни шарени картинки (иначе сложени в учебниците, за да се научи човек на нещо). И тия ученици след това масово се издигат до отговорници хигиена в МакДоналдс
Принципно си прав, но както казах и по-горе, твърдението е индивидуално за всеки, защото както концентрата има разновидности от към вкусови качества и % алкохол, така и при канабиса има различни сортове с различно съдържание на THC и с различно влияние в/у организма. Другата подробност е че на едни не им понасят 2 ракии (бири, водки и т.н.) а на друг 20, респекитвно и при марихуаната...
Аз не успорвам и факта, че подрастващото поколение пуши/пие само заради самото понятие, без никаква цел - за спорта, все едно е някакво постижение.
- pantzer3
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57Д30
- Мечтае да кара: Е65
Наркоманите не пушат трева!
много по добре за държавата ще е да легализира тревата и да почне да се продава в билковите аптеки.Хем ще влизат пари в хазната,хем много дилъри и организации ще осанат на сухо,хем и употребяващите марихуана ще паднат с поне 30-40 %,заради простата причина че вече не е забранено,а както знаем забраненият плод е най-сладък!Пушех преди 10-ина година за около година,но бързо ми омръзна и я зарязах.Иначе по въпроса за опасноста на този наркотик,марихуаната е опасна толкова,колкото и кекса който баба ми прави!
А пък ако се сетят да легализират и твърдата дрога,все пак който иска да се друса го прави така или иначе,това ще бъде истински нокаут за организираната престъпност,горките ще останат без препитание.
Все пак това им е главното перо в бюджета,без него и кур.ите са за никъде!

- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
колеги не се тровете и да си давате парите за боклуци има толкова др радости в живота и начини да се изживеят красиви моменти, че едвали е необходимо да се прибягва към всичко това, едвали ли сте видели всичко от пастротатат на живота ,че да се прибягва до "бягство от действителността"
Против употребата съм !
Против употребата съм !
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Projektzwo
-
-
miroslav4ev написа::nono:![]()
ПС: то аз цигарите отказах пък к'во остава за другото
Аз също съм против цигарите, пълна отврат, да не говорим, че са по-вредни от "лайката"...
И нека направя едно леко уточнение, което самият д-р Канчелов потвърджава и заявява, че употребата на марихуана е вредна за мозъчните клетки преди 16 годишна възраст. Ако пушенето е започнало след това в по-късен етап - няма последствия.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
spower написа:колеги не се тровете и да си давате парите за боклуци има толкова др радости в живота и начини да се изживеят красиви моменти, че едвали е необходимо да се прибягва към всичко това, едвали ли сте видели всичко от пастротатат на живота ,че да се прибягва до "бягство от действителността"
Против употребата съм !
Казаното от теб е в тон с подписа ти!

Аз съм против!
- Projektzwo
-
-
spower написа:колеги не се тровете и да си давате парите за боклуци има толкова др радости в живота и начини да се изживеят красиви моменти, че едвали е необходимо да се прибягва към всичко това, едвали ли сте видели всичко от пастротатат на живота ,че да се прибягва до "бягство от действителността"
Против употребата съм !
Колега, за какво бягство ми говориш?

А да не би при консумацията на алкохол да ставаш по-креативен и интелигентен?