Съжителството без брак остана извън закона

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 12 Юни 2009, 12:20

Забелязал съм, че повечето българи много обичат да се бият в гърдите и да се изкарват нещо, което не са. "Как може без брак?" "Задни вратички", "Ценности..." :wtf: В същото време, колко мъже се прибират (евентуално) след работа, заебават БУЛКАТА си да се оправя с децата, къщата, някой друг шамар, защото денят му е бил кофти... Това е брак, който трае цял жовот, защото няма "задна вратичка" и "как така ще се разведа, какво ще кажат хората...". Не живеем в средновековието, бракът е един мил жест, нищо повече!
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 12 Юни 2009, 12:23

Какво значи не били узаконили съжителството без брак? Ми то си е напълно законно! И единствената практическа разлика, която виждам аз между брака и съжителството е, че при брака раздялата е по-трудна :confused:

И без брак човек може да има чудесно семейство и деца :D

Ама и аз като булките си мечтая за една яка сватба (където ще съм с черен костюм, не с бяла рокля, не ме разбирайте погрешно :gay: :mhihi: ). Та чак взех да си мисля може ли да се направи сватба без да се сключва брак... :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 12 Юни 2009, 12:28

flame написа:Какво значи не били узаконили съжителството без брак? Ми то си е напълно законно! И единствената практическа разлика, която виждам аз между брака и съжителството е, че при брака раздялата е по-трудна :confused:

И без брак човек може да има чудесно семейство и деца :D

Ама и аз като булките си мечтая за една яка сватба (където ще съм с черен костюм, не с бяла рокля, не ме разбирайте погрешно :gay: :mhihi: ). Та чак взех да си мисля може ли да се направи сватба без да се сключва брак... :ok:

Може ама едва ли булката ще се съгласи на такава "репетиция", пък и гостите с подаръците могат да те съдят за измама :mhihi:
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 12 Юни 2009, 12:33

И аз немога да рабера какво толкова па ви пречи да се ожените :?:
Че то това е един от най-радостните моменти в живтота, преди да си имате деца :idea: ;)
Ако мислиш как ше се развеждаш и прочие. просто не се жени.
Те колегите са го казали по горе, като обичаш някого ти не мислиш да се раделяш с него.
Малко или много когато решиш да създаваш семейство трябва да поемаш отговорности и да се грижиш за тях, а не да лежиш на това, че можеш да си тръгнеш винаги ;)
Има си брачни договори за тая работа, ако толкова ви е шубе че жена ви ще ви вземе всичко.
А тя неможе да ти вземе нищо което си придобил преди да се ожените :idea: ;)
А това което си придобил по време на брака е и на двамата, така или иначе жена малко или много ти е помогнала да го придобиеш.

Явно не сте намерили правилния човек щом се дърпате....
Изображение

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 12 Юни 2009, 12:35

Истината е една, брака си е брак за добро и за лошо, но когато обичаш човека до себе си и той теб желанието да направите семейство и деца естествено минава през легитимиране на вашата връзка. Всичко останало е мишкуване и опит да си оставиш вратичка, което не се връзва с идеята ама хич.
Какво значи да напомпаш любимата и да си мислиш през това време дали евентуално като се заразвеждате някога ще ти вземе имотеца, аве аланкоолу нали за твоето детенце става въпрос!!!
Относно парите за една церемония не виждам какво толкова ви притеснява, поканете само най-близките или дори само кумовете и сте готови. Сватба не означава непременно 150-200 човека като мангалите!
Важно е желанието не показността. А като тръгвате с резерви още от началото къде изобщо отивате???
Аз съм женен от 12 години за жената с главно Ж и пак бих го направил! Имаме 2 момчета и те носят моето име и жена ми моята фамилия. Нека ни е зле
:D
Последна промяна NeoPrint на 12 Юни 2009, 12:39, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 12 Юни 2009, 12:35

vld написа:И аз немога да рабера какво толкова па ви пречи да се ожените :?:
Че то това е един от най-радостните моменти в живтота, преди да си имате деца :idea: ;)

Абе ти направо си го каза - "Женени с деца" и Ал Бънди :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 12 Юни 2009, 12:40

Е ти ако се сравняваш с ал бънди :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Юни 2009, 12:47

Абе сигурно е убаво да си женен,ама за сега на мен ми е убаво да не съм,така жената с която живея не "ляга" на тая че ако си женен може да те държи както си иска,защото в всеки момент може да "бутнеме кочината",освен това това брака си е като компютърна програма-харесва ти в демо версия и като я лицензираш се оказва че не е пък толкова супер,а и има бая пара за подръжка и тн. За сега съм на "Пиратски софтуер"

Знам че е незаконно-ама то ми убаво бе :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 12 Юни 2009, 13:27

hemicharger написа:Другото което не можах да разбера... Ако живееш с някой, той има ли право да си промени адресната регистрация и да си запише адреса на твоя имот? И преди това трябва ли да иска разрешение от теб? :roll:

Стига имота да има акт 16.. :mhihi:
И двете страни имат плюсове и минуси и ако тръгнеме да ги изброяваме, темата ще стане безкрайна. Въпроса опира най-вече до личен избор и необходимост.

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 12 Юни 2009, 13:48

са като чета и си мисля че щом не съм се оженил значи не си обичам жената и детето,което не е вярно.на мен не ми пречи че не съм женен даже съм сигурен ,че ще се оженя просто искам да го направя като хората.Смятам че няма да ми е трудно да обясня на сина си що не съм се оженил преди да го направя ;) никога не съм си мислил и да бягам от отговорност,щото можеш да избягаш от отговорност и като си женен,да не казвам, че повечето женени го правят.за мен отговорност не е само да плащам издръжка.за мен е важно детето и жена ми да са щастливи и да имат всичко необходимо и смятам, че с подпис или без тея неща да си ги осигурявам.сигурно има и хора дето не се женят, за да избягат по лесно,но също така има и такива дето се женят по сметка,така че според мен нещата са на кантар ;) като цяло няма смисъл да се убеждаваме в такива неща,които са строго индивидуални,щото най-много да се скараме :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М5
Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК

Мнение от KON4ETO » 12 Юни 2009, 13:52

И аз несам сагласен сериозни двойки които си ходят 1 или 2 години според мен трябва да си се оженят защо толкова ги е страх :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 12 Юни 2009, 14:13

krystal написа:
hemicharger написа:Другото което не можах да разбера... Ако живееш с някой, той има ли право да си промени адресната регистрация и да си запише адреса на твоя имот? И преди това трябва ли да иска разрешение от теб? :roll:

И двете страни имат плюсове и минуси и ако тръгнеме да ги изброяваме, темата ще стане безкрайна. Въпроса опира най-вече до личен избор и необходимост.

чакай малко...искаш да кажеш че примерно всеки може да си пише адресна регистрация на моя имот без да ме пита ли? Какви документи са нужни за тая процедура!
Ако е толкова просто утре отивам да се пише че живея на адреса на президенството.
Въпроса ми е сериозен!
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 12 Юни 2009, 14:29

отговора на въпроса ти е елементарен!
преди година-две в господарите май беше се беха регистрирали точно на адреса на пернишкия президент!
отделно му беха прехвърлили служебния -брониран мерцедес!

можеш да се регистрираш където ти падне!
отиваш при домоуправителя ,зимаш една бележка и отиваш у районното и си ти.....!!!

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 12 Юни 2009, 14:44

SKISA написа:отиваш при домоуправителя ,зимаш една бележка и отиваш у районното и си ти.....!!!

Не, Скис, направо У районното, после общината - стар адрес, нов адрес едни жълти бланки попълваш, с тях пак У районното...и си ТИ... никви бележки от домоуправител не ми искаха, скоро го правих тва упражнение ;) Така че, скъпи ми Хеми, всеки може да се регистрира на адреса ти, както и ти можеш да се регистрираш, където си пожелаеш :mhihi:

май много офф-топик... А колкото до брака и подписа - За мен тази дискусия е напълно безмислена. Всеки сам си решава как да живее, с кого, документирано или не. Най-важното са отношенията между партньорите. Да, вярно жената уш се чувствала по-сигурна като е в брак, хехех, но не случайно има и израз "брачни окови"... Двама души ако се обичат и правят всичко възможно да съхранят любовта помежду си... няма никакво значение сложили ли са подпис някъде или не са...
Е, идва въпроса с имотните състояния, но това сме го дъвкали доста ;) :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 12 Юни 2009, 14:45

hemicharger написа:
krystal написа:

чакай малко...искаш да кажеш че примерно всеки може да си пише адресна регистрация на моя имот без да ме пита ли? Какви документи са нужни за тая процедура!
Ако е толкова просто утре отивам да се пише че живея на адреса на президенството.
Въпроса ми е сериозен!

Това, че адресната ти регистрация е еди къде си, какво ти помага само не схванах? :roll:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата