Резултатите от матури 2009 излязоха...
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Spit-Fire написа:ineedmoney написа:Spit-Fire написа:БЕЛ - 4.90
Френски език - 5.60
прав си колега, извинявам се за острия тон, не съм визирал твойте оцекни за да определя випуска като неграмотен. Аз също имах 5.20 по БЕЛ и на мен не ми се отдават тея съчинения!
говорех за хората със слаб и среден ....някак си недопустимо е ДОРИ И ДА СИ БИЛ НА ДИСКОТЕКА ПРЕДНАТА ВЕЧЕР да не можеш да изкараш поне 4-ка на майчиния си език

- vesko06
- старши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
alx написа:ineedmoney написа:После що ви викат че сте неграмотни еми....
съгласен съм с това което си написал (това да имаш тройка по родния език е... срамота), но коя е Еми?
съгласен! И да добавя-да кажеш, че най-високия връх в Рила е Еверест

ineedmoney абе въобще не си прав, незнам как ги мислиш нещата, ама едно е да вържеш две изречения, да прочетеш текст и да праснеш два отговора и вече съвсем друго да знаеш сумати произведения, ае правила разни за писане ги оставяме, те са лесни, ама и съчинение се пише и работи и то става.. Работата е там, че ако не си учил, по бг го д.хаш, а по англ и 6 може да имаш
JOGI написа:ineedmoney абе въобще не си прав, незнам как ги мислиш нещата, ама едно е да вържеш две изречения, да прочетеш текст и да праснеш два отговора и вече съвсем друго да знаеш сумати произведения, ае правила разни за писане ги оставяме, те са лесни, ама и съчинение се пише и работи и то става.. Работата е там, че ако не си учил, по бг го д.хаш, а по англ и 6 може да имаш
Съгласен съм... след като Коментара дава 30 точки (от 100) и е на произведение, което не си чел и не се справяш прекрасно с локумите...иди ми изкарай повече от няколко думи накръст по Англ. и хоп 5-6...Говорите на изуст д.ееа.....

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
ineedmoney написа:Spit-Fire написа:ineedmoney написа:Spit-Fire написа:БЕЛ - 4.90
Френски език - 5.60
прав си колега, извинявам се за острия тон, не съм визирал твойте оцекни за да определя випуска като неграмотен. Аз също имах 5.20 по БЕЛ и на мен не ми се отдават тея съчинения!
говорех за хората със слаб и среден ....някак си недопустимо е ДОРИ И ДА СИ БИЛ НА ДИСКОТЕКА ПРЕДНАТА ВЕЧЕР да не можеш да изкараш поне 4-ка на майчиния си език
Извинявай , с какво се занимаваш ?
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
ineedmoney написа:Spit-Fire написа:БЕЛ - 4.90
Френски език - 5.60
e просто не можах да се сдържа маа му стара...как може на майчиния си език да изкараш с близо единица по-малко от чужд език
и тва като гледам и другите колко са писали че имат по БЕЛ направо ми се драйфа....не били деградирали поколенията...чушки. После що ви викат че сте неграмотни еми....
ама пак колегата е изкарал супер оценка, ми има хора с 2-ки бе и то по български. Д'еба как са ядосах само...що я отворих тая тема
А ти да не си някакъв фиолог, че да се справяш отлично с българския език???!! Само ако си такъв, ще ти приема критиката!!!
Както ти отговориха вече ЛОКУМИТЕ ти дават 30 точки от 100....е ми съжалявам, ама не мога да разтягам 5 метра вита баница за някакви простотии.
..."Какво искал д акаже авторът".....е да не съм му висяла на главата, че да знам????
Нямам афинитет към литературата и то към българската най-вече, никой не може да ме накара да седна да чета критика на трети и пети автор.
То пак добре че темата горе-долу беше и с философско мислене, та.....можеше да се докара до някъде....ама ако се беше паднала нещо друго...

За неграмотността - нито ти, нито аз, нито някой друг сме хората които ще съдят останалите дали са тъпи, прости и т.н

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
понеже започнах да губя бройката на въпросите към мен, ги почвам един по един
1.JOGI съгласен съм, че всичко си зависи от това колко се интересуваш от дадена дисциплина. Не съм съгласен обаче че 3-ката и 4-ката са добри оценки за нещо което се учи 8 години и на всичкото отгоре се нарича роден език....в тая матура са включени освен ЛИС ( които и аз не мога да правя много добре) чисто граматични задачи и тем подобни, които при такава оценка означава че не си направил голяма част, и от тях и от ЛИС....което означава че грамотността не е на ниво 18 годишен
2.иСпанеТсА първо има си буква в кирилицата за дифтонага "тс" и се пише "ц" второ и аз съм правил матура казах ти, и аз нямах 6 по БЕЛ тук не говоря да имаме всички 6-ци или колко имаш по другия предмет. Говоря за чистата неграмотност ширеща се в по-голямата част от подрастващите (визирам от 90-та година нагоре)
3.Дани^^ студент съм по медицина. други въпроси?
4.((:BuKcu:)) не съм филолог и нямам никакви претенции, че владея бълагрския пефектно, но съм се старал да изградя ниво, което да не ме излага. И добре като махнеш 30-те точки остават 70..те да не би да се събират за това колко контакти имаш в скайп или фейсбук? не съм тръгнал да съдя кой е туп и кой е прост. Да имаш обаче 3 или 4 си е чиста проба неграмотност.
Ако имате още въпроси може и на лични да не се отклоняваме много от темата!
1.JOGI съгласен съм, че всичко си зависи от това колко се интересуваш от дадена дисциплина. Не съм съгласен обаче че 3-ката и 4-ката са добри оценки за нещо което се учи 8 години и на всичкото отгоре се нарича роден език....в тая матура са включени освен ЛИС ( които и аз не мога да правя много добре) чисто граматични задачи и тем подобни, които при такава оценка означава че не си направил голяма част, и от тях и от ЛИС....което означава че грамотността не е на ниво 18 годишен
2.иСпанеТсА първо има си буква в кирилицата за дифтонага "тс" и се пише "ц" второ и аз съм правил матура казах ти, и аз нямах 6 по БЕЛ тук не говоря да имаме всички 6-ци или колко имаш по другия предмет. Говоря за чистата неграмотност ширеща се в по-голямата част от подрастващите (визирам от 90-та година нагоре)
4.((:BuKcu:)) не съм филолог и нямам никакви претенции, че владея бълагрския пефектно, но съм се старал да изградя ниво, което да не ме излага. И добре като махнеш 30-те точки остават 70..те да не би да се събират за това колко контакти имаш в скайп или фейсбук? не съм тръгнал да съдя кой е туп и кой е прост. Да имаш обаче 3 или 4 си е чиста проба неграмотност.

- SLav_Bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото набара....
- Мечтае да кара: BMW e**
ineedmoney написа:понеже започнах да губя бройката на въпросите към мен, ги почвам един по един
4.((:BuKcu:)) не съм филолог и нямам никакви претенции, че владея бълагрския пефектно, но съм се старал да изградя ниво, което да не ме излага. И добре като махнеш 30-те точки остават 70..те да не би да се събират за това колко контакти имаш в скайп или фейсбук? не съм тръгнал да съдя кой е туп и кой е прост. Да имаш обаче 3 или 4 си е чиста проба неграмотност.![]()
1. Аз мисля, че българския го учим 12, а не 8 години

2. Хайде ти ми напиши "Ц" на латиница... може би иСпаНеСа ? Звучи ми кат МуТрЕсА ... Как да е... незнаеш за какво става на въпрос, не критикувай грешно... Каква ти неграмотност ?! О Боже... Да си чул по новините за 90% скъсани по матурата по БГ ? Не, нали... Те тогава можехме да говорим за нещо подобно на "неграмотност"....
3. Едно време даскалите нашляпали 6ците отгоре до долу и всеки влизаше де му душа иска... Както като на село даскалите като пишеха 6ци и децата след 7ми-8ми клас влизат в елитните училищата в градовете с тези хубави оценки и ... до там... нанайци 3 да види... Както и да е , не знам при тебе как стоят тези неща, за това не мога да говоря директно за теб

4. Няма да коментирам правописните грешки , особено "бълагрския" ... Както споменах в т.1 , граматическата част , т.е. Българския , бе една малка част от матурата , която е евентуално за 3ка... а към литературата съм същия като Викси...
П.П. Нищо лично към теб

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M44 на газ
- Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
- Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition
В случая се получи малко ненужен спор, но все пак да си кажа и аз каквото имам на акъла...
На мен тия оценки не ми трябваха кой знае колко, ама все пак си се понапънах и поучих, резултатите са добри. Имам и приятели, които само се молеха да вземат и 2те матури било то с чиста тройка...
Относно грамотността много може да се изпише, но според мен няма никакъв смисъл, аз съм на мнение, че и 2те страни са донякъде прави.
Въпреки че неграмотността в последни години се увеличава и ще продължава да е така, но аз пък познавам много хора на възраст над 30 години, които меко казано са доста скарани с правописа ...

На мен тия оценки не ми трябваха кой знае колко, ама все пак си се понапънах и поучих, резултатите са добри. Имам и приятели, които само се молеха да вземат и 2те матури било то с чиста тройка...
Относно грамотността много може да се изпише, но според мен няма никакъв смисъл, аз съм на мнение, че и 2те страни са донякъде прави.
Въпреки че неграмотността в последни години се увеличава и ще продължава да е така, но аз пък познавам много хора на възраст над 30 години, които меко казано са доста скарани с правописа ...

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Тука сте се събрали егати младежите
Важно е да знаете, че училището си е училище, но животът нищо не дава на готово. Тепърва ви предстои да учите. Успехи на всички ви!

Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Ще се намеся и аз малко в спора. Не съм гледал тазгодишната матура по БЕЛ, но предполагам като структура не се различава много, много от миналата година, когато аз държах матура. Е мога да кажа, че само с тестовата част изкарах 4.71 защото и мен не ме бива никак в локумите, нищо, че бях чел произведението, което се падна, просто нито ми се занимаваше, нито оценката ми трябваше.
Напълно съм съгласен с колегата за тези му думи:
Та и още, когато не съм сигурен за дадена дума си правя справка в Google, за да не се излагам.
Нека кажа, че и аз визирам по-слабите резултати (под 4 даречем), за да не настъпят недоразумения.
Успех на кандидат-студентите!
П.С. Българският език, като предмет се учи до 8ми клас.
Напълно съм съгласен с колегата за тези му думи:
Да имаш обаче 3 или 4 си е чиста проба неграмотност
но съм се старал да изградя ниво, което да не ме излага
Та и още, когато не съм сигурен за дадена дума си правя справка в Google, за да не се излагам.
Нека кажа, че и аз визирам по-слабите резултати (под 4 даречем), за да не настъпят недоразумения.
Успех на кандидат-студентите!
П.С. Българският език, като предмет се учи до 8ми клас.

E34, E38
69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5