Колите с включени фарове - денонощно и целогодишно
Модератор: Общи модератори
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
someone написа:bobi_maxo написа:Мийте си колите редовно, и ще ви виждат и през деня!
Забелязал съм, че черните коли колкото и да ги миеш все черни си седят...
Същото щеше да е и ако жената е негърка - привечер би се забелязвала по трудно от кухнята, ако стои в хола, върху черна мека мебел.
Ама некакси негърката не и е лакирана кожата. Ако не виждате коли денем - купете си очила, не е проблема, че не и светат фаровете

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
///peter написа:Ама некакси негърката не и е лакирана кожата. Ако не виждате коли денем - купете си очила, не е проблема, че не и светат фаровете
Ако е потна, все едно е лакирана

А и далеч не всички коли са "цвят металик"
Има и покритие "перла" и "мат". Има и някои возила с неуточнено покритие.
И да питам, кой доиоптър препоръчваш?
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
///peter написа:someone написа:bobi_maxo написа:Мийте си колите редовно, и ще ви виждат и през деня!
Забелязал съм, че черните коли колкото и да ги миеш все черни си седят...
Същото щеше да е и ако жената е негърка - привечер би се забелязвала по трудно от кухнята, ако стои в хола, върху черна мека мебел.
Ама некакси негърката не и е лакирана кожата. Ако не виждате коли денем - купете си очила, не е проблема, че не и светат фаровете
Не бре ние ги виждаме,ама некакси е по-приятно да ги различаваш и забелязваш по-отдалеко

п.п.А ако имам лакирана негърка вкъщи ще я карам да ходи с мигащи синьо-червени светлини на циците като НСО

- guns3
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318ис
- Мечтае да кара: //М-Без Значение
АЗ съм ЗА !! Каквото и да си говорим ние-във Световен мащаб си има статистики от край време точно по този въпрос и те сочат че във държавите като(Канада,Скандинавските Държави,част от Щатите и др.) в които колите се движат непрекъснато на къси светлини Катастрофите и Инцидентите са по малко и това е Факт черно на бяло а не догатки!! А това че във нашата Държава по принцип ще направим и от това някаква Простотия това е съвсем друга тема!!!!!Пример-Кола за Канадският пазар(Джип Гранд Чероки) още при завъртането на първи стартер Късите светлини се пускат и няма копче за гасенето им!!!
Поздрави!!!
Поздрави!!!
Последна промяна guns3 на 20 Май 2009, 22:45, променена общо 1 път
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Вижте, според мен включените целогодишно къси светлини не са никак излишни. Един живот да спасят-пак добре!
А колегата, който разправя, че дърпат 10 коня...
А колегата, който разправя, че дърпат 10 коня...

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- slowtraveler
- кандидат ентусиаст
-
Ами честно казано вече загубих навика да пипам фаровете...
Колата е с автоматично включване на DLR (биксенона - на къси светлини).
Не ми е пречило и не ме дразни това, че през деня съм с фарове.
За разхода - колко ще увеличат разхода 80W общо? Това е 1/10 от к.с.
Сега се чудя дали:
1. да не си сменя ксеноните с халогенки, че да излиза по-евтино смяната
2, да не почна да гася колата по надолнище, за да компенсирам допълнителния разход..
Колата е с автоматично включване на DLR (биксенона - на къси светлини).
Не ми е пречило и не ме дразни това, че през деня съм с фарове.
За разхода - колко ще увеличат разхода 80W общо? Това е 1/10 от к.с.
Сега се чудя дали:
1. да не си сменя ксеноните с халогенки, че да излиза по-евтино смяната
2, да не почна да гася колата по надолнище, за да компенсирам допълнителния разход..

Джипката е така при мен. Директно святка всичко при палене. Като ме спрът куките и ми кажат "що святкаш на халогени"
"ми ела ги изключи ако знаеш как". Оня идва гледа ключа и всичко на изключена позиция
Стават любезни и ми пожелават приятен ден 

Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
- ///milko way
- ентусиаст
-
- Кара: не кара пил-ама пий карал
© написа:някой спомена за пътуване до Бургас на включени светлини
ооох-голям кеф ще е да пътуваш от Сф до Ахтопол........като ти се изперчи онова голямо слънце на среща,като се заформят ония колони с хиляди коли (с включени фарове) и след 5-6ч взиране ще ми е много интересно дали ще е изпитал някакво удоволствие от пътуването или ще гледа като

Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!
Кой, каквото ще да ми обяснява, че включените разреждат акумулатора, че гърмят крушки, че едва ли не вдигало разхода на гориво... да си гледа работата.
Например, ул.Незабравка в кв.Изток е като тунел. Ако, денем не си на фарове, пешеходците, които излизат от алеите на Парка са наистина застрашени. Като съм на фарове, определено ме виждат и не търчат да пресичат пред колата. А и ми е по-спокойно, че и другите участници в насрещното, също ме виждат. Такива участъци, стеснени, като тунели има много в градовете.
Лично аз бих подкрепила една инициатива, каране на фарове всеки ден. По навик от зимата, дори и днес сутринта си включвам фаровете.
Например, ул.Незабравка в кв.Изток е като тунел. Ако, денем не си на фарове, пешеходците, които излизат от алеите на Парка са наистина застрашени. Като съм на фарове, определено ме виждат и не търчат да пресичат пред колата. А и ми е по-спокойно, че и другите участници в насрещното, също ме виждат. Такива участъци, стеснени, като тунели има много в градовете.
Лично аз бих подкрепила една инициатива, каране на фарове всеки ден. По навик от зимата, дори и днес сутринта си включвам фаровете.
Да караш Peugeot е страст!
- guns3
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318ис
- Мечтае да кара: //М-Без Значение
kagebista написа:Джипката е така при мен. Директно святка всичко при палене. Като ме спрът куките и ми кажат "що святкаш на халогени""ми ела ги изключи ако знаеш как". Оня идва гледа ключа и всичко на изключена позиция
Стават любезни и ми пожелават приятен ден
Колега от Опит го казвам!! Случката беше още през 1999год. и се разигра на Цар Борис 3 !! Полицаите първоначално бяха убедени и Заядливи за това че колата се кара на фарове на слънчево време юли месец-Но така и не можаха да намерят бутон за гасенето на късите светлини (Идентичен случай на твоя)!!

Последна промяна guns3 на 20 Май 2009, 23:08, променена общо 1 път
Твърдо ЗА светлините денем.
Много от вас мислят толкова егоистично, че чак ми се повдига.
Ми нали тези светлини не са за вас, а за останалите бе.
За детето, дето се гони с приятелчета на тротоара пред двора на училището. Това може да е твоето (да, точно твоето, дето го четеш това), или пък племенника ти...
За майката с количка, която може да се е разсеяла и да пресича "неправилно" на пешеходна пътека. Това може да е жена ти, или жената на брат ти. Или сестра ти.
Светлините са 100% знак, че не сте паркирал и се движите. Че е възможно да предприемете някоя неочаквана чупка в опит да избегнете поредната дупка, за да си запазите джантите.
Като карам на светлини ме забелязват по-лесно, предприемат по-малко рискови изпреварвания спрямо мен и моята траектория.
Как да не съм ЗА?
За детето, дето се гони с приятелчета на тротоара пред двора на училището. Това може да е твоето (да, точно твоето, дето го четеш това), или пък племенника ти...
За майката с количка, която може да се е разсеяла и да пресича "неправилно" на пешеходна пътека. Това може да е жена ти, или жената на брат ти. Или сестра ти.
Светлините са 100% знак, че не сте паркирал и се движите. Че е възможно да предприемете някоя неочаквана чупка в опит да избегнете поредната дупка, за да си запазите джантите.
Като карам на светлини ме забелязват по-лесно, предприемат по-малко рискови изпреварвания спрямо мен и моята траектория.
Как да не съм ЗА?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Хаос написа:Твърдо ЗА светлините денем.
Как да не съм ЗА?
Мда-майката бутаща бебешка количка пуска ксенона и пресича на пешеходната пътека...колко утопично само.
Точно облещените фарове на насрещните коли могат да попречат да се забележи пресичащото дете на пътя-много убедително го пишеше в линка, който пусна колегата

Никой не мое ма връне на селу!