Колите с включени фарове - денонощно и целогодишно

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 20 Май 2009, 22:29

someone написа:
bobi_maxo написа:Мийте си колите редовно, и ще ви виждат и през деня!

Забелязал съм, че черните коли колкото и да ги миеш все черни си седят...
Същото щеше да е и ако жената е негърка - привечер би се забелязвала по трудно от кухнята, ако стои в хола, върху черна мека мебел.

Ама некакси негърката не и е лакирана кожата. Ако не виждате коли денем - купете си очила, не е проблема, че не и светат фаровете :idea:

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 20 Май 2009, 22:37

///peter написа:Ама некакси негърката не и е лакирана кожата. Ако не виждате коли денем - купете си очила, не е проблема, че не и светат фаровете :idea:

Ако е потна, все едно е лакирана :D
А и далеч не всички коли са "цвят металик"
Има и покритие "перла" и "мат". Има и някои возила с неуточнено покритие.

И да питам, кой доиоптър препоръчваш?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 20 Май 2009, 22:38

///peter написа:
someone написа:
bobi_maxo написа:Мийте си колите редовно, и ще ви виждат и през деня!

Забелязал съм, че черните коли колкото и да ги миеш все черни си седят...
Същото щеше да е и ако жената е негърка - привечер би се забелязвала по трудно от кухнята, ако стои в хола, върху черна мека мебел.

Ама некакси негърката не и е лакирана кожата. Ако не виждате коли денем - купете си очила, не е проблема, че не и светат фаровете :idea:

Не бре ние ги виждаме,ама некакси е по-приятно да ги различаваш и забелязваш по-отдалеко :roll:

п.п.А ако имам лакирана негърка вкъщи ще я карам да ходи с мигащи синьо-червени светлини на циците като НСО Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ис
Мечтае да кара: //М-Без Значение

Мнение от guns3 » 20 Май 2009, 22:40

АЗ съм ЗА !! Каквото и да си говорим ние-във Световен мащаб си има статистики от край време точно по този въпрос и те сочат че във държавите като(Канада,Скандинавските Държави,част от Щатите и др.) в които колите се движат непрекъснато на къси светлини Катастрофите и Инцидентите са по малко и това е Факт черно на бяло а не догатки!! А това че във нашата Държава по принцип ще направим и от това някаква Простотия това е съвсем друга тема!!!!!Пример-Кола за Канадският пазар(Джип Гранд Чероки) още при завъртането на първи стартер Късите светлини се пускат и няма копче за гасенето им!!!
Поздрави!!!
Последна промяна guns3 на 20 Май 2009, 22:45, променена общо 1 път

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 20 Май 2009, 22:42

Вижте, според мен включените целогодишно къси светлини не са никак излишни. Един живот да спасят-пак добре!
А колегата, който разправя, че дърпат 10 коня... :winky:
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 20 Май 2009, 22:44

Ами честно казано вече загубих навика да пипам фаровете...
Колата е с автоматично включване на DLR (биксенона - на къси светлини).
Не ми е пречило и не ме дразни това, че през деня съм с фарове.
За разхода - колко ще увеличат разхода 80W общо? Това е 1/10 от к.с.
Сега се чудя дали:
1. да не си сменя ксеноните с халогенки, че да излиза по-евтино смяната
2, да не почна да гася колата по надолнище, за да компенсирам допълнителния разход.. :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 20 Май 2009, 22:50

Джипката е така при мен. Директно святка всичко при палене. Като ме спрът куките и ми кажат "що святкаш на халогени" :arrow: "ми ела ги изключи ако знаеш как". Оня идва гледа ключа и всичко на изключена позиция :mhihi: Стават любезни и ми пожелават приятен ден :mhihi:
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

Слави
Аватар

Мнение от © » 20 Май 2009, 22:52

някой спомена за пътуване до Бургас на включени светлини
Последния път като пътувах пуснах абсолютно всичко което може да свети в колата, защото се скъсаха да изпреварват срещу мен.
Видиш ли някоя по-хубава кола с ксенон да ти присветка за да мине - знай че е безсмъртен :mhihi: или поне се мисли за такъв :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: не кара пил-ама пий карал

Мнение от ///milko way » 20 Май 2009, 23:01

© написа:някой спомена за пътуване до Бургас на включени светлини

ооох-голям кеф ще е да пътуваш от Сф до Ахтопол........като ти се изперчи онова голямо слънце на среща,като се заформят ония колони с хиляди коли (с включени фарове) и след 5-6ч взиране ще ми е много интересно дали ще е изпитал някакво удоволствие от пътуването или ще гледа като :shock: бухал
Изображение
Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 20 Май 2009, 23:03

Кой, каквото ще да ми обяснява, че включените разреждат акумулатора, че гърмят крушки, че едва ли не вдигало разхода на гориво... да си гледа работата.

Например, ул.Незабравка в кв.Изток е като тунел. Ако, денем не си на фарове, пешеходците, които излизат от алеите на Парка са наистина застрашени. Като съм на фарове, определено ме виждат и не търчат да пресичат пред колата. А и ми е по-спокойно, че и другите участници в насрещното, също ме виждат. Такива участъци, стеснени, като тунели има много в градовете.

Лично аз бих подкрепила една инициатива, каране на фарове всеки ден. По навик от зимата, дори и днес сутринта си включвам фаровете.
Да караш Peugeot е страст!

Слави
Аватар

Мнение от © » 20 Май 2009, 23:04

никой не говори за изпитване на удоволствие
просто в случая беше животоспасяващо :mhihi:

иначе като цяло не ми харесва идеята, защото ще ядем доста глоби за забравяне, а ако някой забрави ще е много по-опасно (т.е. ако не свети, а ти очакваш да свети)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ис
Мечтае да кара: //М-Без Значение

Мнение от guns3 » 20 Май 2009, 23:06

kagebista написа:Джипката е така при мен. Директно святка всичко при палене. Като ме спрът куките и ми кажат "що святкаш на халогени" :arrow: "ми ела ги изключи ако знаеш как". Оня идва гледа ключа и всичко на изключена позиция :mhihi: Стават любезни и ми пожелават приятен ден :mhihi:

Колега от Опит го казвам!! Случката беше още през 1999год. и се разигра на Цар Борис 3 !! Полицаите първоначално бяха убедени и Заядливи за това че колата се кара на фарове на слънчево време юли месец-Но така и не можаха да намерят бутон за гасенето на късите светлини (Идентичен случай на твоя)!! :lol:
Последна промяна guns3 на 20 Май 2009, 23:08, променена общо 1 път

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 20 Май 2009, 23:07

Бе вие сериозно ли това за лятото и фаровете? Колко от вас НЕ карат със слънчеви очила по това време на годината?!?

Аватар

Мнение от Хаос » 20 Май 2009, 23:07

Твърдо ЗА светлините денем.
Много от вас мислят толкова егоистично, че чак ми се повдига.
Ми нали тези светлини не са за вас, а за останалите бе.
За детето, дето се гони с приятелчета на тротоара пред двора на училището. Това може да е твоето (да, точно твоето, дето го четеш това), или пък племенника ти...
За майката с количка, която може да се е разсеяла и да пресича "неправилно" на пешеходна пътека. Това може да е жена ти, или жената на брат ти. Или сестра ти.
Светлините са 100% знак, че не сте паркирал и се движите. Че е възможно да предприемете някоя неочаквана чупка в опит да избегнете поредната дупка, за да си запазите джантите.
Като карам на светлини ме забелязват по-лесно, предприемат по-малко рискови изпреварвания спрямо мен и моята траектория.
Как да не съм ЗА?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 20 Май 2009, 23:13

Хаос написа:Твърдо ЗА светлините денем.
Много от вас мислят толкова егоистично, че чак ми се повдига.
Ми нали тези светлини не са за вас, а за останалите бе.
За детето, дето се гони с приятелчета на тротоара пред двора на училището. Това може да е твоето (да, точно твоето, дето го четеш това), или пък племенника ти...
За майката с количка, която може да се е разсеяла и да пресича "неправилно" на пешеходна пътека. Това може да е жена ти, или жената на брат ти. Или сестра ти.
Светлините са 100% знак, че не сте паркирал и се движите. Че е възможно да предприемете някоя неочаквана чупка в опит да избегнете поредната дупка, за да си запазите джантите.
Като карам на светлини ме забелязват по-лесно, предприемат по-малко рискови изпреварвания спрямо мен и моята траектория.
Как да не съм ЗА?

Мда-майката бутаща бебешка количка пуска ксенона и пресича на пешеходната пътека...колко утопично само.
Точно облещените фарове на насрещните коли могат да попречат да се забележи пресичащото дете на пътя-много убедително го пишеше в линка, който пусна колегата :roll:
Никой не мое ма връне на селу!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата