Акциз .... светло бъдеще
Модератор: Общи модератори
.....
То се прави по настояване на Брюксел.
Европейската комисия е изпратила уведомително писмо до България, че ще започне процедура срещу страната ни за нарушаване на директивите на общността.
.....
За първи път се радвам повече от всякога, че ЕС ще перне някоя глоба на България.
ЕС
Как да не им пратиш, една поздравителна телеграма. 
То се прави по настояване на Брюксел.
Европейската комисия е изпратила уведомително писмо до България, че ще започне процедура срещу страната ни за нарушаване на директивите на общността.
.....
За първи път се радвам повече от всякога, че ЕС ще перне някоя глоба на България.

ЕС

- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
Cobb написа:///vlado написа:Tака няма да бъде интересно
Много вярно

93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
Пичове, извинявайте за оффтопика ама колко ще ми струва (сега без промените с акцизите) да си вкарам и озаконя 328-ца Е92 купе от америка при базова цена $36 000 и курс на дойляра 1.5?
И колко ще ми струва след промяната?
И колко ще ми струва след промяната?

- Van
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34, М20В25+
- Детайли за колата: Черен
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
прекалено хубаво е за да бъде истина ! поне така си мисля аз ... докато не падне наистина тоя проклет акциз просто не вярвам!
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
акцизите падат след НГ
Отпадането на акцизите за новорегистрирани, стари или нови, мощни мпс-та, вече е гласувано и влиза в сила от 1-ви януари, честито колеги
Жалба до ЕК му е майката на това решение 

E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
Колеги, колеги.. май аз съм станал прекалено черноглед, но!..
като погледнем, че всеки циганин който има 2000лв си купува голф!
Всеки циганин, който евентуално открадне на друг циганин 2те хиляди лева и заедно със свойте 2000 събере общо 4хилки.. си купува Е36 и с много мерак даже 320..
А сега всеки мангал с 4 000, ще гледа да крадне още 2хилки и да си купи 325и.. според мен, това ще доведе до ръст в катастрофите, особенно с нашата марка!
Иначе да! И аз се радвам, че след известно време ще мога да карам по-мощна кола, но пък като погледнете отстрани.. всички ще могат!
И ще си е отново същото мазало по-пътищата! Да не говорим, че всеки ще е Стрийт Рейсър с мощна 325 192кс... ама половината бягат вече, отстрани на колата, а другите са гладни и мършави!
като погледнем, че всеки циганин който има 2000лв си купува голф!
Всеки циганин, който евентуално открадне на друг циганин 2те хиляди лева и заедно със свойте 2000 събере общо 4хилки.. си купува Е36 и с много мерак даже 320..
А сега всеки мангал с 4 000, ще гледа да крадне още 2хилки и да си купи 325и.. според мен, това ще доведе до ръст в катастрофите, особенно с нашата марка!
Иначе да! И аз се радвам, че след известно време ще мога да карам по-мощна кола, но пък като погледнете отстрани.. всички ще могат!
И ще си е отново същото мазало по-пътищата! Да не говорим, че всеки ще е Стрийт Рейсър с мощна 325 192кс... ама половината бягат вече, отстрани на колата, а другите са гладни и мършави!
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
големи оправдания с тоз акциз...
ще оредеят 30-те с 2.5 и 36-те такива!
то сега пълно с разковани 36-и,46-и,39-и от класа на малките печки и слабите бензини,пък кво остава с ем-те,кредити ли ще се теглят за ремонтчета
ще оредеят 30-те с 2.5 и 36-те такива!
то сега пълно с разковани 36-и,46-и,39-и от класа на малките печки и слабите бензини,пък кво остава с ем-те,кредити ли ще се теглят за ремонтчета

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
///peter написа:Stanchev написа:вие се точете без акциз и като ви лепнат такса регистрация
Ти им кажи колко е да смениш на m5 цата консумативите
Ей баткоооо , казвам ти ,че има една бутикова М5-ца Е34 в мойта любима държава за разходки и екскурзии , откога стои в едно село там до Сион в долината , леле направо 4 метра ще подскоча от земята

Вижте какво казва един човек в коментарите по въпроса в блиц.бг :
Между временно никой няма даси купи мощна кола или ще купуват по исключение с малък акциз (примерно аз си внесох Nissan Pathfinder нов 2месеца с 174кс и платих 1440лв), защото ще чака 01 януари 2010.
Георги Пенчев
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
След като от ЕС натискат да падне акциза на колите за България, значи действително ще падне, въпроса е кога?
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- AlibiTu
- ентусиаст
-
- Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
- Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости
Акцизната система е в противоречие с ЕС-законодателство. Те още от 2007-а започнаха да натискат БГ да промени закона. Дори да не премахне акциза на цяло, то да го променят в едни по-разумни норми. По-този начин доста мощни втора ръка автомобили, които реално са НЕпродаваеми в страни, като Германия, Австрия, Белгия и т.н. сега ще бъдат закупени в страни от Источна Европа, където точно такива автомобили ще са интересни след премахването на акциза.
ОБАЧЕ!!! ... не си мислете, че държавата ще се откаже толкова лесно от тези приходи (Акциза). Ще сметнат така нещата, че от другаде да дойдат. Например ще повишат данъка на горивата, така ще поскъпне бензина/дизела/газта. Ще увеличат доста сериозно данъка на автомобилите, като няма да се учуда ако вкарат немската система ... на 100cc дадена сума според нормите, които има автомобила. И така реално ти като не го платиш акциза, те ще си го вземат на разсрощено плащане
... и кервана си върви, кучето си лае.
ОБАЧЕ!!! ... не си мислете, че държавата ще се откаже толкова лесно от тези приходи (Акциза). Ще сметнат така нещата, че от другаде да дойдат. Например ще повишат данъка на горивата, така ще поскъпне бензина/дизела/газта. Ще увеличат доста сериозно данъка на автомобилите, като няма да се учуда ако вкарат немската система ... на 100cc дадена сума според нормите, които има автомобила. И така реално ти като не го платиш акциза, те ще си го вземат на разсрощено плащане

Е30 325 > Е30 318ис (М50Б25) > Е36 316 > Е38 728 > F32 435i > E64 M6 V10
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
AlibiTu написа:ОБАЧЕ!!! ... не си мислете, че държавата ще се откаже толкова лесно от тези приходи (Акциза). Ще сметнат така нещата, че от другаде да дойдат. Например ще повишат данъка на горивата, така ще поскъпне бензина/дизела/газта. Ще увеличат доста сериозно данъка на автомобилите, като няма да се учуда ако вкарат немската система ... на 100cc дадена сума според нормите, които има автомобила. И така реално ти като не го платиш акциза, те ще си го вземат на разсрощено плащане... и кервана си върви, кучето си лае.
Абсолютно подкрепям казаното колега. А и не мисля, че ще се напълни с идиоти с мощни коли, точно поради причина, че нещата ще се регулират по други начини. А и мощната кола харчи повече гориво...318-ката може да изкара седмица с 50лв бензин ама М3-ката ще изкара 3 дена...
данъци, граждански, вноската за каското е доста сериозна...едва ли за 95-та М3 вноската ще е 400лв като за 318 95-та...тъй, че нещата няма да придобия драматичен характер.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
е това и да го видя няма да го повярвам
знчи инфото което ми бяха дали било вярно
айде момчета и момичета честито!!!
колкото до това че от другаде ще си го избият, да ти кажа, съмнява ме, може да въведат някакви допълнителни такси, но със сигурност няма да са повече от 5-600 лева което си е напълно нормално, все пак мисля че не е тайна че 90% от акцизните коли са прекарани през вратички
ама кой го инетесува това
те м-ките ще се разчарколясват само в бг, а 320-те на свой ред ще стават масово с52

знчи инфото което ми бяха дали било вярно

айде момчета и момичета честито!!!

колкото до това че от другаде ще си го избият, да ти кажа, съмнява ме, може да въведат някакви допълнителни такси, но със сигурност няма да са повече от 5-600 лева което си е напълно нормално, все пак мисля че не е тайна че 90% от акцизните коли са прекарани през вратички

Joro_Paveto написа:AlibiTu написа:...
...данъци, граждански, вноската за каското е доста сериозна...едва ли за 95-та М3 вноската ще е 400лв като за 318 95-та...тъй, че нещата няма да придобия драматичен характер.
ама кой го инетесува това

те м-ките ще се разчарколясват само в бг, а 320-те на свой ред ще стават масово с52

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
VesoPesa написа:те м-ките ще се разчарколясват само в бг, а 320-те на свой ред ще стават масово с52

Амам май като гледам това, че акцизите ще отпаднат си е съвсем реално. Аз в първия момент си викам некой объркал 24-ти април с 1-ви...
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...