Чисто нова Dacia или каран западен автомобил на същата цена?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 09 Апр 2009, 0:00

Ама че избор, дали стара или нова, то цената си говори сама за себе си. Вчера жена се спряла до една 120 и ми вика: "Мило, влюбих се в тази кола" Цената за 5 годишната красавица:25 000 лева, Аз и викам: " Та аз за тия пари мога да ти взема едно чисто ново Ситроенче С4", Тя ме изгледа критично и каза: " Аз за нищо на света не мога да си представя че ако дадем 25 000 лв ще се возя в подобие на кола, след като мога да с е кача в истинска". За Дачия така и не споменах, сигурно щеше да се смее дълго...
Има много коли и ....BMW
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E46 320D Facelift

Мнение от orli_g » 09 Апр 2009, 0:11

Колеги очарован съм от вашата активност.Благодаря Ви!Продължавайте да сте толкова активни и за напред.Доста интересни мнения видях като 99% от тях ги очаквах защото аз също бих предпочел "старият" немски лъв на 6-7 години отколкото "новия" румънски ленивец.Между другото трябва да покажа на приятела ми с който спорехме по темата да види какво мисли мнозинството от хората.Още 1 път Ви благодаря и очаквам нови отговори по темата :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 09 Апр 2009, 1:45

Ако приятела ти избере да вземе нова кола пред BMW на старо , Peugeot също е добър избор , но най вероятно ще надвишава цената на Dachia , но в София Франс Ауто от време на време правят добри промоции.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 - 320 Ci , Pajero - 3.2 DID

Мнение от divna_ » 09 Апр 2009, 1:56

Що е то Дачия :?:

не става дума дали ще вземе БМВ, Пежо или ..., а както казва мъжа ми (той го използва за Шкода): "Още сутрин рано като си погледна волана и да видя емблемата Шкода...и да ми се развали настроението"
Успех и Всеки има право да прояви Лош вкус ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 09 Апр 2009, 2:48

orli_g написа:... какво мисли мнозинството от хората...

Що не пробваш във форума на Дачия със същият въпрос. Да се обзаложим ли какви ще са мненията? :)

Относно темата, всичко зависи от това какви са ти приоритетите при покупка на автомобил. Ако търсиш удоволствие от шофирането или пък показност или динамика и комфорт, ясно е че няма да ги намериш в чисто новата Дачия и само ще си си хвърлил парите на вятъра. Ако обаче искаш гаранция, нямаш претенции към комфорт и дизайн, не ти се занимава с ремонти, не ти дреме дали съседа ти завижда за колата, трябва да си возиш бурканите на село, тогава Дачията става приемлив вариант.

Колкото до загубата на стойност може и да е по-голяма от старото BMW (не е много сигурно) ама като сложиш в сметката и ремонтите му тогава ще излезе, че реалната загуба на пари за старата кола е по-голяма. Кефа винаги излиза по-скъпо, няма начин. :)

Всичко това важи ако приемем, че наистина Дачия е толкова надежна колкото се говори. Всъщност има предпоставки за това, използвани са сравнително прости и стари технологии в нея, но пък изпитани във времето. Всеки, поне е чувал или чел за безбройните проблеми с последните модели луксозни автомобили - основно заради прекомерното усложняване и многото software, който няма време да бъде ошлайфан във времето. Всъщност жална ни майка като почнем да купуваме сегашните модели на BMW след 10-15 години. Тогава, може и Дачийте на старо да струват повече, щото има вероятност да се развалят мноооого по-малко :)

ПП. В Германия в условията на кризата Дачия си вдигнаха продажбите близо 10-пъти. Явно има защо, понеже има и други евтини автомобили на пазара (например Лада), които обаче са пълни боклуци и никой не ги ще. Сигурен съм, че тоя ръст не е съвсем случаен.
Изображение

Голямата Базука
Аватар
Кара: E36-328i sedan E30-323i cabrio

Мнение от bozukov_g » 09 Апр 2009, 8:28

Комщията миси купи Дачия Логан чисто нова, ееееееееееееееееее няма такъв канеф, а който мисли че е здрава нека се обади на комщията та да се посмеят задружно!!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от biohazard » 09 Апр 2009, 8:33

Аз също не бих избрал Дачията.Но ако погледнем обективно,13000 има само един модел 1,4 който едва ли много хора си биха взели.Сега гледам,че има бум на продажби на комбито/вана,който не изглежда толкова зле като седана.Цената е от 22к нагоре.1,5 дизел/85 коня.Според мен за градска кола за развозване на нещо е доста добра оферта.Доколкото знам харчи средно 5 л. нафта.Ако за същата цена си изберем БМВ/примерно/ от бг,може да се вземе или Е46 или Е39,на мин.6 год,мин.250 000км.Колата е много хубава и няма място за сравнение с Дачията,но има нещо друго.Колко ли пари ще се дадат за БМВ-то за тези 3 год. докато Дачията е в гаранция?Според мен в най-добрия случай-поне още 10к.Така че схемата става по следния начин-какво да си купа за 32к?БМВ на 250к или чисто нова кола?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 09 Апр 2009, 9:13

Ето това ми хареса: Слави:като си помисля, че има хора в това число и аз, които купуват западен автомобил на старо на стойност колкото 2-3 дачии направо лошо ми става :ahah: Ще ви кажа, че аз купих почти ново Рено преди години и никога, ама никога повече няма да погледна кола от тази група марки. А колегата, дето смята цифрите, малко по-нагоре прави една много голяма грешка. Фатална...

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 09 Апр 2009, 9:45

Тя темата е дъвкана и преди и коментарите бяха същите, ама...
Ако ти трябва кола за работа- взимаш една Дачия и поне като се потроши нещо няма да те е яд, че чупиш хубав автомобил по родните "хубави" пътища. Ако обаче си купуваш кола за лична употреба- купуваш нещо на 3-4г. за съшите или малко повече пари и си гледаш кефа.
Прост пример: Тези дни видях да се продава регистрирано Е46 фейслифт, 330хд, с почти всички екстри (на първо четене само кожа нямаше, но пък с голямата нави) на цена от 22000 лв. :arrow: е как да отида и да дам 17-20к за нова кола от нисък клас :roll: По-добре да взема назаем тея 5к и да си купя нещо читаво на 3г., отколкото да си купя чисто нова кошница от магазина :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Апр 2009, 9:48

То сега всички автомобили станаха "Конфекция" и БМВ не остава по назаден план,частите в едно БМВ подчти няма немско производство,има и огромна разлика за къде е произведена колата,имам няколко приятеля които още когато излезнаха модела Е46 си закупиха такива автомобила...на 2 ма им цъфнаха помпите още в гаранция...отремонтираха ги и естествено ги продадоха,на другите пък до ден днешен нищо им няма на автомобилите а ги карат като за последно...
Ама много гадна тема...то и рено да е ...пак е много тъпа кола
Но виж ако питаш за пежо ХДИ или някакъв автомобил който е от класата на БМВ,примерно кое е по добре,автомобил 407 ХДИ нов или Е46 1999 година...мисля че пежото ще се улети като "Пиян В сладкарница"

Аватар
Кара: bmw е46

Мнение от vladuicho » 09 Апр 2009, 10:13

orli_g написа:
© написа:колко теми ще пускате за това
всеки път едно и също
естествено, че Дачията е по-добре :D

като си помисля, че има хора в това число и аз, които купуват западен автомобил на старо на стойност колкото 2-3 дачии направо лошо ми става :mhihi:

Съжалявам че те питам ама защо караш старо BMW , а не нова DACIA? :dunno:

е ти братле изтрепа рибата,ти качвал ли си се в БМВ бе момко....ако се беше качвал нямаше да задаваш умни въпроси,в лада си се возил.....е тва е DACIA..........все едно да сравняваш Анджелина Джоли с някоя циганка от факултето

баси темата ,баси хората,баси сравненията :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 09 Апр 2009, 10:20

Само да кажа че ладата дори е по-добра от датчията ;)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 09 Апр 2009, 10:32

Дачията е наравена за хора които искат да стигнат от т.А до т.Б, БМВто е създадено за тея, които не се задоволяват с толкова малко и биха искали да стигнат до т. Я ;)
А иначе, имам познат който си купи чисто нова Шкода Фабия дизел комби, бяла без никакви екстри... не знам колко трябва да мразиш себе си, за да си купиш такъв безличен автомобил! (излезе му 20к с лизинга навремето)
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 09 Апр 2009, 10:54

Аз лично съм за БМВ на старо, но и Дачията има ред предимства. Първо гаранцията, която май е две години. Второ, никой няма да я краде. Трето, като че ли частите след гаранцията са доста по-евтини от тези на БМВ-то. И най-важното, купуваш нова кола и не караш със страх какво точно автотърговеца е пригласил в колата за да ти я джитне. Но пък като видиш тоя шпор и ти става гадно още преди да си се качил в него. А и по нашите пътища ме боли сърцето да карам БМВ, ако имах Дачия нямаше да ме е жал, защото щях да я мразя. Като че ли, ако някой не е фен на определена марка по-добър избор е две годишна кола като Опел на старо. Мобилето е пълно с Астри върнати от лизинг на малко километри. А Астрата в сравнение с Дачията си е кола.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 09 Апр 2009, 11:05

bratoev написа:P1tbull Не е гаранция че като е нова не може да се счупи ;)
Тука има и нещо друго всичко е и до късмет . Имам един познат беше си взел дачия Нова от Магазина и на 2-рия ден му се скъса носача

така е съгласен съм с теб но рискът да се счупи в първите 60-80К километри е по- малък ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата