Странна работа... Хасково, КАТ, Телефони - РАЗВРЪЗКА -
Модератор: Общи модератори
47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Използвани са СРС-та
Между впрочем използването на камера за заснемането на нарушение може да се тълкува като използване на СРС, което без разрешение на съдия е забранено... но зависи от адвокатя

Между впрочем използването на камера за заснемането на нарушение може да се тълкува като използване на СРС, което без разрешение на съдия е забранено... но зависи от адвокатя

- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
Еее това голям филм бре.Нашите хасковски полицаи и камери.
На мен изобщо не ми се вярва, ама знае ли човек техниката напредва.

На мен изобщо не ми се вярва, ама знае ли човек техниката напредва.

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Сега в няколко реда и развръзката.
Набавих документ, с който удостоверявам, че в периода 5.09 - 10.09 съм бил на другия край на България.
Намерих човек, който в най-лошия случай да играе ролята на "бушон" в случай, че не се вижда кой кара. - обясниха ми, че някой го отнася - няма да се размине акт-а.
По същество:
Обадих се днес на Ххххх Ххххх и му обясних, че преди няколко дни сме се чули и, че пътувам към Хасково.
Разбрахме се да се видим в РПУ - Хасково.
Влезнах аз и седнах.
Дойде моят ред и дежурния полицай ми връчва едно листче А4 със снимка на люБимата...сяда въпросния полицай до мен и започва да разлиства някакви актове - при което ми иска шофьорската книжка...
Отказах да я дам - причината ще я видите по-доло.
На снимката ясно се вижда....че нищо не се вижда!!
Дали заради сянката от дърветата, която пада, дали заради кофти техниката, която е ползвана...кофти качество и това си е.
Единственото, което се вижда е, че кара ЖЕНА, а на пасажерската седалка има някой, който не е с колан (не, че е важно), но заради ъгала на заснемане не може да се каже дали жената, която е шофирала е с колан или не е.
Загледах се и видях, че фаровете не са включени, но пък се сетих, че на 09.10 не беше задължително все още.
Въпреки, че им казах, че знам кой е карал колата и, че ще доведа въпросната жена те ми заявиха,че за да не го отнеса аз (то не, че имаше как) ще трябва да докарам жената от снимката (изобщо не се вижда лицето!!-поне на въпросната снимка) и тогава ще пишат акт-а на нейно име АКО ТЯ ПОТВЪРДИ, че е именно тя! (какво ли става, ако отрече ?! )
Слагам 2 снимки (интересното беше, че категорично ми отказаха да ми дадат снимката-клипче не съм гледал), но след като им обясних, че няма как да докажа на въпросната жена, че не се шегувам, като и казвам, че я викат в КАТ....склониха:
Потъмненото копие, което аз направих, за да е по-детайлно:
Това е копие на оригиналната снимка, която видях в КАТ:
На въпроса от къде имат мобилният ми номер отговора беше :
"Това е ПОВЕРИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ и нямам право да ви кажа!"
Улучил съм кантар (по-точно жената, която е карала тогава) точно 90км/ч - 1 км отгоре (който щеше да се обжалва - до 3км дават грешка при радарите) и санкцията щеше да е доста по-серозна...
...иначе ако се загледате:
Доло има старт, стоп - значи има клипче!
Пише си в каква посока се е движела колата, пише си скоростта, дата, час, номер на радара, номер на клипчето...абе всичко си пиша!
Набавих документ, с който удостоверявам, че в периода 5.09 - 10.09 съм бил на другия край на България.
Намерих човек, който в най-лошия случай да играе ролята на "бушон" в случай, че не се вижда кой кара. - обясниха ми, че някой го отнася - няма да се размине акт-а.
По същество:
Обадих се днес на Ххххх Ххххх и му обясних, че преди няколко дни сме се чули и, че пътувам към Хасково.
Разбрахме се да се видим в РПУ - Хасково.
Влезнах аз и седнах.
Дойде моят ред и дежурния полицай ми връчва едно листче А4 със снимка на люБимата...сяда въпросния полицай до мен и започва да разлиства някакви актове - при което ми иска шофьорската книжка...
Отказах да я дам - причината ще я видите по-доло.
На снимката ясно се вижда....че нищо не се вижда!!
Дали заради сянката от дърветата, която пада, дали заради кофти техниката, която е ползвана...кофти качество и това си е.
Единственото, което се вижда е, че кара ЖЕНА, а на пасажерската седалка има някой, който не е с колан (не, че е важно), но заради ъгала на заснемане не може да се каже дали жената, която е шофирала е с колан или не е.
Загледах се и видях, че фаровете не са включени, но пък се сетих, че на 09.10 не беше задължително все още.
Въпреки, че им казах, че знам кой е карал колата и, че ще доведа въпросната жена те ми заявиха,че за да не го отнеса аз (то не, че имаше как) ще трябва да докарам жената от снимката (изобщо не се вижда лицето!!-поне на въпросната снимка) и тогава ще пишат акт-а на нейно име АКО ТЯ ПОТВЪРДИ, че е именно тя! (какво ли става, ако отрече ?! )
Слагам 2 снимки (интересното беше, че категорично ми отказаха да ми дадат снимката-клипче не съм гледал), но след като им обясних, че няма как да докажа на въпросната жена, че не се шегувам, като и казвам, че я викат в КАТ....склониха:
Потъмненото копие, което аз направих, за да е по-детайлно:

Това е копие на оригиналната снимка, която видях в КАТ:

На въпроса от къде имат мобилният ми номер отговора беше :
"Това е ПОВЕРИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ и нямам право да ви кажа!"

Улучил съм кантар (по-точно жената, която е карала тогава) точно 90км/ч - 1 км отгоре (който щеше да се обжалва - до 3км дават грешка при радарите) и санкцията щеше да е доста по-серозна...
...иначе ако се загледате:
Доло има старт, стоп - значи има клипче!
Пише си в каква посока се е движела колата, пише си скоростта, дата, час, номер на радара, номер на клипчето...абе всичко си пиша!

Последна промяна Dimitroff на 12 Дек 2008, 17:57, променена общо 1 път
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Re: re
KEVIN-30 написа:Сега остава да намери6 някой некролог с жена по4инала 2 дена след снимките и да кази6:ТОВА Е ШОФЙОРКАТА
,НО СОРИ БАТЕ.Няма АКТ,няма воновен.
ТОЧНО ТАКА !

Това беше съвета, който ми даде познат адвокат (не беше с мен-аз не пожелах да намесвам името му!) - акта пада

Колега, благодаря за дадения съвет преди няколко дни!!
П.С. Некролога може да е дори от началото на октомври месец - пак няма да могат да я оспорят!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Колега в случай, че бях аз - точно така щяха да се развият нещата, НО :
при положение, че на снимката не съм аз (макар заради всичките тези копия да не се вижда вече нищо) аз няма да нося отговорност!
1.Карала е майка ми.
2.Братовчедка ми има книжка от 3 години, но няма и 2 часа след изпита зад волана - варианта тя да се яви и да каже - ДА аз съм карала е готов.Майка ми ще си и даде 50те левчета, която ще плати за акта и ще и честити първите 2 отнети точки от талона...и ще има едно на ум следващия път, когато се качи да кара моята кола
при положение, че на снимката не съм аз (макар заради всичките тези копия да не се вижда вече нищо) аз няма да нося отговорност!
1.Карала е майка ми.
2.Братовчедка ми има книжка от 3 години, но няма и 2 часа след изпита зад волана - варианта тя да се яви и да каже - ДА аз съм карала е готов.Майка ми ще си и даде 50те левчета, която ще плати за акта и ще и честити първите 2 отнети точки от талона...и ще има едно на ум следващия път, когато се качи да кара моята кола

- Deadgame
- младши ентусиаст
-
- Кара: м50б20
бате имам мн подобен случаи само че мен не ме тарсиха по телефона ами напрао си ми пратиха писмо да се явя в кат стара загора, та отивам си аз и си мисля че наи вероятно е нещу за коланче , та ква се оказва тя, по патя за димитров град едно село ястребово в началото още се сгибали педалчетата в един храсталак, аз си карах спокоино 140 и сам пуснал по инерция и си влизам в селото ама инерция инерция са ме фанали с 120 км копелетата и отивам аз ведар ведар като ми го сервираха това на тепсия си глатнах бастуна.Седя и мисля ся ко да обяснявам на една стара противна лелка на гишето която наи демонстративно и пренебрежително ми поиска талона и книжката.Поисках да видя материалите от камерата,тогава тя ми каза - ще ги гледаш моито момче цели 6 месеца
и аз я питам защо? Тя ми казва това са 100 км над превишената скорост по член забраих го вече , и докато дранка тези глупости аз се замислям че тука няма отарване ми ква ша я скалапвам и и обяснявам че на сниката се вижда че не карам аз и и го казвам ( то и без това на снимката от тия пиксели се не вижда нищо) е как ша не караш ти я погледни добре ,прая се на луд и и казвам да това не сам аз вижте ,те гледа вика един колега неин да поглене мислят мислят и ме питат кои кара (естествено вече бях намислил ко ще казвам и и поднасям на тепсия викам баба ми кара колата ходила е на пазара в димитров град измислих го там и си викам аз акта че ще го плащам ми книжката да отарва и те така ми казаха да я доведа ако тя направи признания че тя е карала тогава колата ще бъде саставен на нея акт) и казвам на тази антипатична лелка че утре тя ще се яви, отиваме с баба ми и тя е на 60 години жената книжка закакво ли и е вече нямаше проблеми отнха и я за 8 месеца аз платих 400 лева и работата се оправи саветвам те и теб така да напраиш да не се занимаваш както каза с никрколози и тапни
и аз я питам защо? Тя ми казва това са 100 км над превишената скорост по член забраих го вече , и докато дранка тези глупости аз се замислям че тука няма отарване ми ква ша я скалапвам и и обяснявам че на сниката се вижда че не карам аз и и го казвам ( то и без това на снимката от тия пиксели се не вижда нищо) е как ша не караш ти я погледни добре ,прая се на луд и и казвам да това не сам аз вижте ,те гледа вика един колега неин да поглене мислят мислят и ме питат кои кара (естествено вече бях намислил ко ще казвам и и поднасям на тепсия викам баба ми кара колата ходила е на пазара в димитров град измислих го там и си викам аз акта че ще го плащам ми книжката да отарва и те така ми казаха да я доведа ако тя направи признания че тя е карала тогава колата ще бъде саставен на нея акт) и казвам на тази антипатична лелка че утре тя ще се яви, отиваме с баба ми и тя е на 60 години жената книжка закакво ли и е вече нямаше проблеми отнха и я за 8 месеца аз платих 400 лева и работата се оправи саветвам те и теб така да напраиш да не се занимаваш както каза с никрколози и тапни
- kowalski
- кандидат ентусиаст
-
хахах смех, тая чекия дори има и координати, може да ги въведем в гугъл мапс или нещо такова и да видим къде аджеба ставата тая измама.......
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
На мен ми е ясно къде точно става...
Към колегата по-горе: точно така ще направя и аз - писах горе, че братовчедка ми има книжка, но не е карала нито веднъж след курсовете - страх я било....
Към ВСИЧКИ :
Предполагам всеки от вас е виждал едни такива странни табелки, на който пише "RADAR" това са единствените пак повтарям ЕДИНСТВЕНИТЕ места, на който могат да ви снимат с необозначени коли!!Точно заради това се слагат - за да затворят вратичката в закона "Никой няма право да бъде заснеман, фотографиран и т.н. БЕЗ НЕГОВО ЗНАНИЕ И СЪГЛАСИЕ" - тоест с тези табелки Вие сте уведомени!
Отваряйте си очите, щото това с "не съм карал аз" може да мине, но може и да се вижда ясно, че сте вие - всичко зависи от положението на камерата спрямо вас в момента на заснемане.
Към колегата по-горе: точно така ще направя и аз - писах горе, че братовчедка ми има книжка, но не е карала нито веднъж след курсовете - страх я било....
Към ВСИЧКИ :
Предполагам всеки от вас е виждал едни такива странни табелки, на който пише "RADAR" това са единствените пак повтарям ЕДИНСТВЕНИТЕ места, на който могат да ви снимат с необозначени коли!!Точно заради това се слагат - за да затворят вратичката в закона "Никой няма право да бъде заснеман, фотографиран и т.н. БЕЗ НЕГОВО ЗНАНИЕ И СЪГЛАСИЕ" - тоест с тези табелки Вие сте уведомени!
Отваряйте си очите, щото това с "не съм карал аз" може да мине, но може и да се вижда ясно, че сте вие - всичко зависи от положението на камерата спрямо вас в момента на заснемане.
- kowalski
- кандидат ентусиаст
-
и автоматично мога веднага да ти кажа че фигурирането на лого на "осрам" тм означава че това е реклама на РАДАР на осрам....... демек..... вратичката само на гъза ми, с извинение.....
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
kowalski написа:и автоматично мога веднага да ти кажа че фигурирането на лого на "осрам" тм означава че това е реклама на РАДАР на осрам....... демек..... вратичката само на гъза ми, с извинение.....
осрам са спонсори на правенето на табелките

47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4