Езикът във форума - пази боже ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 05 Дек 2008, 16:06

Ами бих казал, че нашият форум е доста по-добре от гледна точка на стил и правопис, разбира се като изключим някои определени персонажи :mhihi:

Иначе аз поне гледам да пиша правилно, без пръфопизни грежки, оставям интервали след препинателните знаци, общо взето се старая да не ми се появават грешки в писанията.

Хубавото е, че доста хора от форума го правят.

А
Српоед едно изселдвнае на Кмербидж, няма знанчеие в ккава пословлдеонатест са буиквте в енда дмуа, едивннстеото вжано нщео е пъарвта и поатеднсла бвука да бдаът на пвилнраото мстяо

Това е абсолютно правилно :mhihi:
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 05 Дек 2008, 16:22

///peter написа:
ITK написа:Дразнещо е, наистина, най-дразнещото е когато грешките са в самото заглавие......особено в подфоруми "Продава" и "Купува", където масово се кОпуват пласТмаси и техните производни :lol: ...но това е положението....too late.... :confused:

:ahah:

Aaaaааааахахахахахахахаха :ahah: :ahah: :ahah: :ahah:

Както и да е ... :mhihi: .Аз да си призная зъщо се дразня,но нищо не може да се направи :confused: .Редовно си редактирам мненията преди да ги пусна или след това ако има някаква грешка...А ако се съмнявам как се пише дадена дума--->Чичо Гугъл е насреща ;) .Сега за допълнителни букви,изядени букви е нормалко да се случи на всеки...А аз начина на изказ е личен избор кой как ще пише .Редовно употребявам ( к'во , т'ва и подобни неща) и то не защото бързам,а за да се вкара някаво настроение в дадена тема и т.н.

Та има проблем с писането,но колкото и да недоволстваме тук не е училище и ние само си чешем езиците (пръстите) с тая тема... :confused: :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 05 Дек 2008, 16:25

пласТмаси
:dummy:то така се пише!!!:comp:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 05 Дек 2008, 16:26

Да аз за това се смея....
Какво ви пука кой как пише? Игнорирате го и толкова ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 05 Дек 2008, 16:28

Zaho написа:
Мишел написа:Не виждам точно как ще завърши тази тема...... освен само да се видим кои ни дразни неграмотността.....
Хората, които не могат, нито ще се научат да пишат и да се изразяват, нито пък някой ще им забрани да пишат, защото затрудняват останалите....
Така че... спасение няма да има, но айде и аз да се присъединя към тези, които се дразнят от това млади хора да са неграмотни.....
Дано поне И за това да не се окаже виновен Бойко, Доган или Св.Синод....заминат ли първите 7 год, отпиши го... ;)
А то си личи винаги, кога грешките са от бързане и кога от неграмотност..... тук определено има хора, на които аз лично не им разбирам ;)
Освен да се забрани писането както на латиница, така и с цифри, друго не виждам какво може да направим.. :roll:

Колеги,
Това, че някои си редактирате по 10-пъти мнението за да нямате грешки или пишете спокоино незначи, че останалите са неграмотни!!!

Аз понякога пиша през 100-тици документи разхвърляни по бюрото ми (а и свободното време за да гвърлям по един поглед на форума, ми е доста ограничено) и си признавам, че допускам доста грешки! Това означава ли, че съм неграмотен ?

Да не посочвам грешките в горното мнение на Мишел! Това означава ли, че е неграмотна???

Не съм си поглеждал мнението. Може да е пълно с грешки!
(Подразних се заради посочените примери. Последният е мой!)

Хайде да си ги сравним...
Малко гузен негонен бяга твоята работа ;)
Темата до колкото аз поне разбрах не беше, за да кажем поименно кой как пише и къде греши.....
Ама какво ли се занимавам и аз и се връзвам на поредната тъпотия, чак се чудя на себе си ....

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 05 Дек 2008, 16:28

Zaho написа:
Мишел написа:Не виждам точно как ще завърши тази тема...... освен само да се видим кои ни дразни неграмотността.....
Хората, които не могат, нито ще се научат да пишат и да се изразяват, нито пък някой ще им забрани да пишат, защото затрудняват останалите....
Така че... спасение няма да има, но айде и аз да се присъединя към тези, които се дразнят от това млади хора да са неграмотни.....
Дано поне И за това да не се окаже виновен Бойко, Доган или Св.Синод....заминат ли първите 7 год, отпиши го... ;)
А то си личи винаги, кога грешките са от бързане и кога от неграмотност..... тук определено има хора, на които аз лично не им разбирам ;)
Освен да се забрани писането както на латиница, така и с цифри, друго не виждам какво може да направим.. :roll:

Колеги,
Това, че някои си редактирате по 10-пъти мнението за да нямате грешки или пишете спокоино незначи, че останалите са неграмотни!!!

Аз понякога пиша през 100-тици документи разхвърляни по бюрото ми (а и свободното време за да гвърлям по един поглед на форума, ми е доста ограничено) и си признавам, че допускам доста грешки! Това означава ли, че съм неграмотен ?

Да не посочвам грешките в горното мнение на Мишел! Това означава ли, че е неграмотна???

Не съм си поглеждал мнението. Може да е пълно с грешки!
(Подразних се заради посочените примери. Последният е мой!)

Колега ще бъде интересно да ги посочиш и ти да се изложиш малко :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 05 Дек 2008, 16:34

Хайде да не се обиждаме на неграмотници... ;) Всички що годе нормално пишещи във форума знаем за к'во става въпрос....Не че има изобщо смисъл от темата де....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 05 Дек 2008, 16:35

liloff написа:
пласТмаси

Именно, аз това исках да кажа - че се пише с Т, а масово в "Купува" се изписва пласмаси, пласмасови и прочие....
F**k them all!

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 05 Дек 2008, 16:40

ITK написа:
liloff написа:
пласТмаси

Именно, аз това исках да кажа - че се пише с Т, а масово в "Купува" се изписва пласмаси, пласмасови и прочие....

Колега, а думата до пластмаса?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Мнение от miroslav4ev » 05 Дек 2008, 16:55

Както казва администратора :"Ти знаеш ли колко време ни отне да ги научим да пишат на кирилица, а ти искаш да пишат и правилно :mhihi: "
И верно сигурно повечето не знаят, че правят грешки при правописа. Най-често грешките са според мен кОпува, прОжини, цифрите вместо букви, безразборно слагане на препинателни знаци и т.н. т.н

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 05 Дек 2008, 17:13

На мен са ми любими тия с "диференцЯлите" и "наЙстина"-тата :D
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 05 Дек 2008, 17:29

err0r написа:На мен са ми любими тия с "диференцЯлите" и "наЙстина"-тата :D

А кой ще каже как се пише правилно, хахахах АКОМОЛАТОР, АКУМУЛАТОР, АКОМУЛАТОР или АКУМОЛАТОР :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 05 Дек 2008, 17:51

Ще ти кажа, ама какво черпиш после? :mhihi: :lol:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 05 Дек 2008, 18:03

Feanor написа:Ще ти кажа, ама какво черпиш после? :mhihi: :lol:

Е, защо аз, други ще те черпят! Едноседмичен БАН :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 05 Дек 2008, 18:07

ако ми остане време ще ви скенирам молби за постъпване на работа !! няма такъв смях!
пиша бързо и понякога греша,но гледам да е само клавишно! слагам запетаите ,където трябва и единственото ,което пропускам умишлено са големите букви.
опитвам се да спазвам правилния български език ,но на някои им е доста трудно явно....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата