Закона за младите шофьори-приет

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F80 M3 Competition
Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT

Мнение от GeorgiMarinov » 03 Дек 2008, 20:07

err0r написа:Хуу де, служебната е 2.2... ко правим? :shock: :shock: :shock:

Дано не те уволнят :confused:
Изображение

Аватар

Мнение от TUZara` » 03 Дек 2008, 20:29

Garribaldi Искаш да кажеш,че както аз имам книжка от половин година да речем и колата е над 1.6 и се води на мое име,тоест закупил съм си я преди този закон да влезе в сила,могат ли да ми направят проблем ?

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 03 Дек 2008, 20:55

На едно приятелче баща му е инструктор .. та от него разбрах че това с кубиците
Тоя треа да си свери часовника с днешна дата,че до сега нищо и никъде не съм чул и видял по темата,а относно закона за вечрния час е приет от 11 до 5 да не возиш -18 без придружител още предо пол.месец :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 03 Дек 2008, 20:56

Оооо някаква пълна анархия е. Едни казват едно, други друго :help:
Абе не знам дали "младият" шофьор предизвиква повече предпоставки за ПТП или някой дядка на 60+ или шишо бакшишо, ама това си е чиста дискриминация.
Вместо да стимулират към по-добра квалификация на хората започващи тепървата да карат, те гледат по всякакъв начин да ги дискриминират.Е как искат да се научат да карат при положение, че почти всичко им е забранено.

И каква ще да е тази кола до 1.6? На трабант ли трябва да се возя и да се пречукам някъде с него, а?

Само че най-смешното е това с придружителя? Добре, какъв е смисъла? Аз това не мога да го разбера - сяда човекът Х. до мен, да речеме има книжка от 20 год. - значи тука става hard / не е в кюпа на losers/ и каква ще му е дейността? Да си говориме? Да пиеме кафе? Да пушиме? Просто не мога да разбера с какво ТОЙ би ми бил полезен :shock: Нито може да ми натиска педалите, нито нищо....просто за красота

Само не мога да разбера къде ще е разликата м/у "новите шофьори" - Иван взима книжка на 18г., Георги на 30г. - къде ще е разликата?
И сега като трябва да си подменям всички документи, годината на издаване ще е 2009г. и още 1 год. ли трябва да съм в кюпа на losers.

Абослютно никакъв стимул няма за развитие.

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 03 Дек 2008, 21:09

((:BuKcu:)) написа:..

лошото на колите до 1.6 не са конете, че има и онди.. ма са малки и ако се треснеш не знам дали ще излезеш цел..
човека може ти говори..тука са е снег карай по-бавно, па ти ако искаш
а закона като влиза ще влезе при заварено положение.. надали ще се занимават да ти зимат талона и да ти дават нов
what a helluva ride

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 03 Дек 2008, 21:13

Само че най-смешното е това с придружителя? Добре, какъв е смисъла? Аз това не мога да го разбера - сяда човекът Х. до мен, да речеме има книжка от 20 год. - значи тука става hard / не е в кюпа на losers/ и каква ще му е дейността? Да си говориме? Да пиеме кафе? Да пушиме? Просто не мога да разбера с какво ТОЙ би ми бил полезен Shocked Нито може да ми натиска педалите, нито нищо....просто за красота

На една колежка й извъртях кормилото още по-наляво, за да не ни блъсне челно автобус на Ал.Малинов. Дори не се замислих дали да го направя. Направо си виждах некролога пред очите иначе. Резултата... автобуса ни пропусна, но мацката уцели тротоара. Не знам как реши, че ще завием наляво преди автобуса да ни тресне, ама както и да е... ;) После имаше един fun докато дойдат куките в духа на разказа на Apassionata за чакането в КАТ.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 03 Дек 2008, 21:14

айдеее честито!! отварам нова ниша на пазара! предлагам услугата "придружител"! срещу скромно възнаграждение...! като се има впредвид стажа ми мога да придружавам едновременно поне 5 млади камикадзета ...!!! моля записвания на ЛС...!! особено -вечер... :mhihi: :mhihi:
онтопик: тъпотата на местните законотворци е както винаги доказана!! ако имат поне 5% от тва ,дет са гласували читаво-пак е много! имам стаж зад волана 22г с книжка или 24 общо!! със сигурност имам голям опит и той ми помага в карането всеки ден...!!ама има млади хора ,които карат 10пъти повече от мене и карат по-добре от мене!! примера ,който се сещам е денис от габрово!! много смешно е да слагат в кюпа всички ,заради това че някой младеж е размазал на тати колата...!! сина ми също кара и за човек без опит почти... се справя доста добре!! и като му дойде времето да вземе книжка ще се научил със сигурност още по-добре! но ще му сложат пранги на ръцете ,щото нали!!ибати държавата сме!! сегрегация!! са очаквам синеоките да карат само до обед ,а тия с едно око -следобед!! за да има ред... :evil:
Последна промяна SKISA на 03 Дек 2008, 21:17, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ((:BuKcu:)) » 03 Дек 2008, 21:16

лошрайдър написа:
((:BuKcu:)) написа:..

лошото на колите до 1.6 не са конете, че има и онди.. ма са малки и ако се треснеш не знам дали ще излезеш цел..
човека може ти говори..тука са е снег карай по-бавно, па ти ако искаш
а закона като влиза ще влезе при заварено положение.. надали ще се занимават да ти зимат талона и да ти дават нов

А сещаш ли се, че и аз имам очи и мозък в главата и мога да преценявам :mhihi: Още не ме е напуснал разума и надали ще хвърча с 200 на сняг :lol:
Ако не са конете проблема, къде е тогава? Щото дали колата ти ще е 1.6 или 3.6 като караш с 200 пак може да се треснеш в некое дърво.
Цялата работа е, че трябва да има някой у главата...каквито и закони да приемат, не слуша ли никой горе...няма оправия.

ентусиаст
Аватар

Мнение от txe » 03 Дек 2008, 21:18

((:BuKcu:)) написа:Ако не са конете проблема, къде е тогава? Щото дали колата ти ще е 1.6 или 3.6 като караш с 200 пак може да се треснеш в некое дърво.
Цялата работа е, че трябва да има някой у главата...каквито и закони да приемат, не слуша ли никой горе...няма оправия.

тва с главата на други.. едно е главата и кво желаеш, друго са опита и реакциите, които имаш
what a helluva ride

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ((:BuKcu:)) » 03 Дек 2008, 21:32

лошрайдър написа:тва с главата на други.. едно е главата и кво желаеш, друго са опита и реакциите, които имаш

Тука вече навлизаме в много спорна тема, смисъл има да си пишеме до утре сутринта, няма едно мнение по въпроса. :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от txe » 03 Дек 2008, 21:43

((:BuKcu:)) написа:
лошрайдър написа:тва с главата на други.. едно е главата и кво желаеш, друго са опита и реакциите, които имаш

Тука вече навлизаме в много спорна тема, смисъл има да си пишеме до утре сутринта, няма едно мнение по въпроса. :winky:

изобщо не подлагам на съмнение шофьорските ти качества и изминатите километри, наситени с всевъзможни ситуации, подготвящи за безаварийното бъдеще :mhihi: мъ няма спорим
what a helluva ride

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ((:BuKcu:)) » 03 Дек 2008, 21:48

лошрайдър написа:
((:BuKcu:)) написа:

изобщо не подлагам на съмнение шофьорските ти качества и изминатите километри, наситени с всевъзможни ситуации, подготвящи за безаварийното бъдеще :mhihi: мъ няма спорим

Не си ме разбрал правилно. Не споменавам никъде за моите шофьорски умения и т.н, нито се хваля, нито споря.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 03 Дек 2008, 21:56

начи аз ако ползвам същата логика като тъпия законотворец трябва да приемат ,че който е над 100 кила може да пие до 0,8 промила ,а хилките под 100 до 0,5....!! щото алкохола се разгражда различно! а па ако некой случайно е към 150 треа да му дават да поема поне 1промил!!! такива разделяния и измислени разпределения водят само до ядове и простотии...!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 03 Дек 2008, 22:04

SKISA написа:начи аз ако ползвам същата логика като тъпия законотворец трябва да приемат ,че който е над 100 кила може да пие до 0,8 промила ,а хилките под 100 до 0,5....!! щото алкохола се разгражда различно! а па ако некой случайно е към 150 треа да му дават да поема поне 1промил!!! такива разделяния и измислени разпределения водят само до ядове и простотии...!!!

добър пример
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 03 Дек 2008, 22:05

Продавам 316_ката :mhihi: :mhihi: сериозно :winky:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата