Финансовата криза....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 18 Сеп 2008, 10:41

SKISA написа:ми се некой е кредитирал фалирата банка и със сигурност ше си търси парите,така че нема да те остават да ти забравят кредита!! ше го връщаш на некой друг! проблема е ако тоя друг тръгне да променя условията и да си иска повече лихва или нещо такова....

Абе, то хубаво ама според търговския закон при откриване на производство по несъстоятелност всички вземания, по които обявеното в несъстоятелност дружество е кредитор стават ликвидни и изискуеми. Не знам обаче дали има някаква различна уредба на тази материя в по отношение на банките (надявам се да има), ма не ми се иска един ден да осъмна и да науча, че вместо само вноската за съответния месец дължа всичко, дето трябва да им дам в следващите 25 години :(

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 18 Сеп 2008, 10:54

someone написа:
SKISA написа:ми се некой е кредитирал фалирата банка и със сигурност ше си търси парите,така че нема да те остават да ти забравят кредита!! ше го връщаш на некой друг! проблема е ако тоя друг тръгне да променя условията и да си иска повече лихва или нещо такова....

Абе, то хубаво ама според търговския закон при откриване на производство по несъстоятелност всички вземания, по които обявеното в несъстоятелност дружество е кредитор стават ликвидни и изискуеми. Не знам обаче дали има някаква различна уредба на тази материя в по отношение на банките (надявам се да има), ма не ми се иска един ден да осъмна и да науча, че вместо само вноската за съответния месец дължа всичко, дето трябва да им дам в следващите 25 години :(

Баковите въпроси са уредени в Закона за Банките, а не в Търговсикя закон. И зависи какво пише в договора ти за кредит....ако там си подписал, че си съгласен Банката да ти продаде кредита ( а то няма как да не си го подписал, ако банката е решила да го включи като клауза, а това е включено от около година и не се маха от договора), означава че тръгне ли да фалира, новия ти кредитор може да те прави каквото си поиска с две думи :( Всъщност едва ли ще е точно така, предполагам че би имало законово установени рамки, в които да се случват промените, а и каквото да става, то ще е в отговор на цялата икон.обстановка, т.е.и твоята банка би постъпила така, дори и да не беше фалирала.
Е, за лихвата +0.5 до 1.5 не би могъл никой да ги спре мисля, но чак при продаден кредит да ти обърнат живота, едва ли...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 18 Сеп 2008, 10:57

SKISA написа:
///peter написа:Фалит на банки няма как да стане, ако трчбва БНБ ще пусне заем, и пак няма да има фалит :)

ъхъ ....така викаха и за хамериканските банки....!!!

Ти са заеби САЩ, ние сме във валутен борд от тъй нареченото 2ро поколение, при което БНБ се явява като последна кредиторна инстанция за търговските банки... Ако пожелае може да кредитира.
Правителството може също да помага на банките както през 2003, да направи сделка, при която се продават ценни книжа с ангажимент за обратна покупка. Това се прави с цел да помогне на банките да се справят с ликвидни затруднения.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 18 Сеп 2008, 11:03

///peter написа:
SKISA написа:
///peter написа:Фалит на банки няма как да стане, ако трчбва БНБ ще пусне заем, и пак няма да има фалит :)

ъхъ ....така викаха и за хамериканските банки....!!!

Ти са заеби САЩ, ние сме във валутен борд от тъй нареченото 2ро поколение, при което БНБ се явява като последна кредиторна инстанция за търговските банки... Ако пожелае може да кредитира.
Правителството може също да помага на банките както през 2003, да направи сделка, при която се продават ценни книжа с ангажимент за обратна покупка. Това се прави с цел да помогне на банките да се справят с ликвидни затруднения.

да бе-добре!!те и аржентина беха в борд...!! за тва ядат корени са!!! то на хартия сичко е шест ,ама като стане...!! ,па точно ,па нащо правителство и бнб ше спасят баба си ако видат зор....

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 18 Сеп 2008, 11:06

:paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pikakoz » 18 Сеп 2008, 11:36

колеги на който му стиска за къси продажби да пробва на американската борса с индекси на маржин продавате сега и държите докато фед не намалят лихвите
лично аз в момента разпродавам на нашата борса като се опитвам да минимизирам загубите, щото такак както е трагнало не виждам какво може да спре срива
при тези лоши отчети за тримесечието, при липса на чуждестранни инвеститори и това международно положение :(
надявам се да не съм лош пророк

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 18 Сеп 2008, 11:41

Мишел написа:Баковите въпроси са уредени в Закона за Банките, а не в Търговсикя закон.

Имам някои съображения, поради които не съм съвсем съгласен с теб, ама вчера ме освиркаха в една друга тема, че съм разисквал правни въпроси в автомобилен форум, та затова спирам до тук. Дано да си права...пък ако не си, горя с един апартамент ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pikakoz » 18 Сеп 2008, 12:13

светлина в тунела :confused:
"Съвместният план на централните банки на САЩ, Япония и еврозоната за наливане на 180 млрд. долара на пазарите доведе до обръщане на негативните настроения и европейските индекси се оцветиха в зелено."

сега става сложно и с късите продажби :!:

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 18 Сеп 2008, 12:17

Ах целата работа за кво било, са ще текът едни ми ти лихви ох мамоооо :D :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 535d

Мнение от iv0 » 18 Сеп 2008, 13:11

pikakoz написа:светлина в тунела :confused:
"Съвместният план на централните банки на САЩ, Япония и еврозоната за наливане на 180 млрд. долара на пазарите доведе до обръщане на негативните настроения и европейските индекси се оцветиха в зелено."

мислиш, че това ще обърне тренда ли :) най-много лека корекция да направи.. пък и не виждам къде са затворили на зелено, след като вчера пазарът направи ново дъно

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 535d

Мнение от iv0 » 18 Сеп 2008, 15:35

pikakoz написа:светлина в тунела :confused:

Току що казаха по новините, че това не е успяло да възвърне доверието на инвеститорите и индексите пак са тръгнали надолу.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 19 Сеп 2008, 13:43

не съм песимист, но май дъното е далече още :confused:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 19 Сеп 2008, 13:47

Още малко и започваме да купуваме :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 19 Сеп 2008, 14:07

Според мен САЩ ще се оправят, все пак те са една от най-големите икономики в света. Достатъчно е прекратят тук-там военното си присъствие, което в момента им коства по няколко милиарда на ДЕН... Всъщност, според мен некадърното управление на Буш е главната причина за тази криза. А неговия край (слава богу) идва, и съм оптимист.
При всички положения обаче имотните кредити ще се свият още, това ще се случи и в България, и тогава... НИЕ ще гризнем дръвцето.
Защото огромна част от икономиката на нашата мила родина се крепи на строителството (казвал съм го и в друга тема). Силните ще оцелеят, но ще има много фалити на по-малки строителни фирми, доставчици и подизпълнители. С две думи - чака ни криза, и то не банкова, а много по-лоша.
Има и хубава страна - всички, които не са в строителния сектор, ще се измъкнат по чорапи, а цените на имотите ще спаднат, така че който има КЕШ, ще може да напазарува евтини къщи и апартаменти, които след кризата да продаде на печалба ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 19 Сеп 2008, 14:13

///peter написа:Още малко и започваме да купуваме :mhihi:

някои и преди така казваха и се набълбукаха :mhihi:
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата