Финансовата криза....
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
SKISA написа:ми се некой е кредитирал фалирата банка и със сигурност ше си търси парите,така че нема да те остават да ти забравят кредита!! ше го връщаш на некой друг! проблема е ако тоя друг тръгне да променя условията и да си иска повече лихва или нещо такова....
Абе, то хубаво ама според търговския закон при откриване на производство по несъстоятелност всички вземания, по които обявеното в несъстоятелност дружество е кредитор стават ликвидни и изискуеми. Не знам обаче дали има някаква различна уредба на тази материя в по отношение на банките (надявам се да има), ма не ми се иска един ден да осъмна и да науча, че вместо само вноската за съответния месец дължа всичко, дето трябва да им дам в следващите 25 години

someone написа:SKISA написа:ми се некой е кредитирал фалирата банка и със сигурност ше си търси парите,така че нема да те остават да ти забравят кредита!! ше го връщаш на некой друг! проблема е ако тоя друг тръгне да променя условията и да си иска повече лихва или нещо такова....
Абе, то хубаво ама според търговския закон при откриване на производство по несъстоятелност всички вземания, по които обявеното в несъстоятелност дружество е кредитор стават ликвидни и изискуеми. Не знам обаче дали има някаква различна уредба на тази материя в по отношение на банките (надявам се да има), ма не ми се иска един ден да осъмна и да науча, че вместо само вноската за съответния месец дължа всичко, дето трябва да им дам в следващите 25 години
Баковите въпроси са уредени в Закона за Банките, а не в Търговсикя закон. И зависи какво пише в договора ти за кредит....ако там си подписал, че си съгласен Банката да ти продаде кредита ( а то няма как да не си го подписал, ако банката е решила да го включи като клауза, а това е включено от около година и не се маха от договора), означава че тръгне ли да фалира, новия ти кредитор може да те прави каквото си поиска с две думи

Е, за лихвата +0.5 до 1.5 не би могъл никой да ги спре мисля, но чак при продаден кредит да ти обърнат живота, едва ли...
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
SKISA написа:///peter написа:Фалит на банки няма как да стане, ако трчбва БНБ ще пусне заем, и пак няма да има фалит
ъхъ ....така викаха и за хамериканските банки....!!!
Ти са заеби САЩ, ние сме във валутен борд от тъй нареченото 2ро поколение, при което БНБ се явява като последна кредиторна инстанция за търговските банки... Ако пожелае може да кредитира.
Правителството може също да помага на банките както през 2003, да направи сделка, при която се продават ценни книжа с ангажимент за обратна покупка. Това се прави с цел да помогне на банките да се справят с ликвидни затруднения.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
///peter написа:SKISA написа:///peter написа:Фалит на банки няма как да стане, ако трчбва БНБ ще пусне заем, и пак няма да има фалит
ъхъ ....така викаха и за хамериканските банки....!!!
Ти са заеби САЩ, ние сме във валутен борд от тъй нареченото 2ро поколение, при което БНБ се явява като последна кредиторна инстанция за търговските банки... Ако пожелае може да кредитира.
Правителството може също да помага на банките както през 2003, да направи сделка, при която се продават ценни книжа с ангажимент за обратна покупка. Това се прави с цел да помогне на банките да се справят с ликвидни затруднения.
да бе-добре!!те и аржентина беха в борд...!! за тва ядат корени са!!! то на хартия сичко е шест ,ама като стане...!! ,па точно ,па нащо правителство и бнб ше спасят баба си ако видат зор....
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
колеги на който му стиска за къси продажби да пробва на американската борса с индекси на маржин продавате сега и държите докато фед не намалят лихвите
лично аз в момента разпродавам на нашата борса като се опитвам да минимизирам загубите, щото такак както е трагнало не виждам какво може да спре срива
при тези лоши отчети за тримесечието, при липса на чуждестранни инвеститори и това международно положение
надявам се да не съм лош пророк
лично аз в момента разпродавам на нашата борса като се опитвам да минимизирам загубите, щото такак както е трагнало не виждам какво може да спре срива
при тези лоши отчети за тримесечието, при липса на чуждестранни инвеститори и това международно положение

надявам се да не съм лош пророк
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Мишел написа:Баковите въпроси са уредени в Закона за Банките, а не в Търговсикя закон.
Имам някои съображения, поради които не съм съвсем съгласен с теб, ама вчера ме освиркаха в една друга тема, че съм разисквал правни въпроси в автомобилен форум, та затова спирам до тук. Дано да си права...пък ако не си, горя с един апартамент

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- iv0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 535d
pikakoz написа:светлина в тунела![]()
"Съвместният план на централните банки на САЩ, Япония и еврозоната за наливане на 180 млрд. долара на пазарите доведе до обръщане на негативните настроения и европейските индекси се оцветиха в зелено."
сега става сложно и с късите продажби
мислиш, че това ще обърне тренда ли

- iv0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 535d
pikakoz написа:светлина в тунела![]()
"Съвместният план на централните банки на САЩ, Япония и еврозоната за наливане на 180 млрд. долара на пазарите доведе до обръщане на негативните настроения и европейските индекси се оцветиха в зелено."
сега става сложно и с късите продажби
Току що казаха по новините, че това не е успяло да възвърне доверието на инвеститорите и индексите пак са тръгнали надолу.
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Според мен САЩ ще се оправят, все пак те са една от най-големите икономики в света. Достатъчно е прекратят тук-там военното си присъствие, което в момента им коства по няколко милиарда на ДЕН... Всъщност, според мен некадърното управление на Буш е главната причина за тази криза. А неговия край (слава богу) идва, и съм оптимист.
При всички положения обаче имотните кредити ще се свият още, това ще се случи и в България, и тогава... НИЕ ще гризнем дръвцето.
Защото огромна част от икономиката на нашата мила родина се крепи на строителството (казвал съм го и в друга тема). Силните ще оцелеят, но ще има много фалити на по-малки строителни фирми, доставчици и подизпълнители. С две думи - чака ни криза, и то не банкова, а много по-лоша.
Има и хубава страна - всички, които не са в строителния сектор, ще се измъкнат по чорапи, а цените на имотите ще спаднат, така че който има КЕШ, ще може да напазарува евтини къщи и апартаменти, които след кризата да продаде на печалба
При всички положения обаче имотните кредити ще се свият още, това ще се случи и в България, и тогава... НИЕ ще гризнем дръвцето.
Защото огромна част от икономиката на нашата мила родина се крепи на строителството (казвал съм го и в друга тема). Силните ще оцелеят, но ще има много фалити на по-малки строителни фирми, доставчици и подизпълнители. С две думи - чака ни криза, и то не банкова, а много по-лоша.
Има и хубава страна - всички, които не са в строителния сектор, ще се измъкнат по чорапи, а цените на имотите ще спаднат, така че който има КЕШ, ще може да напазарува евтини къщи и апартаменти, които след кризата да продаде на печалба

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5