Питане за нов български университет...
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Acceleration
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW M5
Eliana написа::mhihi:![]()
![]()
Аз не мога да разбера защо хората си мислят, че СУ като най- стар университет е най- качествен като обучение. Винаги ми е било смешно като го видя това недоказано твърдение.
Тук в България явно се гледа на колко години е сградата. Колкото по- стара, толкова е по- добро обучението.
То тройки навсякъде могат да ти пишат по милост независимо къде учиш.
Проблема е обаче, че като отидеш да си търсиш работа с диплома осеяна с цифрата 3 едва ли някой те взима на сериозно. Още повече като дойде някой да кандидатства за същата работа с диплома 4.50 или 5.00 познайте кой ще е с предимство...
Archangel, това "...със завършено висше в СУ" не знам дали знаеш, но е незаконно. На фирмите вече ще се налагат санкции ако присъства това изискване в обявите за работа.
Не мога да разбера как могат да се пренебрегват университети като ВТУ за сметка на СУ, Медицинския университет- Пловдив за сметка на Медицински университет- София и т.нПълен абсурд!
Не помня кой снощи написа, че в НБУ преподават някакви измислени хорица, които се мъчели да вземат по- горна степен на квалификация.
Ето една съвсем малка част от тях http://www.nbu.bg/index.php?l=39 http://www.nbu.bg/index.php?l=38
е за това говорех
СУ sucks

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Като човек, който е завършил в СУ, мога да кажа, че за 5 години там, друго освен мръсни и студени зали, незаинтересовани преподаватели (с много малко изключения), отвратително отношение на администрацията, административни спънки и неуредици за всяко едно нещо, друго не съм видял...
Една година след като завърших, записах второ висше, отново в СУ, но на втория семестър прекъснах и нямам и намерение да записвам отново...просто не ми издържаха нервите да се разправям с малоумници за най-дребното нещо и най-незначителните неща да се случват с хиляди клизми...за да ми издадат едно тъпо уверение, че съм студент ходих три пъти на четвърти километър и два пъти в Ректората...първо, пускаш молба на 4 км., после плащаш такса, ма каса нямало там, тичкай до ректората, после отиваш на 4 км. да занесеш квитанцията за таксата, после тичкаш до ректората да си го вземеш (щото на 4 км нямали право да издават уверения), после се оказва, че те нямало в регистрите, та обратно до 4 км да видиш как така те няма, оправят си грашката, и айде пак до ректората...няма другаде подобна идиотщина...ма тва, че си избягал от работа, за да си изкараш малоумното уверение...на никой не му пука...затова и приключих със СУ...едно висше от там ми стига...
Ебаси, даже седалки няма на тоалетните чинии там...
Една година след като завърших, записах второ висше, отново в СУ, но на втория семестър прекъснах и нямам и намерение да записвам отново...просто не ми издържаха нервите да се разправям с малоумници за най-дребното нещо и най-незначителните неща да се случват с хиляди клизми...за да ми издадат едно тъпо уверение, че съм студент ходих три пъти на четвърти километър и два пъти в Ректората...първо, пускаш молба на 4 км., после плащаш такса, ма каса нямало там, тичкай до ректората, после отиваш на 4 км. да занесеш квитанцията за таксата, после тичкаш до ректората да си го вземеш (щото на 4 км нямали право да издават уверения), после се оказва, че те нямало в регистрите, та обратно до 4 км да видиш как така те няма, оправят си грашката, и айде пак до ректората...няма другаде подобна идиотщина...ма тва, че си избягал от работа, за да си изкараш малоумното уверение...на никой не му пука...затова и приключих със СУ...едно висше от там ми стига...
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
Скиса, тая година завършвам НБУ и мога да ти кажа, че това е най-добре организирания университет - няма я бюрокрацията, чиновниците те уважават, а решил ли си да научиш нещо - там е мястото... няма да коментирам по-горните изказвания, щото знам в държавните университети кви са условията и колко келеши преподаватели има... НБУ е мястото - един демократичен университет, където границата преподавател - студент е снижена до минимум - а колкото до дистанционното обучение - много сполучлив вариант, ако през седмицата си зает и нивото на обучение не е ниско, ако си мислиш това
успех и ако те интересува повече на НБУ - драсни едно лично 

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Къде може да се завърши право и да е по-добро обучението . питам сериозноsomeone написа:Като човек, който е завършил в СУ, мога да кажа, че за 5 години там, друго освен мръсни и студени зали, незаинтересовани преподаватели (с много малко изключения), отвратително отношение на администрацията, административни спънки и неуредици за всяко едно нещо, друго не съм видял...
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
klintan66 написа: Къде може да се завърши право и да е по-добро обучението . питам сериозно
Е щом питаш сериозно няма да ти отговарям "НБУ"

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
Човече изобщо не слушай хорското мнение. Повечето комплексари ще плюят НБУ-то, понеже не могат да си го позволят и според тях си некадърен, ако учиш там. Това е... български мантилитет, но за едно са прави, има доста лекета по тия частни вузове. От друга страна ще останеш изненаден, че както винаги българите преувеличаме - доста. Въпреки материалната база и бюрокрацията, аз бих избрал държавен вуз, но аз съм на 20 и заядливите ректори и другите вкусотийки са забавни, в един кюп с другите.
За теб нбу-то ми се вижда по-добрият вариант. Където и да идеш, ако искаш да си свериш часовника ще намериш начин.
Aз уча международни икономически отношения във ВСУ задочно, доволен съм. Много ми харесва професора по микроикономика Иван Димов, уникално добре си изнася лекциите!

Aз уча международни икономически отношения във ВСУ задочно, доволен съм. Много ми харесва професора по микроикономика Иван Димов, уникално добре си изнася лекциите!

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
acer написа:Човече изобщо не слушай хорското мнение. Повечето комплексари ще плюят НБУ-то, понеже не могат да си го позволят и според тях си некадърен, ако учиш там. Това е... български мантилитет....
Айде, айде, сега сме били комплексари. Мисля, че самото ни присъствие в този форум говори не само за друго, но и че можем да си позволим доста повече от "съмнителното" ниво на образованието в НБУ. Просто когото и да съм питал, дори хора от НБУ, са ми препоръчвали да не се захващам. Така че, явно наистина е като с газаджиите - "Те са комплексари/гъзари, 'щото не искат да си сложат газ и да им е евтинко". Всеки си защитава своето де, само че аз за СУ съм чувал в пъти по-малко оплаквания, отколкото за НБУ, на което му се носи славата.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Acceleration
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW M5
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
klintan66 написа:Къде може да се завърши право и да е по-добро обучението . питам сериозно
Аим аз съм завършил именно право в СУ. Жена ми е завършила също право, но в НБУ. Да ти кажа, не съм забелязал да блестя особено с дипломата си пред нея

арч да спреш тоя уоу, че ще ти промие мозъка.
Тва, че някой влиза в този форум най-малко го прави паралия или според теб е36 е съкровище? Както и да е, аз говорих за хорското мнение като цяло, който го слуша не знам какво получава освен разводняване на собственото мнение. Е, аз все пак съм от провинцията тука хората са по-бедни(не, че аз съм богаташче) и обичат да плюят, затова съм с впечатление, че са прекалено предубедени.

Хах, тука стана бахти спора за това кой университет е по-добър... Нали знаете, че няма как всички да са на едно мнение!? Според мен където и да учиш, ако искаш да научиш нещо ще го научиш, ако не искаш - много ясно, че няма.
В НБУ просто ми е много интересно кой преподавател ще си рискува репутацията и не на последно място добрата заплата, която получава, за да бъде подкупен за 1 изпит... Много неща се говорят по адрес на НБУ, само че с това "Един приятел ми каза, а той пък чул от друг и т.н.", те нямат никаква тежест!
Аз съм доволен и нямам оплаквания за момента от университета.
А към автора на темата... НБУ изобщо не е лош вариант, дистанционното обучение също, но точно това, за което питаш не съм много наясно с нещата и каква диплома ти дават. Най-добре е да се пита лично в университета, там ще ти обяснят всички подробности. Ако нямаш време да ходиш до там, може да звъннеш по телефона и предполагам, че пак ще те ориентират... Аз до 1-2 октомври нямам работа там и не мога да питам, но ако не е много спешно като почне семестъра мога да се поинтересувам за какво става въпрос... А през това време, ако някой колега ходи до там също може да помогне, като поразпита...
В НБУ просто ми е много интересно кой преподавател ще си рискува репутацията и не на последно място добрата заплата, която получава, за да бъде подкупен за 1 изпит... Много неща се говорят по адрес на НБУ, само че с това "Един приятел ми каза, а той пък чул от друг и т.н.", те нямат никаква тежест!
Аз съм доволен и нямам оплаквания за момента от университета.
А към автора на темата... НБУ изобщо не е лош вариант, дистанционното обучение също, но точно това, за което питаш не съм много наясно с нещата и каква диплома ти дават. Най-добре е да се пита лично в университета, там ще ти обяснят всички подробности. Ако нямаш време да ходиш до там, може да звъннеш по телефона и предполагам, че пак ще те ориентират... Аз до 1-2 октомври нямам работа там и не мога да питам, но ако не е много спешно като почне семестъра мога да се поинтересувам за какво става въпрос... А през това време, ако някой колега ходи до там също може да помогне, като поразпита...

41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3