audi s5 evo ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e28 turbo

Мнение от Ma7e4k0 » 05 Сеп 2008, 2:10

justboy написа:Аз си карам БМВ и много ме кефи. Ама ауди да правят жалки опити и да копират?
Сигурно и куатрото е копирано и най-продавания турбо мотор е копиран.

И в доста други неща са преди бмв..
И друго винаги абсолютно винаги или поне в колите до 300 коня (нам достъпните..)
Гледал съм и гонка между РС2 и М3 стокови.. Доста е неприятно да паднеш от такава катафалка..
Примерно ауди купе 2.3 136 коня срещу 320ка 150 коня аудито върви доста повече. И тдс-а срещу старото тди и т.н.
Примерно 192 коня ауди срещу 192 коня бмв. Ауди бие винаги. От возене съм имал възможност да сравня 150 коньовите
192 коньовите около 215те коня също. И всичките при ауди вървят повече. И при 200+ коньовите 3-литрови дизели. В това съм се качил и това съм усетил иначе на клипове и РС-ките ги хвалят повече. Вярно, че е по-скъпа марка Ауди даже прекалено скъпа особено за по-новите модели, но немога да определя дали е оправдано или не. Но чувам повече дефекти давали Аудитата специално за високите класове от новите години. Пример от 5 служебни коли 3 БМВ-та 2 Аудита за 7ци и а8 става на въпрос от годините 2007-2008 с аудитата доста по-рядко се патува защото много често са на сервиз, е и това не е много меродавно, а по-скоро субективно, но си е факт.

ииии от кога ауди с 2.0 мотори 90 коня сега пък 192 коня моторите почнаха да бият бмв?!?!? сигурно аудито е 3.5 литрово а бмв-то 2.5 и е карало на дръпната ръчна на 6 зъба и само на трета предавка :mhihi:
BMW e30 320i Powered by LowBudgetPerformance™ & 88' BMW E30 330i Turbo & BMW e36 m40b16

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 05 Сеп 2008, 10:58

Тук верно взе да бъка от сектанти ама не съм сигурен накоя марка.

Насти, не познавам лично, сигурно си прав за повечето неща които си написал, сигурно си карал повече коли от повечето хора тук, но това да кажеш, че интериора на Ауди е по добър от на БМВ е най-голямата възможна глупост която може да се изтъкне като довод в полза на Ауди. Въпреки че до някъде съм съгласен в базово изпълнение едва ли има по куца и орязана кола от БМВ.

Уважавам много олимпиядите, не харесвам VW и се радвам че те отстояват да бъдат различни, не мисля че правят жалки автомобили и считам че колите им въпреки че са неприлично скъпи са доста добри, но КОЙ идиот по дяволите измисли да се създават коли в премиум сегмента с предно предаване? Не го разбирам, колко требва да си тъп за да направиш хубава кола и да и хакнеш предно простооооо :help:
Добре че измислиха куатрото защото сега ако видя на улицата А8 с предно и ще се разплача повярвай ми. Казвам го не като фен на задното, а като враг на предното, дано ме разбираш какво имам предвид. И моля те не ме убеждавай колко по зле е на сняг със задно, НЕ е вярно, така че нека спестим спора.

П.С. Преди спорът да продължи до страница 257 на тази тема обърнете внимание на следния пасаж от правилата:
До гуша ни е дошло от постоянни и абсолютно безсмислени разправии коя марка е най-добра, особено от хора които никога не са се качвали на автомобил БМВ или дори още нямат шофьорски книжки. Такива теми няма да бъдат толерирани. Приканваме феновете на други марки автомобили още предварително да имат предвид, че това е BMW форум и поради това известна степен пристрастност към марката у повечето участници е напълно естествена! Не дразнете лъва в неговата клетка!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 05 Сеп 2008, 11:11

:confused: Просто коментар нямам .... такива глупости се изговориха,аудитата били такива фолксваген пък били онакива (макар ,че са една марка) ,после пък някакви малоумници невиждаш ли що'т си нямали работа пък измислил предното.А ве вообще глупост след глупост а пък невиждат реално BMW къде е в тая цялата галамация ... ама айде :confused: Според мен таз тема се е изчерпала и е за коша,просто тръгна в съвсем друга посока.

П.П След като темата беше пусната,просто неможеше ли да се напишат коментари от типа - евалата ,добра кола са измислили .... или поне нещо от този тип.А не веднага сички "разбирачи" да се впускат в говорене на пълно тъпоти и неща много далече от реалноста.
Последна промяна ///vlado на 05 Сеп 2008, 11:12, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Poki » 05 Сеп 2008, 11:12

Кво ми ги хвалите тея БМВ-та и тея АУДИ-та, истината е само една и тя е - ВОЛГА :mhihi:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 05 Сеп 2008, 11:55

Dimo , какво му обясняваш на някой си кое е вярно и кое не ,кое е хубаво и кое не ;)
Всеки си има глава с която да мисли и да си избира как да си харчи парите , нито някой си ще ме убеди ,че ,предното предаване ,сделания интериор, гадните за мен дамаски ,теснотията ,отвратителното обслужване и високите цени на разервни части може да са предимство ,нито аз ще го убедя в обратното - просто няма смисъл да спориме ...

И да , нека великия капацитет ми покаже народен модел на великата Инголщадска фирма , който е останал много отдавна назад в историята 18 години словом/цифром и на когото цените в момента се качват постоянно нагоре , търсенето е все по-голямо и това се случва още преди да е достигната онази граница , отвъд която модела влиза в един специален каталог и цените стават наистина солени :?:
И понеже знам ,че такъв няма нека ми покаже изобщо един такъв модел :roll:

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Poki » 05 Сеп 2008, 12:03

Audi Sport Quattro S1

http://www.youtube.com/watch?v=yyVHj3sH ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=vky1uh_k ... re=related

Но разбира се, това е състезателна кола, а не mass production.
Последна промяна Poki на 05 Сеп 2008, 15:33, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пешо » 05 Сеп 2008, 15:28

неколко дрифта: за нас е безценно, за вас - невъзможно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Сеп 2008, 15:33

.
Последна промяна steeN на 28 Сеп 2019, 11:42, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 05 Сеп 2008, 16:01

Пешо написа:
justboy написа:Сигурно и куатрото е копирано и

тва е най големото инженерно БЕЗУМИЕ наравно с ПРЕДНОТО

justboy написа:И друго винаги абсолютно винаги или поне в колите до 300 коня (нам достъпните..)

бахаха, 2.6 в6 караш, даже нема да е пресилено да кажеш че е и до 150 коня са достъпните, май гроздето киселее

justboy написа:Примерно ауди купе 2.3 136 коня срещу 320ка 150 коня аудито върви доста повече

що не сравниш ауди 20 с бмв 20 ... но нали да 3оо коня беха достъпни :?:

justboy написа:И при 200+ коньовите 3-литрови дизели

ПОВТАРЯМ : дизелът работи с мръсотия вместо гориво

За куатрото
Ако те кара да се чувстваш по-добре нямам нищо против да си мислиш така, макар истината да е много по-различна.
Карам 2.6 - да, но не виждам какво общо има това с колите в които съм се качвал, а те по една или друга случайност са доста. И то точно от 2те марки.
БМВто има 1 цилиндър в повече и 14 клапана повече и 14 коня повече, смятам, че съпоставката е добра.
Може да сравниш Ауди купе 7А мотора (2.3 20в 170 к.с.) и БМВ пак купе М20Б25 ето литровото преимущество е при бмв-то, резултата обаче ще е в друга полза. Даже съм сигурен, че 1.8Т срещу М20Б25 пак ще е за ауди, но там па има турбо и не е меродавно.
И аз имах кофти мнение за дизела, но след като се повозих в Phaeton V10 tdi, мисля малко по-различно.

Иначе и 2те марки ми харесват. До едни години БМВ определено ми харесва повече визиуално, по-точно до към 2004. След това ауди за мен лично са по-добре. Ама това въпрос на вкус.
А за кефа, който може да достави задното(евентуално със шпер) вече не коментирам.. :twisted:

И също съм съгласен, за по-скъпата поддръжка на ауди

Апък това за гроздето кое сладнее, кое киселее не го разбрах много.

Ама no hard feelings :bchug:
Изображение
E34, E38

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

Мнение от turboto » 05 Сеп 2008, 16:59

Penchev написа:...

И да , нека великия капацитет ми покаже народен модел на великата Инголщадска фирма , който е останал много отдавна назад в историята 18 години словом/цифром и на когото цените в момента се качват постоянно нагоре , търсенето е все по-голямо и това се случва още преди да е достигната онази граница , отвъд която модела влиза в един специален каталог и цените стават наистина солени :?:
И понеже знам ,че такъв няма нека ми покаже изобщо един такъв модел :roll:

Георги Пенчев

Жоро мойто бре :mhihi: :mhihi: :mhihi: предните 2 години изобщо не го застраховах 'шот немаше смисъл... ма за тая е с FULL каско за над 2 хил. лв предните едвам с клизма 1500 и отебах, та има напредък...

Само да припомня 05.1983 -та е доста от Вас го знаят :mhihi: :mhihi:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 05 Сеп 2008, 17:50

justboy , какъв е смисъла от този твоят 2,6 мотор на 150 к.с. :?:

Значи първо ти минаваш за данък в най-горната графа - толкова колкото плащат и собствениците на наистина мощните автомобили :shock: Ти плащаш за малко повече въртящ момент ,но плащаш като за световно :dunno: Нито е някаква мощност кой знае каква ,нито нищо ...

Второ ,твоят разход на гориво е постижим за мен с моят М50 мотор 2 литра ,ванус при повече натискане ,но ти с твойта кола само можеш да мечтаеш за разход като моя и особенно извън града :!:

Трето - понеже караме все стари автомобили ,рабтата е ясна - ремонти си има , но докато аз свалям една глава,шлайфам я и купувам една гарнитура ,ти правиш всичко това по 2 :!: Факт е ,че тези "творения на "гения Инголщадски" текът точно от към главите ,не веднъж в сервиза където аз си карам колата преди когато много се вкарваха за продан 100/А6 С4 купе ,виждах коли с като твоят мотор разглобени за едни течове и оттам :arrow: мамма миа :help: Този 2,6 и онзи 2,8 двигатели ...

Четвърто - и може би това което много се засяга тук ,в тази тема - динамиката - мой познат с А6 комби с 2,6 мотор пътувах за пловдив а той за Ихтиман :arrow: от тази кола очаквах да ме мине на аутобана ,но това така и не се случи ... Ак има някакво предимство то е на старт заради доста по-голямата кубатура и нютони ,но само толкова ,над 180 км/ч все си мисля ,че и една Е30 320 с хубав мотор ще ти откачи задната броня да те бута :mhihi:

Нека да минат още някое десетилетие и да видим дали ще се случи нещо с тази фирма в технологично отношение ...

п.с. карай Е34-ката и се радвай на живота :D

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 1.8T 4x4
Мечтае да кара: RS6

Мнение от baricade » 05 Сеп 2008, 18:41

Icco® написа:
baricade написа:.............

Колега съветвам те най благородно да се откажеш от каквито и да е спорове на тема Ауди в този форум !!!!
Просто ще си останеш поредния нахранен и недоразбран фен на Ауди който е решил да ни покаже на нас колко са добри тези коли :mhihi:
Но нали се сещаш на какви хора ги говориш тия неща !!!
Вземи се спри до като не е късно и не са почнали колегите с черпака !! :mhihi: :mhihi:

колега ако си беше направил труда освен да прочетеш какво съм написал и да успееш да го разбереш , щеше да те огрее че нямах намерение да споря с вас за това коя марка е по-добра или по-лоша
незнам кои сте вие ,дето се определяте като ВАС , но нямам нито времето , нито желанието , нито нервите да споря с цяла дружина еднакво мислещи хора-като коне с капаци :"БМВ е най-яката кола на света особенно тези които са над 12-13-14години странно защо ли? , всичко друго е боклук, кенеф , всички марки копират от БМВ , всички марки се трошат повече от БМВ , всички марки са по-кекави от БМВ......................................................................................................, хвани попрочети малко пак темата и ще се сетиш , можеби :confused:

да фен съм на АУДИ от много време , боли ме какво мислите , хранете си колкото искате , това говори повече за вас отколкото за марките които храните , докато аз никога няма да кажа нещо лошо за друга марка , винаги ще се радвам на автомобилните постижения на другите марки включително на БМВ ....................

Ma7e4k0 написа:baricade като ти гледам подписа имаш право да се ядосваш, и аз щях да съм така ако бях дал парите си за колата от подписа ти ....нормално да се нервиш се пак караш кофа на колела :mhihi:

нека ми е лошо в тази кофа на колела , странно и смешно мнение от човек който ако съдим по информацията която дава в секция "кара"
е притежател на една от първите Е36-ци 1.6 ....... , няма да се очудя ако си сложил емблема на М-повер отзад на капака!!!!

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 05 Сеп 2008, 19:29

Абе тия Ауди фенове нямат ли си форум да си пишат там ?
Хората казват харесан свят,един едно харесва друг друго.........тоя спор с марките е безмислен.За сравнение само ще кажа ,че щом Рено ,Ситроен и Ланчия(да ме прощават техните фенове ама много са грозни ) има кой да купува и кара......какво да си говорим.

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 05 Сеп 2008, 19:42

Георги Пенчев
София - Добрич при тъкмо закупен автомобил каране 160-180 на моменти над 220 Aбе където колкото дава пътя.
Разход 8.3 .. ако държите прилагам видео материал и касови бележки.
Не смятам да е много разхода :)
А данъка е за тези, които го плащат.
Незнам за над година вече само едно ГИ сложено и консумтиви тва е.

А силно се съмнявам, че има дисциплина в която М50Б20 да е по-добър 2.6. За сток говорим твойта кутия нали е по-различна?

Иначе си карам Е34ката, която ме кефи да си карам повече от аудито, макар да върви по-малко.
Просто с 2.6 даже и на 200 като дадеш газ усещаш ускорение.
Изображение
E34, E38

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 05 Сеп 2008, 19:49

Спорът възниква от сектантството. Аз съм фен на БМВ карал съм и много старо ауди. Но като се погледне накаде вървят нещата Ауди се развиват докато БМВ като,че ли разчитат на Историята. Факт е,че БМВ почна да прави модели с Х-драйв сега да обвиняваме кои от кои откраднал и кво копирал. Ауди може и да са взаимствали от БМВ някой неща БМВ може и да са копирали дизайна на Хюндай това няма значение.
Ауди-тата с доста голяма сила настигат БМВ и няма да се учудя ако ги задминат. Дизайна на новите БМВ на мен лично изобщо не ми грабва окото някак си се губи агресията. Докато ауди-тата почват да изглеждат все по агресивни и по агресивни. Представете си ако направят модели със задно предаване.Че сме сектанти всичките сектанти сме дали на ауди или БМВ, но да сме коне с капаци е глупаво.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата