Безмълвната истина ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 11 Авг 2008, 3:00

Често пътувам до Гърция по път Е-79 София-Кулата и там какви самоубиици има просто не е истина просто се чудя кои им е дал книжки или по точно от кои са си ги купили :twisted:
Beautiful Mechanical Wonder

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325ci много синя

Мнение от MakMakoB » 11 Авг 2008, 11:18

Вече има евтини самолетни билети София - Варна и София - Бургас. За 40 мин само позитивни емоции. :winky:

www.wizzair.com

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 11 Авг 2008, 12:05

Escape написа:
AcOrP написа:патувах вчера и днес и единствените коли които ме изпреварваха бяха БМВ-та една е60-ка 530д и още една е92-ка бяла та въпросното 530д изпреварваше ама без грам видимост верно бързо изпревари но нямаше никаква видимост и изпревари колона 4 коли и 2 камиона. На мен ми се случи една инфарктна ситуация но го бях преценил,че е достатъчно широко за да се размина с друга кола или да се прибера между двете коли които изпреварвах. И евала на човека които изпреварвах мина в дясно и ми направи път,естествено му благодарих.

евала евала евала :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
само 2 коли да те изпреварят.... евала от всякъде. Аре само следващия път като преценяваш че е достатъчно широко, земи си наври преценката отзад и се прибери в твоето си платно, щото най накрая ще си купя една "мадара" и просто ще карам по правилата.... а ти па си преценявай има или няма място

Само да те питам, колко по бързо стигна? 1 минута... 2 минути? ... Само за пример давам, карайки идиотски по София - Бургас колко ще спестиш? 30 минути? И кво ще закъснееш за плажа или може би президента те чака за персонална среща на 4 очи?

Просто ми е писнало от хора дето "преценяват" че има място. И днес пак пътувах по Варна - София и от Велико Търново нататък имаше почти непрекъсната колона от коли карайки с около 90-100 в комплект. А знаеш ли колко шофьори имаше от тези "преценяващите" - средно по 5 на минута. Сега чакам новините да видя дали някой се е отчел. Залагам 5 кинта за 2 загинали и 3 ранени

Беше ли в колата да прецениш ? Имам я ситуацията на филмче искаш ли да я погледнеш ? А това,че 2 коли са ме изпреварили не го приемай буквално ;) Не съм карал бързо а умерено и не съм предприемал рисковани изпреварвания. Така,че спокойно и си свиркай!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 11 Авг 2008, 12:20

AcOrP написа:
Escape написа:
AcOrP написа:патувах вчера и днес и единствените коли които ме изпреварваха бяха БМВ-та една е60-ка 530д и още една е92-ка бяла та въпросното 530д изпреварваше ама без грам видимост верно бързо изпревари но нямаше никаква видимост и изпревари колона 4 коли и 2 камиона. На мен ми се случи една инфарктна ситуация но го бях преценил,че е достатъчно широко за да се размина с друга кола или да се прибера между двете коли които изпреварвах. И евала на човека които изпреварвах мина в дясно и ми направи път,естествено му благодарих.

евала евала евала :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
само 2 коли да те изпреварят.... евала от всякъде. Аре само следващия път като преценяваш че е достатъчно широко, земи си наври преценката отзад и се прибери в твоето си платно, щото най накрая ще си купя една "мадара" и просто ще карам по правилата.... а ти па си преценявай има или няма място

Само да те питам, колко по бързо стигна? 1 минута... 2 минути? ... Само за пример давам, карайки идиотски по София - Бургас колко ще спестиш? 30 минути? И кво ще закъснееш за плажа или може би президента те чака за персонална среща на 4 очи?

Просто ми е писнало от хора дето "преценяват" че има място. И днес пак пътувах по Варна - София и от Велико Търново нататък имаше почти непрекъсната колона от коли карайки с около 90-100 в комплект. А знаеш ли колко шофьори имаше от тези "преценяващите" - средно по 5 на минута. Сега чакам новините да видя дали някой се е отчел. Залагам 5 кинта за 2 загинали и 3 ранени

Беше ли в колата да прецениш ? Имам я ситуацията на филмче искаш ли да я погледнеш ? А това,че 2 коли са ме изпреварили не го приемай буквално ;) Не съм карал бързо а умерено и не съм предприемал рисковани изпреварвания. Така,че спокойно и си свиркай!

Не е идеята да ми показваш филмчета в които да се види перфектната ти преценка. въпроса е да не се правят изпреварвания в които "ти" преценяваш че има място, ама отсрешния трябва все пак да се свие. По принцип на всички по-главни пътища има място за тройно изпреварване, ама въпроса е че шофьора отсреща може да се панира от кола караща челно срещу него ;) Просто преценката ти не трябва да включва и реакция от страна на другите водачи, колите от колоната които ти правят място, изпреварваната кола която трябва да набие спирачки че някой да се вмъкне и т.н.

Не си мисли че аз съм най примерния шофьор на замята, ама просто се стремя да няма такива изпълнения. И като се замислиш, че ще спестиш 15 мин сумарно ....
Най-рисковото ми изпреварване беше на тир в мъгла, и от отсрещната страна се появи един пич със Е34-ка който си караше без фарове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 11 Авг 2008, 12:31

въпросът е,че имах място да се прибера между 2-те коли но понеже беше
широко втората кола ми направи място така,че да я изпреваря изобщо нямаше опасност за нито един от участниците качих филмчето но още не е активно
http://www.vbox7.com/play:61edf148

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 11 Авг 2008, 15:52

http://infocenter.bnt.bg/content/view/full/1156/(offset)/10
20 ноември 2007 г.
Това не е за разправяне...
И тъпаците наспираха в АВАРИЙНАТА лента :evil: :evil:
А как да дойде линейка и пожарна ве глупако....
А половината камиони нямаха пожарогасители....
Доколкото чух жената и детето от Аудито са добре...
Добре че имаше друг човек със свободни места в колата.
Не че на нас ни беше проблем да се посъберем.
Обаче другите само сейр гледаха :confused:
А гледката беше....

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 11 Авг 2008, 16:04

в 5 милионна финландия преди десетилетия са загивали по над 1000 души от катастрофи!!!!
сега загиват макс 300...!!! за каране пил/а тия много и често пият/ се взима книжката минимум 6мес-вторият път -завинаги!!! отделно са им другите закони ,отделно корупцията явно са я смъкнали до поносими граници!!! пътя е ясен-трябва воля!!

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 11 Авг 2008, 16:11

лошото е че не се научават от тия фатални катастрофи и още се правят бързи по завоите без видимост,ТЪПИРИ :evil:
Последна промяна KIM на 11 Авг 2008, 16:12, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 11 Авг 2008, 16:11

Хахаха - във Финландия проверката за алкохол е следната... Като има проверка в Петък вечерта срещу Събота се затварят пътните артерии, оставят само едно платно свободно, застава патрулката и като минаваш сваляш джама, духаш и продължаваш ...

Няма как да минеш м/у капките ...
In Ban We Trust!

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 11 Авг 2008, 16:16

Не останаха трезво мислещи щофиори по нашите пътища,некви току що зели книжка каращи некви строшени и пред разпадане странно изглеждащи автомобили се правят на състезатели.
Вчера се прибирам по пътя подбалканската преди да почнат последните завои и се събрала колона викам аз ше ги изпревара по завоите да не карам зад тях,изпреварвам некви "автомобили",и се прибирам в лентата,като след две минути гледам зад мене на един метър се залепило некво Ситроенче Саксо-максо,и тръгва да ме изпреварваама нема душа едвам едвам(гледам ги вътре некви двама на по 20г. и отзаде две на 20г.) и нещеш ли в тоя момент една Х5 изпреварила колоната и се залепи зад Ситроена наби спирачки щото тя си изпреварваше как се изпреварва а Ситроена едвам едвам,и в тоя момент от първия завои излита кола :shock: Давам газ тада могат да се мушнат двамата зад мене,намаляват двамата и зад мене след завоя Х5 ме изпреварва а ситрояна остава некаде назаде,викам си ако си бех карал нормално и тоя с Ситроена точно на една линия с мене и на метър отзаде Х5ка,нема каде да се прибере ситроена кво щеше да стане :help:

Просто незнам как може накви начинаещи шофиори да изпреварват(наи трудната маневра),с некви коли които не има знаят възможностите :help:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 11 Авг 2008, 17:22

истината е 1 докато нещата се оправят с 50лв така ще се кара след като стане да се оправят със съд всичко ще се порави КОЛКОТО И ДА ПИшЕМ ГЛУПУСТИ ТОВА Е ИСТИНАТА нормално е да те кефи че колата ти е по мощна от тези на другите охлюви и да ги прелиташ ма като прелетиш и те спрати отидеш на съд и в свидетелството за съдимост ти пише осъждан е тогава се променят нещата А за немормалните ограничения по наще пътища и това е вярно знаците се изсират на кои какво му е останало в ремаркето

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 11 Авг 2008, 17:57

Колкото и да ти е бърза колата, когато някой прави маневра за изпреварване, НЕ БИВА да се набиваш зад него, независимо че за 4-5сек. ще изправариш цялата колона. Това мисля че го има и в правилника, изчакай да се прибере и тръгвай като си мъж. Ако се спазваше дистанцията, тея проблеми нямаше да ги има. По цариградско е същото, а там само 10м. ти е времето за реакция, да не говорим за изхабения асвалт и дългия спирачен път тн. Всеки ден съм се нагледал на верижни катастрофи, на дълго пак няма разлика.

Аз ги лекувам с пускане на стопове за мъгла, ако не се "усети" и с натискане на спирачки. Нека ме удари, вината винаги ще е негова и друг път ще знае, само така може да се оправи нещо, а за съжаление, някой дори го правят нарочно.

ВЕЧЕ незнам, ни бавно да караш ни бързо, ако си караш със 100-110, всеки тръгва да ти изпреварва и всеки те поставя в риск, ако караш пък бързо ти рискуваш много, незнам дали има УГОДЕН вариант, макар че аз приоритетно слагам моите възможности и преценка, пред тази на другите. Щото ей така като тръгне някое саксо на 120 да те минава на прага на възможностите си, по-добре да караш пред него и да не ти се налага, да видиш дали ще се справи и дали ще сте живи и двамата след това. :roll:
bmw

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 11 Авг 2008, 18:08

Е всички какви сте ангелчета тука не е истина :mhihi: Бат ви Майкъл има една песен от мноооого отдавна дет се пее, че ако искаш да оправиш нещо трябва да почнеш с "човекът в огледалото".
Аз от хората, които познавам на живо в тоя форум знам за 5ма дет не карат като пият ама 2ма от тях не близват алкохол, а другите компесират с други добавки :mhihi: Ама тука във форума всички са некви безпогрешни обаче като си поговориш с тях на живо и всеки ти казва как е карал пиян еди кога си и т.н.
По тая логика както казва Мишу трябвало да не се оправя с 50лв ама не си прав/а, защото в дриготе страмо алп ме те малажат властите достатъчно ще те накаже обществото, а тука казваш "ей, абе ония ден карах на бутилка водка и найш как никой не разбра" и тия покрай него "Уууу ааа брао бее ееегаси тоя как не го хваща скивай къф е готин", а в някоя друга страна реакцията би била маааалко по-различна, та дори и до там да се обадят на полицията да го опандизят заради това.
И другото, което точно обяснявах ония ден на едни приятели е трябва ли да се прави нещо заради тия 50лв или заради куките? Да бе всички им се ядосваме ама хората си слагат колана за да не ги глобят, а не защото ги предпазва. Еми работите всеки ден с интернет и без това си гумите времето вземете прегледайте филмчетата к'во става със и без колан, какво става ако пасажерът зад теб е без колан или носиш някви неща и може следващият път да се замислите за ваща собствена сигурност, а не за 50те лева в джоба дето ще ги изхарчите след час... ако стигнете до там. Но това е просто пример, но достатъчно показателен и свързан тясно с темата...
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 11 Авг 2008, 19:00

Няма как да караме нормално без закони. Наскоро щяха да ме глобят 200лв и 3 месеца без книжка - по артерията към пловдив със 110, а то ограничението било 60 :uups:, но се разминах с 20 лв. Разбира се, мога да се оправдая, че беше неделя, че нямаше нито 1 кола, че реалното ограничение е 90 и т.н - сега като минавам от там се притеснявам за кинтите си, но ако бяха ми взели книжката и се повозя 3 месеца с рейда дали щях да помисля да превишавам пак скоростта. Искат се крумови закони дори и s класите да си карат с ограничението.
Иска се и бунт, ама спииммм - не е нормално, ама живота е тежък и всеки се спасява както може...

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 11 Авг 2008, 19:17

Аз спрех да ги храним куките! Сега си ходя пеша за здраве :mhihi: и въобще не ме брига е верно 7 точки и 1 месец без книжка ама трябва да се спазват законите.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата